Almanya'daki futbol kulüpleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Jump to navigation Jump to search

Aşağıda Almanya'daki futbol kulüplerinin bir listesi bulnmaktadır.Liste Bundesliga 2. Bundesliga'da oynanan tüm kulüpleri içerir. 3. Liga , Regionalliga (2008'den bu yana) ve DDR-Oberliga'nın yanı sıra Bundesliga Alman Şampiyonası ve DFB-Pokal'de finale yükselen kulüplerde yer almaktadır.

Takım Lig Klasman Şehir Eyalet Almanya Şampiyonluğu Kupa Şampiyonluğu Uluslararası
Kupalar
TSV 1860 München 2. Bundesliga 2 Münih Bavyera 1 2 0
Aalen, VfRVfR Aalen 3. Liga 3 Aalen Baden-Württemberg 0 0 0
Alemannia Aachen 2. Bundesliga 2 Aachen Kuzey Ren-Vestfalya 0 0 0
BFC Alemannia 90 Wacker Landesliga Berlin Staffel 2 7 Berlin Berlin 0 0 0
Altona 93, FCFC Altona 93 Oberliga Hamburg 5 Hamburg Hamburg 0 0 0
Anker Wismar, FCFC Anker Wismar NOFV-Oberliga Nord 5 Wismar Mecklenburg-Vorpommern 0 0 0
DSC Arminia Bielefeld 2. Bundesliga 2 Bielefeld Kuzey Ren-Vestfalya 0 0 0
Arminia Hannover Oberliga Niedersachsen-West 5 Hannover Niedersachsen 0 0 0
Augsburg, FCFC Augsburg 2. Bundesliga 2 Augsburg Bavyera 0 0 0
Babelsberg 03, SVSV Babelsberg 03 3. Liga 3 Potsdam Brandenburg 0 0 0
Baunatal, KSVKSV Baunatal Hessenliga 5 Baunatal Hessen 0 0 0
Bayer 04 Leverkusen Bundesliga 1 Leverkusen Kuzey Ren-Vestfalya 0 1 1
FC Bayern Alzenau Hessenliga 5 Alzenau Bavyera 0 0 0
SpVgg Bayern Hof Oberliga Bayern 5 Hof Bavyera 0 0 0
FC Bayern München Bundesliga 1 Münih Bavyera 21 14 8
Bayreuth, SpVggSpVgg Bayreuth Oberliga Bayern 5 Bayreuth Bavyera 0 0 0
Berliner SV Bezirksliga Berlin 8 Berlin Berlin 0 0 0
Bischofswerdaer FV 08 Bezirksklasse Dresden 8 Bischofswerda Saxony 0 0 0
SpVgg Blau-Weiß 1890 Berlin
Berlin Berlin 1 0 0
Bocholt, 1. FC1. FC Bocholt Landesliga Mittelrhein 7 Bocholt Kuzey Ren-Vestfalya 0 0 0
Bochum, VfLVfL Bochum 2. Bundesliga 2 Bochum Kuzey Ren-Vestfalya 0 0 0
Bonner SC Regionalliga West 4 Bonn Kuzey Ren-Vestfalya 0 0 0
Borussia Dortmund Bundesliga 1 Dortmund Kuzey Ren-Vestfalya 6 2 3
Borussia Mönchengladbach Bundesliga 1 Mönchengladbach Kuzey Ren-Vestfalya 5 3 2
Borussia Neunkirchen Oberliga Südwest 5 Neunkirchen Saarland 0 0 0
Bremerhaven, OSCOSC Bremerhaven Oberliga Bremen 5 Bremerhaven Bremen 0 0 0
Bürstadt, VfRVfR Bürstadt Bezirksliga Süd 7 Bürstadt Hessen 0 0 0
FC Carl Zeiss Jena 3. Liga 3 Jena Thuringia 0 0 0
SCC Berlin Berlin-Liga 6 Berlin Berlin 0 0 0
Chemie Böhlen Bezirksklasse Leipzig 8 Böhlen Saxony 0 0 0
Chemnitzer FC Regionalliga Nord 4 Chemnitz Saxony 0 0 0
