Grand Slam çift erkekler şampiyonları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara

Bu liste Grand Slam turnuvalarının çift erkekler tenis şampiyonlarını sıralamaktadır. Ken McGregor ve Frank Sedgman, Grand Slam kazananan ilk ve tek çift erkekler takımını oluşturmuşlardır.[1][2][3]

Yıllara göre turnuvalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Avustralya Avustralya Açık Fransa Fransa Açık Birleşik Krallık Wimbledon Amerika Birleşik Devletleri ABD Açık
1881 1905'de başladı 1925'te başladı 1884'te başladı Amerika Birleşik Devletleri Clarence Clark
Amerika Birleşik Devletleri Fred Taylor
1882 yapılmadı yapılmadı yapılmadı Amerika Birleşik Devletleri Richard Sears (1/6)
Amerika Birleşik Devletleri James Dwight (1/6)
1883 yapılmadı yapılmadı yapılmadı Amerika Birleşik Devletleri Richard Sears (2/6)
Amerika Birleşik Devletleri James Dwight (2/6)
1884 yapılmadı yapılmadı Birleşik Krallık Ernest Renshaw (1/5)
Birleşik Krallık William Renshaw (1/5)
Amerika Birleşik Devletleri Richard Sears (3/6)
Amerika Birleşik Devletleri James Dwight (3/6)
1885 yapılmadı yapılmadı Birleşik Krallık Ernest Renshaw (2/5)
Birleşik Krallık William Renshaw (2/5)
Amerika Birleşik Devletleri Richard Sears (4/6)
Amerika Birleşik Devletleri James Dwight (4/6)
1886 yapılmadı yapılmadı Birleşik Krallık Ernest Renshaw (3/5)
Birleşik Krallık William Renshaw (3/5)
Amerika Birleşik Devletleri Richard Sears (5/6)
Amerika Birleşik Devletleri James Dwight (5/6)
1887 yapılmadı yapılmadı Birleşik Krallık Herbert Wilberforce
Birleşik Krallık P. Bowes-Lyon
Amerika Birleşik Devletleri Richard Sears (6/6)
Amerika Birleşik Devletleri James Dwight (6/6)
1888 yapılmadı yapılmadı Birleşik Krallık Ernest Renshaw (4/5)
Birleşik Krallık William Renshaw (4/5)
Amerika Birleşik Devletleri Oliver Campbell (1/3)
Amerika Birleşik Devletleri Valentine Hall (1/2)
1889 yapılmadı yapılmadı Birleşik Krallık Ernest Renshaw (5/5)
Birleşik Krallık William Renshaw (5/5)
Amerika Birleşik Devletleri Henry Slocum Jr.
Amerika Birleşik Devletleri Howard Taylor
1890 yapılmadı yapılmadı Birleşik Krallık Joshua Pim (1/2)
Birleşik Krallık F. O. Stoker
Amerika Birleşik Devletleri Valentine Hall (2/2)
Amerika Birleşik Devletleri Clarence Hobart (1/3)
1891 yapılmadı yapılmadı Birleşik Krallık Herbert Baddeley (1/4)
Birleşik Krallık Wilfred Baddeley (1/4)
Amerika Birleşik Devletleri Oliver Campbell (2/3)
Amerika Birleşik Devletleri Robert Huntington (1/2)
1892 yapılmadı yapılmadı Birleşik Krallık E.W. Lewis
Birleşik Krallık H.S. Barlow
Amerika Birleşik Devletleri Oliver Campbell (3/3)
Amerika Birleşik Devletleri Robert Huntington (2/2)
1893 yapılmadı yapılmadı Birleşik Krallık Joshua Pim (2/2)
Birleşik Krallık F.O. Stoker
Amerika Birleşik Devletleri Clarence Hobart (2/3)
Amerika Birleşik Devletleri Fred Hovey (1/2)
1894 yapılmadı yapılmadı Birleşik Krallık Herbert Baddeley (2/4)
Birleşik Krallık Wilfred Baddeley (2/4)
Amerika Birleşik Devletleri Clarence Hobart (3/3)
Amerika Birleşik Devletleri Fred Hovey (2/2)
1895 yapılmadı yapılmadı Birleşik Krallık Herbert Baddeley (3/4)
Birleşik Krallık Wilfred Baddeley (3/4)
Amerika Birleşik Devletleri Malcolm Chace
Amerika Birleşik Devletleri Robert Wrenn
1896 yapılmadı yapılmadı Birleşik Krallık Herbert Baddeley (4/4)
Birleşik Krallık Wilfred Baddeley (4/4)
Amerika Birleşik Devletleri Carr Neel
Amerika Birleşik Devletleri Samuel Neel
1897 yapılmadı yapılmadı Birleşik Krallık Lawrence Doherty (1/10)
Birleşik Krallık Reginald Doherty (1/10)
Amerika Birleşik Devletleri Leo Ware (1/2)
Amerika Birleşik Devletleri George Sheldon Jr. (1/2)
1898 yapılmadı yapılmadı Birleşik Krallık Lawrence Doherty (2/10)
Birleşik Krallık Reginald Doherty (2/10)
Amerika Birleşik Devletleri Leo Ware (2/2)
Amerika Birleşik Devletleri George Sheldon Jr. (2/2)
1899 yapılmadı yapılmadı Birleşik Krallık Lawrence Doherty (3/10)
Birleşik Krallık Reginald Doherty (3/10)
Amerika Birleşik Devletleri Holcombe Ward (1/6)
Amerika Birleşik Devletleri Dwight Davis (1/3)
1900 yapılmadı yapılmadı Birleşik Krallık Lawrence Doherty (4/10)
Birleşik Krallık Reginald Doherty (4/10)
Amerika Birleşik Devletleri Holcombe Ward (2/6)
Amerika Birleşik Devletleri Dwight Davis (2/3)
1901 yapılmadı yapılmadı Birleşik Krallık Lawrence Doherty (5/10)
Birleşik Krallık Reginald Doherty (5/10)
Amerika Birleşik Devletleri Holcombe Ward (3/6)
Amerika Birleşik Devletleri Dwight Davis (3/3)
1902 yapılmadı yapılmadı Birleşik Krallık Sydney Smith (1/2)
Birleşik Krallık Frank Riseley (1/2)
Birleşik Krallık Lawrence Doherty (6/10)
Birleşik Krallık Reginald Doherty (6/10)
1903 yapılmadı yapılmadı Birleşik Krallık Lawrence Doherty (7/10)
Birleşik Krallık Reginald Doherty (7/10)
Birleşik Krallık Lawrence Doherty (8/10)
Birleşik Krallık Reginald Doherty (8/10)
