Teniste Olimpiyat madalyası kazananlar listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

1896 - 2004 yılları arası Olimpiyat Oyunları Tenis branşında veilen madalya listesi.

Erkekler[değiştir | kaynağı değiştir]

Tekler[değiştir | kaynağı değiştir]

Branş Altın Gümüş Bronz
1896 Atina  John Pius Boland (GBR)  Dionysios Kasdaglis (GRE)  Momcsilló Tapavicza (HUN)
 Konstantinos Paspatis (GRE)
1900 Paris  Lawrence Doherty (GBR)  Harold Mahoney (GBR)  Reginald Doherty (GBR)
 Arthur Norris (GBR)
1904 St. Louis  Beals Wright (USA)  Robert LeRoy (USA)  Alphonzo Bell (USA)
 Edgar Leonard (USA)
1908 Londra  Josiah Ritchie (GBR)  Otto Froitzheim (GER)  Wilberforce Eaves (GBR)
1912 Stockholm Blue Ensign of South Africa (1912–1928).svg Charles Winslow (RSA) Blue Ensign of South Africa (1912–1928).svg Harold Kitson (RSA)  Oscar Kreuzer (GER)
1920 Antwerp Blue Ensign of South Africa (1912–1928).svg Louis Raymond (RSA)  Ichiya Kumagae (JPN) Blue Ensign of South Africa (1912–1928).svg Charles Winslow (RSA)
1924 Paris  Vincent Richards (USA)  Henri Cochet (FRA)  Umberto De Morpurgo (ITA)
1928-1984 Olimpiyat progamında yer almadı
1988 Seul  Miloslav Mečíř (TCH)  Tim Mayotte (USA)  Stefan Edberg (SWE)
 Brad Gilbert (USA)
1992 Barselona  Marc Rosset (SUI)  Jordi Arrese (ESP)  Andrei Cherkasov (EUN)
 Goran Ivanišević (CRO)
1996 Atlanta  Andre Agassi (USA)  Sergi Bruguera (ESP)  Leander Paes (IND)
2000 Sidney  Yevgeny Kafelnikov (RUS)  Tommy Haas (GER)  Arnaud di Pasquale (FRA)
2004 Atina  Nicolás Massú (CHI)  Mardy Fish (USA)  Fernando González (CHI)
2008 Pekin  Rafael Nadal (ESP)  Fernando González (CHI)  Novak Đoković (SRB)
2012 Londra  Andy Murray (GBR)  Roger Federer (SUI)  Juan Martín del Potro (ARG)

Kapalı tekler[değiştir | kaynağı değiştir]

Branş Altın Gümüş Bronz
1908 Londra  Arthur Gore (GBR)  George Caridia (GBR)  Josiah Ritchie (GBR)
1912 Stockholm  André Gobert (FRA)  Charles Dixon (GBR)  Tony Wilding (ANZ)

Çiftler[değiştir | kaynağı değiştir]

