İçeriğe atla

Görevimiz: Tehlike film yerleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bu liste, Görevimiz: Tehlike (İng: Mission: Impossible) film serisinde yer alan yerleri listeler. Bazı sahneler filmde bahsedilenden farklı yerlerde çekilmiştir. Örneğin Mission: Impossible - Ölümcül Hesaplaşma Birinci Bölüm (2023) filmindeki Avusturya Alpleri'nde geçen sahneler aslında Norveç'te çekilmiştir.[1]

Konumların listesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Konumlar filmdeki görünüm sırasına göre listelenmiştir. Stüdyolarda çekilen sahneler dahil değildir.

Yer Yerin adı Detaylar
Görevimiz Tehlike (1996)
Prag, Çekya Karl Köprüsü Filmin ilk bölümü, IMF ekibinin ABD büyükelçiliğinde bir görev yürüttüğü Prag'da geçer. Ancak filmde gösterilen bina gerçek hayattaki elçiliğin yeri değil, Lihtenştayn Sarayı'dır. Ajan Jim Phelps (Jon Voight), elçilik binasına ulaşmak için Karl Köprüsü'nden koşarken görülür.[2][3]
Langley, Virginia, ABD CIA Genel Merkezi IMF ekibi, film serisinin en tanınabilir sahnelerinden biri haline gelen bu sahnede bazı dosyaları çalmak için CIA genel merkezinin kasasına giriyor.[4]
Londra, İngiltere Liverpool Street İstasyonu IMF ekibi Liverpool Street metro istasyonunun çok yakınındaki bir güvenli evde kalıyor. Ajan Ethan Hunt (Tom Cruise), ankesörlü telefonu kullanmak için istasyona gider, ardından Ajan Phelps ile görüşmek üzere istasyonun içindeki bir kafeye gider.[5]
Birleşik Krallık ile Fransa arasında Manş Tüneli Son aksiyon sahnesi, Birleşik Krallık'tan ayrılan ve Fransa'ya giden su altı tünelini geçen bir trende geçiyor.[6]
Görevimiz Tehlike 2 (2000)
Dead Horse Point, Utah, ABD Ethan Hunt kayalardan birine tırmanırken görülüyor.[7]
Seville, İspanya Ethan Hunt, Nyah Nordoff-Hall (Thandiwe Newton) ile tanışır ve onun bir evden mücevher çalmasını engeller.
Sidney Sidney Opera Evi, Sidney Liman Köprüsü, Sidney Kulesi, Filmin ilk yarısında Nyah Nordoff-Hall, eski erkek arkadaşıyla tanışmak için Sidney'e gelir. Hikayenin geri kalanı Sidney Limanı'nın çekimlerinin görülebildiği Sidney'de geçiyor. Bitiş sahnesi Opera Binası'nın hemen arkasındaki bir parkta geçiyor.
Görevimiz Tehlike III (2006)
Amerika Birleşik Devletleri Agent Ethan Hunt lives in an unnamed city with his fiancée.
Berlin, Almanya IMF ekibinin, Berlin'in dışında olduğu söylenen hayali Kriesburg kentindeki bir fabrikada bir görevi var.
Roma, İtalya ve Vatikan Ajan Ethan Hunt ve ekibi, Roma'da bir duvara tırmanarak Vatikan Şehri'ne sızar.
Shanghai, Çin Doğu'nun İncisi Kulesi Ajan Ethan Hunt, Şangay'daki güvenli eve uçar. Doğu'nun İncisi Kulesi'nin çok yakınında bulunan hayali Hengshan Lu binasına zorla girer.
Görevimiz Tehlike 4 (2011)
Budapeşte, Macaristan Macaristan Parlamento Binası, the St. Stephen's Basilica, Keleti İstasyonu Parlamento binası ve bazilika yalnızca birkaç saniyeliğine görülebilmektedir. Açılış sahnesi Keleti tren istasyonunun çok yakınında geçiyor. Ajan Benji Dunn (Simon Pegg), istasyonun yakınındaki saat kulesinin tepesinde görülüyor.
Moskova, Rusya Kremlin Ethan Hunt, Moskova'daki bir hapishaneden kaçar. Bazı dosyaları çalmak için Benji Dunn'la birlikte Kremlin'e gizlice girer. Kremlin binası kısa bir süre sonra meydana gelen patlamayla kısmen yıkılır ve Spasskaya Kulesi tamamen çöker.
Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri Burc Halife Ethan Hunt'ın Sabine Moreau ile buluşması, binanın cam cephesindeki tırmanma sahnesi
Mumbai, Hindistan Katlı otopark Hunt'ın Kurt Hendricks ile son karşılaşması
Görevimiz Tehlike 5 (2015)
Minsk, Belarus Ajan Ethan Hunt, Minsk'teki isimsiz bir havaalanından kalkan bir uçağa atlıyor.
Londra, İngiltere Thames, London Eye, Piccadilly Circus Ajan Ethan Hunt, gizli bir mesaj içeren bir disk bulmak için bir vinil disk mağazasına gider.
Washington DC, ABD Amerikan Kongre Binası (Capitol) Ajan William Brandt (Jeremy Renner), Amerika Birleşik Devletleri Senatosu üyeleri tarafından sorgulanıyor.
Havana, Küba Ajan Ethan Hunt, CIA tarafından takip edilir. Bir ekip onu Havana'da bulur ancak artık orada saklanmadığı ortaya çıkar.
Paris, Fransa Eyfel Kulesi Ajan Ethan Hunt, Paris'in merkezinde bir odada saklanıyor. Eyfel Kulesi pencereden görülebilir.
Viyana, Avusturya Aziz Stefan Katedrali (Viyana), the Vienna State Opera Ajan Benji Dunn bir opera oyununa katılmak için Viyana'ya geldi. Aziz Stephen Katedrali birkaç saniyeliğine görünür. Viyana Operası'nın içinde ve dışında uzun bir aksiyon sahnesi yaşanır.
Kazablanka, Fas Üç MIF ajanı bir elektrik santralinin altındaki su altı kasasına sızar.
Washington DC, ABD Washington Anıtı Ajan William Brandt ve Luther Stickell, arka planda Washington Anıtı'nın yer aldığı Washington DC'deki bir helikopter pistinde kısa bir süre buluşur.
Görevimiz Tehlike 6 (2018)
Ramstein-Miesenbach, Almanya Ramstein Hava Üssü Ethan Hunt, Ramstein hava üssünde yeni IMF Sekreteri Alan Hunley (Alec Baldwin) ile tanışır ve bir sonraki görevi için askeri bir uçağa biner.
Paris, Fransa Grand Palais Ajan Ethan Hunt, Ajan August Walker ile askeri bir uçaktan atlıyor ve ikisi de Paris'in merkezindeki Grand Palais'e iniyor.
Place du Trocadéro,

