Evlerden Biri (dizi)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Evlerden Biri
Dizinin afişi
FormatTelevizyon dizisi
TürDram
SenaristHakan Haksun
Müjdan Kayserli
YönetmenBahadır İnce
BaşrolCeyda Ateş
Özgür Çevik
Barış Aytaç
Şemsi İnkaya
BesteciFahir Atakoğlu
Ülke Türkiye
DiliTürkçe
Sezon sayısı1
Bölüm sayısı13 (bölümleri listesi)
Yapım
YapımcıAta Türkoğlu
MekânÜsküdar, İstanbul
Gösterim süresi90 dakika
Yapım şirketiKoliba Film
Yayın bilgileri
KanalStar TV (HD)
Görüntü formatı576i (16:9 SDTV)
1080i (HDTV)
Ses formatıStereo
Yayın tarihi1 Ağustos 2012 - 29 Ekim 2012
DurumuSona erdi

Evlerden Biri, Orhan Kemal'in aynı adlı romanından uyarlanan 2012 yapımı televizyon dizisi, Orhan Kemal'in 1966'da basılan aynı adlı eserinden uyarlanan, Koliba Film tarafından yapılıp Star TV'de yayımlanan dram türündeki Türk televizyon dizisidir. Senaryosunu Hakan Aksun ve Müjdan Kayserli yazmıştır. Müziklerini ise Fahir Atakoğlu bestelemiştir. Dizi, 1 Ağustos 2012 tarihinde Star TV'de yayımlanmaya başladı. Başrollerinde Ceyda Ateş, Özgür Çevik, Barış Aytaç ve Şemsi İnkaya yer almaktadır. Ceyda Ateş Adını Feriha Koydum'un hemen ardından ilk başrolünü aldığı dizi için saç rengini değiştirmiş ve bambaşka bir karakterle ekranlara dönmüştür. İlk başta yüksek olan reytinglerin daha sonra düşmesi üzerine 29 Ekim 2012 tarihinde yayımlanan 13. bölümü ile erken final yaptı. Dizinin çekimleri Üsküdar-Salacak'ta yapılmıştır.

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

İskender, Erdal ve Ayşe… 2'si erkek, 1'i kız 3 evlat. Babaları Sadi emekli. Anneleri Hediye, ev hanımı. Mahalle arasında, eskimiş ama eskidikçe de değeri artan bir evde yaşıyorlar. Bütün gelecek hayallerini ve ümitlerini oturdukları eve bağlayan ailede, eski huzur ve mutluluk sadece fotoğraf karelerinde kalmış. Hayaller, birbirinden farklı beklentiler ve çıkar ilişkileri birbiriyle çakıştıkça gerilim de artmaya başlıyor.

Bir gün, bir anneyle kızı, Nursen'le Leman taşınırlar karşılarındaki eve… İlginç, güzel, alımlı ve neredeyse abla kardeş gibi duran bu ikili, evdeki herkesin ilgi odağı olur. Evin erkeklerinin birbirlerinden habersiz benzer düşünceler geçer aklından. Hayalleri onların üzerinde yoğunlaşır. Evin erkeklerinin ümitleri, aşkları ve gelecekleri olurlar adeta bu anneyle kız.

İskender’in içe kapanık, silik yaşamına yeni bir ışık doğar. Onun tam zıddı olan erkek kardeşi Erdal'sa abisinin damarına basacağı yeni bir yol bulmuştur kendisine. Ev üstünde daha fazla pay sahibi olabilmek için epeydir gergin olan kardeşlerin arası daha da açılmaya başlar.

Sadi'yse öteden beri, çocuklarına karşı babalık görevini yaptığını düşünür. Artık ailesi için değil, içten içe kendi için yaşamak ister. Hastalıklı, yorgun ve yaşlı bedeni, ömrünün son günlerinde mutlu olsun ister.

Masum ve dupduru güzelliğiyle Nursen, annesinin hiç onaylamadığı bir yaşamı, dürüst ve namuslu bir hayatı yakalamanın peşindedir. İlk görüşte sevdalandığı Erdal'la onun abisi İskender’in kendine olan gizli hisleri arasında hangisinin gerçek olduğunu bilemeden...

Oyuncu kadrosu ve karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Yayın takvimi[değiştir | kaynağı değiştir]

Sezon Yayın günü ve saati Sezon başlangıcı Final Çekilen bölüm sayısı Bölüm aralığı Yayın yılı TV kanalı
1. sezon Çarşamba 20.00 /
Pazartesi 20.00
1 Ağustos 2012 29 Ekim 2012 13 1-13 2012 Star TV

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]