Cannes Film Festivali jüri başkanları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara

1960 yılından itibaren her yıl, Cannes Film Festivali jürisinin başkanlığına, uluslararası alanda tanınmış bir sinemacı getirilir. Cannes Film Festivali'nde 1960'dan beri sadece bir kişi iki defa jüri başkanlığı yapmıştır. Jeanne Moreau, 1975 ve 1995'te olmak üzere iki defa jüri başkanlığı koltuğuna oturmuştur.

Jean Cocteau, 1953 ve 1954'teki Jüri Başkanı
Tennessee Williams, 1976'daki Jüri Başkanı
Roman Polanski, 1991'deki Jüri Başkanı
Wong Kar-wai, 2006'daki Jüri Başkanı
Steven Spielberg, 2013'teki Jüri Başkanı
Yıl Başkan[1] Uyruk
1946 Georges Huisman  Fransa
1947 Georges Huisman  Fransa
1949 Georges Huisman  Fransa
1951 André Maurois  Fransa
1952 Maurice Genevoix  Fransa
1953 Jean Cocteau  Fransa
1954 Jean Cocteau  Fransa
1955 Marcel Pagnol  Fransa
1956 Maurice Lehmann  Fransa
1957 André Maurois  Fransa
1958 Marcel Achard  Fransa
1959 Marcel Achard  Fransa
1960 Georges Simenon  Belçika
1961 Jean Giono  Fransa
1962 Tetsurō Furukaki  Japonya
1963 Armand Salacrou  Fransa
1964 Fritz Lang  Avusturya /  Almanya
1965 Olivia de Havilland  Birleşik Krallık / Amerika Birleşik Devletleri Amerika Birleşik Devletleri
1966 Sophia Loren  İtalya
1967 Alessandro Blasetti  İtalya
1968 André Chamson  Fransa
1969 Luchino Visconti  İtalya
1970 Miguel Ángel Asturias  Guatemala
1971 Michèle Morgan  Fransa
1972 Joseph Losey Amerika Birleşik Devletleri Amerika Birleşik Devletleri
1973 Ingrid Bergman  İsveç
1974 René Clair  Fransa
1975 Jeanne Moreau  Fransa
1976 Tennessee Williams Amerika Birleşik Devletleri Amerika Birleşik Devletleri
1977 Roberto Rossellini  İtalya
1978 Alan J. Pakula Amerika Birleşik Devletleri Amerika Birleşik Devletleri
1979 Françoise Sagan  Fransa
1980 Kirk Douglas Amerika Birleşik Devletleri Amerika Birleşik Devletleri
1981 Jacques Deray  Fransa
1982 Giorgio Strehler  İtalya
1983 William Styron Amerika Birleşik Devletleri Amerika Birleşik Devletleri
1984 Dirk Bogarde  Birleşik Krallık
1985 Miloš Forman  Çekoslovakya / Amerika Birleşik Devletleri Amerika Birleşik Devletleri
1986 Sydney Pollack Amerika Birleşik Devletleri Amerika Birleşik Devletleri
1987 Yves Montand  Fransa
1988 Ettore Scola  İtalya
1989 Wim Wenders  Almanya
1990 Bernardo Bertolucci  İtalya
1991 Roman Polanski  Polonya /  Fransa
1992 Gérard Depardieu  Fransa
1993 Louis Malle  Fransa
1994 Clint Eastwood Amerika Birleşik Devletleri Amerika Birleşik Devletleri
1995 Jeanne Moreau  Fransa
1996 Francis Ford Coppola Amerika Birleşik Devletleri Amerika Birleşik Devletleri
1997 Isabelle Adjani  Fransa
1998 Martin Scorsese Amerika Birleşik Devletleri Amerika Birleşik Devletleri
1999 David Cronenberg  Kanada
2000 Luc Besson  Fransa
2001 Liv Ullmann  Norveç
2002 David Lynch Amerika Birleşik Devletleri Amerika Birleşik Devletleri
2003 Patrice Chéreau  Fransa
2004 Quentin Tarantino Amerika Birleşik Devletleri Amerika Birleşik Devletleri
2005 Emir Kusturica  Sırbistan-Karadağ
2006 Wong Kar-wai  Hong Kong
2007 Stephen Frears  Birleşik Krallık
2008 Sean Penn Amerika Birleşik Devletleri Amerika Birleşik Devletleri
2009 Isabelle Huppert  Fransa
2010 Tim Burton Amerika Birleşik Devletleri Amerika Birleşik Devletleri
2011 Robert De Niro Amerika Birleşik Devletleri Amerika Birleşik Devletleri
2012 Nanni Moretti  İtalya
2013 Steven Spielberg Amerika Birleşik Devletleri Amerika Birleşik Devletleri
2014 Jane Campion  Yeni Zelanda
2015 Joel Coen & Ethan Coen Amerika Birleşik Devletleri Amerika Birleşik Devletleri
2016 George Miller  Avustralya
2017 Pedro Almodóvar  İspanya

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]