Grand Slam karışık çiftler şampiyonları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Bu liste Grand Slam turnuvalarının karışık çiftler tenis şampiyonlarını sıralamaktadır. Farklı eşleşmelerle pek çok oyuncu en az bir Grand Slam turnuvasında şampiyon olmuştur. Golden Grand Slam kazanan tek 'karışık çift' 1963 yılında “Margaret Court” ve “Ken Fletcher” olmuştur.[1][2][3]

Yıllara göre turnuvalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Avustralya Avustralya Açık Fransa Fransa Açık Birleşik Krallık Wimbledon Amerika Birleşik Devletleri ABD Açık
1887 1922'de başladı 1925'te başladı 1913'te başladı Amerika Birleşik Devletleri V. Stokes (1/2)
Amerika Birleşik Devletleri J.S. Clark (1/3)
1888 Amerika Birleşik Devletleri V. Stokes (2/2)
Amerika Birleşik Devletleri J.S. Clark (2/3)
1889 Amerika Birleşik Devletleri Marian Wright
Amerika Birleşik Devletleri J.S. Clark (3/3)
1890 İrlanda Mabel Cahill (1/3)
Amerika Birleşik Devletleri Rodmond Beach
1891 İrlanda Mabel Cahill (2/3)
Amerika Birleşik Devletleri M.R. Wright
1892 İrlanda Mabel Cahill (3/3)
Amerika Birleşik Devletleri Clarence Hobart (1/3)
1893 Amerika Birleşik Devletleri Ellen Roosevelt
Amerika Birleşik Devletleri Clarence Hobart (2/3)
1894 Amerika Birleşik Devletleri Juliette Atkinson (1/3)
Amerika Birleşik Devletleri Edwin Fischer (1/4)
1895 Amerika Birleşik Devletleri Juliette Atkinson (2/3)
Amerika Birleşik Devletleri Edwin Fischer (2/4)
1896 Amerika Birleşik Devletleri Juliette Atkinson (3/3)
Amerika Birleşik Devletleri Edwin Fischer (3/4)
1897 Amerika Birleşik Devletleri Laura Henson
Amerika Birleşik Devletleri D.L. Magruder
1898 Amerika Birleşik Devletleri Carrie Neely
Amerika Birleşik Devletleri Edwin Fischer (4/4)
1899 Amerika Birleşik Devletleri Elizabeth Rastall
Amerika Birleşik Devletleri Albert Hoskins
1900 Amerika Birleşik Devletleri Margaret Hunnewell
Amerika Birleşik Devletleri Alfred Codman
1901 Amerika Birleşik Devletleri Marion Jones
Amerika Birleşik Devletleri Raymond Little
1902 Amerika Birleşik Devletleri Elisabeth Moore (1/2)
Amerika Birleşik Devletleri Wylie Grant (1/2)
1903 Amerika Birleşik Devletleri Helen Chapman
Amerika Birleşik Devletleri Harry Allen
1904 Amerika Birleşik Devletleri Elisabeth Moore (2/2)
Amerika Birleşik Devletleri Wylie Grant (1/2)
1905 Amerika Birleşik Devletleri Alice Hobert
Amerika Birleşik Devletleri Clarence Hobert (3/3)
1906 Amerika Birleşik Devletleri Sarah Coffin
Avustralya Edward Dewhurst
1907 Amerika Birleşik Devletleri May Sayres
Amerika Birleşik Devletleri Wallace Johnson (1/3)
1908 Amerika Birleşik Devletleri Edith Rotch
Amerika Birleşik Devletleri Nathaniel Niles
1909 Amerika Birleşik Devletleri Hazel Hotchkiss Wightman (1/6)
Amerika Birleşik Devletleri Wallace Johnson (2/3)
1910 Amerika Birleşik Devletleri Hazel Hotchkiss Wightman (2/6)
Amerika Birleşik Devletleri Joe Carpenter
1911 Amerika Birleşik Devletleri Hazel Hotchkiss Wightman (3/6)
Amerika Birleşik Devletleri Wallace Johnson (3/3)
1912 Amerika Birleşik Devletleri Mary Browne (1/4)
Amerika Birleşik Devletleri Richard Williams
1913 Birleşik Krallık Agnes Tuckey
Birleşik Krallık Hope Crisp
Amerika Birleşik Devletleri Mary Browne (2/4)
Amerika Birleşik Devletleri William Tilden (1/5)
1914 Birleşik Krallık Ethel Thomson Larcombe
Birleşik Krallık James Parke
Amerika Birleşik Devletleri Mary Browne (3/4)
Amerika Birleşik Devletleri William Tilden (2/5)
1915 yapılmadı Amerika Birleşik Devletleri Hazel Hotchkiss Wightman (4/6)
Amerika Birleşik Devletleri Harry Johnson
1916 yapılmadı Amerika Birleşik Devletleri Eleonora R. Sears (1/2)
Amerika Birleşik Devletleri Wallis Davis (1/2)
1917 yapılmadı Amerika Birleşik Devletleri Eleonora R. Sears (2/2)
Amerika Birleşik Devletleri Wallis Davis (2/2)
1918 yapılmadı Amerika Birleşik Devletleri Hazel Hotchkiss Wightman (5/6)
Amerika Birleşik Devletleri Irving Wright
1919 Amerika Birleşik Devletleri Elizabeth Ryan (1/9)
Birleşik Krallık Randolph Lycett (1/3)
Amerika Birleşik Devletleri Marion Zinderstein
Amerika Birleşik Devletleri Vincent Richards (1/2)
1920 Fransa Suzanne Lenglen (1/5)
Avustralya Gerald Patterson
Amerika Birleşik Devletleri Hazel Hotchkiss Wightman (6/6)
Amerika Birleşik Devletleri Wallace Johnson
1921 Amerika Birleşik Devletleri Elizabeth Ryan (2/9)
