Beni Böyle Sev

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Beni Böyle Sev
FormatTelevizyon dizisi
TürAşk
Gençlik
Romantik komedi
Proje tasarımcısıHakan Haksun
SenaristHakan Haksun
Müjdan Kayserli
YönetmenCem Tabak
Levent Türkan
BaşrolAlper Saldıran
Zeynep Çamcı
Burcu Altın
Bala Atabek
Umut Kurt
Eda Ece
Ozan Osmanpaşaoğlu
Mert Turak
Burcu Biricik
Yusuf Akgün
Selen Uçer
Fatih Koyunoğlu
Meral Asiltürk
Serkan Çayoğlu
Altan Gördüm
Lale Mansur
Güven Kıraç
Zafer Algöz
Tema müziği bestecisiGünay Uysal
Açılış müziğiBeni Böyle Sev
(Orhan Gencebay şarkısı)
Bitiş müziğiBeni Böyle Sev
Ülke Türkiye
DiliTürkçe
Sezon sayısı3
Bölüm sayısı89 (bölümleri listesi)
Yapım
YapımcıÇağrı Bingüller
Başak Bingüller
Mekânİstanbul, Tuzla
Suadiye
Pendik
Sarıyer
KameraKadir İnci
Gösterim süresi110 dakika
Yapım şirketiBSK Yapım
Yayın bilgileri
KanalTRT 1 (HD)
Resim formatı576i (16:9 SDTV)
1080i (HDTV)
Ses formatıStereo
Yayın tarihi11 Şubat 2013 - 27 Şubat 2015
DurumuSona erdi
Kronoloji
İlişkili programlarBeni Böyle Sev (film)

Beni Böyle Sev, BSK Yapım imzalı, 2013-2015 yılları arasında TRT 1'de yayımlanan Türk yapımı aşk, gençlik ve romantik komedi türündeki televizyon dizisidir. 3 sezondan oluşan dizi, 27 Şubat 2015 tarihinde yayımlanan 89. bölümü ile final yaparak sona ermiştir.

Öykü[değiştir | kaynağı değiştir]

Dizi, genç yaşlarında, ilk görüşte birbirlerine âşık olan üniversite öğrencisi bir çiftin hikâyesini anlatmaktadır. Zengin ve yakışıklı, fakat gayet mütevazı Ömer (Alper Saldıran) ile; öksüz büyümüş, ancak buna rağmen yaşam dolu bir genç kız olan Ayşem'in (Zeynep Çamcı) yıldırım aşkları, uzun bir maceradan sonra evlilikle noktalanır. Ancak evlilik, hayat mücadelesi içerisinde onlar için mutlu bir son değil, sadece bir başlangıçtır.

Dizide Ömer'i canlandıran Saldıran, dizinin konusu ile ilgili olarak TRT 1 kameralarına "Hep, kavuşmanın zorluklarını görüyoruz; ama burada kavuşmuş olmanın zorluklarını izleyeceğiz." şeklinde konuşmuştur.[1] Diziyi öyküleştiren, günümüze dek Her Şey Çok Güzel Olacak (1998) ve Kolay Para (2002) gibi başarılı sinema filmleri ile Genco (2007-2008) dizisi de dâhil olmak üzere birçok dizinin yazar kadrosunda bulunan Hakan Haksun'dur.[2] Haksun, Türk dizi izleyicileri tarafından daha çok, Bizimkiler (1989-2002) dizisindeki Bakkal Halil'in küçük oğlu Nedim olarak hatırlanmaktadır. Dizinin senaryosunu, Hakan Haksun'la birlikte Sev Kardeşim (2006-2007), Zehirli Sarmaşık (2011) ve Evlerden Biri'nin de (2012) senaristi olan Müjdan Kayserli kaleme almaktadır.[3]

Yapım[değiştir | kaynağı değiştir]

