Almanya'daki futbol kulüpleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Aşağıda Almanya'daki futbol kulüplerinin bir listesi bulnmaktadır. Liste Bundesliga 2. Bundesliga'da oynanan tüm kulüpleri içerir. 3. Liga, Regionalliga (2008'den bu yana) ve DDR-Oberliga'nın yanı sıra Bundesliga Alman Şampiyonası ve DFB-Pokal'de finale yükselen kulüplerde yer almaktadır.

Takım Lig Klasman Şehir Eyalet Almanya Şampiyonluğu Kupa Şampiyonluğu Uluslararası
Kupalar
TSV 1860 München 2. Bundesliga 2 Münih Bavyera 1 2 0
Aalen, VfRVfR Aalen 3. Liga 3 Aalen Baden-Württemberg 0 0 0
Alemannia Aachen 2. Bundesliga 2 Aachen Kuzey Ren-Vestfalya 0 0 0
BFC Alemannia 90 Wacker Landesliga Berlin Staffel 2 7 Berlin Berlin 0 0 0
Altona 93, FCFC Altona 93 Oberliga Hamburg 5 Hamburg Hamburg 0 0 0
Anker Wismar, FCFC Anker Wismar NOFV-Oberliga Nord 5 Wismar Mecklenburg-Vorpommern 0 0 0
DSC Arminia Bielefeld 2. Bundesliga 2 Bielefeld Kuzey Ren-Vestfalya 0 0 0
Arminia Hannover Oberliga Niedersachsen-West 5 Hannover Aşağı Saksonya 0 0 0
Augsburg, FCFC Augsburg 2. Bundesliga 2 Augsburg Bavyera 0 0 0
Babelsberg 03, SVSV Babelsberg 03 3. Liga 3 Potsdam Brandenburg 0 0 0
Baunatal, KSVKSV Baunatal Hessenliga 5 Baunatal Hessen 0 0 0
Bayer 04 Leverkusen Bundesliga 1 Leverkusen Kuzey Ren-Vestfalya 0 1 1
FC Bayern Alzenau Hessenliga 5 Alzenau Bavyera 0 0 0
SpVgg Bayern Hof Oberliga Bayern 5 Hof Bavyera 0 0 0
FC Bayern München Bundesliga 1 Münih Bavyera 21 14 8
Bayreuth, SpVggSpVgg Bayreuth Oberliga Bayern 5 Bayreuth Bavyera 0 0 0
Berliner SV Bezirksliga Berlin 8 Berlin Berlin 0 0 0
Bischofswerdaer FV 08 Bezirksklasse Dresden 8 Bischofswerda Saksonya 0 0 0
SpVgg Blau-Weiß 1890 Berlin
Berlin Berlin 1 0 0
Bocholt, 1. FC1. FC Bocholt Landesliga Mittelrhein 7 Bocholt Kuzey Ren-Vestfalya 0 0 0
Bochum, VfLVfL Bochum 2. Bundesliga 2 Bochum Kuzey Ren-Vestfalya 0 0 0
Bonner SC Regionalliga West 4 Bonn Kuzey Ren-Vestfalya 0 0 0
Borussia Dortmund Bundesliga 1 Dortmund Kuzey Ren-Vestfalya 6 2 3
Borussia Mönchengladbach Bundesliga 1 Mönchengladbach Kuzey Ren-Vestfalya 5 3 2
Borussia Neunkirchen Oberliga Südwest 5 Neunkirchen Saarland 0 0 0
Bremerhaven, OSCOSC Bremerhaven Oberliga Bremen 5 Bremerhaven Bremen 0 0 0
Bürstadt, VfRVfR Bürstadt Bezirksliga Süd 7 Bürstadt Hessen 0 0 0
FC Carl Zeiss Jena 3. Liga 3 Jena Türingiya 0 0 0
SCC Berlin Berlin-Liga 6 Berlin Berlin 0 0 0
Chemie Böhlen Bezirksklasse Leipzig 8 Böhlen Saksonya 0 0 0
Chemnitzer FC Regionalliga Nord 4 Chemnitz Saksonya 0 0 0
