Dedektif Conan: Baker Sokağı'nın Hayaleti

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Dedektif Conan: Baker Sokağı'nın Hayaleti
名探偵コナン ベイカー街の亡霊
YönetmenKenji Kodama
Yapımcı
  • Masahito Yoshioka
  • Michihiko Suwa
SenaristHisashi Nozawa
Hikâye (eser)Gōshō Aoyama
UyarlamaDedektif Conan
Oyuncular
MüzikKatsuo Ono
StüdyoTMS Entertainment
DağıtıcıToho
TürüAksiyon, gerilim, gizem, polisiye
Çıkış tarih(ler)i20 Nisan 2002
Süre107 dakika
Ülke Japonya
DilJaponca
Hasılat3,4 milyar JP¥[1]

Dedektif Conan: Baker Sokağı'nın Hayaleti (Japonca名探偵コナン ベイカー街の亡霊, romanizeMeitantei Conan: Beikā Sutorīto no Bōrei), yönetmenliğini Kenji Kodama'nın yaptığı ve senaryosunu Hisashi Nozawa'nın yazdığı 2002 yapımı bir Japon aksiyon-gerilim-gizem polisiye anime filmidir. Film, Dedektif Conan serisinin altıncı filmi olup TMS Entertainment tarafından hazırlanmıştır ve 21 Nisan 2001 tarihinde gösterime girdi.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Sanal gerçeklik üzerine kurulu bir oyunun tanıtımına Conan ve arkadaşlarının da bulunduğu yüzlerce davetli katılmıştır. Ancak bu sırada oyunun kontrol merkezinde bir cinayet işlenmiştir. Conan, katilin kim olduğunu ortaya çıkarmak için oyuna girmesi ve ünlü dedektif karakteri Sherlock Holmes'u bulup ondan yardım almak zorundadır. Oyuna dahil olan 49 çocuğun yanında Ran'ın hayatı da kendisinin ellerindedir. Conan, İngiltere'nin en azılı katillerinden biri olan Karındeşen Jack'in gerçek kimliğini bulup yakalamaya çalışır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "名探偵コナン:劇場版新作が興収60億円突破 シリーズ最高記録を更新". MANTANWEB (Japonca). 6 Haziran 2016. 1 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Şubat 2023. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]