Grand Slam kadın tenis şampiyonları kronolojik listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara

Bu listede dört Grand Slam'den birini kazanmış 146 kadın tenis oyuncusu, ilk kazanandan başlamak üzere, kronolojik olarak sıralanmıştır.

İlk önemli
başarısı
Kazandığı Turnuvalar
# Oyuncu Yıl Turnuva Toplam Avustralya Açık Fransa Açık Wimbledon ABD Açık
1 Birleşik Krallık Maud Watson 1884 Wimbledon 2 1884,1885
2 Birleşik Krallık Blanche Bingley 1886 Wimbledon 6 1886,1890,1894,
1897,1899,1900
3 Birleşik Krallık Lottie Dod 1887 Wimbledon 5 1887,1888,1891,
1892,1893
4 Amerika Birleşik Devletleri Ellen Hansell 1887 ABD Açık 1 1887
5 Amerika Birleşik Devletleri Bertha Townsend 1888 ABD Açık 2 1888,1889
6 Birleşik Krallık Helen Rice 1889 Wimbledon 1 1889
7 Amerika Birleşik Devletleri Ellen Roosevelt 1890 ABD Açık 1 1889
8 Amerika Birleşik Devletleri Mabel Cahill 1891 ABD Açık 2 1891,1892
9 Amerika Birleşik Devletleri Aline Terry 1893 ABD Açık 1 1893
10 Amerika Birleşik Devletleri Helen Hellwig 1894 ABD Açık 1 1894
11 Birleşik Krallık Charlotte Cooper 1895 Wimbledon 5 1895,1896,1898,
1901,1908
12 Amerika Birleşik Devletleri Juliette Atkinson 1895 ABD Açık 3 1895,1897,1898
13 Amerika Birleşik Devletleri Elisabeth Moore 1896 ABD Açık 4 1896,1901,1903,
1905
14 Amerika Birleşik Devletleri Marion Jones 1899 ABD Açık 2 1899,1902
15 Amerika Birleşik Devletleri Myrtle McAteer 1900 ABD Açık 1 1900
16 Birleşik Krallık Muriel Robb 1902 Wimbledon 1 1902
17 Amerika Birleşik Devletleri May Sutton 1904 ABD Açık 3 1905,1907 1904
18 Birleşik Krallık Dorothea Douglass 1903 Wimbledon 7 1903,1904,1906,
1910,1911,1913,
1914
19 Amerika Birleşik Devletleri Helen Homans 1906 ABD Açık 1 1906
20 Amerika Birleşik Devletleri Evelyn Sears 1907 ABD Açık 1 1907
21 Amerika Birleşik Devletleri Maud Barger 1908 ABD Açık 1 1908
22 Birleşik Krallık Dora Boothby 1909 Wimbledon 1 1909
23 Amerika Birleşik Devletleri Hazel Hotchkiss 1909 ABD Açık 4 1909,1910,1911,
1919
24 Birleşik Krallık Ethel Thomson 1912 Wimbledon 1 1912
25 Amerika Birleşik Devletleri Mary Browne 1912 ABD Açık 3 1912,1913,1914
26 Norveç Molla Bjurstedt 1915 ABD Açık 8 1915,1916,1917,
1918,1920,1921,
1922,1926
27 Fransa Suzanne Lenglen 1919 Wimbledon 8 1925,1926 1919,1920,1921,
1922,1923,1925
28 Avustralya Margaret Molesworth 1922 Avustralya Açık 2 1922,1923
29 Amerika Birleşik Devletleri Helen Wills 1923 ABD Açık 19 1928,1929,1930,
1932
1927,1928,1929,
1930,1932,1933,
1935,1938
1923,1924,1925,
1927,1928,1929,
1931
30 Avustralya Sylvia Lance 1924 Avustralya Açık 1 1924
31 Birleşik Krallık Kathleen McKane 1924 Wimbledon 2 1924,1926
32 Avustralya Daphne Akhurst 1925 Avustralya Açık 5 1925,1926,1928,
1929,1930
33 Avustralya Esna Boyd 1927 Avustralya Açık 1 1927
34 Hollanda Kornelia Bouman 1927 Fransa Açık 1 1927
35 Birleşik Krallık Betty Nuthall Shoemaker 1930 ABD Açık 1 1930
36 Avustralya Coral Buttsworth 1931 Avustralya Açık 2 1931,1932
37 Almanya Cilly Aussem 1931 Fransa Açık 2 1931 1931