Cloppenburg, BVBV Cloppenburg Oberliga Niedersachsen-West 5 Cloppenburg Niedersachsen 0 0 0
Darmstadt 98, SVSV Darmstadt 98 Regionalliga Süd 4 Darmstadt Hessen 0 0 0
Dessau 05, SVSV Dessau 05 Verbandsliga Sachsen-Anhalt 6 Dessau Sachsen-Anhalt 0 0 0
Dresdner SC Bezirksklasse Dresden 8 Dresden Saxony 2 2 0
Duisburg, MSVMSV Duisburg 2. Bundesliga 2 Duisburg Kuzey Ren-Vestfalya 0 0 0
Dynamo, Berliner FCBerliner FC Dynamo NOFV-Oberliga Nord 5 Berlin Berlin 0 0 0
Dynamo Dresden 3. Liga 3 Dresden Saxony 0 0 0
Einheit zu Pankow, VfBVfB Einheit zu Pankow Bezirksliga Berlin 8 Berlin Berlin 0 0 0
Eintracht Bad Kreuznach Verbandsliga Südwest 6 Bad Kreuznach Rhineland Palatinate 0 0 0
Eintracht Bamberg Regionalliga Süd 4 Bamberg Bavyera 0 0 0
Eintracht Braunschweig 3. Liga 3 Braunschweig Niedersachsen 1 0 0
Eintracht Frankfurt Bundesliga 1 Frankfurt Hessen 1 4 1
FC Eintracht Schwerin Verbandsliga Mecklenburg-Vorpommern 6 Schwerin Mecklenburg-Vorpommern 0 0 0
Eintracht Trier Regionalliga West 4 Trier Rhineland Palatinate 0 0 0
Elversberg, SVSV Elversberg Regionalliga West 4 Spiesen-Elversberg Saarland 0 0 0
FC Energie Cottbus 2. Bundesliga 2 Cottbus Brandenburg 0 0 0
Eppingen, VfBVfB Eppingen Landesliga Rhein-Neckar 7 Eppingen Baden-Württemberg 0 0 0
Erkenschwick, SpVggSpVgg Erkenschwick Verbandsliga Westfalen 6 Oer-Erkenschwick Kuzey Ren-Vestfalya 0 0 0
FC Erzgebirge Aue 3. Liga 3 Aue Saxony 0 0 0
Fortuna Babelsberg Landesliga Brandenburg/Nord 7 Potsdam Brandenburg 0 0 0
Fortuna Köln Oberliga Nordrhein-Westfalen 5 Köln Kuzey Ren-Vestfalya 0 0 0
Fortuna Düsseldorf 2. Bundesliga 2 Düsseldorf Kuzey Ren-Vestfalya 1 2 0
Frankfurt, FSVFSV Frankfurt 2. Bundesliga 2 Frankfurt Hessen 0 0 0
Frankfurter FC Viktoria Brandenburg 6 Frankfurt (Oder) Brandenburg 0 0 0
Freiburger FC Verbandsliga Südbaden 6 Freiburg Baden-Württemberg 1 0 0
Freiburg, SCSC Freiburg Bundesliga 1 Freiburg Baden-Württemberg 0 0 0
FV Gera Süd Landesliga Thüringen 6 Gera Thuringia 0 0 0
Glückauf Brieske-Senftenberg, FSVFSV Glückauf Brieske-Senftenberg Brandenburg-Liga 6 Senftenberg Brandenburg 0 0 0
Goslarer SC 08 Regionalliga Nord 4 Goslar Niedersachsen 0 0 0
Göttingen 05 Bezirksoberliga Braunschweig 6 Göttingen Niedersachsen 0 0 0
Greuther Fürth, SpVggSpVgg Greuther Fürth 2. Bundesliga 2 Fürth Bavyera 3 0 0
Großaspach, SG SonnenhofSG Sonnenhof Großaspach Regionalliga Süd 4 Aspach Baden-Württemberg 0 0 0
Großbardorf, TSVTSV Großbardorf Oberliga Bayern 5 Großbardorf Bavyera 0 0 0
FC Gütersloh 2000 Westfalenliga 6 Gütersloh Kuzey Ren-Vestfalya 0 0 0
