Etkileşimli demokrasi

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Etkileşimli demokrasi veya iDemokrasi, daha adil bir toplum yaratmak için doğrudan etkileşimi teşvik eden bir demokrasi türüdür.[1]

Etkileşimli demokrasi, doğası gereği 'etkileşimlidir'.[2] Buna göre, iDemokrasi'nin savunucuları, değişimin çeşitli düzeylerde gerçekleşmesi gerektiğine inanırlar ve adil bir toplum oluşturamayan tek başına oy verme eylemini yeterli görmezler. Gerçek bir iDemokrasi, insanların 'hayatlarının her alanında demokratik bir şekilde düşünmeyi' öğrenmelerini gerektirir - yaptıkları işlemlerden, öğrendikleri ve başkalarıyla ilişki kurmalarına kadar. Anahtar cümle şudur: interaktif olarak demokratik olmak, demokratik düşünmek ve hareket etmek demektir!

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Beachtiger, Andrea (2018). The Oxford handbook of deliberative democracy (1. bas.). Oxford, Birleşik Krallık: Oxford University Press. ISBN 978-0198747369. 
  2. ^ Rohrschneider, Robert (2020). The Oxford handbook of political representation in liberal democracies (1. bas.). Oxford, Birleşik Krallık: Oxford University Press. ISBN 978-0198825081.