Vikipedi:Hizmetlilik başvurusu/Mskyrider: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
İçerik silindi İçerik eklendi
Hasan Sami Bolak (mesaj | katkılar)
adaya sorular
41. satır: 41. satır:


:Tebrikler '''Mskyrider'''..--[[Kullanıcı:Hasan Sami Bolak|Hasan Sami]] 18:47, 19 Aralık 2006 (UTC)
:Tebrikler '''Mskyrider'''..--[[Kullanıcı:Hasan Sami Bolak|Hasan Sami]] 18:47, 19 Aralık 2006 (UTC)

----

<big>'''Sorular'''</big>

Uzun zamandır aklımda olan bir konuydu yönetici adaylarına en.wiki'deki gibi sorular yöneltilmesi ve oy verecek kullanıların buna göre fikir veya daha fazla bilgi sahibi olmaları. Mskyrider'ın enfes bir kullanıcı olduğunu biliyor olsam da, aşağıdaki sorulara vereceği cevapları duymaktan son derece memnun olacağım. Biraz fazla olduklarını farkındayım, ilk olmalarından dolayı mazur görmesini rica ediyorum, araya "Bir adaya üç şey götürebilecek olsan..."'a kaçan sorular sıkışmışsa da kusura bakmamasını diliyorum.

:'''1.''' Yöneticilerin üzerinde işyükü olarak bir yoğunluk olduğu malum. Bu işyükünün hangi kısımlarını paylaşmayı düşünüyorsun en çok? Vandalların engellenmesi dışında yöneticilere has işlemlerin hangilerinde katkının olması muhtemel? Hangileriyle boğuşmaya sıcak bakmıyorsun?
::'''C:'''

:'''2.''' Bugüne kadar yazdığın maddeler içinde en çok hoşnut olduğun hangisi ve neden?
::'''C:'''

:'''3.''' Yöneticilik görevleriyle şu anda Vikipedi'de eğildiğin işler arasında nasıl bir denge kurmayı düşünüyorsun?
::'''C:'''

:'''4.''' Daha önce herhangi bir kullanıcıyla değişiklik yüzünden anlaşmazlık yaşadın mı? Neden? Geçmişe baktığında aynı durumda farklı bir şey yapar mıydın?
::'''C:'''

:'''5.''' Bir kullanıcının süresiz engellenmesi konusunda ne düşünüyorsun? Politikalara göre bunu haketmişse, gerekli engeli verir misin yoksa insiyatif kullanarak süreli bir engeli mi tercih edersin?
::'''C:'''

:'''6.''' Anonim kullanılar hakkında ne düşünüyorsun? Sıcak bir tartışmada bir yöneticinin fikrini mi yoksa anonim bir kullanıcın fikrini mi daha çok önemsersin?
::'''C:'''

:'''7.''' Özeleştiri yapman gerekse, hangi alışkanlık/huylarının Vikipedist olarak verimini düşürdüğünü söyleyebilirsin?
::'''C:'''

:'''8.''' Sayfaları sürekli yarı-koruma veya tam koruma altında tutmaya nasıl bakıyorsun?
::'''C:'''

:'''9.''' Vikipedi'nin değişmeyen üç içerik politikası ([[VP:D]], [[VP:TBA]] ve [[VP:ÖAYV]]) hakkında ne düşünüyorsun? Bu politikaları ihlal edenlere karşı nasıl bir tutum izlersin?
::'''C:'''

:'''10.''' Vikipedi'de bugüne kadar doğru olduğu kabul edilip uygulanmış olan kararlar arasında kesinlikle karşı olduğun herhangi biri var mı? Neden?
::'''C:'''

:'''11.''' [[Jimbo Wales]]'ın yerinde olsan ve Viki işleyişindeki ana faktörlerden birini değiştirme şansın olsa hangisini değiştirirdin ve bunun neden gerekli olduğunu düşünüyorsun?
::'''C:'''

:'''12.''' Troll sence nedir? Nasıl başedilmelidir? Müdahale edemeyeceğin (Kişisel tartışmaya girmiş olmanız nedeniyle) bir troll'e karşı nasıl bir tutum izlersin?
::'''C:'''

:'''13.''' Vikipedi'ye neden katkıda bulunduğunu ve bulunmaya devam edeceğini söyleyebilir misin?
::'''C:'''

Sayfanın 19.11, 19 Aralık 2006 tarihindeki hâli

Mskyrider

Oy verin! (0/0/0) Oylama bitiş tarihi 11:18, 2 Ocak 2007 (UTC)

Mskyrider (MesajKatkılarİstatistikler) – Vikipedi yöneticiliğine adayım. IP kullanıcılar tarafından yapılan yoğun saldırılar ile başa çıkabilmek ve giderek artan yöneticilik görevlerinde varolan az sayıda yöneticinin bir nebze de olsun işini hafifletebilmek için adaylığımı koyuyorum. Yöneticiliğin getirdiği sorumluluğun altından kalkabileceğimi düşünüyorum. Her ne kadar çok uzun süre önce Vikipedide yazmaya başlamamış olsam da aradan geçen altı aya yakın bu süre içinde hem kurallara aşina oldum hem de şu anda varolan topluluğu tanıma fırsatı bulabildim. Mükemmel bir yönetici olacağımı iddia etmiyorum ancak Vikipedinin temel ilkelerine uygun olarak davranmakta bir zorluk çekmeyeceğim. Oy kullanacaklara şimdiden teşekkür ediyorum. Saygılarımla Mskyrider 11:18, 19 Aralık 2006 (UTC)