İlk bölümü 11 Şubat 2013 tarihinde yayımlanan dizinin başrollerini, genç oyuncular Alper Saldıran ve Zeynep Çamcı paylaşmaktadır. Dizi, yayın sezonunda pazartesi akşamı saat 20.40'ta yayımlanmaktadır. Yeni bölümden önce, saat 19.50'de bir önceki bölümün özeti ekranda yer almaktadır. Dizinin ilk sezonu, 15 Temmuz 2013 tarihinde yayımlanan 22. bölüm ile sona ermiştir.[4] İkinci sezon, 2 Eylül Pazartesi akşamı yayımlanan 23. bölüm ile başlamıştır.[5]

Bölüm başlangıçlarına özel bir jenerik yayımlanmamaktadır. Bunun yerine, bölüm başlarında ve sahne geçişlerinde İstanbul'un Karaköy, Eminönü, Unkapanı, Sarayburnu, Beşiktaş ve Üsküdar gibi çeşitli semtlerinin uzaktan çekilmiş görüntüleri gösterilmektedir. Bölümler, çekimlerin ardından Şafak Film stüdyolarında yapılan montajla hazırlanmaktadır.

Müzik[değiştir | kaynağı değiştir]

Yapım, adını Orhan Gencebay'ın 1976 yılında piyasaya sürülen Sarhoşun Biri albümünde yer alan Beni Böyle Sev adlı eserinden almaktadır. Eserin söz yazarı ve bestekârı Gencebay, 1960'lı yıllarda TRT İstanbul Radyosunda bağlama sanatçısı olarak çalışmaktaydı. Ancak Kurumun o dönemki yönetiminin, Türk sanat müziğinin klasik formlarının dışına çıkan tarzlardaki müzikal eserlere uyguladığı ambargo dolayısıyla, TRT ile anlaşamadı ve çalıştığı kurumdan ayrılmak durumunda kaldı. TRT'nin kendi müziğini "arabesk müzik" olarak sınıflandırmasını, "yanlış ve eksik" bulan Gencebay, kendi müzikal tarzını "Serbest Türk müziği" ya da "Gencebay müziği" olarak adlandırmıştır.[6] 1960'lı yıllarda, İstanbul Belediye Konservatuvarı ile birlikte Türk Müziği üzerinde en çok söz sahibi iki kurumdan birisi olan TRT'nin bu kısıtlaması yüzünden; Orhan Gencebay, Suat Sayın, Müslüm Gürses, Ferdi Tayfur ve Hakkı Bulut gibi birçok sanatçı mağdur oldu. Birbirlerine kısmen benzer, ancak aslında her biri diğerinden belirli noktalarda ayrışan bu sanatçıların müzikal tarzı, halk tarafından da "arabesk" olarak anılmakta ve TRT yayınlarındaki kısıtlamalara rağmen, halkça en fazla rağbet gösterilen müzik tarzlarından birisi olmaktaydı. Ancak 1998 yılında Gencebay'a Devlet Sanatçısı unvanı verilmesi ile birlikte, devletin müzikal görüşünde bir değişim olduğu görüldü.[7] TRT 1'de yayınlanan Beni Böyle Sev'in birçok bölümünde, Gencebay'ın bestelediği ve sözlerini yazdığı eserlerin yanı sıra Müslüm Gürses'in solist olarak icra ettiği eserler de kullanılmaktadır. Böylece bir yandan Gencebay'a iadeiitibar edilirken, diğer yandan da genç nesiller on yıllar öncesinin eserleri ile tanıştırılmaktadır. 2010'larda, TRT'nin geçmiş yıllardaki düşüncesinden vazgeçtiği açıkça söylenebilir.

Dizinin müziklerini, Elveda Rumeli (2007-2009) ve Alemin Kıralı (2011-2013) dizi müziklerinin bestelenmesine de katkıda bulunmuş, çellist Günay Uysal[8] bestelemekte ve düzenlemektedir.[9] Yeşilçam melodramlarını anımsatan dizinin müziklerinde, Gencebay etkisi bariz bir biçimde hissedilmektedir. Birinci sezon içerisinde sahne geçişlerinde ve fon müziği olarak; genelde elektrobağlama, kanun ve kemanın ön planda olduğu besteler seçilmiştir. İnci ile Kerem'in aşkına, Seda'nın dramına, Haluk'a ve Safiye ile İlyas'ın romantizmine özel fon müzikleri de, yan karakterlerin seyircilere tanıtılmasında önemli bir yer tutmuştur. Sezonun son bölümünde ise, sezon içerisindeki fon müziklerinin aksine, sezon finaline özel olarak gitar ve özellikle yaylı çalgıların hâkim olduğu duygu yoğunluklu fon müzikleri kullanılmıştır.