Birleşik Krallık Randolph Lycett (2/3)
Amerika Birleşik Devletleri Mary Browne (4/4)
Amerika Birleşik Devletleri Bill Johnston
1922 Avustralya Esna Boyd Robertson (1/3)
Avustralya John Hawkes (1/5)
Fransa Suzanne Lenglen (2/5)
Avustralya Pat O'Hara Wood
Amerika Birleşik Devletleri Molla Bjurstedt Mallory (1/2)
Amerika Birleşik Devletleri William Tilden (3/5)
1923 Avustralya Sylvia Lance Harper
Avustralya Horace Rice
Amerika Birleşik Devletleri Elizabeth Ryan (3/9)
Birleşik Krallık Randolph Lycett (3/3)
Amerika Birleşik Devletleri Molla Bjurstedt Mallory (2/2)
Amerika Birleşik Devletleri William Tilden (4/5)
1924 Avustralya Daphne Akhurst Cozens (1/4)
Avustralya Jim Willard (1/2)
Birleşik Krallık Kathleen McKane Godfree (1/3)
Birleşik Krallık John Gilbert
Amerika Birleşik Devletleri Helen Wills Moody (1/3)
Amerika Birleşik Devletleri Vincent Richards (2/2)
1925 Avustralya Daphne Akhurst Cozens (2/4)
Avustralya Jim Willard (2/2)
Fransa Suzanne Lenglen (3/5)
Fransa Jacques Brugnon (1/2)
Fransa Suzanne Lenglen (4/5)
Fransa Jean Borotra (1/5)
Birleşik Krallık Kathleen McKane Godfree (2/3)
Avustralya John Hawkes (2/5)
1926 Avustralya Esna Boyd Robertson (2/3)
Avustralya John Hawkes (3/5)
Fransa Suzanne Lenglen (5/5)
Fransa Jacques Brugnon (2/2)
Birleşik Krallık Kathleen McKane Godfree (3/3)
Birleşik Krallık Leslie Godfree
Amerika Birleşik Devletleri Elizabeth Ryan (4/9)
Fransa Jean Borotra (2/5)
1927 Avustralya Esna Boyd Robertson (3/3)
Avustralya John Hawkes (4/5)
Fransa M. Bordes
Fransa Jean Borotra (3/5)
Amerika Birleşik Devletleri Elizabeth Ryan (5/9)
Amerika Birleşik Devletleri Frank Hunter (1/2)
Birleşik Krallık Eileen Bennett Whittingstall (1/3)
Fransa Henri Cochet (1/3)
1928 Avustralya Daphne Akhurst Cozens (3/4)
Fransa Jean Borotra (4/5)
Amerika Birleşik Devletleri Eileen Bennett Whittingstall (2/3)
Fransa Henri Cochet (2/3)
Amerika Birleşik Devletleri Elizabeth Ryan (6/9)
Güney Afrika Cumhuriyeti Patrick Spence (1/2)
Amerika Birleşik Devletleri Helen Wills Moody (2/3)
Avustralya John Hawkes (5/5)
1929 Avustralya Daphne Akhurst Cozens (4/4)
Avustralya Edgar Moon (1/2)
Amerika Birleşik Devletleri Eileen Bennett Whittingstall (3/3)
Fransa Henri Cochet (3/3)
Amerika Birleşik Devletleri Helen Wills Moody (3/3)
Amerika Birleşik Devletleri Frank Hunter (2/2)
Birleşik Krallık Betty Nuthall Shoemaker (1/4)
Amerika Birleşik Devletleri George Lott (1/4)
1930 Avustralya Nell Hall Hopman (1/4)
Avustralya Harry Hopman (1/5)
Almanya Cilly Aussem
Amerika Birleşik Devletleri William Tilden (5/5)
Amerika Birleşik Devletleri Elizabeth Ryan (7/9)
Avustralya Jack Crawford (1/5)
Birleşik Krallık Edith Cross
Amerika Birleşik Devletleri Wilmer Allison
1931 Avustralya Marjorie Cox Crawford (1/3)
Avustralya Jack Crawford (2/5)
Birleşik Krallık Betty Nuthall Shoemaker (2/4)
Güney Afrika Cumhuriyeti Patrick Spence (2/2)
Amerika Birleşik Devletleri Anna McCune Harper
Amerika Birleşik Devletleri George Lott (2/4)
Birleşik Krallık Betty Nuthall Shoemaker (3/4)
Amerika Birleşik Devletleri George Lott (3/4)
1932 Avustralya Marjorie Cox Crawford (2/3)
Avustralya Jack Crawford (3/5)
Birleşik Krallık Betty Nuthall Shoemaker (4/4)
Birleşik Krallık Fred Perry (1/4)
Amerika Birleşik Devletleri Elizabeth Ryan (8/9)
İspanya Enrique Maier (1/2)
Amerika Birleşik Devletleri Sarah Palfrey
Birleşik Krallık Fred Perry (2/4)
1933 Avustralya Marjorie Cox Crawford (3/3)
Avustralya Jack Crawford (4/5)
Birleşik Krallık Margaret Scriven Vivian
Avustralya Jack Crawford (5/5)
Alman İmparatorluğu Hilde Krahwinkel Sperling
Alman İmparatorluğu Gottfried von Cramm
Amerika Birleşik Devletleri Elizabeth Ryan (9/9)
Amerika Birleşik Devletleri Ellsworth Vines
1934 Avustralya Joan Hartigan Bathurst
Avustralya Edgar Moon (2/2)
Fransa Colette Rosambert
Fransa Jean Borotra (5/5)
Birleşik Krallık Dorothy Round Little (1/3)
Japonya Ryuki Miki
Amerika Birleşik Devletleri Helen Jacobs
Amerika Birleşik Devletleri George Lott (4/4)
1935 Avustralya Louise Bickerton
Fransa Christian Boussus
Fransa Lolette Payot
Fransa Marcel Bernard (1/2)
Birleşik Krallık Dorothy Round Little (2/3)
Birleşik Krallık Fred Perry (3/4)
Amerika Birleşik Devletleri Sarah Palfrey Cooke
İspanya Enrique Maier (2/2)
1936 Avustralya Nell Hall Hopman (2/4)
Avustralya Harry Hopman (2/5)