1904 yapılmadı yapılmadı Birleşik Krallık Lawrence Doherty (9/10)
Birleşik Krallık Reginald Doherty (9/10)
Amerika Birleşik Devletleri Holcombe Ward (4/6)
Amerika Birleşik Devletleri Beals Wright (1/3)
1905 Birleşik Krallık Randolph Lycett (1/5)
Avustralya Tom Tachell
yapılmadı Birleşik Krallık Lawrence Doherty (10/10)
Birleşik Krallık Reginald Doherty (10/10)
Amerika Birleşik Devletleri Holcombe Ward (5/6)
Amerika Birleşik Devletleri Beals Wright (2/3)
1906 Avustralya Rodney Heath (1/2)
Yeni Zelanda Anthony Wilding (1/5)
yapılmadı Birleşik Krallık Sydney Smith (2/2)
Birleşik Krallık Frank Riseley (2/2)
Amerika Birleşik Devletleri Holcombe Ward (6/6)
Amerika Birleşik Devletleri Beals Wright (3/3)
1907 Avustralya Bill Gregg
Avustralya Harry Parker
yapılmadı Avustralya Norman Brookes (1/4)
Yeni Zelanda Anthony Wilding (2/5)
Amerika Birleşik Devletleri Fred Alexander (1/6)
Amerika Birleşik Devletleri Harold Hackett (1/4)
1908 Amerika Birleşik Devletleri Fred Alexander (2/6)
Avustralya Alfred Dunlop
yapılmadı Yeni Zelanda Anthony Wilding (3/5)
Birleşik Krallık M.J.G. Ritchie
Amerika Birleşik Devletleri Fred Alexander (3/6)
Amerika Birleşik Devletleri Harold Hackett (2/4)
1909 Avustralya J.P. Keane
Avustralya Ernie Parker (1/2)
yapılmadı Birleşik Krallık Herbert Roper Barrett (1/3)
Birleşik Krallık Arthur Gore
Amerika Birleşik Devletleri Fred Alexander (4/6)
Amerika Birleşik Devletleri Harold Hackett (3/4)
1910 Avustralya Ashley Campbell (1/2)
Avustralya Horace Rice (1/2)
yapılmadı Birleşik Krallık Josiah Ritchie
Yeni Zelanda Anthony Wilding (4/5)
Amerika Birleşik Devletleri Fred Alexander (5/6)
Amerika Birleşik Devletleri Harold Hackett (4/4)
1911 Avustralya Rodney Heath (2/2)
Birleşik Krallık Randolph Lycett (2/5)
yapılmadı Fransa Max Décugis
Fransa André Gobert
Amerika Birleşik Devletleri Raymond Little
Amerika Birleşik Devletleri Gustave Touchard
1912 Avustralya James Cecil Parke
Birleşik Krallık Charles Dixon (1/3)
yapılmadı Birleşik Krallık Herbert Roper Barrett (2/3)
Birleşik Krallık Charles Dixon (2/3)
Amerika Birleşik Devletleri Maurice McLoughlin (1/3)
Amerika Birleşik Devletleri Thomas Bundy (1/3)
1913 Avustralya A. Hedeman
Avustralya Ernie Parker (2/2)
yapılmadı Birleşik Krallık Herbert Roper Barrett (3/3)
Birleşik Krallık Charles Dixon (3/3)
Amerika Birleşik Devletleri Maurice McLoughlin (2/3)
Amerika Birleşik Devletleri Thomas Bundy (2/3)
1914 Avustralya Ashley Campbell (2/2)
Avustralya Gerald Patterson (1/6)
yapılmadı Avustralya Norman Brookes (2/4)
Yeni Zelanda Anthony Wilding (5/5)
Amerika Birleşik Devletleri Maurice McLoughlin (1/3)
Amerika Birleşik Devletleri Thomas Bundy (3/3)
1915 Avustralya Horace Rice (2/2)
Avustralya C.V. Todd
yapılmadı yapılmadı Amerika Birleşik Devletleri William Johnston (1/3)
Amerika Birleşik Devletleri Clarence Griffin (1/3)
1916 yapılmadı yapılmadı yapılmadı Amerika Birleşik Devletleri William Johnston (2/3)
Amerika Birleşik Devletleri Clarence Griffin (2/3)
1917 yapılmadı yapılmadı yapılmadı Amerika Birleşik Devletleri Fred Alexander (6/6)
Amerika Birleşik Devletleri Harold Throckmorton
1918 yapılmadı yapılmadı yapılmadı Amerika Birleşik Devletleri Bill Tilden (1/6)
Amerika Birleşik Devletleri Vincent Richards (1/7)
1919 Avustralya Pat O'Hara Wood (1/5)
Avustralya Ron Thomas (1/3)
yapılmadı Avustralya Ron Thomas (2/3)
Avustralya Pat O'Hara Wood (2/5)
Avustralya Norman Brookes (3/4)
Avustralya Gerald Patterson (2/6)
1920 Avustralya Pat O'Hara Wood (3/5)
Avustralya Ron Thomas (3/3)
yapılmadı Amerika Birleşik Devletleri Richard Williams (1/3)
Amerika Birleşik Devletleri Chuck Garland
Amerika Birleşik Devletleri William Johnston (3/3)
Amerika Birleşik Devletleri Clarence Griffin (3/3)
1921 Avustralya S.H. Eaton
Avustralya Rhys Gemmell
yapılmadı Birleşik Krallık Randolph Lycett (3/5)
Birleşik Krallık Max Woosnam
Amerika Birleşik Devletleri Bill Tilden (2/6)
Amerika Birleşik Devletleri Vincent Richards (2/7)
1922 Avustralya John Hawkes(1/3)
Avustralya Gerald Patterson (3/6)
yapılmadı Avustralya James Anderson (1/2)
Birleşik Krallık Randolph Lycett (4/5)
Amerika Birleşik Devletleri Bill Tilden (3/6)
Amerika Birleşik Devletleri Vincent Richards (3/7)
1923 Avustralya Pat O'Hara Wood (4/5)
Avustralya Bert St. John
yapılmadı Birleşik Krallık Leslie Godfree
Birleşik Krallık Randolph Lycett (5/5)
Amerika Birleşik Devletleri Bill Tilden (4/6)
Güney Afrika Cumhuriyeti Brian Norton
1924 Avustralya James Anderson (2/2)
Avustralya Norman Brookes (4/4)
yapılmadı Amerika Birleşik Devletleri Frank Hunter (1/3)
Amerika Birleşik Devletleri Vincent Richards (4/7)
Amerika Birleşik Devletleri Howard Kinsey (1/2)
Amerika Birleşik Devletleri Robert Kinsey
1925 Avustralya Pat O'Hara Wood (5/5)
Avustralya Gerald Patterson (4/6)