Cloppenburg, BVBV Cloppenburg Oberliga Niedersachsen-West 5 Cloppenburg Aşağı Saksonya 0 0 0
Darmstadt 98, SVSV Darmstadt 98 Regionalliga Süd 4 Darmstadt Hessen 0 0 0
Dessau 05, SVSV Dessau 05 Verbandsliga Saksonya-Anhalt 6 Dessau Saksonya-Anhalt 0 0 0
Dresdner SC Bezirksklasse Dresden 8 Dresden Saksonya 2 2 0
Duisburg, MSVMSV Duisburg 2. Bundesliga 2 Duisburg Kuzey Ren-Vestfalya 0 0 0
Dynamo, Berliner FCBerliner FC Dynamo NOFV-Oberliga Nord 5 Berlin Berlin 0 0 0
Dynamo Dresden 3. Liga 3 Dresden Saksonya 0 0 0
Einheit zu Pankow, VfBVfB Einheit zu Pankow Bezirksliga Berlin 8 Berlin Berlin 0 0 0
Eintracht Bad Kreuznach Verbandsliga Südwest 6 Bad Kreuznach Rhineland Palatinate 0 0 0
Eintracht Bamberg Regionalliga Süd 4 Bamberg Bavyera 0 0 0
Eintracht Braunschweig 3. Liga 3 Braunschweig Aşağı Saksonya 1 0 0
Eintracht Frankfurt Bundesliga 1 Frankfurt Hessen 1 4 1
FC Eintracht Schwerin Verbandsliga Mecklenburg-Vorpommern 6 Schwerin Mecklenburg-Vorpommern 0 0 0
Eintracht Trier Regionalliga West 4 Trier Rhineland Palatinate 0 0 0
Elversberg, SVSV Elversberg Regionalliga West 4 Spiesen-Elversberg Saarland 0 0 0
FC Energie Cottbus 2. Bundesliga 2 Cottbus Brandenburg 0 0 0
Eppingen, VfBVfB Eppingen Landesliga Rhein-Neckar 7 Eppingen Baden-Württemberg 0 0 0
Erkenschwick, SpVggSpVgg Erkenschwick Verbandsliga Westfalen 6 Oer-Erkenschwick Kuzey Ren-Vestfalya 0 0 0
FC Erzgebirge Aue 3. Liga 3 Aue Saksonya 0 0 0
Fortuna Babelsberg Landesliga Brandenburg/Nord 7 Potsdam Brandenburg 0 0 0
Fortuna Köln Oberliga Nordrhein-Westfalen 5 Köln Kuzey Ren-Vestfalya 0 0 0
Fortuna Düsseldorf 2. Bundesliga 2 Düsseldorf Kuzey Ren-Vestfalya 1 2 0
Frankfurt, FSVFSV Frankfurt 2. Bundesliga 2 Frankfurt Hessen 0 0 0
Frankfurter FC Viktoria Brandenburg 6 Frankfurt (Oder) Brandenburg 0 0 0
Freiburger FC Verbandsliga Südbaden 6 Freiburg Baden-Württemberg 1 0 0
Freiburg, SCSC Freiburg Bundesliga 1 Freiburg Baden-Württemberg 0 0 0
FV Gera Süd Landesliga Thüringen 6 Gera Türingiya 0 0 0
Glückauf Brieske-Senftenberg, FSVFSV Glückauf Brieske-Senftenberg Brandenburg-Liga 6 Senftenberg Brandenburg 0 0 0
Goslarer SC 08 Regionalliga Nord 4 Goslar Aşağı Saksonya 0 0 0
Göttingen 05 Bezirksoberliga Braunschweig 6 Göttingen Aşağı Saksonya 0 0 0
Greuther Fürth, SpVggSpVgg Greuther Fürth 2. Bundesliga 2 Fürth Bavyera 3 0 0
Großaspach, SG SonnenhofSG Sonnenhof Großaspach Regionalliga Süd 4 Aspach Baden-Württemberg 0 0 0
Großbardorf, TSVTSV Großbardorf Oberliga Bayern 5 Großbardorf Bavyera 0 0 0
FC Gütersloh 2000 Westfalenliga 6 Gütersloh Kuzey Ren-Vestfalya 0 0 0