Birleşik Krallık Adeline Yorke
Fransa Marcel Bernard (2/2)
Birleşik Krallık Dorothy Round Little (3/3)
Birleşik Krallık Fred Perry (4/4)
Amerika Birleşik Devletleri Alice Marble (1/7)
Amerika Birleşik Devletleri Gene Mako
1937 Avustralya Nell Hall Hopman (3/4)
Avustralya Harry Hopman (3/5)
Fransa Simone Mathieu (1/2)
Fransa Yvon Petra
Amerika Birleşik Devletleri Alice Marble (2/7)
Amerika Birleşik Devletleri Don Budge (1/4)
Amerika Birleşik Devletleri Sarah Palfrey Cooke (1/4)
Amerika Birleşik Devletleri Don Budge (2/4)
1938 Avustralya Muff Wilson
Avustralya John Bromwich (1/4)
Fransa Simone Mathieu (2/2)
Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Dragutin Mitić
Amerika Birleşik Devletleri Alice Marble (3/7)
Amerika Birleşik Devletleri Don Budge (3/4)
Amerika Birleşik Devletleri Alice Marble (4/7)
Amerika Birleşik Devletleri Don Budge (4/4)
1939 Avustralya Nell Hall Hopman (4/4)
Avustralya Harry Hopman (4/5)
Amerika Birleşik Devletleri Sarah Palfrey Cooke (2/4)
Amerika Birleşik Devletleri E.T. Cooke (3/4)
Amerika Birleşik Devletleri Alice Marble (5/7)
Amerika Birleşik Devletleri Bobby Riggs (1/2)
Amerika Birleşik Devletleri Alice Marble (6/7)
Avustralya Harry Hopman (5/5)
1940 Avustralya Nancye Wynne Bolton (1/4)
Avustralya Colin Long (1/4)
yapılmadı yapılmadı Amerika Birleşik Devletleri Alice Marble (7/7)
Amerika Birleşik Devletleri Bobby Riggs (2/2)
1941 yapılmadı yapılmadı yapılmadı Amerika Birleşik Devletleri Sarah Palfrey Cooke (4/4)
Amerika Birleşik Devletleri Jack Kramer
1942 yapılmadı yapılmadı yapılmadı Amerika Birleşik Devletleri Louise Brough Clapp(1/8)
Amerika Birleşik Devletleri Fred Schroeder
1943 yapılmadı yapılmadı yapılmadı Amerika Birleşik Devletleri Margaret Osborne duPont (1/10)
Amerika Birleşik Devletleri William Talbert (1/4)
1944 yapılmadı yapılmadı yapılmadı Amerika Birleşik Devletleri Margaret Osborne duPont (2/10)
Amerika Birleşik Devletleri William Talbert (2/4)
1945 yapılmadı yapılmadı yapılmadı Amerika Birleşik Devletleri Margaret Osborne duPont (3/10)
Amerika Birleşik Devletleri William Talbert (3/4)
1946 Avustralya Nancye Wynne Bolton (2/4)
Avustralya Colin Long (2/4)
Amerika Birleşik Devletleri Pauline Betz Addie
Amerika Birleşik Devletleri Budge Patty
Amerika Birleşik Devletleri Louise Brough Clapp (2/8)
Avustralya Thomas Brown (1/2)
Amerika Birleşik Devletleri Margaret Osborne duPont (4/10)
Amerika Birleşik Devletleri William Talbert (4/4)
1947 Avustralya Nancye Wynne Bolton (3/4)
Avustralya Colin Long (3/4)
Güney Afrika Cumhuriyeti Sheila Summers (1/3)
Güney Afrika Cumhuriyeti Eric Sturgess (1/5)
Amerika Birleşik Devletleri Louise Brough Clapp (3/8)
Avustralya John Bromwich (2/4)
Amerika Birleşik Devletleri Louise Brough Clapp (4/8)
Avustralya John Bromwich (3/4)
1948 Avustralya Nancye Wynne Bolton (4/4)
Avustralya Colin Long (4/4)
Amerika Birleşik Devletleri Patricia Canning Todd
Çekoslovakya Jaroslav Drobný
Amerika Birleşik Devletleri Louise Brough Clapp (5/8)
Avustralya John Bromwich (4/4)
Amerika Birleşik Devletleri Louise Brough Clapp (6/8)
Amerika Birleşik Devletleri Thomas Brown (2/2)
1949 Amerika Birleşik Devletleri Doris Hart (1/15)
Avustralya Frank Sedgman (1/8)
Güney Afrika Cumhuriyeti Sheila Summers (2/3)
Güney Afrika Cumhuriyeti Eric Sturgess (2/5)
Güney Afrika Cumhuriyeti Sheila Summers(3/3)
Güney Afrika Cumhuriyeti Eric Sturgess (3/5)
Amerika Birleşik Devletleri Louise Brough Clapp (7/8)
Güney Afrika Cumhuriyeti Eric Sturgess (4/5)
1950 Amerika Birleşik Devletleri Doris Hart (2/15)
Avustralya Frank Sedgman (2/8)
Amerika Birleşik Devletleri Barbara Scofield
Arjantin Enrique Morea
Amerika Birleşik Devletleri Louise Brough Clapp (8/8)
Güney Afrika Cumhuriyeti Eric Sturgess (5/5)
Amerika Birleşik Devletleri Margaret Osborne duPont (5/10)
Avustralya Ken McGregor
1951 Avustralya Thelma Coyne Long (1/5)
Avustralya George Worthington (1/3)
Amerika Birleşik Devletleri Doris Hart (3/15)
Avustralya Frank Sedgman (3/8)
Amerika Birleşik Devletleri Doris Hart (4/15)
Avustralya Frank Sedgman (4/8)
Amerika Birleşik Devletleri Doris Hart (5/15)
Avustralya Frank Sedgman (5/8)
1952 Avustralya Thelma Coyne Long (2/5)
Avustralya George Worthington (2/3)
Amerika Birleşik Devletleri Doris Hart (6/15)
Avustralya Frank Sedgman (6/8)