Fransa Jean Borotra (1/9)
Fransa René Lacoste (1/3)
Fransa Jean Borotra (2/9)
Fransa René Lacoste (2/5)
Amerika Birleşik Devletleri Richard Williams (2/3)
Amerika Birleşik Devletleri Vincent Richards (5/7)
1926 Avustralya John Hawkes (2/3)
Avustralya Gerald Patterson (5/6)
Amerika Birleşik Devletleri Vincent Richards (6/7)
Amerika Birleşik Devletleri Howard Kinsey (2/2)
Fransa Jacques Brugnon (1/10)
Fransa Henri Cochet (1/5)
Amerika Birleşik Devletleri Richard Williams (3/3)
Amerika Birleşik Devletleri Vincent Richards (7/7)
1927 Avustralya John Hawkes(3/3)
Avustralya Gerald Patterson (6/6)
Fransa Henri Cochet (2/5)
Fransa Jacques Brugnon (2/10)
Amerika Birleşik Devletleri Frank Hunter (2/3)
Amerika Birleşik Devletleri Bill Tilden (5/6)
Amerika Birleşik Devletleri Bill Tilden (6/6)
Amerika Birleşik Devletleri Frank Hunter (3/3)
1928 Fransa Jean Borotra (3/9)
Fransa Jacques Brugnon (3/10)
Fransa Jean Borotra (4/9)
Fransa Jacques Brugnon (4/10)
Fransa Jacques Brugnon (5/10)
Fransa Henri Cochet (3/5)
Amerika Birleşik Devletleri George Lott (1/8)
Amerika Birleşik Devletleri John Hennessey
1929 Avustralya Jack Crawford (1/6)
Avustralya Harry Hopman (1/2)
Fransa René Lacoste (3/3)
Fransa Jean Borotra (5/9)
Amerika Birleşik Devletleri Wilmer Allison (1/4)
Amerika Birleşik Devletleri John Van Ryn (1/6)
Amerika Birleşik Devletleri George Lott (2/8)
Amerika Birleşik Devletleri John Doeg (1/2)
1930 Avustralya Jack Crawford (2/6)
Avustralya Harry Hopman (2/2)
Fransa Henri Cochet (4/5)
Fransa Jacques Brugnon (6/10)
Amerika Birleşik Devletleri Wilmer Allison (2/4)
Amerika Birleşik Devletleri John Van Ryn (2/6)
Amerika Birleşik Devletleri George Lott (3/8)
Amerika Birleşik Devletleri John Doeg (2/2)
1931 Avustralya Charles Donohoe
Avustralya Ray Dunlop
Amerika Birleşik Devletleri George Lott (4/8)
Amerika Birleşik Devletleri John Van Ryn (3/6)
Amerika Birleşik Devletleri George Lott (5/8)
Amerika Birleşik Devletleri John Van Ryn (4/6)
Amerika Birleşik Devletleri Wilmer Allison (3/4)
Amerika Birleşik Devletleri John Van Ryn (5/6)
1932 Avustralya Jack Crawford (3/6)
Avustralya Edgar Moon
Fransa Henri Cochet (5/5)
Fransa Jacques Brugnon (7/10)
Fransa Jean Borotra (6/9)
Fransa Jacques Brugnon (8/10)
Amerika Birleşik Devletleri Ellsworth Vines (2/2)
Avustralya Keith Gledhill (1/2)
1933 Avustralya Keith Gledhill (2/2)
Amerika Birleşik Devletleri Ellsworth Vines (2/2)
Birleşik Krallık Pat Hughes
Birleşik Krallık Fred Perry (1/2)
Fransa Jean Borotra (7/9)
Fransa Jacques Brugnon (9/10)
Amerika Birleşik Devletleri George Lott (6/8)
Amerika Birleşik Devletleri Lester Stoefen (1/3)
1934 Birleşik Krallık Fred Perry (2/2)
Birleşik Krallık George Hughes (1/2)
Fransa Jean Borotra (8/9)
Fransa Jacques Brugnon (10/10)
Amerika Birleşik Devletleri George Lott (7/8)
Amerika Birleşik Devletleri Lester Stoefen (2/3)
Amerika Birleşik Devletleri George Lott (8/8)
Amerika Birleşik Devletleri Lester Stoefen (3/3)
1935 Avustralya Jack Crawford (4/6)
Avustralya Vivian McGrath
Avustralya Jack Crawford (5/6)
Avustralya Adrian Quist (1/14)
Avustralya Jack Crawford (6/6)
Avustralya Adrian Quist (2/14)
Amerika Birleşik Devletleri Wilmer Allison (4/4)
Amerika Birleşik Devletleri John Van Ryn (6/6)
1936 Avustralya Adrian Quist (2/14)
Avustralya D.P.Turnbull (1/2)
Fransa Jean Borotra (9/9)
Fransa Marcel Bernard (1/2)
Birleşik Krallık George Hughes (2/2)
Birleşik Krallık Raymond Tuckey
Amerika Birleşik Devletleri Don Budge (1/4)
Amerika Birleşik Devletleri Gene Mako (1/4)
1937 Avustralya Adrian Quist (3/14)
Avustralya D.P.Turnbull (2/2)
Almanya Gottfried von Cramm(1/2)
Almanya Henner Henkel (1/2)
Amerika Birleşik Devletleri Don Budge (2/4)
Amerika Birleşik Devletleri Gene Mako (2/4)
Almanya Gottfried von Cramm (2/2)
Almanya Henner Henkel (2/2)
1938 Avustralya John Bromwich (1/13)
Avustralya Adrian Quist (5/14)
Fransa Bernard Destremau
Fransa Yvon Petra (1/2)
Amerika Birleşik Devletleri Don Budge (3/4)
Amerika Birleşik Devletleri Gene Mako (3/4)
Amerika Birleşik Devletleri Don Budge (4/4)
Amerika Birleşik Devletleri Gene Mako (4/4)
1939 Avustralya John Bromwich (2/13)
Avustralya Adrian Quist (6/14)
Amerika Birleşik Devletleri Don McNeill (1/2)
Amerika Birleşik Devletleri Charles Harris
Amerika Birleşik Devletleri Elwood Cooke
Amerika Birleşik Devletleri Bobby Riggs
Avustralya Adrian Quist (7/14)
Avustralya John Bromwich (3/13)
1940 Avustralya John Bromwich (4/13)
Avustralya Adrian Quist (8/14)
yapılmadı yapılmadı Amerika Birleşik Devletleri Jack Kramer (1/6)
Amerika Birleşik Devletleri Fred Schroeder (1/3)
1941 yapılmadı yapılmadı yapılmadı Amerika Birleşik Devletleri Jack Kramer (2/6)
Amerika Birleşik Devletleri Fred Schroeder (2/3)
1942 yapılmadı yapılmadı yapılmadı Amerika Birleşik Devletleri Gardnar Mulloy (1/5)