38 Amerika Birleşik Devletleri Helen Jacobs 1932 ABD Açık 5 1936 1932,1933,1934,
1935
39 Avustralya Joan Hartigan 1933 Avustralya Açık 3 1933,1934,1936
40 Birleşik Krallık Margaret Scriven 1933 Fransa Açık 2 1933,1934
41 Birleşik Krallık Dorothy Round Little 1934 Wimbledon 3 1935 1934,1937
42 Almanya Hilde Krahwinkel Sperling 1935 Fransa Açık 3 1935,1936,1937
43 Amerika Birleşik Devletleri Alice Marble 1936 ABD Açık 5 1939 1936,1938,1939,
1940
44 Avustralya Nancye Wynne Bolton 1937 Avustralya Açık 6 1937,1940,1946,
1947,1948,1951
45 Şili Anita Lizana 1937 ABD Açık 1 1937
46 Amerika Birleşik Devletleri Dorothy Bundy Cheney 1938 Avustralya Açık 1 1938
47 Fransa Simone Mathieu 1938 Fransa Açık 2 1938,1939
48 Avustralya Emily Hood Westacott 1939 Avustralya Açık 1 1939
49 Amerika Birleşik Devletleri Sarah Palfrey 1941 ABD Açık 2 1941,1945
50 Amerika Birleşik Devletleri Pauline Betz Addie 1942 ABD Açık 5 1946 1942,1943,1944,
1946
51 Amerika Birleşik Devletleri Margaret Osborne duPont 1946 Fransa Açık 6 1946,1949 1947 1948,1949,1950
52 Amerika Birleşik Devletleri Patricia Canning Todd 1947 Fransa Açık 1 1947
53 Amerika Birleşik Devletleri Louise Brough Clapp 1947 ABD Açık 6 1950 1948,1949,1950,
1955
1947
54 Fransa Nelly Adamson Landry 1948 Fransa Açık 1 1948
55 Amerika Birleşik Devletleri Doris Hart 1949 Avustralya Açık 6 1949 1950,1952 1951 1954,1955
56 Amerika Birleşik Devletleri Shirley Fry Irvin 1951 Fransa Açık 4 1957 1951 1956 1956
57 Amerika Birleşik Devletleri Maureen Connolly Brinker 1951 ABD Açık 9 1953 1953,1954 1952,1953,1954 1951,1952,1953
58 Avustralya Thelma Coyne Long 1952 Avustralya Açık 2 1952,1954
59 Avustralya Beryl Penrose Collier 1956 Avustralya Açık 1 1955
60 Birleşik Krallık Angela Mortimer Barrett 1955 Fransa Açık 3 1958 1955 1961
61 Avustralya Mary Carter Reitano 1956 Avustralya Açık 2 1956,1959
62 Amerika Birleşik Devletleri Althea Gibson 1956 Fransa Açık 5 1956 1957,1958 1957,1958
63 Birleşik Krallık Shirley Bloomer Brasher 1957 Fransa Açık 1 1957
64 Macaristan Zsuzsi Kormoczy 1958 Fransa Açık 1 1958
65 Birleşik Krallık Christine Truman Janes 1959 Fransa Açık 1 1959
66 Brezilya Maria Bueno 1959 Wimbledon 7 1959,1960,1964 1959,1963,1964,
1966
67 Avustralya Margaret Court 1960 Avustralya Açık 24 1960,1961,1962,
1963,1964,1965,
1966,1969,1970,
1971,1973
1962,1964,1969,
1970,1973
1963,1965,1970 1962,1965,1969,
1970,1973
68 Amerika Birleşik Devletleri Darlene Hard 1960 Fransa Açık 3 1960 1960,1961
69 Birleşik Krallık Ann Haydon 1961 Fransa Açık 3 1961,1966 1969
70 Amerika Birleşik Devletleri Karen Hantze Susman 1962 Wimbledon 1 1962
71 Avustralya Lesley Turner Bowrey 1963 Fransa Açık 2 1963,1965
72 Amerika Birleşik Devletleri Nancy Richey 1967 Avustralya Açık 2 1967 1968
73 Fransa Françoise Durr 1967 Fransa Açık 1 1967
74 Amerika Birleşik Devletleri Billie Jean King 1966 Wimbledon 12 1968 1972 1966,1967,1968,
1972,1973,1975
1967,1971,1972,
1974
75 Birleşik Krallık Virginia Wade 1968 ABD Açık 3 1972 1977 1968
76 Avustralya Evonne Goolagong Cawley 1971 Fransa Açık 7 1974,1975,1976,
