Chelsea FC rekorları ve istatistikleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara

Aşağıda Chelsea Football Club'un istatistikleri ve rekorları yer almaktadır.

Frank Lampard Chelsea'nin en çok gol atan futbolcusudur.

Maçlara göre rekorlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncuların bireysel kayıtları[değiştir | kaynağı değiştir]

En çok maçta forma giyenler[değiştir | kaynağı değiştir]

Yalnızca profesyonel maçları içermektedir. Kalın yazılı olan futbolcular şu an Chelsea'de oynamaya devam etmektedir.

Ad Yıl Geldiği takım Lig FA Cup Lig Kupası Avrupa Diğer1 Toplam
1 İngiltere Ron Harris 1961–1980 Altyapı 655 64 48 27 1 795
2 İngiltere Peter Bonetti 1959–1979 Altyapı 600 57 45 26 1 729
3 İngiltere Frank Lampard 2001–2014 West Ham United 429 58 34 117 10 648
4 İngiltere John Terry 1998– Altyapı 421 53 29 112 6 621
5 İngiltere John Hollins 1963–1975, 1983–1984 Altyapı 465 51 48 27 1 592
6 Çek Cumhuriyeti Petr Čech 2004– Stade Rennais FC 326 31 13 100 8 478
7 İngiltere Dennis Wise 1990–2001 Wimbledon 332 38 30 38 7 445
8 İskoçya Steve Clarke 1987–1998 St. Mirren 330 36 26 12 17 421
9 İngiltere Kerry Dixon 1983–1992 Reading 335 20 41 0 24 420
10 İskoçya Eddie McCreadie 1962–1974 East Stirlingshire 331 41 22 16 0 410

1 Charity/Community Shield, Football League play-offları, Full Members Cup, UEFA Süper Kupası ve Dünya Kulüpler Kupası'nı kapsamaktadır.

Gollere göre rekorlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncuların bireysel kayıtları[değiştir | kaynağı değiştir]

Chelsea için tüm zamanların en iyi golcüleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Ad Yıllar Geldiği takım Lig FA Cup Lig Kupası Avrupa Diğer1 Toplam
1 İngiltere Frank Lampard 2001–2014 West Ham United 147 26 12 25 1 211
2 İngiltere Bobby Tambling 1959–1970 Altyapı 164 25 10 3 0 202
3 İngiltere Kerry Dixon 1983–1992 Reading 147 8 25 0 13 193
4 Fildişi Sahili Didier Drogba 2004–2012, 2014– Marseille, Galatasaray 100 12 9 34 2 157
5 İngiltere Roy Bentley 1948–1956 Newcastle United 128 21 0 0 1 150
5 İngiltere Peter Osgood 1964–1974, 1978–1979 Altyapı 105 19 10 16 0 150
7 İngiltere Jimmy Greaves 1957–1961 Altyapı 124 3 2 3 0 132
8 İngiltere George Mills* 1929–1943 Altyapı 118 7 0 0 0 125
9 İngiltere George Hilsdon 1906–1912 West Ham United 99 9 0 0 0 108
10 İngiltere Barry Bridges 1958–1966 Altyapı 80 9 3 1 0 93