Hallescher FC Regionalliga Nord 4 Halle Sachsen-Anhalt 0 0 0
Hamburg Bundesliga 1 Hamburg Hamburg 7 3 2
Hanau 93, FCFC Hanau 93 Gruppenliga Frankfurt Ost 7 Hanau Hessen 0 0 0
Hannover 96 Bundesliga 1 Hannover Niedersachsen 2 1 0
Hansa Rostock 2. Bundesliga 2 Rostock Mecklenburg-Vorpommern 0 0 0
Havelse, TSVTSV Havelse Oberliga Niedersachsen-West 5 Garbsen Niedersachsen 0 0 0
Heidenheim, 1. FC1. FC Heidenheim 3. Liga 3 Heidenheim Baden-Württemberg 0 0 0
Heilbronn, FCFC Heilbronn Landesliga Württemberg 7 Heilbronn Baden-Württemberg 0 0 0
Herford, SCSC Herford Landesliga Westfalen 7 Herford Kuzey Ren-Vestfalya 0 0 0
Hessen Kassel, KSVKSV Hessen Kassel Regionalliga Süd 4 Kassel Hessen 0 0 0
Hertha Berlin 2. Bundesliga 2 Berlin Berlin 2 0 0
Hoffenheim, TSG 1899TSG 1899 Hoffenheim Bundesliga 1 Sinsheim Baden-Württemberg 0 0 0
Holstein Kiel 3. Liga 3 Kiel Schleswig-Holstein 1 0 0
Homburg, FC 08FC 08 Homburg Oberliga Südwest 5 Homburg Saarland 0 0 0
HSV Barmbek-Uhlenhorst Oberliga Hamburg 5 Hamburg Hamburg 0 0 0
Ingolstadt 04, FCFC Ingolstadt 04 3. Liga 3 Ingolstadt Bavyera 0 0 0
SSV Jahn Regensburg 3. Liga 3 Regensburg Bavyera 0 0 0
Kaiserslautern, 1. FC1. FC Kaiserslautern Bundesliga 1 Kaiserslautern Rhineland Palatinate 4 2 0
Karlsruher FV Kreisklasse Karlsruhe 11 Karlsruhe Baden-Württemberg 1 0 0
Karlsruher SC 2. Bundesliga 2 Karlsruhe Baden-Württemberg 1 2 0
Kickers Emden Oberliga Niedersachsen-West 5 Emden Niedersachsen 0 0 0
Kickers Offenbach 3. Liga 3 Offenbach Hessen 0 1 0
Kickers Würzburg Landesliga Bayern-Nord 6 Würzburg Bavyera 0 0 0
KFC Uerdingen 05 Verbandsliga Niederrhein 6 Krefeld Kuzey Ren-Vestfalya 0 1 0
Kleve, 1. FC1. FC Kleve Oberliga Nordrhein-Westfalen 5 Kleve Kuzey Ren-Vestfalya 0 0 0
Koblenz, TuSTuS Koblenz 2. Bundesliga 2 Koblenz Rhineland Palatinate 0 0 0
Köln, 1. FC1. FC Köln Bundesliga 1 Köln Kuzey Ren-Vestfalya 3 4 0
Lichtenberg 47, SVSV Lichtenberg 47 Landesliga Berlin 6 Berlin Berlin 0 0 0
Lotte, SportfreundeSportfreunde Lotte Regionalliga West 4 Lotte Kuzey Ren-Vestfalya 0 0 0
1. FC Lokomotive Leipzig NOFV-Oberliga Süd 5 Leipzig Saxony 0 0 0
Lokomotive Stendal Verbandsliga Sachsen-Anhalt 6 Stendal Sachsen-Anhalt 0 0 0
Lübeck, VfBVfB Lübeck Regionalliga Nord 4 Lübeck Schleswig-Holstein 0 0 0
Magdeburg, 1. FC1. FC Magdeburg Regionalliga Nord 4 Magdeburg Sachsen-Anhalt 0 0 1
Mannheim, VfRVfR Mannheim Oberliga Baden-Württemberg 5 Mannheim Baden-Württemberg 1 0 0
Mainz 05, FSVFSV Mainz 05 Bundesliga 1 Mainz Rhineland Palatinate 0 0 0
