Hewlett Packard Enterprise

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Hewlett Packard Enterprise Co.
TipHalka açık
Kuruluş1 Kasım 2015
Genel merkezi,
ABD
Hizmet alanlarıDünya çapında
Önemli kişilerPatricia Russo (Chairman)
Meg Whitman (Kurucu & CEO)
ÜrünSunucu, NAS, Storage area network, ağ donanım, sistem entegratörü, Yazılım, Bulut bilişim
GelirUS$ 52,1 milyar
Çalışan sayısı240,000 (2015)
Web sitesiResmi Sayfası

Hewlett Packard Enterprise (kısaca HPE), merkezi ABD'de Palo Alto, Kaliforniya'da bulunan çok büyük bir uluslararası şirkettir. Bilgi işlem ve sayısal görüntüleme donanımları üreticisidir. Ayrıca yazılım ve hizmet sağlayıcısıdır.

6 Ekim 2014 tarihinde, Hewlett-Packard şirketi yeni stratejik planını duyurarak 2 bağımlı şirkete bölünmek planlarını açıkladı.İşlem 1 Kasım 2015 yılında tamamlandı.Bu işleme göre resmî olarak 1 Kasım 2015 yılında Hewlett-Packard şirketinin esasında 2 yeni şirket-HP Inc. ve Hewlett Packard Enterprise şirketleri yaratıldı.[1].Aslında Hewlett-Packard şirketi hizmet sektörünü üretim işinden ayırarak onu ayrıca şirketde-Hewlett Packard Enterprise şirketinde birleştirdi.Evvelki zamanlarda Hewlett-Packard şirketinin bünyesinde olan Apollo Computer,Convex Computer,Tandem Computers,Digital Equipment Corporation,Compaq,Electronic Data Systems,3Com,3PAR,HP Autonomy bu şirketin tabeciliyine geçti.1Şubat 2018 itibari ile şirketin Ceo'su Antonio Neri olmuştur.

Şu an Hewlett Packard Enterprise 240.000 çalışan sayısı ile büyük şirkettir.Şirketin geliri 2015 yılında ABD $ 53 milyar oluşmuştur.

Ürün ve hizmetleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 9 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Mayıs 2016. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]