Amerika Birleşik Devletleri Doris Hart (7/15)
Avustralya Frank Sedgman (7/8)
Amerika Birleşik Devletleri Doris Hart (8/15)
Avustralya Frank Sedgman (8/8)
1953 Amerika Birleşik Devletleri Julie Sampson Haywood
Avustralya Rex Hartwig(1/2)
Amerika Birleşik Devletleri Doris Hart(9/15)
Amerika Birleşik Devletleri Vic Seixas (1/8)
Amerika Birleşik Devletleri Doris Hart (10/15)
Amerika Birleşik Devletleri Vic Seixas (2/8)
Amerika Birleşik Devletleri Doris Hart (11/15)
Amerika Birleşik Devletleri Vic Seixas (3/8)
1954 Avustralya Thelma Coyne Long (3/5)
Avustralya Rex Hartwig (2/2)
Amerika Birleşik Devletleri Maureen Connolly Brinker
Avustralya Lew Hoad
Amerika Birleşik Devletleri Doris Hart (12/15)
Amerika Birleşik Devletleri Vic Seixas (4/8)
Amerika Birleşik Devletleri Doris Hart (13/15)
Amerika Birleşik Devletleri Vic Seixas (5/8)
1955 Avustralya Thelma Coyne Long (4/5)
Avustralya George Worthington (3/3)
Amerika Birleşik Devletleri Darlene Hard (1/5)
Güney Afrika Cumhuriyeti Gordon Forbes
Amerika Birleşik Devletleri Doris Hart (14/15)
Amerika Birleşik Devletleri Vic Seixas (6/8)
Amerika Birleşik Devletleri Doris Hart (15/15)
Amerika Birleşik Devletleri Vic Seixas (7/8)
1956 Avustralya Beryl Penrose Collier
Avustralya Neale Fraser (1/5)
Avustralya Thelma Coyne Long (5/5)
Şili Luis Ayala
Amerika Birleşik Devletleri Shirley Fry Irvin
Amerika Birleşik Devletleri Vic Seixas (8/8)
Amerika Birleşik Devletleri Margaret Osborne duPont (6/10)
Avustralya Ken Rosewall
1957 Avustralya Fay Muller
Avustralya Mal Anderson
Çekoslovakya Věra Puzejova Suková
Çekoslovakya Jiří Javorský
Amerika Birleşik Devletleri Darlene Hard (2/5)
Avustralya Mervyn Rose
Amerika Birleşik Devletleri Althea Gibson
Danimarka Kurt Nielsen
1958 Avustralya Mary Bevis Hawton
Avustralya Robert Howe (1/4)
Birleşik Krallık Shirley Bloomer Brasher
İtalya Nicola Pietrangeli
Avustralya Lorraine Coghlan Robinson
Avustralya Robert Howe (2/4)
Amerika Birleşik Devletleri Margaret Osborne duPont (7/10)
Avustralya Neale Fraser (2/5)
1959 Güney Afrika Cumhuriyeti Sandra Reynolds Price
Avustralya Bob Mark
Meksika Yola Ramírez Ochoa
Birleşik Krallık Billy Knight
Amerika Birleşik Devletleri Darlene Hard (3/5)
Avustralya Rod Laver (1/3)
Amerika Birleşik Devletleri Margaret Osborne duPont (8/10)
Avustralya Neale Fraser (3/5)
1960 Avustralya Jan Lehane O'Neill (1/2)
Güney Afrika Cumhuriyeti Trevor Fancutt
Brezilya Maria Bueno
Avustralya Robert Howe (3/4)
Amerika Birleşik Devletleri Darlene Hard (4/5)
Avustralya Rod Laver (2/3)
Amerika Birleşik Devletleri Margaret Osborne duPont(9/10)
Avustralya Neale Fraser (4/5)
1961 Avustralya Jan Lehane O'Neill (2/2)
Güney Afrika Cumhuriyeti Bob Hewitt (1/6)
Amerika Birleşik Devletleri Darlene Hard (5/5)
Avustralya Rod Laver (3/3)
Avustralya Lesley Turner Bowrey (1/4)
Avustralya Fred Stolle (1/7)
Avustralya Margaret Court (1/21)
Avustralya Robert Mark
1962 Avustralya Lesley Turner Bowrey (2/4)
Avustralya Fred Stolle (2/7)
Güney Afrika Cumhuriyeti Renee Schuurman Haygarth
Avustralya Robert Howe (4/4)
Amerika Birleşik Devletleri Margaret Osborne duPont (10/10)
Avustralya Neale Fraser (5/5)
Avustralya Margaret Court (2/21)
Avustralya Fred Stolle (3/7)
1963 Avustralya Margaret Court (3/21)
Avustralya Ken Fletcher (1/10)
Avustralya Margaret Court (4/21)
Avustralya Ken Fletcher (2/10)
Avustralya Margaret Court (5/21)
Avustralya Ken Fletcher (3/10)
Avustralya Margaret Court (6/21)
Avustralya Ken Fletcher (4/10)
1964 Avustralya Margaret Court (7/21)
Avustralya Ken Fletcher (5/10)
Avustralya Margaret Court (8/21)
Avustralya Ken Fletcher (6/10)
Avustralya Lesley Turner Bowrey (3/4)
Avustralya Fred Stolle (4/7)
Avustralya Margaret Court (9/21)
Avustralya John Newcombe (1/2)
1965 Avustralya Margaret Court (10/21)
Avustralya John Newcombe (2/2)
ile
Avustralya Robyn Ebbern
Avustralya Owen Davidson (1/11)
Avustralya Margaret Court (11/21)
Avustralya Ken Fletcher (7/10)
Avustralya Margaret Court (12/21)
Avustralya Ken Fletcher (8/10)
Avustralya Margaret Court (13/21)
Avustralya Fred Stolle (5/7)
1966 Avustralya Judy Tegart Dalton
Avustralya Tony Roche (1/2)
Güney Afrika Cumhuriyeti Annette Van Zyl DuPlooy
Güney Afrika Cumhuriyeti Frew McMillan
Avustralya Margaret Court (14/21)
Avustralya Ken Fletcher (9/10)
