Dedektif Conan: Gümüş Gökyüzünün Büyücüsü

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Dedektif Conan: Gümüş Gökyüzünün Büyücüsü
名探偵コナン 銀翼の奇術師
YönetmenYasuichiro Yamamoto
YapımcıMichihiko Suwa
SenaristKazunari Kouchi
Hikâye (eser)Gōshō Aoyama
UyarlamaDedektif Conan
Oyuncular
MüzikKatsuo Ono
Görüntü yönetmeniTakashi Nomura
KurguTerumitsu Okada
StüdyoTMS Entertainment
DağıtıcıToho
TürüAksiyon, gerilim, gizem, polisiye
Çıkış tarih(ler)i17 Nisan 2004
Süre108 dakika
Ülke Japonya
DilJaponca
Hasılat2,8 milyar JP¥[1]

Dedektif Conan: Gümüş Gökyüzünün Büyücüsü (Japonca名探偵コナン 銀翼の奇術師, romanizeMeitantei Konan: Meikyū no Kurosurōdo), yönetmenliğini Yasuichiro Yamamoto'nun yaptığı ve senaryosunu Kazunari Kouchi'nin yazdığı 2004 yapımı bir Japon aksiyon-gerilim-gizem polisiye anime filmidir. Film, Dedektif Conan serisinin sekizinci filmi olup TMS Entertainment tarafından hazırlanmıştır ve 17 Nisan 2004 tarihinde gösterime girdi.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Hayalet Hırsız Çocuk hırsızlık denemelerine devam etmektedir. Ünlü bir oyuncu Hayalet Hırsız Çocuk'un çalacağını duyurduğu kıymetli yüzüğünü koruması için Kogoro'dan yardım ister. Hayalet Hırsız Çocuk, hırsızlığın gerçekleşeceği gün kimsenin tahmin edemeyeceği bir kılıkla partiye katılır ve Conan'la zekâ yarışına girişir. Ancak her zamanki gibi yine bu işten sıyrılmayı başarır. Ünlü tiyatro oyuncusu mücevherin korunmasına teşekkür olarak Kogoro ve yakınlarını Sapporo'daki kutlamaya davet eder. Ancak bu havayolu seyahatinde tehlikelerle dolu bir yolculuğa adım atacaklardır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "名探偵コナン:劇場版新作が興収60億円突破 シリーズ最高記録を更新". MANTANWEB (Japonca). 6 Haziran 2016. 1 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Şubat 2023. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]