Hallescher FC Regionalliga Nord 4 Halle Saksonya-Anhalt 0 0 0
Hamburg Bundesliga 1 Hamburg Hamburg 7 3 2
Hanau 93, FCFC Hanau 93 Gruppenliga Frankfurt Ost 7 Hanau Hessen 0 0 0
Hannover 96 Bundesliga 1 Hannover Aşağı Saksonya 2 1 0
Hansa Rostock 2. Bundesliga 2 Rostock Mecklenburg-Vorpommern 0 0 0
Havelse, TSVTSV Havelse Oberliga Niedersachsen-West 5 Garbsen Aşağı Saksonya 0 0 0
Heidenheim, 1. FC1. FC Heidenheim 3. Liga 3 Heidenheim Baden-Württemberg 0 0 0
Heilbronn, FCFC Heilbronn Landesliga Württemberg 7 Heilbronn Baden-Württemberg 0 0 0
Herford, SCSC Herford Landesliga Westfalen 7 Herford Kuzey Ren-Vestfalya 0 0 0
Hessen Kassel, KSVKSV Hessen Kassel Regionalliga Süd 4 Kassel Hessen 0 0 0
Hertha Berlin 2. Bundesliga 2 Berlin Berlin 2 0 0
Hoffenheim, TSG 1899TSG 1899 Hoffenheim Bundesliga 1 Sinsheim Baden-Württemberg 0 0 0
Holstein Kiel 3. Liga 3 Kiel Schleswig-Holstein 1 0 0
Homburg, FC 08FC 08 Homburg Oberliga Südwest 5 Homburg Saarland 0 0 0
HSV Barmbek-Uhlenhorst Oberliga Hamburg 5 Hamburg Hamburg 0 0 0
Ingolstadt 04, FCFC Ingolstadt 04 3. Liga 3 Ingolstadt Bavyera 0 0 0
SSV Jahn Regensburg 3. Liga 3 Regensburg Bavyera 0 0 0
Kaiserslautern, 1. FC1. FC Kaiserslautern Bundesliga 1 Kaiserslautern Rhineland Palatinate 4 2 0
Karlsruher FV Kreisklasse Karlsruhe 11 Karlsruhe Baden-Württemberg 1 0 0
Karlsruher SC 2. Bundesliga 2 Karlsruhe Baden-Württemberg 1 2 0
Kickers Emden Oberliga Niedersachsen-West 5 Emden Aşağı Saksonya 0 0 0
Kickers Offenbach 3. Liga 3 Offenbach Hessen 0 1 0
Kickers Würzburg Landesliga Bayern-Nord 6 Würzburg Bavyera 0 0 0
KFC Uerdingen 05 Verbandsliga Niederrhein 6 Krefeld Kuzey Ren-Vestfalya 0 1 0
Kleve, 1. FC1. FC Kleve Oberliga Nordrhein-Westfalen 5 Kleve Kuzey Ren-Vestfalya 0 0 0
Koblenz, TuSTuS Koblenz 2. Bundesliga 2 Koblenz Rhineland Palatinate 0 0 0
Köln, 1. FC1. FC Köln Bundesliga 1 Köln Kuzey Ren-Vestfalya 3 4 0
Lichtenberg 47, SVSV Lichtenberg 47 Landesliga Berlin 6 Berlin Berlin 0 0 0
Lotte, SportfreundeSportfreunde Lotte Regionalliga West 4 Lotte Kuzey Ren-Vestfalya 0 0 0
1. FC Lokomotive Leipzig NOFV-Oberliga Süd 5 Leipzig Saksonya 0 0 0
Lokomotive Stendal Verbandsliga Saksonya-Anhalt 6 Stendal Saksonya-Anhalt 0 0 0
Lübeck, VfBVfB Lübeck Regionalliga Nord 4 Lübeck Schleswig-Holstein 0 0 0
Magdeburg, 1. FC1. FC Magdeburg Regionalliga Nord 4 Magdeburg Saksonya-Anhalt 0 0 1
Mannheim, VfRVfR Mannheim Oberliga Baden-Württemberg 5 Mannheim Baden-Württemberg 1 0 0
Mainz 05, FSVFSV Mainz 05 Bundesliga 1 Mainz Rhineland Palatinate 0 0 0