Amerika Birleşik Devletleri William Talbert (1/5)
1943 yapılmadı yapılmadı yapılmadı Amerika Birleşik Devletleri Jack Kramer (3/6)
Amerika Birleşik Devletleri Frank Parker (1/3)
1944 yapılmadı yapılmadı yapılmadı Amerika Birleşik Devletleri Don Mcneill (2/2)
Amerika Birleşik Devletleri Bob Falkenburg (1/2)
1945 yapılmadı yapılmadı yapılmadı Amerika Birleşik Devletleri Gardnar Mulloy (2/5)
Amerika Birleşik Devletleri William Talbert (2/5)
1946 Avustralya John Bromwich (5/13)
Avustralya Adrian Quist (9/14)
Fransa Marcel Bernard(1/2)
Fransa Yvon Petra (2/2)
Amerika Birleşik Devletleri Tom Brown
Amerika Birleşik Devletleri Jack Kramer (4/6)
Amerika Birleşik Devletleri Gardnar Mulloy (3/5)
Amerika Birleşik Devletleri William Talbert (3/5)
1947 Avustralya John Bromwich (6/13)
Avustralya Adrian Quist (10/14)
Güney Afrika Cumhuriyeti Eustace Fannin
Güney Afrika Cumhuriyeti Eric Sturgess
Amerika Birleşik Devletleri Bob Falkenburg (2/2)
Amerika Birleşik Devletleri Jack Kramer (5/6)
Amerika Birleşik Devletleri Jack Kramer (6/6)
Amerika Birleşik Devletleri Fred Schroeder (3/3)
1948 Avustralya John Bromwich (7/13)
Avustralya Adrian Quist (11/14)
İsveç Lennart Bergelin
Çek Cumhuriyeti Jaroslav Drobný
Avustralya John Bromwich (8/13)
Avustralya Frank Sedgman (1/9)
Amerika Birleşik Devletleri Gardnar Mulloy (4/5)
Amerika Birleşik Devletleri William Talbert (4/5)
1949 Avustralya John Bromwich (9/13)
Avustralya Adrian Quist (12/14)
Amerika Birleşik Devletleri Richard Gonzales (1/2)
Amerika Birleşik Devletleri Frank Parker (2/3)
Amerika Birleşik Devletleri Richard Gonzales (2/2)
Amerika Birleşik Devletleri Frank Parker (3/3)
Avustralya John Bromwich (10/13)
Avustralya Billy Sidwell
1950 Avustralya John Bromwich (11/13)
Avustralya Adrian Quist (13/14)
Amerika Birleşik Devletleri William Talbert (5/5)
Amerika Birleşik Devletleri Tony Trabert (1/5)
Avustralya John Bromwich (12/13)
Avustralya Adrian Quist (14/14)
Avustralya John Bromwich (13/13)
Avustralya Frank Sedgman (2/9)
1951 Avustralya Ken McGregor (1/7)
Avustralya Frank Sedgman (3/9)
Avustralya Ken McGregor (2/7)
Avustralya Frank Sedgman (4/9)
Avustralya Ken McGregor (3/7)
Avustralya Frank Sedgman (5/9)
Avustralya Ken McGregor (4/7)
Avustralya Frank Sedgman (6/9)
1952 Avustralya Ken McGregor (5/7)
Avustralya Frank Sedgman (7/9)
Avustralya Ken McGregor (6/7)
Avustralya Frank Sedgman (8/9)
Avustralya Ken McGregor (7/7)
Avustralya Frank Sedgman (9/9)
Avustralya Mervyn Rose(1/4)
Amerika Birleşik Devletleri Vic Seixas (1/5)
1953 Avustralya Lew Hoad (1/8)
Avustralya Ken Rosewall (1/9)
Avustralya Lew Hoad (2/8)
Avustralya Ken Rosewall (2/9)
Avustralya Lew Hoad (3/8)
Avustralya Ken Rosewall (3/9)
Avustralya Rex Hartwig (1/4)
Avustralya Mervyn Rose (2/4)
1954 Avustralya Rex Hartwig (2/4)
Avustralya Mervyn Rose (3/4)
Amerika Birleşik Devletleri Vic Seixas (2/5)
Amerika Birleşik Devletleri Tony Trabert (2/5)
Avustralya Rex Hartwig (3/4)
Avustralya Mervyn Rose (4/4)
Amerika Birleşik Devletleri Vic Seixas (3/5)
Amerika Birleşik Devletleri Tony Trabert (3/5)
1955 Amerika Birleşik Devletleri Vic Seixas (4/5)
Amerika Birleşik Devletleri Tony Trabert (4/5)
Amerika Birleşik Devletleri Vic Seixas (5/5)
Amerika Birleşik Devletleri Tony Trabert (5/5)
Avustralya Rex Hartwig (4/4)
Avustralya Lew Hoad (4/8)
Japonya Kosei Kamo
Japonya Atushi Miyagi
1956 Avustralya Lew Hoad (5/8)
Avustralya Ken Rosewall (4/9)
Avustralya Don Candy
Amerika Birleşik Devletleri Robert Perry
Avustralya Lew Hoad (6/8)
Avustralya Ken Rosewall (5/9)
Avustralya Lew Hoad (7/8)
Avustralya Ken Rosewall (6/9)
1957 Avustralya Neale Fraser (1/11)
Avustralya Lew Hoad (8/8)
Avustralya Malcolm Anderson (1/2)
Avustralya Ashley Cooper (1/4)
Amerika Birleşik Devletleri Budge Patty
Amerika Birleşik Devletleri Gardnar Mulloy (5/5)
Avustralya Neale Fraser (2/11)
Avustralya Ashley Cooper (2/4)
1958 Avustralya Ashley Cooper (3/4)
Avustralya Neale Fraser (3/11)
Avustralya Ashley Cooper (4/4)
Avustralya Neale Fraser (4/11)
İsveç Sven Davidson
İsveç Ulf Schmidt
Amerika Birleşik Devletleri Alex Olmedo
Amerika Birleşik Devletleri Hamilton Richardson
1959 Avustralya Rod Laver (1/6)
Avustralya Robert Mark (1/3)
İtalya Orlando Sirola
İtalya Nicola Pietrangeli
Avustralya Roy Emerson (1/16)
Avustralya Neale Fraser (5/11)
Avustralya Neale Fraser (6/11)
Avustralya Roy Emerson (2/16)
1960 Avustralya Rod Laver (2/6)
Avustralya Robert Mark (2/3)
Avustralya Roy Emerson (3/16)
Avustralya Neale Fraser (7/11)
Meksika Rafael Osuna (1/3)
Amerika Birleşik Devletleri Dennis Ralston (1/5)
Avustralya Neale Fraser (8/11)
Avustralya Roy Emerson (4/16)
1961 Avustralya Rod Laver (3/6)
Avustralya Robert Mark (3/3)
Avustralya Roy Emerson (5/16)
Avustralya Rod Laver (4/6)
Avustralya Roy Emerson (6/16)