1977
1971 1971, 1980
77 Amerika Birleşik Devletleri Chris Evert 1974 Fransa Açık 18 1982,1984 1974,1975,1979,
1980,1983,1985,
1986
1974,1976,1981 1975,1976,1977,
1978,1980,1982
78 Birleşik Krallık Sue Barker 1976 Fransa Açık 1 1976
79 Avustralya Kerry Melville Reid 1977 Avustralya Açık 1 1977[Jan]
80 Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Mima Jaušovec 1977 Fransa Açık 1 1977
81 Avustralya Chris O'Neil 1978 Avustralya Açık 1 1978
82 Romanya Virginia Ruzici 1978 Fransa Açık 1 1978
83 Çekoslovakya/Amerika Birleşik Devletleri Martina Navrátilová 1978 Wimbledon 18 1981,1983,1985 1982,1984 1978,1979,1982,
1983,1984,1985,
1986,1987,1990
1983,1984,1986,
1987
84 Amerika Birleşik Devletleri Barbara Jordan 1979 Avustralya Açık 1 1979
85 Amerika Birleşik Devletleri Tracy Austin 1979 ABD Açık 2 1979,1981
86 Çek Cumhuriyeti Hana Mandliková 1980 Avustralya Açık 4 1980,1987 1981 1985
87 Almanya Steffi Graf 1987 Fransa Açık 22 1988,1989,1990,
1994
1987,1988,1993,
1995,1996,1999
1988,1989,1991,
1992,1993,1995,
1996
1988,1989,1993,
1995,1996
88 İspanya Arantxa Sánchez Vicario 1989 Fransa Açık 4 1989,1994,1998 1994
89 Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti/Yugoslavya Federal Cumhuriyeti/Amerika Birleşik Devletleri Monica Seles 1990 Fransa Açık 9 1991,1992,1993,
1996
1990,1991,1992 1991,1992
90 Arjantin Gabriela Sabatini 1990 ABD Açık 1 1990
91 İspanya Conchita Martínez 1994 Wimbledon 1 1994
92 Fransa Mary Pierce 1995 Avustralya Açık 2 1995 2000
93 İsviçre Martina Hingis 1997 Avustralya Açık 5 1997,1998,1999 1997 1997
94 Hırvatistan Iva Majoli 1997 Fransa Açık 1 1997
95 Çek Cumhuriyeti Jana Novotná 1998 Wimbledon 1 1998
96 Amerika Birleşik Devletleri Lindsay Davenport 1998 ABD Açık 3 2000 1999 1998
97 Amerika Birleşik Devletleri Serena Williams 1999 ABD Açık 21 2003, 2005, 2007,
2009, 2010, 2015
2002, 2013, 2015 2002, 2003, 2009,
2010, 2012, 2015
1999, 2002, 2008,
2012, 2013, 2014
98 Amerika Birleşik Devletleri Venus Williams 2000 Wimbledon 7 2000,2001,2005,
2007,2008
2000,2001
99 Amerika Birleşik Devletleri Jennifer Capriati 2001 Avustralya Açık 3 2001,2002 2001
100 Belçika Justine Henin 2003 Fransa Açık 7 2004 2003,2005,2006,
2007
2003,2007
101 Rusya Anastasia Myskina 2004 Fransa Açık 1 2004
102 Rusya Maria Sharapova 2004 Wimbledon 5 2008 2012, 2014 2004 2006
103 Rusya Svetlana Kuznetsova 2004 ABD Açık 2 2009 2004
104 Belçika Kim Clijsters 2005 ABD Açık 4 2011 2005,2009, 2010
105 Fransa Amélie Mauresmo 2006 Avustralya Açık 2 2006 2006
106 Sırbistan Ana Ivanović 2008 Fransa Açık 1 2008
107 İtalya Francesca Schiavone 2010 Fransa Açık 1 2010
108 Çin Halk Cumhuriyeti Li Na 2011 Fransa Açık 2 2014 2011
109 Çek Cumhuriyeti Petra Kvitová 2011 Wimbledon 2 2011, 2014
110 Avustralya Samantha Stosur 2011 ABD Açık 1 2011
111 Beyaz Rusya Victoria Azarenka 2012 Avustralya Açık 2 2012, 2013
112 Fransa Marion Bartoli 2013 Wimbledon 1 2013
113 İtalya Flavia Pennetta 2015 Amerika Açık 1 2015

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]