1 Charity/Community Shield, Football League play-offları ve Full Members Cup maçlarını kapsamaktadır.

Sezonlara göre en çok gol atanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Sezon Ad Lig Gol
1905-06 İngiltereFrank Pearson Second Division 18
1906-07 İngiltereGeorge Hilsdon Second Division 27
1907-08 İngiltereGeorge Hilsdon First Division 24
1908-09 İngiltereGeorge Hilsdon First Division 25
1909-10 İngiltereJimmy Windridge First Division 6
1910-11 İngiltereBob Whittingham Second Division 30
1911-12 İngiltereBob Whittingham Second Division 26
1912-13 İngiltereVivian Woodward First Division 10
1913-14 İngiltereGeorge Biswell/İngiltereHarold Halse First Division 10
1914-15 İngiltereBob Thomson First Division 12
1919-20 İngiltereJack Cock First Division 21
1920-21 İngiltereJack Cock First Division 12
1921-22 İngiltereJack Cock First Division 13
1922-23 İngiltereHarry Ford/İskoçyaBuchanan Sharp First Division 10
1923-24 İskoçyaAndrew Wilson First Division 5
1924-25 İngiltereWilliam Whitton Second Division 16
1925-26 İskoçyaBob Turnbull Second Division 29
1926-27 İskoçyaBob Turnbull Second Division 17
1927-28 İngiltereJimmy Thompson Second Division 25
1928-29 İngiltereGeorge Biswell/İskoçyaAndrew Wilson Second Division 9
1929-30 İngiltereGeorge Mills Second Division 14
1930-31 İskoçyaHughie Gallacher First Division 14
1931-32 İskoçyaHughie Gallacher First Division 24
1932-33 İskoçyaHughie Gallacher First Division 19
1933-34 İngiltereGeorge Mills First Division 14
1934-35 İngiltereDick Spence First Division 19
1935-36 Kuzey İrlandaJoe Bambrick First Division 15
1936-37 İngiltereGeorge Mills First Division 22
1937-38 İngiltereGeorge Mills First Division 13
1938-39 İngiltereJoe Payne First Division 17
1946-47 İngiltereTommy Lawton First Division 26
1947-48 İngiltereKen Armstrong/İskoçyaBobby Campbell First Division 11
1948-49 İngiltereRoy Bentley First Division 20
1949-50 İngiltereRoy Bentley/Hugh Billington First Division 17
1950-51 İngiltereRoy Bentley First Division 8
1951-52 İngiltereRoy Bentley/Kuzey İrlandaJimmy D'Arcy First Division 12
1952-53 İngiltereRoy Bentley First Division 12
1953-54 İngiltereRoy Bentley First Division 21
1954-55 İngiltereRoy Bentley First Division 21
1955-56 İngiltereRoy Bentley First Division 14
1956-57 İskoçyaJohn McNichol/İngiltereRon Tindall First Division 10
1957-58 İngiltereJimmy Greaves First Division 22
1958-59 İngiltereJimmy Greaves First Division 32
1959-60 İngiltereJimmy Greaves First Division 29
1960-61 İngiltereJimmy Greaves First Division 41
1961-62 İngiltereBobby Tambling First Division 20
1962-63 İngiltereBobby Tambling Second Division 35
1963-64 İngiltereBobby Tambling First Division 17
1964-65 İngiltereBarry Bridges First Division 20
1965-66 İskoçyaGeorge Graham First Division 17
1966-67 İngiltereBobby Tambling First Division 21
1967-68 İngilterePeter Osgood First Division 16
1968-69 İngiltereBobby Tambling First Division 17
1969-70 İngilterePeter Osgood First Division 23
1970-71 İngiltereKeith Weller First Division 13
1971-72 İngilterePeter Osgood First Division 18
1972-73 İngiltereChris Garland/İngilterePeter Osgood First Division 11
1973-74 İngiltereTommy Baldwin First Division 9
1974-75 İngiltereIan Hutchinson First Division 7
1975-76 İngiltereRay Wilkins Second Division 11
1976-77 İskoçyaSteve Finnieston Second Division 24
1977-78 İngiltereTommy Langley First Division 11
1978-79 İngiltereTommy Langley First Division 15
1979-80 İngiltereClive Walker Second Division 13
1980-81 İngiltereColin Lee Second Division 15
1981-82 İngiltereClive Walker Second Division 16
1982-83 İngiltereMike Fillery Second Division 9
1983-84 İngiltereKerry Dixon Second Division 28
1984-85 İngiltereKerry Dixon First Division 24
1985-86 İngiltereKerry Dixon/İskoçyaDavid Speedie First Division 14
1986-87 İngiltereKerry Dixon First Division 10
1987-88 İskoçyaGordon Durie First Division 12
1988-89 İngiltereKerry Dixon Second Division 25
1989-90 İngiltereKerry Dixon First Division 20
1990-91 İskoçyaGordon Durie First Division 12
1991-92 İngiltereDennis Wise First Division 10
1992-93 İngiltereMick Harford/İngiltereGraham Stuart Premier League 9
1993-94 Güney AfrikaMark Stein Premier League 13
1994-95 İskoçyaJohn Spencer Premier League 11
1995-96 İskoçyaJohn Spencer Premier League 13
1996-97 İtalyaGianluca Vialli Premier League 9
1997-98 NorveçTore André Flo/İtalyaGianluca Vialli Premier League 11
1998-99 İtalyaGianfranco Zola Premier League 13
1999-2000 UruguayGustavo Poyet/NorveçTore André Flo Premier League 10
2000-01 HollandaJimmy Floyd Hasselbaink Premier League 23
2001-02 HollandaJimmy Floyd Hasselbaink Premier League 23
2002-03 İtalyaGianfranco Zola Premier League 14
2003-04 HollandaJimmy Floyd Hasselbaink Premier League 13
2004-05 İngiltereFrank Lampard Premier League 13
2005-06 İngiltereFrank Lampard Premier League 16
2006-07 Fildişi SahiliDidier Drogba Premier League 20
2007-08 İngiltereFrank Lampard Premier League 10
2008-09 FransaNicolas Anelka Premier League 19
2009-10 Fildişi SahiliDidier Drogba Premier League 29
2010-11 FransaFlorent Malouda Premier League 13
2011-12 İngiltereFrank Lampard/İngiltereDaniel Sturridge Premier League 11
2012-13 İngiltereFrank Lampard Premier League 15
2013-14 BelçikaEden Hazard Premier League 14