Meeraner SV Kreisliga Chemnitz 8 Meerane Saksonya 0 0 0
Meppen, SVSV Meppen Oberliga Niedersachsen-West 5 Meppen Aşağı Saksonya 0 0 0
Merseburg, SVSV Merseburg Landesliga Saksonya-Anhalt/Süd 8 Merseburg Saksonya-Anhalt 0 0 0
Meuselwitz, ZFCZFC Meuselwitz Regionalliga Nord 4 Meuselwitz Türingiya 0 0 0
Motor Altenburg, SVSV Motor Altenburg Landesklasse Thüringen 8 Altenburg Türingiya 0 0 0
Mülheim, 1. FC1. FC Mülheim Bezirksliga Niederrhein 8 Mülheim an der Ruhr Kuzey Ren-Vestfalya 0 0 0
Neubrandenburg, 1. FC1. FC Neubrandenburg Verbandsliga Mecklenburg-Vorpommern 6 Neubrandenburg Mecklenburg-Vorpommern 0 0 0
Nuremberg, 1. FC1. FC Nuremberg Bundesliga 1 Nuremberg Bavyera 9 4 0
Oberneuland, FCFC Oberneuland Regionalliga Nord 4 Bremen Bremen 0 0 0
Oggersheim, FSVFSV Oggersheim 1. Kreisklasse Rheinpfalz Süd 11 Ludwigshafen Rhineland Palatinate 0 0 0
Oldenburg, VfBVfB Oldenburg Oberliga Niedersachsen-West 5 Oldenburg Aşağı Saksonya 0 0 0
TSR Olympia Wilhelmshaven Kreisliga Wesermarsch 8 Wilhelmshaven Aşağı Saksonya 0 0 0
Osnabrück, VfLVfL Osnabrück 3. Liga 3 Osnabrück Kuzey Ren-Vestfalya 0 0 0
OSV Hannover Bezirksliga Hannover 7 Hannover Aşağı Saksonya 0 0 0
Paderborn 07, SCSC Paderborn 07 2. Bundesliga 2 Paderborn Kuzey Ren-Vestfalya 0 0 0
Pforzheim, 1. FC1. FC Pforzheim Pforzheim 6 Pforzheim Baden-Württemberg 0 0 0
Pfullendorf, SCSC Pfullendorf Regionalliga Süd 4 Pfullendorf Baden-Württemberg 0 0 0
Pirmasens, FKFK Pirmasens Oberliga Südwest 5 Pirmasens Rhineland Palatinate 0 0 0
Plauen, VFCVFC Plauen Regionalliga Nord 4 Plauen Saksonya 0 0 0
Pommern Stralsund, FCFC Pommern Stralsund Landesliga Mecklenburg-Vorpommern 7 Stralsund Mecklenburg-Vorpommern 0 0 0
Preußen Münster Regionalliga West 4 Münster Kuzey Ren-Vestfalya 0 0 0
Remscheid, FCFC Remscheid Landesliga Niederrhein-Gruppe 1 7 Remscheid Kuzey Ren-Vestfalya 0 0 0
Reutlingen, SSVSSV Reutlingen Regionalliga Süd 4 Reutlingen Baden-Württemberg 0 0 0
Röchling Völklingen Verbandsliga Saarland 6 Völklingen Saarland 0 0 0
Rot-Weiss Ahlen 2. Bundesliga 2 Ahlen Kuzey Ren-Vestfalya 0 0 0
Rot-Weiss Essen Regionalliga West 4 Essen Kuzey Ren-Vestfalya 0 0 0
FC Rot-Weiß Erfurt 3. Liga 3 Erfurt Türingiya 0 0 0
Rot-Weiß Oberhausen 2. Bundesliga 2 Oberhausen Kuzey Ren-Vestfalya 0 0 0
Saarbrücken, 1. FC1. FC Saarbrücken Regionalliga West 4 Saarbrücken Saarland 0 0 0
FC Sachsen Leipzig NOFV-Oberliga Süd 5 Leipzig Saksonya 0 0 0
Salmrohr, FSVFSV Salmrohr Verbandsliga Rheinland 6 Salmrohr Renanya-Palatina 0 0 0
Sandhausen, SVSV Sandhausen 3. Liga 3 Sandhausen Baden-Württemberg 0 0 0
