100 milyondan fazla etkin kullanıcısı olan sanal topluluklar listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

100 milyondan fazla etkin kullanıcısı olan sanal topluluklar listesi, söz konusu on altı internet sitesi ve uygulamasının derlendiği dizin.

Liste[değiştir | kaynağı değiştir]

# Topluluk Kayıtlı kullanıcı Etkin kullanıcı Açılış Ülke Veri tarihi
7000100000000000000 1 Facebook 7009200000000000000 2+ milyar[1] 7011139000000000000 1.39 milyar[2] 02004-2 Şubat 2004  ABD 02014-12 Aralık 2014
7000200000000000000 2 Tencent QQ 7009100000000000000 1+ milyar[3] 7008820000000000000 820 milyon[4] 01999-2 Şubat 1999  Çin 02014-9 Eylül 2014
7000300000000000000 3 WhatsApp 7008700000000000000 700+ milyon[5] 7008700000000000000 700 milyon[5] 02011-6 Haziran 2011  Hollanda 02015-1 Ocak 2015
7001990000000000000 - Tencent Qzone 7009100000000000000 1+ milyar[3] 7008629000000000000 629 milyon[4] 02005-5 Mayıs 2005  Çin 02014-9 Eylül 2014
7000400000000000000 4 Google+ 7009100000000000000 1+ milyar[6] 7008540000000000000 540 milyon[7] 02011-6 Haziran 2011  ABD 02014-10 Ekim 2014
7001990000000000000 - Facebook Messenger 7009200000000000000 2+ milyar[1] 7008500000000000000 500 milyon[8] 02011-8 Ağustos 2011  ABD 02014-11 Kasım 2014
7000500000000000000 5 WeChat 7008600000000000000 600+ milyon[9] 7008468000000000000 468 milyon[10] 02011-1 Ocak 2011  Çin 02014-9 Eylül 2014
7000600000000000000 6 Instagram 7008300000000000000 300+ milyon[11] 7008300000000000000 300 milyon[11] 02010-10 Ekim 2010  ABD 02014-12 Aralık 2014
7000700000000000000 7 Skype 7008663000000000000 663+ milyon[12] 7008300000000000000 300 milyon[13] 02003-8 Ağustos 2003  Estonya 02014-3 Mart 2014
7000800000000000000 8 Twitter 7008500000000000000 500+ milyon[14] 7008284000000000000 284 milyon[15] 02006-3 Mart 2006  ABD 02014-10 Ekim 2014
7000900000000000000 9 Viber 7008460000000000000 460 milyon[16] 7008209000000000000 209 milyon[17] 02010-11 Kasım 2010  İsrail 02014-10 Ekim 2014
7001100000000000000 10 Baidu Tieba 7009100000000000000 1 milyar[18] 7008200000000000000 200 milyon[18] 02003-12 Aralık 2003  Çin 02013-12 Aralık 2013
7001110000000000000 11 LINE 7008560000000000000 560 milyon[19] 7008181000000000000 181 milyon[20] 02011-6 Haziran 2011  Japonya 02014-12 Aralık 2014
7001120000000000000 12 Sina Weibo 7008503000000000000 503+ milyon[21] 7008167000000000000 167 milyon[22] 02009-8 Ağustos 2009  Çin 02014-9 Eylül 2014
7001130000000000000 13 YY 7008300000000000000 300 milyon[23] 7008105000000000000 105 milyon[23] 02010-12 Aralık 2010  Çin 02014-9 Eylül 2014
16 Tumblr 7008420000000000000 420 milyon[24] 7008100000000000000 100 milyon[25] 02007-2 Şubat 2007  ABD 02014-10 Ekim 2014

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b Hern, Alex (24 April 2012). "Facebook profits drop". 15 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  2. ^ "Company Info - Facebook Newsroom". Facebook. 15 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  3. ^ a b "QQ International on the App Store on iTunes". 27 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  4. ^ a b "Tencent - Investor Relations - Financial Releases - 2014". Tencent. 2014-11-12. 16 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  5. ^ a b Koum, Jan. "Jan Koum - Facebook". 
  6. ^ "Google+ Growth". 13 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  7. ^ Gundotra, Vic (29 October 2013). "Google+ Hangouts and Photos: save some time, share your story". Google Blog. 19 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 October 2013. 
  8. ^ "Messenger Reaches 500 Million". Facebook. 21 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  9. ^ "Chinese Internet giant Tencent takes aim at SE Asia market". 15 May 2014. 14 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  10. ^ Steven Millward (12 November 2014). "WeChat growth slows right down as it reaches 468 million monthly active users". Tech in Asia. 8 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 November 2014. 
  11. ^ a b "Press Page - Instagram". Instagram. 22 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  12. ^ "Skype grows FY revenues 20%, reaches 663 mln users". Telecom Paper. 2011-03-08. 19 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  13. ^ "Skype Connection Hub Ads Provide Increased Scale for Marketers". Microsoft. 22 Mart 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  14. ^ Lunden, Ingrid (31 July 2012). "Twitter May Have 500M+ Users But Only 170M Are Active, 75% On Twitter's Own Clients". TechCrunch. 23 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 February 2013. 
  15. ^ "About Twitter, Inc". Twitter. 28 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  16. ^ "Viber Launches Public Chats, a New Social Entertainment Concept". Business Wire. 18 November 2014. 9 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  17. ^ Corbin, David (5 November 2014). "Surprise! Viber surpasses Line in monthly active users". 8 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  18. ^ a b "百度贴吧发力官方平台". 2013-12-04. 6 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  19. ^ Horwitz, Josh (9 October 2014). "Line finally reveals it has 170 million monthly active users". 8 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  20. ^ "LINE Corporation Announces 2014 Fiscal Year Results". Line. 29 January 2015. 7 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  21. ^ Tan, Vanessa (2013-11-07). "Sina Weibo enters Twitter's turf in Southeast Asia. Suicidal or genius? (Startup Asia preview)". 20 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  22. ^ "Weibo Reports Second Quarter 2014 Financial Results". Weibo. 
  23. ^ a b "YY Reports Second Quarter 2014 Unaudited Financial Results". YY. 6 August 2014. 
  24. ^ Boris, Cynthia (2014-10-24). "Tumblr announces 40 percent growth and a fancy new video player". Marketing Pilgrim. 27 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2015-03-03. 
  25. ^ "?????????????????? ????? ?? Tumblr". 2013-02-15. 2013-04-29 tarihinde kaynağından arşivlendi. 

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]