Flight (Prison Break bölümü)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"Flight"
Büyük Kaçış bölümü
Bölüm no.1. sezon
22. bölüm
YönetmenKevin Hooks
SenaristPaul Scheuring
Yayın tarihi15 Mayıs 2006
Konuk oyuncular
Büyük Kaçış (1. sezon)

Flight, Prison Break dizisinin yirmi ikinci ve 1. sezonun son bölümüdür. Bölümün senaryosunu dizinin yaratıcısı Paul Scheuring yazmıştır, yönetmenliğini Kevin Hooks yapmıştır. Bölüm ilk kez 15 Mayıs 2006'da Amerika'da yayınlanmıştır. Türkiye'de 3 Eylül 2006 tarihinde CNBC-e kanalında ilk olarak gösterilmiştir. Michael Scofield ve diğer yedi mahkûm Fox River Eyalet Hapishanesi'nden kaçarlar.

Bölüm özeti[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaçış sırasında kanaması artan Charles westmoreland daha fazla ilerleyemez ve Utah'ta bir arazinin altında saklı olan 5 milyon dolarlık servetinden söz eder ve onu paylaşmalarını söyler. Ardından hayata gözlerini yumar. Herkes pencereden karşıya geçtikten sonra Michael ve Sucre'nin kuzeni kalır. Michael ipe tutunur ve karşıya geçmeye başlar. Kısa bir süre sonra Sucre'nin kuzeni de ipe atlar ancak ip daha fazla dayanamaz ve kopar. Michael son bir gayretle kopan ipten tırmanır ve hapishane dışına çıkar. Kuzen ise yakalanmıştır. Polisler ona kaçakların isimlerini sorar ve o da söyler. Bellick ise borudan kurtulmuştur. Silahını eline alır almaz kaçakları yakalamak için yola koyulur.

Hapishaneden çıktıktan sonra önceden belirlenen bir yerde park edilmiş minibüse doğru hareket ederler ve minibüsü bulurlar. Plana son anda katılan Patoshik'i (Haywire) ise burada kandırırlar ve yollarına onsuz devam ederler. Minibüsle uçağın olduğu piste ilerlerken yolun polisler tarafından kesilmiş olduğunu görürler ve toprak yola saparlar. Ancak minibüsün tekeri çamura saplanmıştır. Bu sorunu aşamayınca kalan yolu yürüyerek geçmeye karar verirler. Michael yola koyulmadan önce ise Tweener'a artık yollarının ayrıldığını ve kendi yoluna gitmesi gerektiğini söyler.

Helikopterler, jipler ve polis araçları her tarafta mahkûmları aramaktadır. Müdür Pope tüm yolların kapatıldığını ve onları yakalamanın sandığından kısa süreceğini söyler. Kaçaklar terk edilmiş bir depo bulur ve oraya girerler. Amaçları T-Bag'i saf dışı bırakmaktır. Abruzzi, kendini Michael'in eline kelepçeleyen T-Bag'in sol elini balta ile keser ve intikamını alır.

Ekipten ayrılan Patoshik bir bisiklet ile Tweener'da bir arabanın kasasına atlayarak yollarına devam ederler. T-Bag ise tek eliyle var gücüyle kaçmaya çalışır. Geriye kalan 5 kişi ise piste ulaşmışlardır. Ancak hiç beklemedikleri bir şeyle karşılaşırlar: Uçağı kullanacak olan kişi polislerin onu tutuklayacağından korkar ve uçağı havalandırıp oradan kaçar. Bunu gören kaçaklar için ise geriye tek bir seçenek kalmıştır: Koşmak.

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Flight, hem kaçış hem de uçuş anlamına gelmektedir.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]