Gaudí'nin Eserleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla
Antoni Gaudí'nin Eserleri*
UNESCO Dünya Mirası
Sagrada Familia 01.jpg
Casa Milà - Barcelona, Spain - Jan 2007.jpg
Casa Vicens (Barcelona) - 3.jpg
CasaBatllo1.jpg
Palau Güell (2).jpg
Cripta de la Colònia Güell 1.jpg
Park Güell Banc de la plaça 6.JPG
Resmî adı Antoni Gaudí'nin Eserleri
Ülke  İspanya
Tür Kültürel
Kriter i, ii, iv
Referans 320
Bölge** Avrupa ve Kuzey Amerika
Tescil bilgisi
Tescil 2005 (29. Oturum)

Antoni Gaudí, Modernizm (Art Nouveau) hareketine ait ve benzersiz tarzı ve son derece özgün tasarımları ile ünlü olan Katalonya, İspanya'dan bir mimardı.

1873-1877 yılları arasında Barselona'daki Escola Tècnica Superior d'Arquitectura'daki mimarlık öğrencisi olan Gaudí, sadece vasat derecelerde başarılar elde etti ancak "deneme çizimleri ve projeleri"nde başarılı oldu.[1] Beş yıl çalıştıktan sonra, 1878 yılında mimar unvanını kazandı. Elies Rogent, Gaudí'nin unvanını imzalarken "Qui sap si hem donat el diploma a un boig o a un geni. El temps ens ho dirà." ("Bu diplomayı bir çatlağa mı yoksa dehaya mı verdik kim bilebilir? Zaman gösterecektir.") şeklinde not düşmüştür.

Kronolojik liste[değiştir | kaynağı değiştir]

İsim Fotoğraf Dünya

Mirası

Konum İnşa tarihi Koordinatlar
Sagrada Familia Sagrada Familia 01.jpg evet Barselona 1882–

[Tahmini tamamlanma tarihi 2026–2028]

41°24′13″K 2°10′28″D / 41.40361°K 2.17444°D / 41.40361; 2.17444 (Sagrada Familia)
El Capricho Capricho gaudi 201108.jpg Comillas (Cantabria) 1883–1885 43°23′01″K 4°17′34″B / 43.3837°K 4.2927°B / 43.3837; -4.2927 (El Capricho)
Casa Vicens Casa Vicens (Barcelona) - 3.jpg evet Barselona 1883–1888 41°24′12.50″K 2°9′2.44″D / 41.403472°K 2.1506778°D / 41.403472; 2.1506778 (Casa Vicens)
Episcopal Palace of Astorga Astorga Palacio Episcopal 2010.jpg Astorga (León) 1883–1913 42°27′28″K 6°03′21″B / 42.45778°K 6.05583°B / 42.45778; -6.05583 (Episcopal Palace of Astorga)
Güell Pavilions Pabellones Güell.jpg Barselona 1884–1887 41°23′22.1382″K 2°07′9.9006″D / 41.389482833°K 2.119416833°D / 41.389482833; 2.119416833 (Güell Pavilions)
Palau Güell PalauGuell1.jpg evet Barselona 1885–1890 41°22′44″K 2°10′27″D / 41.37889°K 2.17417°D / 41.37889; 2.17417 (Palau Güell)
Teresian College Teresianas01.jpg Barselona 1888–1889 41°23′59.76″K 2°7′58.27″D / 41.3999333°K 2.1328528°D / 41.3999333; 2.1328528 (Teresian College)
Casa Botines Casa Botines.jpg León 1891– 42°35′54″K 5°34′14″B / 42.59833°K 5.57056°B / 42.59833; -5.57056 (Casa Botines)
Franciscan Missions in Tangier Misiones Franciscanas (Tánger).jpg Tangier 1892 (tamamlanmadı)
Bodegas Güell Garraf - Celler Güell.jpg Sitges 1895–1897
Casa Calvet Casa Calvet.JPG Barselona 1898–1900 41°23′27″K 2°10′23″D / 41.39083°K 2.17306°D / 41.39083; 2.17306 (Casa Calvet)
Bellesguard BellesguardI.JPG Barselona 1900–1909 41°24′34″K 2°07′37″D / 41.40944°K 2.12694°D / 41.40944; 2.12694 (Bellesguard's Tower)
Park Güell Parcguell.jpg evet Barselona 1900–1914 41°24′49″K 2°09′10″D / 41.41361°K 2.15278°D / 41.41361; 2.15278 (Park Güell)
Artigas Gardens Lillet17.jpg La Pobla de Lillet 1905–1906
Casa Batlló Close up Casa Batlo.JPG evet Barselona 1904–1906 41°23′30″K 2°09′54″D / 41.39167°K 2.165°D / 41.39167; 2.165 (Casa Batlló)
Casa Milà Casa Milà - Barcelona, Spain - Jan 2007.jpg evet Barselona 1906–1910 41°23′43″K 2°09′42″D / 41.39528°K 2.16167°D / 41.39528; 2.16167 (Casa Milà)
Church of Colònia Güell Cripta de la Colònia Güell 1.jpg evet Santa Coloma de Cervelló
(Barselona)
1908–1914 41°21′49″K 2°1′41″D / 41.36361°K 2.02806°D / 41.36361; 2.02806 (Church of Colònia Güell)
Hotel Attraction New York 1908 (tamamlanmadı)
Sagrada Família Schools SF - Escuelas.jpg evet Barselona 1909 41°24′10.7″K 2°10′27.0″D / 41.402972°K 2.17417°D / 41.402972; 2.17417 (Sagrada Familia schools)

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Biography at Gaudí and Barcelona Club, page 2". 24 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Kasım 2005.