Amerika Birleşik Devletleri Donna Floyd Fales
Avustralya Owen Davidson (2/11)
1967 Avustralya Lesley Turner Bowrey (4/4)
Avustralya Owen Davidson (3/11)
Amerika Birleşik Devletleri Billie Jean King (1/11)
Avustralya Owen Davidson (4/11)
Amerika Birleşik Devletleri Billie Jean King (2/11)
Avustralya Owen Davidson (5/11)
Amerika Birleşik Devletleri Billie Jean King (3/11)
Avustralya Owen Davidson (6/11)
1968 Amerika Birleşik Devletleri Billie Jean King (4/11)
Avustralya Dick Crealy
Fransa Françoise Durr (1/4)
Fransa Jean-Claude Barclay (1/3)
***açık tenis***
Avustralya Margaret Court (15/21)
Avustralya Ken Fletcher (10/10)
Amerika Birleşik Devletleri Mary Ann Eisel Curtis
Birleşik Krallık Peter Curtis
1969 Avustralya Margaret Court (16/21)
Amerika Birleşik Devletleri Marty Riessen (1/7)
ile
Birleşik Krallık Ann Haydon Jones (1/2)
Avustralya Fred Stolle (6/7)
Avustralya Margaret Court (17/21)
Amerika Birleşik Devletleri Marty Riessen (2/7)
Birleşik Krallık Ann Haydon Jones (2/2)
Avustralya Fred Stolle (7/7)
Avustralya Margaret Court (18/21)
Amerika Birleşik Devletleri Marty Riessen (3/7)
1970 yapılmadı Amerika Birleşik Devletleri Billie Jean King (5/11)
Güney Afrika Cumhuriyeti Bob Hewitt (2/6)
Amerika Birleşik Devletleri Rosemary Casals (1/3)
Romanya Ilie Năstase (1/2)
Avustralya Margaret Court (19/21)
Amerika Birleşik Devletleri Marty Riessen (4/7)
1971 yapılmadı Fransa Françoise Durr (2/4)
Fransa Jean-Claude Barclay (2/3)
Amerika Birleşik Devletleri Billie Jean King (6/11)
Avustralya Owen Davidson (7/11)
Amerika Birleşik Devletleri Billie Jean King (7/11)
Avustralya Owen Davidson (8/11)
1972 yapılmadı Avustralya Evonne Goolagong Cawley
Avustralya Kim Warwick (1/2)
Amerika Birleşik Devletleri Rosemary Casals (2/3)
Romanya Ilie Năstase (2/2)
Avustralya Margaret Court (20/21)
Amerika Birleşik Devletleri Marty Riessen (5/7)
1973 yapılmadı Fransa Françoise Durr (3/4)
Fransa Jean-Claude Barclay (3/3)
Amerika Birleşik Devletleri Billie Jean King (8/11)
Avustralya Owen Davidson (9/11)
Amerika Birleşik Devletleri Billie Jean King (9/11)
Avustralya Owen Davidson (10/11)
1974 yapılmadı Çekoslovakya Martina Navratilova (1/10)
Kolombiya Iván Molina
Amerika Birleşik Devletleri Billie Jean King (10/11)
Avustralya Owen Davidson (11/11)
Amerika Birleşik Devletleri Pam Teeguarden
Avustralya Geoff Masters
1975 yapılmadı Uruguay Fiorella Bonicelli
Brezilya Tomas Koch
Avustralya Margaret Court (21/21)
Amerika Birleşik Devletleri Marty Riessen (6/7)
Amerika Birleşik Devletleri Rosemary Casals (3/3)
Amerika Birleşik Devletleri Dick Stockton (1/2)
1976 yapılmadı Güney Afrika Cumhuriyeti Ilana Kloss
Avustralya Kim Warwick (2/2)
Fransa Françoise Durr (4/4)
Avustralya Tony Roche (2/2)
Amerika Birleşik Devletleri Billie Jean King (11/11)
Avustralya Phil Dent
1977 yapılmadı Amerika Birleşik Devletleri Mary Carillo
Amerika Birleşik Devletleri John McEnroe
Güney Afrika Cumhuriyeti Greer Stevens (1/3)
Güney Afrika Cumhuriyeti Bob Hewitt (3/6)
Hollanda Betty Stöve (1/4)
Güney Afrika Cumhuriyeti Frew McMillan (1/4)
1978 yapılmadı Çekoslovakya Renata Tomanová
Çekoslovakya Pavel Složil
Hollanda Betty Stöve (2/4)
Güney Afrika Cumhuriyeti Frew McMillan (2/4)
Hollanda Betty Stöve (3/4)
Güney Afrika Cumhuriyeti Frew McMillan (3/4)
1979 yapılmadı Avustralya Wendy Turnbull (1/5)
Güney Afrika Cumhuriyeti Bob Hewitt (4/6)
Güney Afrika Cumhuriyeti Greer Stevens (2/3)
Güney Afrika Cumhuriyeti Bob Hewitt (5/6)
Güney Afrika Cumhuriyeti Greer Stevens (3/3)
Güney Afrika Cumhuriyeti Bob Hewitt (6/6)
1980 yapılmadı Amerika Birleşik Devletleri Anne Smith (1/5)
Amerika Birleşik Devletleri Billy Martin
Amerika Birleşik Devletleri Tracy Austin
Amerika Birleşik Devletleri John Austin
Avustralya Wendy Turnbull (2/5)
Amerika Birleşik Devletleri Marty Riessen (7/7)
1981 yapılmadı Amerika Birleşik Devletleri Andrea Jaeger
Amerika Birleşik Devletleri Jimmy Arias
Hollanda Betty Stöve (4/4)
Güney Afrika Cumhuriyeti Frew McMillan (4/4)
Amerika Birleşik Devletleri Anne Smith (2/5)
Güney Afrika Cumhuriyeti Kevin Curren (1/3)
1982 yapılmadı Avustralya Wendy Turnbull (3/5)
Birleşik Krallık John Lloyd (1/3)
Amerika Birleşik Devletleri Anne Smith (3/5)
Güney Afrika Cumhuriyeti Kevin Curren (3/3)
Amerika Birleşik Devletleri Anne Smith (4/5)
Güney Afrika Cumhuriyeti Kevin Curren(2/3)