Her bölümde, diziden çeşitli görüntüler eşliğinde nostaljik bir şarkının yaklaşık dört dakika süren klibi, dizi içerisinde izleyicilere sunulmaktadır. Bölümlere özel eserlere ilişkin bilgiler, "Bölüm Bilgileri" tablosunda belirtilmiştir.

Dizinin birçok sahnesinin geçtiği Okan Üniversitesi Tuzla yerleşkesi.

Mekân[değiştir | kaynağı değiştir]

Çekimler, İstanbul'un çeşitli semtlerinde gerçekleştirilmektedir. Hayalî "Yenibakış Üniversitesi" çekimleri, Okan Üniversitesinin Tuzla Yerleşkesi'nde gerçekleştirilmektedir. Ayşem ve Ömer; Nezih ve Ayşem'in amcasının ailesinin yaşadıkları daireler Suadiye'de bulunmaktadır. Ömer'in ailesinin oturduğu konak Sarıyer'de; Nail, İlyas ve Halil'in köfte arabaları ise Pendik sahilinde yer almaktadır. Ayrıca ilk 12 bölüm için, Ayşem'in memleketi olan Trabzon'un Akçaabat ilçesinde de çekimler yapılmıştır.

Sosyal medya kullanımı[değiştir | kaynağı değiştir]

Dizinin her bir bölümü süresince, bölüme özel bir Twitter hashtag'i izleyiciler ile paylaşılmaktadır. Bölümlerde bildirilen hashtag'ler, "Bölüm Bilgileri" tablosunda belirtilmiştir. Yapımda, Twitter'ın yanı sıra başka birçok internet sitesi de etkin bir biçimde kullanılmaktadır. Çeşitli internet sitelerinin diziye ilişkin sayfaları, "Dış bağlantılar" bölümünde sıralanmıştır. Yapımın sosyal medyada aldığı tepkiler incelenecek olursa, daha çok üniversiteli gençler ile yeni evli çiftler tarafından takip edildiği anlaşılmaktadır.[10]

Birinci sezonun sona ermesinin ardından, BSK Yapım tarafından dizinin YouTube sayfasında, dizide katkıda bulunanların ilk sezona ilişkin görüşlerini ve bazı kamera arkası görüntülerini içeren bir belgesel yayımlandı.[11]