Meeraner SV Kreisliga Chemnitz 8 Meerane Saxony 0 0 0
Meppen, SVSV Meppen Oberliga Niedersachsen-West 5 Meppen Niedersachsen 0 0 0
Merseburg, SVSV Merseburg Landesliga Sachsen-Anhalt/Süd 8 Merseburg Sachsen-Anhalt 0 0 0
Meuselwitz, ZFCZFC Meuselwitz Regionalliga Nord 4 Meuselwitz Thuringia 0 0 0
Motor Altenburg, SVSV Motor Altenburg Landesklasse Thüringen 8 Altenburg Thuringia 0 0 0
Mülheim, 1. FC1. FC Mülheim Bezirksliga Niederrhein 8 Mülheim an der Ruhr Kuzey Ren-Vestfalya 0 0 0
Neubrandenburg, 1. FC1. FC Neubrandenburg Verbandsliga Mecklenburg-Vorpommern 6 Neubrandenburg Mecklenburg-Vorpommern 0 0 0
Nuremberg, 1. FC1. FC Nuremberg Bundesliga 1 Nuremberg Bavyera 9 4 0
Oberneuland, FCFC Oberneuland Regionalliga Nord 4 Bremen Bremen 0 0 0
Oggersheim, FSVFSV Oggersheim 1. Kreisklasse Rheinpfalz Süd 11 Ludwigshafen Rhineland Palatinate 0 0 0
Oldenburg, VfBVfB Oldenburg Oberliga Niedersachsen-West 5 Oldenburg Niedersachsen 0 0 0
TSR Olympia Wilhelmshaven Kreisliga Wesermarsch 8 Wilhelmshaven Niedersachsen 0 0 0
Osnabrück, VfLVfL Osnabrück 3. Liga 3 Osnabrück Kuzey Ren-Vestfalya 0 0 0
OSV Hannover Bezirksliga Hannover 7 Hannover Niedersachsen 0 0 0
Paderborn 07, SCSC Paderborn 07 2. Bundesliga 2 Paderborn Kuzey Ren-Vestfalya 0 0 0
Pforzheim, 1. FC1. FC Pforzheim Pforzheim 6 Pforzheim Baden-Württemberg 0 0 0
Pfullendorf, SCSC Pfullendorf Regionalliga Süd 4 Pfullendorf Baden-Württemberg 0 0 0
Pirmasens, FKFK Pirmasens Oberliga Südwest 5 Pirmasens Rhineland Palatinate 0 0 0
Plauen, VFCVFC Plauen Regionalliga Nord 4 Plauen Saxony 0 0 0
Pommern Stralsund, FCFC Pommern Stralsund Landesliga Mecklenburg-Vorpommern 7 Stralsund Mecklenburg-Vorpommern 0 0 0
Preußen Münster Regionalliga West 4 Münster Kuzey Ren-Vestfalya 0 0 0
Remscheid, FCFC Remscheid Landesliga Niederrhein-Gruppe 1 7 Remscheid Kuzey Ren-Vestfalya 0 0 0
Reutlingen, SSVSSV Reutlingen Regionalliga Süd 4 Reutlingen Baden-Württemberg 0 0 0
Röchling Völklingen Verbandsliga Saarland 6 Völklingen Saarland 0 0 0
Rot-Weiss Ahlen 2. Bundesliga 2 Ahlen Kuzey Ren-Vestfalya 0 0 0
Rot-Weiss Essen Regionalliga West 4 Essen Kuzey Ren-Vestfalya 0 0 0
FC Rot-Weiß Erfurt 3. Liga 3 Erfurt Thuringia 0 0 0
Rot-Weiß Oberhausen 2. Bundesliga 2 Oberhausen Kuzey Ren-Vestfalya 0 0 0
Saarbrücken, 1. FC1. FC Saarbrücken Regionalliga West 4 Saarbrücken Saarland 0 0 0
FC Sachsen Leipzig NOFV-Oberliga Süd 5 Leipzig Saxony 0 0 0
Salmrohr, FSVFSV Salmrohr Verbandsliga Rheinland 6 Salmrohr Rhineland-Palatinate 0 0 0
Sandhausen, SVSV Sandhausen 3. Liga 3 Sandhausen Baden-Württemberg 0 0 0