Kulüp kayıtları[değiştir | kaynağı değiştir]

Seyirci[değiştir | kaynağı değiştir]

Ev[değiştir | kaynağı değiştir]

Katılım Rakip Rekabet Tarih
100,000* Dynamo Moscow Dostluk Maçı 13 Kasım 1945
82,905** Arsenal First Division 12 Ekim 1935
77,952 Swindon Town FA Cup Round 4 13 Nisan 1911
77,696 Blackpool First Division 16 Ekim 1948
76,000 Tottenham Hotspur First Division 16 Ekim 1920
75,952 Arsenal First Division 9 Ekim 1937
75,043 Wolverhampton Wanderers First Division 9 Nisan 1955
74,667 Arsenal First Division 29 Kasım 1955
74,365 Birmingham City FA Cup Quarter-Final 4 Mart 1931
72,614 Arsenal First Division 3 Nisan 1953

Transferler[değiştir | kaynağı değiştir]

En yüksek transfer ücretleri futbolcular[değiştir | kaynağı değiştir]

İsim Geldiği Takım Fiyatı Tarih
1 İspanya Fernando Torres Liverpool £50M 2011
2 Belçika Eden Hazard Lille £32M 2012
3 Ukrayna Andriy Shevchenko Milan £30.8M 2006
4 Brezilya Oscar Internacional £25M 2012
5 Gana Michael Essien Lyon £24.5M 2005
6 Fildişi Sahili Didier Drogba Marseille £24M 2004
7 İspanya Juan Mata Valencia £23.5M 2011
8 Brezilya David Luiz Benfica £21.3M 2011
9 İngiltere Shaun Wright-Phillips Manchester City £21M 2005
10 Portekiz Ricardo Carvalho Porto £20.1M 2004

En yüksek transfer ücret karı yapan futbolcular[değiştir | kaynağı değiştir]

İsim Gittiği Takım Fiyatı Tarih
1 Hollanda Arjen Robben Real Madrid £24M 2007
2 Rusya Yuri Zhirkov Anzhi Makhachkala £13.2M 2011
3 İngiltere Daniel Sturridge Liverpool £12M 2013
4 Norveç Tore André Flo Rangers £12M 2000
5 İngiltere Wayne Bridge Manchester City £10M 2009
6 İngiltere Shaun Wright-Phillips Manchester City £8.5M 2008
7 Portekiz Raul Meireles Fenerbahçe £8.0M 2012
8 İzlanda Eiður Guðjohnsen Barcelona £8.0M 2006
9 Portekiz Tiago Mendes Lyon £6.8M 2005
10 Portekiz Tiago Mendes Lyon £6.8M 2005

Referans[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]