1983 yapılmadı Amerika Birleşik Devletleri Barbara Jordan
Amerika Birleşik Devletleri Eliot Teltscher
Avustralya Wendy Turnbull (4/5)
Birleşik Krallık John Lloyd (2/3)
Avustralya Elizabeth Sayers
Avustralya John Fitzgerald (1/2)
1984 yapılmadı Amerika Birleşik Devletleri Anne Smith (5/5)
Amerika Birleşik Devletleri Dick Stockton (2/2)
Avustralya Wendy Turnbull (5/5)
Birleşik Krallık John Lloyd (3/3)
Bulgaristan Manuela Maleeva Fragniere
Amerika Birleşik Devletleri Tim Gullikson
1985 yapılmadı Amerika Birleşik Devletleri Martina Navratilova (2/10)
İsviçre Heinz Gunthardt (1/2)
Amerika Birleşik Devletleri Martina Navratilova (3/10)
Avustralya Paul McNamee
Amerika Birleşik Devletleri Martina Navratilova (4/10)
İsviçre Heinz Gunthardt (2/2)
1986 yapılmadı Amerika Birleşik Devletleri Kathy Jordan (1/2)
Amerika Birleşik Devletleri Ken Flach (1/2)
Amerika Birleşik Devletleri Kathy Jordan (2/2)
Amerika Birleşik Devletleri Ken Flach (2/2)
İtalya Raffaella Reggi
İspanya Sergio Casal
1987 Amerika Birleşik Devletleri Zina Garrison (1/3)
Amerika Birleşik Devletleri Sherwood Stewart (1/2)
Amerika Birleşik Devletleri Pam Shriver
İspanya Emilio Sánchez (1/2)
Birleşik Krallık Jo Durie (1/2)
Birleşik Krallık Jeremy Bates (1/2)
Amerika Birleşik Devletleri Martina Navratilova (5/10)
İspanya Emilio Sánchez (2/2)
1988 Çekoslovakya Jana Novotná (1/4)
Amerika Birleşik Devletleri Jim Pugh (1/5)
Amerika Birleşik Devletleri Lori McNeil
Meksika Jorge Lozano (1/2)
Amerika Birleşik Devletleri Zina Garrison (2/3)
Amerika Birleşik Devletleri Sherwood Stewart (2/2)
Çekoslovakya Jana Novotná (2/4)
Amerika Birleşik Devletleri Jim Pugh (2/5)
1989 Çekoslovakya Jana Novotná (3/4)
Amerika Birleşik Devletleri Jim Pugh (3/5)
Hollanda Manon Bollegraf (1/4)
Hollanda Tom Nijssen (1/2)
Çekoslovakya Jana Novotná (4/4)
Amerika Birleşik Devletleri Jim Pugh (4/5)
Amerika Birleşik Devletleri Shelby Cannon
Amerika Birleşik Devletleri Robin White
1990 Sovyetler Birliği Natalia Zvereva(1/2)
Amerika Birleşik Devletleri Jim Pugh (5/5)
İspanya Arantxa Sánchez Vicario (1/4)
Meksika Jorge Lozano (2/2)
Amerika Birleşik Devletleri Zina Garrison(3/3)
Amerika Birleşik Devletleri Rick Leach (1/4)
Avustralya Elizabeth Sayers Smylie (1/2)
Avustralya Todd Woodbridge (1/6)
1991 Birleşik Krallık Jo Durie (2/2)
Birleşik Krallık Jeremy Bates (2/2)
Çekoslovakya Helena Suková (1/5)
Çekoslovakya Cyril Suk (1/4)
Avustralya Elizabeth Sayers Smylie (2/2)
Avustralya John Fitzgerald (2/2)
Hollanda Manon Bollegraf (2/4)
Hollanda Tom Nijssen (2/2)
1992 Avustralya Nicole Provis (1/2)
Avustralya Mark Woodforde (1/5)
İspanya Arantxa Sánchez Vicario (2/4)
Avustralya Mark Woodforde (2/5)
Letonya Larisa Savchenko Neiland (1/4)
Çekoslovakya Cyril Suk (2/4)
Avustralya Nicole Provis (2/2)
Avustralya Mark Woodforde (3/5)
1993 İspanya Arantxa Sánchez Vicario (3/4)
Avustralya Todd Woodbridge (2/6)
Rusya Eugenia Maniokova
Rusya Andrei Olhovskiy (1/2)
Çek Cumhuriyeti Martina Navratilova (6/10)
Avustralya Mark Woodforde (4/5)
Çek Cumhuriyeti Helena Suková (2/5)
Avustralya Todd Woodbridge (3/6)
1994 Letonya Larisa Savchenko Neiland (2/4)
Rusya Andrei Olhovskiy (2/2)
Hollanda Kristie Boogert
Hollanda Menno Oosting
Çek Cumhuriyeti Helena Suková (3/5)
Avustralya Todd Woodbridge (4/6)
Güney Afrika Cumhuriyeti Elna Reinach
Amerika Birleşik Devletleri Patrick Galbraith (1/2)
1995 Beyaz Rusya Natalia Zvereva (2/2)
Amerika Birleşik Devletleri Rick Leach (2/4)
Letonya Larisa Savchenko Neiland (3/4)
Avustralya Todd Woodbridge (5/6)
Amerika Birleşik Devletleri Martina Navratilova (7/10)
Amerika Birleşik Devletleri Jonathan Stark
Amerika Birleşik Devletleri Meredith McGrath
Amerika Birleşik Devletleri Matt Lucena
1996 Letonya Larisa Savchenko Neiland (4/4)
Avustralya Mark Woodforde (5/5)
Arjantin Patricia Tarabini
Arjantin Javier Frana
Çek Cumhuriyeti Helena Suková (4/5)
Çek Cumhuriyeti Cyril Suk (3/4)
Amerika Birleşik Devletleri Lisa Raymond (1/4)
Amerika Birleşik Devletleri Patrick Galbraith (2/2)
1997 Hollanda Manon Bollegraf (3/4)
Amerika Birleşik Devletleri Rick Leach (3/4)
Japonya Rika Hiraki
Hindistan Mahesh Bhupathi (1/7)
Çek Cumhuriyeti Helena Suková (5/5)
Çek Cumhuriyeti Cyril Suk (4/4)
Hollanda Manon Bollegraf (4/4)
Amerika Birleşik Devletleri Rick Leach (4/4)