Schalke 04, FCFC Schalke 04 Bundesliga 1 Gelsenkirchen Kuzey Ren-Vestfalya 7 4 1
Schwarz-Weiß Essen NRW-Liga 5 Essen Kuzey Ren-Vestfalya 0 1 0
Schweinfurt 05, FCFC Schweinfurt 05 Landesliga Bayern-Nord 6 Schweinfurt Bavyera 0 0 0
BSV 07 Schwenningen Bezirksliga Schwarzwald 8 Schwenningen Baden-Württemberg 0 0 0
Spandauer SV Landesliga Berlin Staffel 2 7 Berlin Berlin 0 0 0
Sportfreunde Siegen Oberliga Nordrhein-Westfalen 5 Siegen Kuzey Ren-Vestfalya 0 0 0
SV 1936 Saasen Bezirklsklasse Alsfeld 8 [[Saasen|Gießen Hessen 0 0 0
St. Pauli, FCFC St. Pauli Bundesliga 1 Hamburg Hamburg 0 0 0
FC Stahl Brandenburg Landesliga Brandenburg-Nord 7 Brandenburg an der Havel Brandenburg 0 0 0
Eisenhüttenstädter FC Stahl Brandenburg-Liga 6 Eisenhüttenstadt Brandenburg 0 0 0
TSV Stahl Riesa Bezirksklasse Dresden 8 Riesa Saksonya 0 0 0
Stahl Thale, SVSV Stahl Thale Landesliga Saksonya-Anhalt 7 Thale Saksonya-Anhalt 0 0 0
Stuttgarter Kickers Regionalliga Süd 4 Stuttgart Baden-Württemberg 0 0 0
Stuttgart, VfBVfB Stuttgart Bundesliga 1 Stuttgart Baden-Württemberg 5 3 0
Suhler SV, 1.1. Suhler SV Landesklasse Thuringen 7 Suhl Thuringen 0 0 0
SC Tasmania 1900 Berlin
Berlin Berlin 0 0 0
Tennis Borussia Berlin Regionalliga Nord 4 Berlin Berlin 0 0 0
Türkiyemspor Berlin Regionalliga Nord 4 Berlin Berlin 0 0 0
Ulm 1846, SSVSSV Ulm 1846 Regionalliga Süd 4 Ulm Baden-Württemberg 0 0 0
Union Berlin, 1. FC1. FC Union Berlin 2. Bundesliga 2 Berlin Berlin 0 0 0
1. FC Union Solingen Verbandsliga Niederrhein 6 Solingen Kuzey Ren-Vestfalya 0 0 0
Unterhaching, SpVggSpVgg Unterhaching 3. Liga 3 Münih Bavyera 0 0 0
Verl, SCSC Verl Regionalliga West 4 Verl Kuzey Ren-Vestfalya 0 0 0
Viktoria Aschaffenburg Verbandsliga Hessen-Süd 6 Aschaffenburg Bavyera 0 0 0
BFC Viktoria 1889 Berlin-Liga 6 Berlin Berlin 3 0 0
FC Viktoria Köln 1904 Verbandsliga Mittelrhein 6 Köln Kuzey Ren-Vestfalya 0 0 0
Wattenscheid 09, SGSG Wattenscheid 09 Oberliga Nordrhein-Westfalen 5 Wattenscheid Kuzey Ren-Vestfalya 0 0 0
Wacker Burghausen 3. Liga 3 Burghausen Bavyera 0 0 0
Waldhof Mannheim, SVSV Waldhof Mannheim Regionalliga West 4 Mannheim Baden-Württemberg 0 0 0
Wanne-Eickel, DSCDSC Wanne-Eickel Verbandsliga Westfalen 2 6 Wanne-Eickel Kuzey Ren-Vestfalya 0 0 0
Wehen Wiesbaden, SVSV Wehen Wiesbaden 3. Liga 3 Taunusstein (Wiesbaden) Hessen 0 0 0
Weiden, SpVggSpVgg Weiden Regionalliga Süd 4 Weiden Bavyera 0 0 0
Weimar, SC 1903SC 1903 Weimar Landesliga Thuringen 6 Weimar Thuringen 0 0 0
Weißenfels, 1. FC1. FC Weißenfels Landesklasse Saksonya-Anhalt 8 Weißenfels Saksonya-Anhalt 0 0 0