Branş Altın Gümüş Bronz
1896 Atina  John Pius Boland (GBR)
ve  Friedrich Traun (GER)
 Demetrios Petrokokkinos
ve Dionysios Kasdaglis (GRE)
Flag of the United Kingdom.svg Teddy Flack (AUS)ve
 George S. Robertson (GBR)
1900 Paris  Lawrence Doherty
ve Reginald Doherty (GBR)
 Max Décugis (FRA) ve
 Basil Spalding de Garmendia (USA)
 Georges de la Chapelle
ve André Prévost (FRA)
 Harold Mahoney
ve Arthur Norris (GBR)
1904 St. Louis  Edgar Leonard
ve Beals Wright (USA)
 Alphonzo Bell
ve Robert LeRoy (USA)
 Joseph Wear
ve Allen West (USA)
 Clarence Gamble
ve Arthur Wear (USA)
1908 Londra  George Hillyard
ve Reginald Doherty (GBR)
 Josiah Ritchie
ve James Parke (GBR)
 Clement Cazalet
ve Charles Dixon (GBR)
1912 Stockholm Blue Ensign of South Africa (1912–1928).svg Harry Kitson
ve Charles Winslow (RSA)
 Arthur Zborzil
ve Fritz Pipes (AUT)
 Albert Canet
ve Edouard Mény de Marangue (FRA)
1920 Antwerp  Oswald Turnbull
ve Maxwell Woosnam (GBR)
 Ichiya Kumagae
ve Seiichiro Kashio (JPN)
 Max Décugis
ve Pierre Albarran (FRA)
1924 Paris  Vincent Richards
ve Francis Hunter (USA)
 Jacques Brugnon
ve Henri Cochet (FRA)
 Jean Borotra
ve René Lacoste (FRA)
1928-1984 Olimpiyat progamında yer almadı
1988 Seul  Ken Flach
ve Robert Seguso (USA)
 Emilio Sánchez
ve Sergio Casal (ESP)
 Miloslav Mečíř
ve Milan Šrejber (TCH)
 Stefan Edberg
ve Anders Jarryd (SWE)
1992 Barselona  Boris Becker
ve Michael Stich (GER)
South African Olympic Flag.svg Wayne Ferreira
ve Piet Norval (RSA)
 Javier Frana
ve Christian Miniussi (ARG)
 Goran Ivanišević
ve Goran Prpić (CRO)
1996 Atlanta  Todd Woodbridge
ve Mark Woodforde (AUS)
 Neil Broad
ve Tim Henman (GBR)
 Marc-Kevin Goellner
ve David Prinosil (GER)
2000 Sidney  Sebastien Lareau
ve Daniel Nestor (CAN)
 Todd Woodbridge
ve Mark Woodforde (AUS)
 Alex Corretja
ve Albert Costa (ESP)
2004 Atina  Fernando González
ve Nicolás Massú (CHI)
 Nicolas Kiefer
ve Rainer Schuettler (GER)
 Mario Ančić
ve Ivan Ljubičić (CRO)
2008 Pekin Roger Federer
ve Stanislas Wawrinka
 İsviçre
Simon Aspelin
ve Thomas Johansson
 İsveç
Bob Bryan
ve Mike Bryan
 Amerika Birleşik Devletleri

Kapalı çiftler[değiştir | kaynağı değiştir]

Branş Altın Gümüş Bronz
1908 Londra  Herbert Barrett
ve Arthur Gore (GBR)
 George Caridia
ve George Simond (GBR)
 Wollmar Boström
ve Gunnar Setterwall (SWE)
1912 Stockholm  Maurice Germot
ve André Gobert (FRA)
 Carl Kempe
ve Gunnar Setterwall (SWE)
 Alfred Beamish
ve Charles Dixon (GBR)

Bayanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Tekler[değiştir | kaynağı değiştir]

Branş Altın Gümüş Bronz
1900 Paris  Charlotte Cooper (GBR)  Hélène Prévost (FRA)  Marion Jones (USA)
 Hedwiga Rosenbaumová (BOH)
1904 St. Louis Olimpiyat progamında yer almadı
1908 Londra  Dorothea Douglass Chambers (GBR)  Dora Boothby (GBR)  Joan Winch (GBR)
1912 Stockholm  Marguerite Broquedis (FRA)  Dorothea Köring (GER)  Molla Bjurstedt (NOR)
1920 Antwerp  Suzanne Lenglen (FRA)  Dorothy Holman (GBR)  Kitty McKane (GBR)
1924 Paris  Helen Wills (USA)  Julie Vlasto (FRA)  Kitty McKane (GBR)
1928-1984 Olimpiyat progamında yer almadı
1988 Seul  Steffi Graf (FRG)  Gabriela Sabatini (ARG)  Zina Garrison (USA)
 Manuela Maleeva (BUL)
1992 Barcelona  Jennifer Capriati (USA)  Steffi Graf (GER)  Mary Joe Fernández (USA)
 Arantxa Sánchez Vicario (ESP)
1996 Atlanta  Lindsay Davenport (USA)  Arantxa Sánchez Vicario (ESP)  Jana Novotná (CZE)
2000 Sidney  Venus Williams (USA)  Elena Dementieva (RUS)  Monica Seles (USA)
2004 Atina  Justine Henin-Hardenne (BEL)  Amélie Mauresmo (FRA)  Alicia Molik (AUS)
2008 Pekin Elena Dementieva
 Rusya
Dinara Safina
 Rusya
Vera Zvonareva
 Rusya
2012 Londra  Serena Williams (USA)  Mariya Şarapova (RUS)  Viktoriya Azarenka (BLR)

Kapalı tekler[değiştir | kaynağı değiştir]