1998 Amerika Birleşik Devletleri Venus Williams (1/2)
Amerika Birleşik Devletleri Justin Gimelstob (1/2)
Amerika Birleşik Devletleri Venus Williams (2/2)
Amerika Birleşik Devletleri Justin Gimelstob (2/2)
Amerika Birleşik Devletleri Serena Williams (1/2)
Beyaz Rusya Max Mirnyi (1/3)
Amerika Birleşik Devletleri Serena Williams (2/2)
Beyaz Rusya Max Mirnyi (2/3)
1999 Güney Afrika Cumhuriyeti Mariaan de Swardt (1/2)
Güney Afrika Cumhuriyeti David Adams (1/2)
Slovenya Katarina Srebotnik (1/5)
Güney Afrika Cumhuriyeti Piet Norval
Amerika Birleşik Devletleri Lisa Raymond (2/4)
Hindistan Leander Paes (1/6)
Japonya Ai Sugiyama
Hindistan Mahesh Bhupathi (2/7)
2000 Avustralya Rennae Stubbs (1/2)
Amerika Birleşik Devletleri Jared Palmer (1/2)
Güney Afrika Cumhuriyeti Mariaan de Swardt (2/2)
Güney Afrika Cumhuriyeti David Adams (2/2)
Amerika Birleşik Devletleri Kimberly Po-Messerli
Amerika Birleşik Devletleri Donald Johnson
İspanya Arantxa Sánchez Vicario (4/4)
Amerika Birleşik Devletleri Jared Palmer (2/2)
2001 Amerika Birleşik Devletleri Corina Morariu
Güney Afrika Cumhuriyeti Ellis Ferreira
İspanya Virginia Ruano Pascual
İspanya Tomás Carbonell
Slovakya Daniela Hantuchová (1/4)
Çek Cumhuriyeti Leoš Friedl
Avustralya Rennae Stubbs (2/2)
Avustralya Todd Woodbridge (6/6)
2002 Slovakya Daniela Hantuchová (2/4)
Zimbabve Kevin Ullyett
Zimbabve Cara Black(1/5)
Zimbabve Wayne Black (1/2)
Rusya Elena Likhovtseva (1/2)
Hindistan Mahesh Bhupathi (3/7)
Amerika Birleşik Devletleri Lisa Raymond (3/4)
Amerika Birleşik Devletleri Mike Bryan (1/2)
2003 Amerika Birleşik Devletleri Martina Navratilova (8/10)
Hindistan Leander Paes (2/6)
Amerika Birleşik Devletleri Lisa Raymond (4/4)
Amerika Birleşik Devletleri Mike Bryan (2/2)
Amerika Birleşik Devletleri Martina Navratilova (9/10)
Hindistan Leander Paes (3/6)
Slovenya Katarina Srebotnik (2/5)
Amerika Birleşik Devletleri Bob Bryan (1/7)
2004 Rusya Elena Bovina
Sırbistan-Karadağ Nenad Zimonjić (1/4)
Fransa Tatiana Golovin
Fransa Richard Gasquet
Zimbabve Cara Black (2/5)
Zimbabve Wayne Black (2/2)
Rusya Vera Zvonareva (1/2)
Amerika Birleşik Devletleri Bob Bryan (2/7)
2005 Avustralya Samantha Stosur (1/2)
Avustralya Scott Draper
Slovakya Daniela Hantuchová (3/4)
Fransa Fabrice Santoro
Fransa Mary Pierce
Hindistan Mahesh Bhupathi (4/7)
Slovakya Daniela Hantuchová (4/4)
Hindistan Mahesh Bhupathi (5/7)
2006 İsviçre Martina Hingis
Hindistan Mahesh Bhupathi (6/7)
Slovenya Katarina Srebotnik (3/5)
Sırbistan-Karadağ Nenad Zimonjić (2/4)
Rusya Vera Zvonareva (2/2)
İsrail Andy Ram (1/2)
Amerika Birleşik Devletleri Martina Navratilova (10/10)
Amerika Birleşik Devletleri Bob Bryan (3/7)
2007 Rusya Elena Likhovtseva (2/2)
Kanada Daniel Nestor (1/2)
Fransa Nathalie Dechy
İsrail Andy Ram (2/2)
Sırbistan Jelena Janković
Birleşik Krallık Jamie Murray
Beyaz Rusya Viktoriya Azarenka (1/2)
Beyaz Rusya Max Mirnyi (3/3)
2008 Çin Sun Tiantian
Sırbistan Nenad Zimonjić (3/4)
Beyaz Rusya Victoria Azarenka (2/2)
Amerika Birleşik Devletleri Bob Bryan (4/7)
Avustralya Samantha Stosur (2/2)
Amerika Birleşik Devletleri Bob Bryan (5/7)
Zimbabve Cara Black (3/5)
Hindistan Leander Paes (4/6)
2009 Hindistan Sania Mirza
Hindistan Mahesh Bhupathi (7/7)
Amerika Birleşik Devletleri Liezel Huber (1/2)
Amerika Birleşik Devletleri Bob Bryan (6/7)
Almanya Anna-Lena Grönefeld
Bahamalar Mark Knowles
Amerika Birleşik Devletleri Carly Gullickson
Amerika Birleşik Devletleri Travis Parrott
2010 Zimbabve Cara Black (4/5)
Hindistan Leander Paes (5/6)
Slovenya Katarina Srebotnik (4/5)
Sırbistan Nenad Zimonjić (4/4)
Zimbabve Cara Black (5/5)
Hindistan Leander Paes (6/6)
Amerika Birleşik Devletleri Liezel Huber (2/2)
Amerika Birleşik Devletleri Bob Bryan (7/7)
2011 Slovenya Katarina Srebotnik (5/5)
Kanada Daniel Nestor (2/2)
Avustralya Casey Dellacqua
Amerika Birleşik Devletleri Scott Lipsky
Avusturya Jürgen Melzer
Çek Cumhuriyeti Iveta Benešová
Amerika Birleşik Devletleri Melanie Oudin
Amerika Birleşik Devletleri Jack Sock
2012 Amerika Birleşik Devletleri Bethanie Mattek-Sands (1/2)
Romanya Horia Tecău
Hindistan Sania Mirza (2/3)
Hindistan Mahesh Bhupathi (8/8)
Amerika Birleşik Devletleri Lisa Raymond (5/5)
Amerika Birleşik Devletleri Mike Bryan (3/4)
Rusya Yekaterina Makarova
Brezilya Bruno Soares (1/2)