Schalke 04, FCFC Schalke 04 Bundesliga 1 Gelsenkirchen Kuzey Ren-Vestfalya 7 4 1
Schwarz-Weiß Essen NRW-Liga 5 Essen Kuzey Ren-Vestfalya 0 1 0
Schweinfurt 05, FCFC Schweinfurt 05 Landesliga Bayern-Nord 6 Schweinfurt Bavyera 0 0 0
BSV 07 Schwenningen Bezirksliga Schwarzwald 8 Schwenningen Baden-Württemberg 0 0 0
Spandauer SV Landesliga Berlin Staffel 2 7 Berlin Berlin 0 0 0
Sportfreunde Siegen Oberliga Nordrhein-Westfalen 5 Siegen Kuzey Ren-Vestfalya 0 0 0
SV 1936 Saasen Bezirklsklasse Alsfeld 8 [[Saasen|Gießen Hessen 0 0 0
St. Pauli, FCFC St. Pauli Bundesliga 1 Hamburg Hamburg 0 0 0
FC Stahl Brandenburg Landesliga Brandenburg-Nord 7 Brandenburg an der Havel Brandenburg 0 0 0
Eisenhüttenstädter FC Stahl Brandenburg-Liga 6 Eisenhüttenstadt Brandenburg 0 0 0
TSV Stahl Riesa Bezirksklasse Dresden 8 Riesa Saxony 0 0 0
Stahl Thale, SVSV Stahl Thale Landesliga Sachsen-Anhalt 7 Thale Sachsen-Anhalt 0 0 0
Stuttgarter Kickers Regionalliga Süd 4 Stuttgart Baden-Württemberg 0 0 0
Stuttgart, VfBVfB Stuttgart Bundesliga 1 Stuttgart Baden-Württemberg 5 3 0
Suhler SV, 1.1. Suhler SV Landesklasse Thuringen 7 Suhl Thuringen 0 0 0
SC Tasmania 1900 Berlin
Berlin Berlin 0 0 0
Tennis Borussia Berlin Regionalliga Nord 4 Berlin Berlin 0 0 0
Türkiyemspor Berlin Regionalliga Nord 4 Berlin Berlin 0 0 0
Ulm 1846, SSVSSV Ulm 1846 Regionalliga Süd 4 Ulm Baden-Württemberg 0 0 0
Union Berlin, 1. FC1. FC Union Berlin 2. Bundesliga 2 Berlin Berlin 0 0 0
1. FC Union Solingen Verbandsliga Niederrhein 6 Solingen Kuzey Ren-Vestfalya 0 0 0
Unterhaching, SpVggSpVgg Unterhaching 3. Liga 3 Münih Bavyera 0 0 0
Verl, SCSC Verl Regionalliga West 4 Verl Kuzey Ren-Vestfalya 0 0 0
Viktoria Aschaffenburg Verbandsliga Hessen-Süd 6 Aschaffenburg Bavyera 0 0 0
BFC Viktoria 1889 Berlin-Liga 6 Berlin Berlin 3 0 0
FC Viktoria Köln 1904 Verbandsliga Mittelrhein 6 Köln Kuzey Ren-Vestfalya 0 0 0
Wattenscheid 09, SGSG Wattenscheid 09 Oberliga Nordrhein-Westfalen 5 Wattenscheid Kuzey Ren-Vestfalya 0 0 0
Wacker Burghausen 3. Liga 3 Burghausen Bavyera 0 0 0
Waldhof Mannheim, SVSV Waldhof Mannheim Regionalliga West 4 Mannheim Baden-Württemberg 0 0 0
Wanne-Eickel, DSCDSC Wanne-Eickel Verbandsliga Westfalen 2 6 Wanne-Eickel Kuzey Ren-Vestfalya 0 0 0
Wehen Wiesbaden, SVSV Wehen Wiesbaden 3. Liga 3 Taunusstein (Wiesbaden) Hessen 0 0 0
Weiden, SpVggSpVgg Weiden Regionalliga Süd 4 Weiden Bavyera 0 0 0
Weimar, SC 1903SC 1903 Weimar Landesliga Thuringen 6 Weimar Thuringen 0 0 0