Avustralya Neale Fraser (9/11)
Amerika Birleşik Devletleri Chuck McKinley (1/3)
Amerika Birleşik Devletleri Dennis Ralston (2/5)
1962 Avustralya Roy Emerson (7/16)
Avustralya Neale Fraser (10/11)
Avustralya Roy Emerson (8/16)
Avustralya Neale Fraser (11/11)
Avustralya Bob Hewitt (1/9)
Avustralya Fred Stolle (1/10)
Meksika Rafael Osuna (2/3)
Meksika Antonio Palafox (1/2)
1963 Avustralya Bob Hewitt (2/9)
Avustralya Fred Stolle (2/10)
Avustralya Roy Emerson (9/16)
İspanya Manuel Santana
Meksika Rafael Osuna (3/3)
Meksika Antonio Palafox (2/2)
Amerika Birleşik Devletleri Chuck McKinley (2/3)
Amerika Birleşik Devletleri Dennis Ralston (3/5)
1964 Avustralya Bob Hewitt (3/9)
Avustralya Fred Stolle (3/10)
Avustralya Roy Emerson (10/16)
Avustralya Ken Fletcher (1/2)
Avustralya Bob Hewitt (4/9)
Avustralya Fred Stolle (4/10)
Amerika Birleşik Devletleri Chuck McKinley (3/3)
Amerika Birleşik Devletleri Dennis Ralston (4/5)
1965 Avustralya John Newcombe (1/17)
Avustralya Tony Roche (1/13)
Avustralya Roy Emerson (11/16)
Avustralya Fred Stolle (5/10)
Avustralya John Newcombe (2/17)
Avustralya Tony Roche (2/13)
Avustralya Roy Emerson (12/16)
Avustralya Fred Stolle (6/10)
1966 Avustralya Roy Emerson (13/16)
Avustralya Fred Stolle (7/10)
Amerika Birleşik Devletleri Clark Graebner
Amerika Birleşik Devletleri Dennis Ralston (5/5)
Avustralya Ken Fletcher (2/2)
Avustralya John Newcombe (3/17)
Avustralya Roy Emerson (14/16)
Avustralya Fred Stolle (8/10)
1967 Avustralya John Newcombe (4/17)
Avustralya Tony Roche (3/13)
Avustralya John Newcombe (5/17)
Avustralya Tony Roche (4/13)
Güney Afrika Cumhuriyeti Bob Hewitt (5/9)
Güney Afrika Cumhuriyeti Frew McMillan (1/5)
Avustralya John Newcombe (6/17)
Avustralya Tony Roche (5/13)
1968 Avustralya Dick Crealy (1/2)
Avustralya Allan Stone (1/2)
Avustralya Ken Rosewall (7/9)
Avustralya Fred Stolle (9/10)
***açık tenis ***
Avustralya John Newcombe (7/17)
Avustralya Tony Roche (6/13)
Amerika Birleşik Devletleri Robert Lutz (1/5)
Amerika Birleşik Devletleri Stan Smith (1/5)
1969 Avustralya Roy Emerson (15/16)
Avustralya Rod Laver (5/6)
Avustralya John Newcombe (8/17)
Avustralya Tony Roche (7/13)
Avustralya John Newcombe (9/17)
Avustralya Tony Roche (8/13)
Avustralya Ken Rosewall (8/9)
Avustralya Fred Stolle (10/10)
1970 Amerika Birleşik Devletleri Robert Lutz (2/5)
Amerika Birleşik Devletleri Stan Smith (2/5)
Romanya Ilie Năstase (1/3)
Romanya Ion Ţiriac
Avustralya John Newcombe (10/17)
Avustralya Tony Roche (9/13)
Fransa Pierre Barthes
Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Nikola Pilić
1971 Avustralya John Newcombe (11/17)
Avustralya Tony Roche (10/13)
Amerika Birleşik Devletleri Arthur Ashe (1/2)
Amerika Birleşik Devletleri Marty Riessen (1/2)
Avustralya Roy Emerson (16/16)
Avustralya Rod Laver (6/6)
Avustralya John Newcombe (12/17)
Birleşik Krallık Roger Taylor (1/2)
1972 Avustralya Owen Davidson (1/2)
Avustralya Ken Rosewall (9/9)
Güney Afrika Cumhuriyeti Bob Hewitt (6/9)
Güney Afrika Cumhuriyeti Frew McMillan (3/5)
Güney Afrika Cumhuriyeti Bob Hewitt (7/9)
Güney Afrika Cumhuriyeti Frew McMillan (2/5)
Güney Afrika Cumhuriyeti Cliff Drysdale
Birleşik Krallık Roger Taylor (2/2)
1973 Avustralya Malcolm Anderson (2/2)
Avustralya John Newcombe (13/17)
Avustralya John Newcombe (14/17)
Hollanda Tom Okker (1/2)
Amerika Birleşik Devletleri Jimmy Connors (1/2)
Romanya Ilie Năstase (2/3)
Avustralya Owen Davidson (2/2)
Avustralya John Newcombe (15/17)
1974 Avustralya Ross Case (1/2)
Avustralya Geoff Masters (1/2)
Avustralya Dick Crealy (2/2)
Yeni Zelanda Onny Parun
Avustralya John Newcombe (16/17)
Avustralya Tony Roche (11/13)
Amerika Birleşik Devletleri Robert Lutz (3/5)
Amerika Birleşik Devletleri Stan Smith (3/5)
1975 Avustralya John Alexander
Avustralya Phil Dent
Amerika Birleşik Devletleri Brian Gottfried (1/3)
Meksika Raúl Ramírez (1/3)
Amerika Birleşik Devletleri Vitas Gerulaitis
Amerika Birleşik Devletleri Sandy Mayer (1/2)
Amerika Birleşik Devletleri Jimmy Connors (2/2)
Romanya Ilie Năstase (3/3)
1976 Avustralya John Newcombe (17/17)
Avustralya Tony Roche (12/13)
Amerika Birleşik Devletleri Fred McNair
Amerika Birleşik Devletleri Sherwood Stewart (1/3)
Amerika Birleşik Devletleri Brian Gottfried (2/3)
Meksika Raúl Ramírez (2/3)
Amerika Birleşik Devletleri Marty Riessen (2/2)
Hollanda Tom Okker (2/2)
1977 Avustralya Ray Ruffels
Avustralya Allan Stone (2/2) (Jan)
Amerika Birleşik Devletleri Arthur Ashe (2/2)
Avustralya Tony Roche (13/13) (Dec)
Amerika Birleşik Devletleri Brian Gottfried (3/3)
Meksika Raúl Ramírez (3/3)
Avustralya Ross Case (2/2)
Avustralya Geoff Masters (2/2)
Güney Afrika Cumhuriyeti Bob Hewitt (8/9)
Güney Afrika Cumhuriyeti Frew McMillan (4/5)
1978 Polonya Wojtek Fibak
Avustralya Kim Warwick (1/4) (Dec)