2013 Avustralya Jarmila Gajdošová
Avustralya Matthew Ebden
Çek Cumhuriyeti Lucie Hradecká
Çek Cumhuriyeti František Čermák
Fransa Kristina Mladenovic (1/2)
Kanada Daniel Nestor (3/4)
Çek Cumhuriyeti Andrea Hlaváčková
Beyaz Rusya Max Mirnyi (4/4)
2014 Fransa Kristina Mladenovic (2/2)
Kanada Daniel Nestor (4/4)
Almanya Anna-Lena Grönefeld (2/2)
Hollanda Jean-Julien Rojer
Avustralya Samantha Stosur (3/3)
Sırbistan Nenad Zimonjić (5/5)
Hindistan Sania Mirza (3/3)
Brezilya Bruno Soares (2/2)
2015 İsviçre Martina Hingis (2/7)
Hindistan Leander Paes (7/10)
Amerika Birleşik Devletleri Bethanie Mattek-Sands (2/3)
Amerika Birleşik Devletleri Mike Bryan (4/4)
İsviçre Martina Hingis (3/7)
Hindistan Leander Paes (8/10)
İsviçre Martina Hingis (4/7)
Hindistan Leander Paes (9/10)
2016 Rusya Elena Vesnina
Brezilya Bruno Soares (3/3)
İsviçre Martina Hingis (5/7)
Hindistan Leander Paes (10/10)
Birleşik Krallık Heather Watson
Finlandiya Henri Kontinen
Almanya Laura Siegemund
Hırvatistan Mate Pavić (1/2)
2017 Amerika Birleşik Devletleri Abigail Spears
Kolombiya Juan Sebastián Cabal
Kanada Gabriela Dabrowski (1/2)
Hindistan Rohan Bopanna
İsviçre Martina Hingis (6/7)
Birleşik Krallık Jamie Murray (2/4)
İsviçre Martina Hingis (7/7)
Birleşik Krallık Jamie Murray (3/4)
2018 Kanada Gabriela Dabrowski (2/2)
Hırvatistan Mate Pavić (2/2)
Tayvan Latisha Chan
Hırvatistan Ivan Dodig
Amerika Birleşik Devletleri Nicole Melichar
Avusturya Alexander Peya
Amerika Birleşik Devletleri Bethanie Mattek-Sands (3/3)
Birleşik Krallık Jamie Murray (4/4)
2019 Çek Cumhuriyeti Barbora Krejčíková
Amerika Birleşik Devletleri Rajeev Ram
Efsaneler
Aynı yıl dört Grand Slam turnuvası kazanan oyuncu (aynı grup)
Aynı yıl dört Grand Slam turnuvası kazanan oyuncu (farklı partnerle)
Aynı yıl üç Grand Slam turnuvası kazanan oyuncu


En çok Grand Slam karışık çiftler şampiyonu olan oyuncular (tüm zamanlar)[değiştir | kaynağı değiştir]

Şampiyonluklar Oyuncular
15 Amerika Birleşik Devletleri Doris Hart
11 Avustralya Owen Davidson, Amerika Birleşik Devletleri Billie Jean King
10 Amerika Birleşik Devletleri Margaret Osborne duPont, Avustralya Ken Fletcher, Amerika Birleşik Devletleri Martina Navratilova, Hindistan Leander Paes
9 Amerika Birleşik Devletleri Elizabeth Ryan
8 Amerika Birleşik Devletleri Louise Brough Clapp, Avustralya Frank Sedgman, Amerika Birleşik Devletleri Vic Seixas, Hindistan Mahesh Bhupathi
7 Amerika Birleşik Devletleri Alice Marble, Avustralya Fred Stolle, Amerika Birleşik Devletleri Marty Riessen, Amerika Birleşik Devletleri Bob Bryan, İsviçre Martina Hingis
6 Amerika Birleşik Devletleri Hazel Hotchkiss Wightman, Güney Afrika Cumhuriyeti Bob Hewitt, Avustralya Todd Woodbridge

En çok Grand Slam karışık çiftler şampiyonu olan oyuncular (open era)[değiştir | kaynağı değiştir]

Şampiyonluklar Oyuncular
10 Amerika Birleşik Devletleri Martina Navratilova, Hindistan Leander Paes
8 Hindistan Mahesh Bhupathi
7 Amerika Birleşik Devletleri Billie Jean King, Amerika Birleşik Devletleri Marty Riessen, Amerika Birleşik Devletleri Bob Bryan, İsviçre Martina Hingis
6 Avustralya Margaret Court, Avustralya Todd Woodbridge
5 Avustralya Owen Davidson, Güney Afrika Cumhuriyeti Bob Hewitt, Amerika Birleşik Devletleri Anne Smith, Avustralya Wendy Turnbull, Amerika Birleşik Devletleri Jim Pugh, Çekoslovakya Helena Suková, Zimbabve Cara Black, Slovenya Katarina Srebotnik, Amerika Birleşik Devletleri Lisa Raymond, Avustralya Mark Woodforde, Sırbistan-Karadağ/Sırbistan Nenad Zimonjić
4 Güney Afrika Cumhuriyeti Frew McMillan, Hollanda Betty Stöve, Çekoslovakya Jana Novotná, Letonya Larisa Savchenko Neiland, Çekoslovakya Cyril Suk, Hollanda Manon Bollegraf, Amerika Birleşik Devletleri Rick Leach, İspanya Arantxa Sánchez Vicario, Slovakya Daniela Hantuchová, Beyaz Rusya Max Mirnyi, Kanada Daniel Nestor, Amerika Birleşik Devletleri Mike Bryan, Birleşik Krallık Jamie Murray

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Not[değiştir | kaynağı değiştir]

1924'te, “Fransa Şampiyonası”, uluslararası rakiplerine kendini açmıştır ve 1925'ten itibaren “Championnats Internationaux de France” olarak değiştirilmiştir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ ESPN Spor Almanak 2006
  2. ^ World Book Ansiklopedisi,2008
  3. ^ Compton Ansiklopedisi, 1975