Eyfel Kulesi,

Concorde Meydanı,

Tuileries Bahçesi,

Seat of the French Ministry of Economics,

Zafer Takı (Paris)
CIA'in yeni Direktörü Erika Sloane (Angela Bassett), Eyfel Kulesi yakınındaki Trocadéro meydanında Ajan Walker ile buluşur. Daha sonra bir Fransız SWAT ekibi, Solomon Lane'i (Sean Harris) Eyfel Kulesi, Place de la Concorde, Sen nehri ve Tuileries Bahçesi üzerinden uçan bir helikopterle taşır ve Ekonomi Bakanlığı konutunun yakınına iner. Solomon Lane daha sonra IMF ekibi tarafından kaçırılır ve Hunt, Paris'in merkezinde polis tarafından kovalanır. Zafer Takı'nın yanından geçer ve arka planda Paris'in diğer birçok simgesel yapısı görülür.
Londra, İngiltere Aziz Paul Katedrali,

Blackfriars Bridge,

Tate Modern
Ethan Hunt, nükleer silahlar için kullanılması amaçlanan plütonyumu almak için Londra'da August Walker'ı (Henry Cavill) kovalar.
Keşmir (Hindistan, Pakistan ve Çin arasındaki tartışmalı bölge) Himalayalar Ethan Hunt, John Lark helikopter takibi sahneleri
Mission: Impossible - Ölümcül Hesaplaşma Birinci Bölüm (2023)
Rusya ve Alaska, ABD Bering Denizi Girişteki denizaltı sahneleri
Amsterdam, Hollanda Ethan Hunt görev brifingi alır.
Abu Dabi, Birleşik Arap Emirlikleri Abu Dabi Uluslararası Havalimanı Film, havaalanı terminalindeki bir görevle başlar.[8] (Sahne aslında Birmingham New Street Tren İstasyonu'nda çekildi).[9]
Roma, İtalya Via dei Funari, Via Nazionale, Via di S. Maria Maggiore ve Via dei Serpenti.[10][11]
Venedik, İtalya
Innsbruck, Avusturya Central Eastern Alps Trende geçen sahneler
Mission: Impossible - Ölümcül Hesaplaşma İkinci Bölüm (2025)
Gelecek film

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

  • James Bond film yerleri listesi

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Mission Impossible 7 Filming Location Tour - Norway Adventures". 
  2. ^ "Mission Impossible (1996) filming locations in Prague". Блог Черного Максима. 5 Şubat 2022. 
  3. ^ "Filming Locations for Brian de Palma's Mission: Impossible, with Tom Cruise, around London and Prague". The Worldwide Guide to Movie Locations. 
  4. ^ Pearson, Ben (11 Temmuz 2023). "'Silence Builds Tension': An Oral History Of Mission: Impossible's Iconic CIA Heist Scene". /Film. Erişim tarihi: 13 Ağustos 2023. 
  5. ^ "Mission: Impossible at Liverpool Street Station - filming location". www.sceen-it.com. 
  6. ^ "MISSION: IMPOSSIBLE - British Railway Movie Database". railwaymoviedatabase.com. Erişim tarihi: 13 Ağustos 2023. 
  7. ^ McCormick, Colin; Cotter, Padraig (3 Ağustos 2022). "Did Tom Cruise Climb Mission: Impossible 2's Mountain Without A Safety Cable?". Screen Rant. Erişim tarihi: 13 Ağustos 2023. 
  8. ^ "Six spectacular 'Mission: Impossible 7' locations you have to visit". Time Out Worldwide. 11 Temmuz 2023. Erişim tarihi: 13 Ağustos 2023. 
  9. ^ Ford, Lucy (11 Temmuz 2023). "All of the Mission: Impossible filming locations, from the original outing to Dead Reckoning". British GQ (İngilizce). Erişim tarihi: 31 Ekim 2023. 
  10. ^ Bazika, Natasha (13 Temmuz 2023). "Five 'Mission: Impossible — Dead Reckoning' Locations You Can Actually Visit". The Latch (İngilizce). Erişim tarihi: 31 Ekim 2023. 
  11. ^ Russell, Calum (10 Temmuz 2023). "The spectacular filming locations of 'Mission: Impossible 7'". Far Out. Erişim tarihi: 31 Ekim 2023. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]