Amerika Birleşik Devletleri Gene Mayer (1/2)
Amerika Birleşik Devletleri Hank Pfister (1/2)
Güney Afrika Cumhuriyeti Bob Hewitt (9/9)
Güney Afrika Cumhuriyeti Frew McMillan (5/5)
Amerika Birleşik Devletleri Robert Lutz (4/5)
Amerika Birleşik Devletleri Stan Smith (4/5)
1979 Avustralya Peter McNamara (1/3)
Avustralya Paul McNamee (1/4) (Dec)
Amerika Birleşik Devletleri Gene Mayer (2/2)
Amerika Birleşik Devletleri Sandy Mayer (2/2)
Amerika Birleşik Devletleri Peter Fleming (1/7)
Amerika Birleşik Devletleri John McEnroe (1/9)
Amerika Birleşik Devletleri Peter Fleming (2/7)
Amerika Birleşik Devletleri John McEnroe (2/9)
1980 Avustralya Mark Edmondson (1/5)
Avustralya Kim Warwick (2/4) (Dec)
Amerika Birleşik Devletleri Victor Amaya
Amerika Birleşik Devletleri Hank Pfister (2/2)
Avustralya Peter McNamara (2/3)
Avustralya Paul McNamee (2/4)
Amerika Birleşik Devletleri Robert Lutz (5/5)
Amerika Birleşik Devletleri Stan Smith (5/5)
1981 Avustralya Mark Edmondson (2/5)
Avustralya Kim Warwick (3/4) (Dec)
İsviçre Heinz Günthardt (1/2)
Macaristan Balázs Taróczy (1/2)
Amerika Birleşik Devletleri Peter Fleming (3/7)
Amerika Birleşik Devletleri John McEnroe (3/9)
Amerika Birleşik Devletleri Peter Fleming (4/7)
Amerika Birleşik Devletleri John McEnroe (4/9)
1982 Avustralya John Alexander
Avustralya John Fitzgerald (1/7) (Dec)
Amerika Birleşik Devletleri Sherwood Stewart (2/3)
Amerika Birleşik Devletleri Ferdi Taygan
Avustralya Peter McNamara (3/3)
Avustralya Paul McNamee (3/4)
Güney Afrika Cumhuriyeti Kevin Curren
Amerika Birleşik Devletleri Steve Denton
1983 Avustralya Mark Edmondson (3/5)
Avustralya Paul McNamee (4/4) (Dec)
İsveç Anders Järryd (1/8)
İsveç Hans Simonsson
Amerika Birleşik Devletleri Peter Fleming (5/7)
Amerika Birleşik Devletleri John McEnroe (5/9)
Amerika Birleşik Devletleri Peter Fleming (6/7)
Amerika Birleşik Devletleri John McEnroe (6/9)
1984 Avustralya Mark Edmondson (4/5)
Amerika Birleşik Devletleri Sherwood Stewart (3/3) (Dec)
Fransa Henri Leconte
Fransa Yannick Noah
Amerika Birleşik Devletleri Peter Fleming (7/7)
Amerika Birleşik Devletleri John McEnroe (7/9)
Avustralya John Fitzgerald (2/7)
Çek Cumhuriyeti Tomáš Šmíd (1/2)
1985 Amerika Birleşik Devletleri Paul Annacone
Güney Afrika Cumhuriyeti Christo van Rensburg (Dec)
Avustralya Mark Edmondson (5/5)
Avustralya Kim Warwick (4/4)
İsviçre Heinz Günthardt (2/2)
Macaristan Balázs Taróczy (2/2)
Amerika Birleşik Devletleri Ken Flach (1/4)
Amerika Birleşik Devletleri Robert Seguso (1/4)
1986 yapılmadı Avustralya John Fitzgerald (3/7)
Çek Cumhuriyeti Tomáš Šmíd (2/2)
İsveç Joakim Nyström
İsveç Mats Wilander
Ekvador Andrés Gómez (1/2)
Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Slobodan Živojinović
1987 İsveç Stefan Edberg (1/3)
İsveç Anders Järryd (2/8)
İsveç Anders Järryd (3/8)
Amerika Birleşik Devletleri Robert Seguso (2/4)
Amerika Birleşik Devletleri Ken Flach (2/4)
Amerika Birleşik Devletleri Robert Seguso (3/4)
İsveç Stefan Edberg (2/3)
İsveç Anders Järryd (4/8)
1988 Amerika Birleşik Devletleri Rick Leach (1/5)
Amerika Birleşik Devletleri Jim Pugh (1/3)
Ekvador Andrés Gómez (2/2)
İspanya Emilio Sánchez (1/3)
Amerika Birleşik Devletleri Ken Flach (3/4)
Amerika Birleşik Devletleri Robert Seguso (4/4)
İspanya Sergio Casal (1/2)
İspanya Emilio Sánchez (2/3)
1989 Amerika Birleşik Devletleri Rick Leach (2/5)
Amerika Birleşik Devletleri Jim Pugh (2/3)
Amerika Birleşik Devletleri Jim Grabb (1/2)
Amerika Birleşik Devletleri Patrick McEnroe
Avustralya John Fitzgerald (4/7)
İsveç Anders Järryd (5/8)
Amerika Birleşik Devletleri John McEnroe (8/9)
Avustralya Mark Woodforde (1/12)
1990 Güney Afrika Cumhuriyeti Pieter Aldrich (1/2)
Güney Afrika Cumhuriyeti Danie Visser (1/3)
İspanya Sergio Casal (2/2)
İspanya Emilio Sánchez (3/3)
Amerika Birleşik Devletleri Rick Leach (3/5)
Amerika Birleşik Devletleri Jim Pugh (3/3)
Güney Afrika Cumhuriyeti Pieter Aldrich (2/2)
Güney Afrika Cumhuriyeti Danie Visser (2/3)
1991 Amerika Birleşik Devletleri Scott Davis
Amerika Birleşik Devletleri David Pate
Avustralya John Fitzgerald (5/7)
İsveç Anders Järryd (6/8)
Avustralya John Fitzgerald (6/7)
İsveç Anders Järryd (7/8)
Avustralya John Fitzgerald (7/7)
İsveç Anders Järryd (8/8)
1992 Avustralya Todd Woodbridge (1/16)
Avustralya Mark Woodforde (2/12)
İsviçre Jakob Hlasek
İsviçre Marc Rosset
Amerika Birleşik Devletleri John McEnroe (9/9)
Almanya Michael Stich
Amerika Birleşik Devletleri Jim Grabb (2/2)
Amerika Birleşik Devletleri Richey Reneberg (1/2)
1993 Güney Afrika Cumhuriyeti Danie Visser (3/3)
Avustralya Laurie Warder
Amerika Birleşik Devletleri Luke Jensen
Amerika Birleşik Devletleri Murphy Jensen
Avustralya Todd Woodbridge (2/16)
Avustralya Mark Woodforde (3/12)
Amerika Birleşik Devletleri Ken Flach (4/4)