Weißenfels, 1. FC1. FC Weißenfels Landesklasse Sachsen-Anhalt 8 Weißenfels Sachsen-Anhalt 0 0 0
SV Werder Bremen Bundesliga 1 Bremen Bremen 4 5 1
SC Westfalia Herne NRW-Liga 5 Herne Kuzey Ren-Vestfalya 0 0 0
Wilhelmshaven, SVSV Wilhelmshaven Regionalliga Nord 4 Wilhelmshaven Niedersachsen 0 0 0
Wolfsburg, VfLVfL Wolfsburg Bundesliga 1 Wolfsburg Niedersachsen 1 0 0
Wormatia Worms Regionalliga West 4 Worms Rhineland Palatinate 0 0 0
Wuppertaler SV Borussia 3. Liga 3 Wuppertal Kuzey Ren-Vestfalya 0 0 0
Zeitz, 1. FC1. FC Zeitz Landesliga Sachsen-Anhalt 6 Zwickau Sachsen-Anhalt 0 0 0
Zwickau, FSVFSV Zwickau NOFV-Oberliga Süd 5 Zwickau Saxony 0 0 0

Tarihte büyük kupa kazanan kulüpler[değiştir | kaynağı değiştir]

BL = Bundesliga
GC = German champion before 1963
Kup = DFB-Pokal
LK = DFB-Ligapokal
SK = DFL-Supercup

ŞL = UEFA Şampiyonlar Ligi / Şampiyon Kulüpler Kupası
KGK= UEFA Kupa Galipleri Kupası
AL = UEFA Avrupa Ligi / UEFA Kupası
IT = UEFA Intertoto Kupası
USK = UEFA Süper Kupası
= Kulüpler Dünya Kupası / Kıtalararası Kupa

Takım BL GC Kup Lk SK ŞL KGK EL UI USK Toplam
1 FC Bayern München 21 1 15 6 4 4 1 1 - - 2 55
2 SV Werder Bremen 4 - 6 1 4 - 1 - 1 - - 17
3 Hamburg 3 3 3 2 - 1 1 - 2 - - 15
4 Borussia Dortmund 3 3 2 - 4 1 1 - - - 1 15
5 Schalke 04 - 7 4 1 - - - 1 2 - - 15
6 1. FC Nürnberg 1 8 4 - - - - - - - - 13
7 Borussia Mönchengladbach 5 - 3 - 1 - - 2 - - - 11
8 VFB Stuttgart 3 2 3 - 1 - - - 2 - - 11
9 1. FC Köln 2 1 4 - - - - - - - - 7
10 1. FC Kaiserslautern 2 2 2 - 1 - - - - - - 7
11 Eintracht Frankfurt - 1 4 - - - - 1 - - - 6
12 Hertha Berlin - 2 - 2 - - - - - - - 4
13 Dresdner SC - 2 2 - - - - - 1 - - 4
14 Karlsruher SC - 1 2 - - - - - 1 - - 4
15 TSV 1860 München 1 - 2 - - - - - - - - 3
16 SpVgg Greuther Fürth - 3 - - - - - - - - - 3
17 BFC Viktoria 1889 - 3 - - - - - - - - - 3
18 Hannover 96 - 2 1 - - - - - - - - 3
19 Fortuna Düsseldorf - 1 2 - - - - - - - - 3
20 Bayer 04 Leverkusen - - 1 - - - - 1 - - - 2
21 Rapid Wien - 1 1 - - - - - - - - 2
22 RW Essen - 1 1 - - - - - - - - 2
23 Eintracht Braunschweig 1 - - - - - - - - - - 1
24 VfL Wolfsburg 1 - - - - - - - - - - 1
25 SpVgg Blau-Weiß 1890 Berlin - 1 - - - - - - - - - 1
26 Freiburger FC - 1 - - - - - - - - - 1
27 Holstein Kiel - 1 - - - - - - - - - 1
28 Karlsruher FV - 1 - - - - - - - - - 1
29 VfR Mannheim - 1 - - - - - - - - - 1
30 First Vienna - - 1 - - - - - - - - 1
31 Kickers Offenbach - - 1 - - - - - - - - 1
32 KFC Uerdingen 05 - - 1 - - - - - - - - 1
33 Schwarz-Weiß Essen - - 1 - - - - - - - - 1

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]