Branş Altın Gümüş Bronz
1908 Londra  Gwendoline Eastlake-Smith (GBR)  Angela Greene (GBR)  Märtha Adlerstråhle (SWE)
1912 Stockholm  Edith Hannam (GBR)  Sofie Castenschiold (DEN)  Mabel Parton (GBR)

Çiftler[değiştir | kaynağı değiştir]

Branş Altın Gümüş Bronz
1920 Antwerp  Margaret McNair
ve Kitty McKane (GBR)
 Geraldine Beamish
ve Dorothy Holman (GBR)
 Suzanne Lenglen
ve Elisabeth d'Ayen (FRA)
1924 Paris  Hazel Wightman
ve Helen Wills (USA)
 Phyllis Covell
ve Kitty McKane (GBR)
 Dorothy Shepherd-Barron
ve Evelyn Colyer (GBR)
1928-1984 Olimpiyat progamında yer almadı
1988 Seul  Pam Shriver
ve Zina Garrison (USA)
 Jana Novotná
ve Helena Sukova (TCH)
 Elizabeth Smylie
ve Wendy Turnbull (AUS)
 Steffi Graf
ve Claudia Kohde-Kilsch (FRG)
1992 Barcelona  Gigi Fernández
and Mary Joe Fernández (USA)
 Conchita Martínez
ve Arantxa Sánchez Vicario (ESP)
 Rachel McQuillan
ve Nicole Bradtke (AUS)
 Leila Meskhi
ve Natasha Zvereva (EUN)
1996 Atlanta  Gigi Fernández
ve Mary Joe Fernández (USA)
 Jana Novotná
ve Helena Suková (CZE)
 Conchita Martínez
ve Arantxa Sánchez Vicario (ESP)
2000 Sidney  Serena Williams
ve Venus Williams (USA)
 Kristie Boogert
ve Miriam Oremans (NED)
 Els Callens
ve Dominique Van Roost (BEL)
2004 Atina  Li Ting
ve Sun Tiantian (CHN)
 Conchita Martínez
ve Virginia Ruano Pascual (ESP)
 Paola Suárez
ve Patricia Tarabini (ARG)
2008 Pekin Serena Williams
ve Venus Williams
 Amerika Birleşik Devletleri
Anabel Medina Garrigues
ve Virginia Ruano Pascual
 İspanya
Yan Zi
ve Zheng Jie
 Çin
2012 Londra  Serena Williams
ve Venus Williams (USA)
 Andrea Hlaváčková
ve Lucie Hradecká (CZE)
 Maria Kirilenko
ve Nadia Petrova (RUS)

Karışık[değiştir | kaynağı değiştir]

Çiftler[değiştir | kaynağı değiştir]

Branş Altın Gümüş Bronz
1900 Paris  Charlotte Cooper
ve Reginald Doherty (GBR)
 Hélène Prévost
ve Harold Mahoney (FRA)
 Marion Jones (USA)
ve  Lawrence Doherty (GBR)
 Hedwiga Rosenbaumová (BOH)
ve  Archibald Warden (GBR)
1904-1908 Olimpiyat progamında yer almadı
1912 Stockholm  Dorothea Köring
ve Heinrich Schomburgk (GER)
 Sigrid Fick
ve Gunnar Setterwall (SWE)
 Marguerite Broquedis
ve Albert Canet (FRA)
1920 Antwerp  Suzanne Lenglen
ve Max Decugis (FRA)
 Kathleen McKane
ve Maxwell Woosnam (GBR)
 Milada Skrbková
ve Ladislav Žemla (TCH)
1924 Paris  Hazel Wightman
ve R. Norris Williams (USA)
 Marion Jessup
ve Vincent Richards (USA)
 Kornelia Bouman
ve Hendrik Timmer (NED)
2012 Londra  Viktoriya Azarenka
ve Max Mirnyi (BLR)
 Laura Robson
ve Andy Murray (GBR)
 Lisa Raymond
ve Mike Bryan (USA)

Kapalı Çiftler[değiştir | kaynağı değiştir]

Branş Altın Gümüş Bronz
1912 Stockholm  Edith Hannam
ve Charles Dixon (GBR)
 Helen Aitchison
ve Herbert Barrett (GBR)
 Sigrid Fick
ve Gunnar Setterwall (SWE)

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]