Amerika Birleşik Devletleri Rick Leach (4/5)
1994 Hollanda Jacco Eltingh (1/6)
Hollanda Paul Haarhuis (1/6)
Zimbabve Byron Black
Amerika Birleşik Devletleri Jonathan Stark
Avustralya Todd Woodbridge (3/16)
Avustralya Mark Woodforde (4/12)
Hollanda Jacco Eltingh (2/6)
Hollanda Paul Haarhuis (2/6)
1995 Amerika Birleşik Devletleri Jared Palmer (1/2)
Amerika Birleşik Devletleri Richey Reneberg (2/2)
Hollanda Jacco Eltingh (3/6)
Hollanda Paul Haarhuis (3/6)
Avustralya Todd Woodbridge (4/16)
Avustralya Mark Woodforde (5/12)
Avustralya Todd Woodbridge (5/16)
Avustralya Mark Woodforde (6/12)
1996 İsveç Stefan Edberg (3/3)
Çek Cumhuriyeti Petr Korda
Rusya Yevgeny Kafelnikov (1/4)
Çek Cumhuriyeti Daniel Vacek (1/3)
Avustralya Todd Woodbridge (6/16)
Avustralya Mark Woodforde (7/12)
Avustralya Todd Woodbridge (7/16)
Avustralya Mark Woodforde (8/12)
1997 Avustralya Todd Woodbridge (8/16)
Avustralya Mark Woodforde (9/12)
Rusya Yevgeny Kafelnikov (2/4)
Çek Cumhuriyeti Daniel Vacek (2/3)
Avustralya Todd Woodbridge (9/16)
Avustralya Mark Woodforde (10/12)
Rusya Yevgeny Kafelnikov (3/4)
Çek Cumhuriyeti Daniel Vacek (3/3)
1998 İsveç Jonas Björkman (1/9)
Hollanda Jacco Eltingh (4/6)
Hollanda Jacco Eltingh (5/6)
Hollanda Paul Haarhuis (4/6)
Hollanda Jacco Eltingh (6/6)
Hollanda Paul Haarhuis (5/6)
Çek Cumhuriyeti Cyril Suk
Avustralya Sandon Stolle
1999 İsveç Jonas Björkman (2/9)
Avustralya Patrick Rafter
Hindistan Mahesh Bhupathi (1/4)
Hindistan Leander Paes (1/7)
Hindistan Mahesh Bhupathi (2/4)
Hindistan Leander Paes (2/7)
Kanada Sébastien Lareau
Amerika Birleşik Devletleri Alex O'Brien
2000 Güney Afrika Cumhuriyeti Ellis Ferreira
Amerika Birleşik Devletleri Rick Leach (5/5)
Avustralya Todd Woodbridge (10/16)
Avustralya Mark Woodforde (11/12)
Avustralya Todd Woodbridge (11/16)
Avustralya Mark Woodforde (12/12)
Avustralya Lleyton Hewitt
Beyaz Rusya Max Mirnyi (1/5)
2001 İsveç Jonas Björkman (3/9)
Avustralya Todd Woodbridge (12/16)
Hindistan Mahesh Bhupathi (3/4)
Hindistan Leander Paes (3/7)
Amerika Birleşik Devletleri Donald Johnson
Amerika Birleşik Devletleri Jared Palmer (2/2)
Zimbabve Wayne Black (1/2)
Zimbabve Kevin Ullyett (1/2)
2002 Bahamalar Mark Knowles (1/3)
Kanada Daniel Nestor (1/7)
Hollanda Paul Haarhuis (6/6)
Rusya Yevgeny Kafelnikov (4/4)
İsveç Jonas Björkman (4/9)
Avustralya Todd Woodbridge (13/16)
Hindistan Mahesh Bhupathi (4/4)
Beyaz Rusya Max Mirnyi (2/5)
2003 Fransa Michaël Llodra (1/3)
Fransa Fabrice Santoro (1/2)
Amerika Birleşik Devletleri Bob Bryan (1/11)
Amerika Birleşik Devletleri Mike Bryan (1/11)
İsveç Jonas Björkman (5/9)
Avustralya Todd Woodbridge (14/16)
İsveç Jonas Björkman (6/9)
Avustralya Todd Woodbridge (15/16)
2004 Fransa Michaël Llodra (2/3)
Fransa Fabrice Santoro (2/2)
Belçika Xavier Malisse
Belçika Olivier Rochus
İsveç Jonas Björkman (7/9)
Avustralya Todd Woodbridge (16/16)
Bahamalar Mark Knowles (2/3)
Kanada Daniel Nestor (2/7)
2005 Zimbabve Wayne Black (2/2)
Zimbabve Kevin Ullyett (2/2)
İsveç Jonas Björkman (8/9)
Beyaz Rusya Max Mirnyi (3/5)
Avustralya Stephen Huss
Güney Afrika Cumhuriyeti Wesley Moodie
Amerika Birleşik Devletleri Bob Bryan (2/11)
Amerika Birleşik Devletleri Mike Bryan (2/11)
2006 Amerika Birleşik Devletleri Bob Bryan (3/11)
Amerika Birleşik Devletleri Mike Bryan (3/11)
İsveç Jonas Björkman (9/9)
Beyaz Rusya Max Mirnyi (4/5)
Amerika Birleşik Devletleri Bob Bryan (4/11)
Amerika Birleşik Devletleri Mike Bryan (4/11)
Çek Cumhuriyeti Martin Damm
Hindistan Leander Paes (4/7)
2007 Amerika Birleşik Devletleri Bob Bryan (5/11)
Amerika Birleşik Devletleri Mike Bryan (5/11)
Bahamalar Mark Knowles (3/3)
Kanada Daniel Nestor (3/7)
Fransa Arnaud Clément
Fransa Michaël Llodra (3/3)
İsveç Simon Aspelin
Avusturya Julian Knowle
2008 İsrail Jonathan Erlich
İsrail Andy Ram
Uruguay Pablo Cuevas
Peru Luis Horna
Kanada Daniel Nestor (4/7)
Sırbistan Nenad Zimonjić (1/3)
Amerika Birleşik Devletleri Bob Bryan (6/11)
Amerika Birleşik Devletleri Mike Bryan (6/11)
2009 Amerika Birleşik Devletleri Bob Bryan (7/11)
Amerika Birleşik Devletleri Mike Bryan (7/11)
Çek Cumhuriyeti Lukáš Dlouhý (1/2)
Hindistan Leander Paes (5/7)
Kanada Daniel Nestor (5/7)
Sırbistan Nenad Zimonjić (2/3)
Çek Cumhuriyeti Lukáš Dlouhý (2/2)
Hindistan Leander Paes (6/7)
2010 Amerika Birleşik Devletleri Bob Bryan (8/11)
Amerika Birleşik Devletleri Mike Bryan (8/11)
Kanada Daniel Nestor (6/7)
Sırbistan Nenad Zimonjić (3/3)
Avusturya Jürgen Melzer (1/2)
Almanya Philipp Petzschner (1/2)
Amerika Birleşik Devletleri Bob Bryan (9/11)
Amerika Birleşik Devletleri Mike Bryan (9/11)
2011 Amerika Birleşik Devletleri Bob Bryan (10/11)
Amerika Birleşik Devletleri Mike Bryan (10/11)
Beyaz Rusya Max Mirnyi (5/5)
Kanada Daniel Nestor (7/7)
Amerika Birleşik Devletleri Bob Bryan (11/11)
Amerika Birleşik Devletleri Mike Bryan (11/11)