Oyuncu kadrosu ve karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Ana karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Ömer Karatepe (Alper Saldıran) - Zengin bir ailenin tek çocuğu olmasına rağmen, mütevazı yaşam süren bir mimarlık öğrencisidir. Annesinin, hayatına yön veren aşırı ilgisi ile yetişmiştir. Babası ise onun, okulunu bitirip şirketin başına geçmesini istemektedir. Ancak Ömer, bir fotoğraf tutkunu olmasının yanı sıra, iyi bir mimar olma hevesindedir. Ayşem'le evlenmesine yardımcı olan ve meslek edinecek kadar sevdiği fotoğrafçılığa, dedesinin ona küçükken aldığı eski makina ile başlamıştır. Şimdilerde şirketin başındadır ve babasının iflasın eşiğine getirdiği şirketi ayakta tutmaya çalışmaktadır. (5 yıl sonra) Ayşem ile olan mutlu evliliğinden Elif Masal adında bir de kızları vardır.
  • Ayşem Keskin Karatepe (Zeynep Çamcı) - Akçaabat’tan İstanbul’a Matematik bölümünde burslu olarak okumaya gelmiş, deli dolu ve yaşam enerjisi yüksek bir kızdır. Trabzon’da köftecilik yapan babası Nail’den ilk kez ayrılmıştır. Annesi, o doğarken ölmüştür. Babası ona annesinin yokluğunu ne kadar hissettirmemeye çalışsa da, içten içe anne şefkatine muhtaç büyümüştür. İstanbul'da amcası İlyas'ın oturduğu evde kalmaktadır. Yengesinin fesatlıkları, evden ayrılmasına ve dolayısıyla Ömer ile tanışmasına vesile olur. (5 yıl sonra) Ayşem okuduğu üniversitede matematik öğretmenliği yapmaktadır. Ömer ile mutlu bir evliliği vardır.
  • Reyhan Bartın (Burcu Altın) - Ayşem ve Fahriye'nin eski ev arkadaşıdır. Hoşlandığı Nezih'in ölümünden fazla etkilenmiştir ve psikoloğa gitmeye başlamıştır. Orada tanıştığı Mazhar'a ilk başlarda gıcık olur. Ancak komşu çıkan Reyhan ve Mazhar ilerleyen zamanlarda birbirlerinden hoşlanırlar. Mazhar'ı severse Nezih gibi onu da kaybedeceğine inanan Reyhan yurt dışına gider ve 5 sene orada kalır. 5 sene sonra geri dönen Reyhan, Mazhar'ı Sevinç ile evlenmek üzere bulur. Fakat birbirlerine olan aşklarının gücü ile Mazhar, Sevinç'le evlenmekten vazgeçer ve sonunda nişanlanırlar.
  • Mazhar Kirman (Umut Kurt) - 46. bölümde diziye dâhil olan Mazhar, Haluk'un İzmit'ten yakın aile dostudur. Ticaretle ilgilenmek için tıp fakültesini birinci sınıftan terk etmiş, Tevbekar Yatırım Danışmanlığın CEO'su olmuştur. Tüm zamanların aranılan borsacısı iken nişanlısını trafik kazasında kaybedince malını mülkünü elden çıkarmış, tüm işlerden elini çekmiş, müzmin bir hayata geçiş yaparak İstanbul'a Haluk'un yanına gelmiştir. Bu sırada psikolojik destek alır. Terapi esnasında Reyhan'la tanışır. ReyMaz aşkının uzun ve meşakkatli temelleri bu terapide kurabiye kavgası ile atılır.
  • Haluk Aslan (Erdem Akakçe) - Ömer ve Ayşem'in okul arkadaşıdır. 1995 yılında 3. sınıftayken, ekonomik sebeplerden dolayı Hukuk bölümüne devam edememiş ve okuldan atılmıştır. Karısının ısrarlarıyla okula geri döner. Sol görüşe sahip Haluk'un, Deniz ve Eylem adında iki çocuğu vardır. İzmit'te, çocuklarının adını verdiği "Den-lem" marka damacana suları satarak geçinmektedir. Babacan bir adamdır, arkadaşları için ne gerekiyorsa hemen yapmaya hazırdır. (5 yıl sonra) Mazhar ile birlikte kantinin sahibidir.
  • Fahriye Paksoy (Bala Atabek) - Ayşem'in eski ev arkadaşıdır. İki ağabeyi ile geçen çocukluğu süresince, onlar gibi erkeksi bir yapı kazanmıştır. Son derece sakin gibi görünür ve çok çabuk sinirlenmez, ancak sinirlenince tam anlamıyla deliye döner. Edebiyat bölümü öğrencisidir. (5 yıl sonra) Okuduğu üniversitede öğretmenlik yapmaktadır. Yeni ev arkadaşı Sevinç'tir.
  • Nezih Yeşildere (Mert Turak) - Mimarlık öğrencisi ve Ömer'in en yakın arkadaşıdır. İyi bir dosttur. Cana yakın ve samimidir. En kötü durumlarda bile esprili bir yaklaşım sergiler ve hem kendisini hem de çevresindekileri neşelendirmeyi başarır. Üç başarısız evlilik geçirmiş annesi, dikiş tutturamadığı ilişkilerinde ona kötü bir örnek olmaktadır. Ayşem'in ev arkadaşı Reyhan'dan hoşlanmaktadır. Ancak 41. bölümde araba kazası geçirerek ölmüştür. (Diziden ayrıldı)