SV Werder Bremen Bundesliga 1 Bremen Bremen 4 5 1
SC Westfalia Herne NRW-Liga 5 Herne Kuzey Ren-Vestfalya 0 0 0
Wilhelmshaven, SVSV Wilhelmshaven Regionalliga Nord 4 Wilhelmshaven Aşağı Saksonya 0 0 0
Wolfsburg, VfLVfL Wolfsburg Bundesliga 1 Wolfsburg Aşağı Saksonya 1 0 0
Wormatia Worms Regionalliga West 4 Worms Rhineland Palatinate 0 0 0
Wuppertaler SV Borussia 3. Liga 3 Wuppertal Kuzey Ren-Vestfalya 0 0 0
Zeitz, 1. FC1. FC Zeitz Landesliga Saksonya-Anhalt 6 Zwickau Saksonya-Anhalt 0 0 0
Zwickau, FSVFSV Zwickau NOFV-Oberliga Süd 5 Zwickau Saksonya 0 0 0

Tarihte büyük kupa kazanan kulüpler[değiştir | kaynağı değiştir]

BL = Bundesliga
GC = German champion before 1963
Kup = DFB-Pokal
LK = DFB-Ligapokal
SK = DFL-Supercup

ŞL = UEFA Şampiyonlar Ligi / Şampiyon Kulüpler Kupası
KGK= UEFA Kupa Galipleri Kupası
AL = UEFA Avrupa Ligi / UEFA Kupası
IT = UEFA Intertoto Kupası
USK = UEFA Süper Kupası
= Kulüpler Dünya Kupası / Kıtalararası Kupa

Takım BL GC Kup Lk SK ŞL KGK EL UI USK Toplam
1 FC Bayern München 21 1 15 6 4 4 1 1 - - 2 55
2 SV Werder Bremen 4 - 6 1 4 - 1 - 1 - - 17
3 Hamburg 3 3 3 2 - 1 1 - 2 - - 15
4 Borussia Dortmund 3 3 2 - 4 1 1 - - - 1 15
5 Schalke 04 - 7 4 1 - - - 1 2 - - 15
6 1. FC Nürnberg 1 8 4 - - - - - - - - 13
7 Borussia Mönchengladbach 5 - 3 - 1 - - 2 - - - 11
8 VFB Stuttgart 3 2 3 - 1 - - - 2 - - 11
9 1. FC Köln 2 1 4 - - - - - - - - 7
10 1. FC Kaiserslautern 2 2 2 - 1 - - - - - - 7
11 Eintracht Frankfurt - 1 4 - - - - 1 - - - 6
12 Hertha Berlin - 2 - 2 - - - - - - - 4
13 Dresdner SC - 2 2 - - - - - 1 - - 4
14 Karlsruher SC - 1 2 - - - - - 1 - - 4
15 TSV 1860 München 1 - 2 - - - - - - - - 3
16 SpVgg Greuther Fürth - 3 - - - - - - - - - 3
17 BFC Viktoria 1889 - 3 - - - - - - - - - 3
18 Hannover 96 - 2 1 - - - - - - - - 3
19 Fortuna Düsseldorf - 1 2 - - - - - - - - 3
20 Bayer 04 Leverkusen - - 1 - - - - 1 - - - 2
21 Rapid Wien - 1 1 - - - - - - - - 2
22 RW Essen - 1 1 - - - - - - - - 2
23 Eintracht Braunschweig 1 - - - - - - - - - - 1
24 VfL Wolfsburg 1 - - - - - - - - - - 1
25 SpVgg Blau-Weiß 1890 Berlin - 1 - - - - - - - - - 1
26 Freiburger FC - 1 - - - - - - - - - 1
27 Holstein Kiel - 1 - - - - - - - - - 1
28 Karlsruher FV - 1 - - - - - - - - - 1
29 VfR Mannheim - 1 - - - - - - - - - 1
30 First Vienna - - 1 - - - - - - - - 1
31 Kickers Offenbach - - 1 - - - - - - - - 1
32 KFC Uerdingen 05 - - 1 - - - - - - - - 1
33 Schwarz-Weiß Essen - - 1 - - - - - - - - 1

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]