Avusturya Jürgen Melzer (2/2)
Almanya Philipp Petzschner (2/2)
2012 Hindistan Leander Paes (7/8)
Çek Cumhuriyeti Radek Štěpánek (1/2)
Beyaz Rusya Max Mirnyi (6/6)
Kanada Daniel Nestor (8/8)
Birleşik Krallık Jonathan Marray
Danimarka Frederik Nielsen
Amerika Birleşik Devletleri Bob Bryan (12/16)
Amerika Birleşik Devletleri Mike Bryan (12/16)
2013 Amerika Birleşik Devletleri Bob Bryan (13/16)
Amerika Birleşik Devletleri Mike Bryan (13/16)
Amerika Birleşik Devletleri Bob Bryan (14/16)
Amerika Birleşik Devletleri Mike Bryan (14/16)
Amerika Birleşik Devletleri Bob Bryan (15/16)
Amerika Birleşik Devletleri Mike Bryan (15/16)
Hindistan Leander Paes (8/8)
Çek Cumhuriyeti Radek Štěpánek (2/2)
2014 Polonya Łukasz Kubot
İsveç Robert Lindstedt
Fransa Julien Benneteau
Fransa Édouard Roger-Vasselin
Kanada Vasek Pospisil
Amerika Birleşik Devletleri Jack Sock
Amerika Birleşik Devletleri Bob Bryan (16/16)
Amerika Birleşik Devletleri Mike Bryan (16/16)
2015 İtalya Simone Bolelli
İtalya Fabio Fognini
Hırvatistan Ivan Dodig
Brezilya Marcelo Melo
Efsaneler
Aynı yıl dört Grand Slam turnuvası kazanan oyuncu (aynı grup)
Aynı yıl dört Grand Slam turnuvası kazanan oyuncu (farklı partnerle)
Aynı yıl üç Grand Slam turnuvası kazanan oyuncu
Aynı yıl 2 Grand Slam turnuvası kazanan oyuncu

En çok Grand Slam şampiyonluğu kazanan çiftler(tüm zamanlar)[değiştir | kaynağı değiştir]

Şampiyonluk Oyuncular
17 Avustralya John Newcombe
16 Avustralya Roy Emerson, Avustralya Todd Woodbridge
14 Avustralya Adrian Quist
13 Avustralya John Bromwich, Avustralya Tony Roche
12 Avustralya Mark Woodforde
11 Avustralya Neale Fraser, Amerika Birleşik Devletleri Bob Bryan, Amerika Birleşik Devletleri Mike Bryan
10 Avustralya Fred Stolle, Fransa Jacques Brugnon, Birleşik Krallık Lawrence Doherty, Birleşik Krallık Reginald Doherty
9 Güney Afrika Cumhuriyeti Bob Hewitt, Avustralya Frank Sedgman, Fransa Jean Borotra, Avustralya Ken Rosewall, Amerika Birleşik Devletleri John McEnroe, İsveç Jonas Björkman
8 İsveç Anders Järryd, Amerika Birleşik Devletleri George Lott, Avustralya Lew Hoad
7 Avustralya Ken McGregor, Avustralya John Fitzgerald, Amerika Birleşik Devletleri Peter Fleming, Amerika Birleşik Devletleri Vincent Richards, Kanada Daniel Nestor, Hindistan Leander Paes,
6 Amerika Birleşik Devletleri Bill Tilden, Amerika Birleşik Devletleri Fred Alexander, Avustralya Gerald Patterson, Amerika Birleşik Devletleri Holcombe Ward, Hollanda Jacco Eltingh, Avustralya Jack Crawford, Amerika Birleşik Devletleri Jack Kramer, Amerika Birleşik Devletleri James Dwight, Amerika Birleşik Devletleri John Van Ryn, Hollanda Paul Haarhuis, Amerika Birleşik Devletleri Richard Sears, Avustralya Rod Laver

En çok Grand Slam turnuvası kazanan çiftler (open era)[değiştir | kaynağı değiştir]

Şampiyonluk Oyuncular
16 Avustralya Todd Woodbridge
12 Avustralya Mark Woodforde
11 Avustralya John Newcombe, Amerika Birleşik Devletleri Bob Bryan, Amerika Birleşik Devletleri Mike Bryan
9 Amerika Birleşik Devletleri John McEnroe, İsveç Jonas Björkman
8 İsveç Anders Järryd, Avustralya Tony Roche
7 Amerika Birleşik Devletleri Peter Fleming, Avustralya John Fitzgerald, Kanada Daniel Nestor, Hindistan Leander Paes
6 Hollanda Jacco Eltingh, Hollanda Paul Haarhuis
5 Avustralya Mark Edmondson, Amerika Birleşik Devletleri Rick Leach, Amerika Birleşik Devletleri Robert Lutz, Amerika Birleşik Devletleri Stan Smith, Beyaz Rusya Max Mirnyi
4 Güney Afrika Cumhuriyeti Bob Hewitt, Güney Afrika Cumhuriyeti Frew McMillan, Amerika Birleşik Devletleri Ken Flach, Avustralya Kim Warwick, Hindistan Mahesh Bhupathi, Avustralya Paul McNamee, Amerika Birleşik Devletleri Robert Seguso, Rusya Yevgeny Kafelnikov

“Kariyer Grand Slam” kazananlar[değiştir | kaynağı değiştir]

(Her bir turnuvayı ilk kez kazandıkları tarihler eklenmiştir, koyu olanlar en son kazandıkları turnuva tarihidir.)

Oyuncu Avs. Fr. Wim. ABD
Adrian Quist 1936 1937 1937 1939
Frank Sedgman 1951 1951 1948 1950
Ken McGregor 1951 1951 1951 1951
Lew Hoad 1953 1953 1953 1956
Neale Fraser 1957 1958 1959 1957
Ken Rosewall 1953 1953 1953 1956
Fred Stolle 1963 1965 1962 1965
John Newcombe 1965 1967 1965 1967
Tony Roche 1965 1967 1965 1967
Bob Hewitt 1963 1972 1962 1977
John Fitzgerald 1982 1986 1989 1984
Anders Järryd 1987 1983 1989 1987
Jacco Eltingh 1994 1995 1998 1994
Paul Haarhuis 1994 1995 1998 1994
Mark Woodforde 1992 2000 1993 1989
Todd Woodbridge 1992 2000 1993 1995
Jonas Bjorkman 1998 2005 2002 2003
Bob Bryan 2006 2003 2006 2005
Mike Bryan 2006 2003 2006 2005
Daniel Nestor 2002 2007 2008 2004
Leander Paes 2012 1999 1999 2006

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ ESPN Spor Almanak 2006, sayfa 814
  2. ^ World Book Ansiklopedisi . 2008
  3. ^ Compton Ansiklopedisi . 1975