  • Seda Alataş (Burcu Biricik) - Babası Metin'in iş arkadaşı ve dostu olan Reha ve Nadide ile komşu olan Seda, anne ve babasının trafik kazasında ölümünden sonra, âdeta Karatepe ailesi tarafından sahiplenilmiştir. Çocukluğu Ömer ile beraber geçmiştir. Ömer'e söylemese de ona içten içe ilgi duymaktadır. Bu durum Furkan'ın gelişi ile değişir. O da Ömer ve Nezih gibi Mimarlık bölümünde eğitim görmektedir. Ablası İnci'nin, gençlik aşkı Kerem ile birlikte ABD'ye gitmesi, onu iyiden iyiye yalnızlaştırmaya başlar. Ardından Furkan ile evlenen Seda, Furkan'ın ona attığı tokattan dolayı boşanmaya karar vermiş ve boşanmıştır. Ablasının yanına ABD'ye gitmiştir. (Diziden ayrıldı)
  • Furkan Keskin (Yusuf Akgün) - Ayşem’in amcasının oğludur. Askerden yeni gelmiştir. Gözü kara ve korumacı bir kişiliğe sahiptir. Seda'ya deli gibi âşıktır. 16. bölüm ile birlikte oyuncu kadrosuna dâhil olmuştur. Seda ile boşandıktan sonra annesinin isteğiyle Akçaabat'ta evlenmiştir. (Diziden ayrıldı)
  • Eda Karatepe (Selen Uçer) - Ömer'in yurt dışından gelen halasıdır. Genç yaşta ağabeyinin zorlamasıyla evlenmiş ve yurt dışında yaşamaya başlamıştır. Ancak daha sonra kayınvalidesinin zulmüne dayanamayarak boşanmış ve Türkiye'ye geri dönmüştür. Ömer ve Ayşem'in ani evliliğini, Nadide ve Reha'nın anlattığı şekilde anlamaya çalışır. Ancak bir yandan da merakla işin aslını ve Ayşem ile babasını araştırır. Onlarla tanıştıktan sonra onlardan yana olur. Bir süre sonra Nail'e âşık olan Eda onunla evlenmiştir. (Diziden ayrıldı)
  • İlyas Keskin (Fatih Koyunoğlu) - Ayşem'in amcasıdır. Karısı Safiye'nin dırdırları yüzünden, yeğeni Ayşem'in evinden gidip başka bir yerde kalmasına ses çıkaramaz. Mülayim birisidir. Hemşehrisi Halil ile birlikte seyyar bir arabayla köfte satmaktadır. Ardından abisi ile köfteci dükkânı açan İlyas, şimdilerde Akçaabat'ta kalmaktadır. (Diziden ayrıldı)
  • Safiye Keskin (Meral Asiltürk) - İlyas'ın karısıdır. Okul süresince misafirleri olan Ayşem'i bunaltması, evden kaçıp gitmesine yol açmıştır. Kocasını sevmesine rağmen, gergin bir ilişkileri vardır. Onu pısırık bulmakta ve karşılarına çıkan maddi fırsatları kaçırdığı için yoğun bir biçimde eleştirmektedir. Bu nedenle umutlarını artık, kocası yerine, askerden dönen oğluna bağlamıştır. Şimdi yegâne amacı, tek çocuğunun kendisinden daha iyi bir hayat kurmasıdır. İlyas'la beraber Akçaabat'a gitmişlerdir ve oğlunu orada istediği kızla evlendirmiştir. (Diziden ayrıldı)
  • Reha Karatepe (Altan Gördüm) - Ömer'in babasıdır. Yıllardır ömrünü verdiği şirketinin yönetimini, artık yavaş yavaş oğluna devretmek istemektedir. Bu nedenle oğlunun bir birey olarak kendi ideallerinden ayrışan karakterini hiçbir zaman kabullenmez. Ayşem ile olan ilişkisinde de, her zaman karşı tarafta duracak ve onları ayırabilmek için elinden geleni yapacaktır. Oğluna en büyük iyiliği, sadece bu şekilde yapacağını düşünmektedir. Oğlunun yanı sıra, karısı ve kız kardeşi üzerindeki baskıcı karakteri, aile içerisinde sık sık tartışmalar çıkmasına yol açmaktadır. Şu anda Nadide ile birlikte yurt dışında kalmaktadır. (Diziden ayrıldı)
  • Nadide Karatepe (Lale Mansur) - Ömer'in annesidir. Reha ile başlangıçta bir mantık evliliği yapmasına rağmen, sonra eşine âşık olmuştur. Nadide, oğlunu da tıpkı ailesinden gördüğü gibi aşırı korumacı bir tutumla yetiştirmiştir. Naif bir mizaca sahiptir. Reha ile birlikte yurt dışına taşınmıştır. (Diziden ayrıldı)
  • Nail Keskin (Güven Kıraç) - Ayşem'in babasıdır. Akçaabat doğumludur. Eşi Belkıs'ı, Ayşem'in doğumunda kaybeden Nail'in hayatında önemli iki şey kalmıştır: Kızı Ayşem ve Trabzon. Kızını tüm şefkati ile büyütmüş, evlilik çağına getirmiştir. Ancak kızının evlenmesi, yalnızlığını pekiştirmiştir. Sakin ve yapıcı bir mizaca sahiptir. İkinci baharını yaşamak için Eda ile evlenmiştir. Köfteci dükkânı vardır.
  • Halil (Beyti Engin) - Nail'in hemşehrisi ve can yoldaşıdır. Nüktedan konuşma tarzı ile zaman zaman Nail'i kızdıran bir yapısı vardır. Ömer'in, evlilik konusunda kayınpederinin rızasını kazanmasında büyük rol oynamıştır. Nail İstanbul'a yerleştikten sonra, o da onunla birlikte gelir. Hemşehrisi İlyas ile birlikte seyyar bir arabayla köfte satmaktadır. Önceleri konuk olarak belirtilen oyuncu, 6. bölümle birlikte ana kadroya alınmıştır.

Ayrılan, konuk ya da yardımcı oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Yayın takvimi[değiştir | kaynağı değiştir]

Sezon Yayın günü ve saati Sezon başlangıcı Sezon finali Çekilen bölüm sayısı Bölüm aralığı Yayın yılı TV kanalı
1. sezon Pazartesi 19.50 11 Şubat 2013 15 Temmuz 2013 22 1-22 2013 TRT 1
2. sezon 2 Eylül 2013 9 Haziran 2014 41 23-63 2013-2014
3. sezon Pazartesi 19.50 / Cumartesi 19.50 / Cuma 23.00 8 Eylül 2014 27 Şubat 2015
(Final)
26 64-89 2014-2015

Bölümler[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "11 Şubat 2013 tarihli TRT 1 Ana Haber bülteni haberi". 1 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Haziran 2013. 
  2. ^ "Hakan Haksun'un IMDb profil sayfası". 2 Kasım 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Haziran 2013. 
  3. ^ "Müjdan Kayserli'nin IMDb profil sayfası". 16 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Eylül 2013. 
  4. ^ "Beni Böyle Sev, sosyal medyada ses getiriyor". diziler.com. 27 Haziran 2013. 1 Temmuz 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Temmuz 2013. 
  5. ^ "Beni Böyle Sev, yeni sezonda çok iddialı". trthaber.com. 25 Temmuz 2013. 9 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Ağustos 2013. 
  6. ^ Balıkçıoğlu, Tuğba (18 Nisan 2004). "Arabesk deyimi beni tanımlamaya yetmez". Sabah. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Temmuz 2013. Ben serbest Türk müziği çalışmaları yaptım. 
  7. ^ İridağ, Osman (19 Aralık 1998). "Kazanan arabesk oldu". Aksiyon. 10 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Temmuz 2013. 
  8. ^ "Günay Uysal'ın IMDb profil sayfası". 28 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Eylül 2013. 
  9. ^ "Senaryoda anlatılanları notalara döküyor". Zaman. 26 Haziran 2013. 9 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Eylül 2013. Görüntü ve izleyiciyi müzikte buluşturmaya dikkat ediyorum. 
  10. ^ "Beni Böyle Sev, sosyal medyanın gözbebeği". stargazete.com. 20 Haziran 2013. 1 Temmuz 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Temmuz 2013. 
  11. ^ "Dizinin ilk sezonuna ilişkin belgesel". 20 Ocak 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Eylül 2013.