Aday olan/gösterilen kullanıcı, adaylığı kabul ettiğini buradan açıklamalıdır.:



Olumlu Olumlu

  1. Destekliyorum. İlk destek oyun benden olsun Mskyrider! --Metal Militia 11:21, 19 Aralık 2006 (UTC)
  2. Destekliyorum.Yöneticilerin yorgunlugu malum, sayiyi artirmak düsüncesi ayni zamanda bir cözüm önerisi.ama bunun da ötesinde Myskrider yöneticiligi cok iyi yapacaktir.basarilar diliyorum kendisine. --alibazmesaj 11:27, 19 Aralık 2006 (UTC)
  3. Destekliyorum, her zaman her yerde :) Delamorenamesaj 11:28, 19 Aralık 2006 (UTC)
  4. Doruk Salancıileti 11:38, 19 Aralık 2006 (UTC)
  5. Destek --Math34 11:39, 19 Aralık 2006 (UTC)
  6. destekliyorum vandalların seni o güzelim maddelerden alıkoyacağını düşünsem de, gel de gör gününü diyorum. ama yine de metal militia'nın dediği gibi kırmızı ışıkta da onları halledersin diye umuyorum. sabır için birkaç tane tosbağa, bir de sinirleri dışarda bırakmak için omurilik askısı edinirsen mesele kalmaz. başarılar. --kibelemesaj 11:40, 19 Aralık 2006 (UTC)
  7. Destek. Yöneticiliğin, Vikipedi'ye seçkin madde kazandırma etkinliğini azaltmayacağı umuduyla. --Makedon 11:49, 19 Aralık 2006 (UTC)
  8. Üzülerek ve elim titreyerek destekliyorum. Çünkü Mskyrider buraya mükemmel maddeler kazandırmış, kazandıran bir Vikipedisever. Yöneticilik görevleri onu bu katkılardan alıkoyarsa elim kırılsaydı da desteklemeseydim dememeyi umarım. Mükemmel bir yönetici olacağını ise iddia ediyorum.--Atacameñoileti 11:54, 19 Aralık 2006 (UTC)
  9. Destekliyorum. Mskyrider için fazla söze gerek yok, katkılarına göz atmak bile yeterli. --Doma 12:08, 19 Aralık 2006 (UTC)
  10. Destekliyorum. Yöneticiliğinin Vikipedi'ye fayda getireceğinden emin olduğum bir Vikipedist. Hem yöneticiliği hem de madde yazma işini rahatlıkla götüreceğinden eminim.--renegademsj 14:28, 19 Aralık 2006 (UTC)
  11. Destekliyorum. --Alperen 14:31, 19 Aralık 2006 (UTC)
  12. Destekliyorum.--PurplewomanMsJ 15:49, 19 Aralık 2006 (UTC)
  13. Destekliyorum.----Serkansporfcmesaj 16:23, 19 Aralık 2006 (UTC)

Olumsuz Olumsuz

Tarafsız Tarafsız

Geçersiz Geçersiz

Yorum Yorum

  • Bence olumlu, çünkü vikipediye çok saldırı olduğunu farkettim--Düşünenadam 11:42, 19 Aralık 2006 (UTC)


  • Sofraya küsmüş, küstüğüne de pişman olmuş, "Bir kez daha gel deseler de gidip otursam, karnımı doyursam konumundayım hâlâ.. El içinde söz verdik, ölmezsek olmaz diyorum ama sn. Kibele, kurallar çiğnenmek için vardır, diye bana cesaret veriyorsa da ben hâlâ, "kurallar uygulanmak içindir" de inat ettiğimden (Nasıl kurallarsa bunlar, ne biçim kurallarsa...) bu seçimde de içimi kemiren o "tarifsiz kederler içinde" bir köşeden bakıp durarak ve tıpkı Sn.Pınar, Sn.Vito ve Sn. Kibele'ya olduğu gibi Sevgili Mskyrider'e de oy kullanmıyorum..(İyi halt ediyorum sanki!!) Ama Allah içimdekini biliyor..
Oylamayı biraz önce gördüm. Hemen daldım.. Netice alınacak. Bezm-i şuâraya sonra gelir ekâbir olmamak için şimdiden ilk tebrik eden ben olayım bari.
Tebrikler Mskyrider..--Hasan Sami 18:47, 19 Aralık 2006 (UTC)

Sorular

Uzun zamandır aklımda olan bir konuydu yönetici adaylarına en.wiki'deki gibi sorular yöneltilmesi ve oy verecek kullanıların buna göre fikir veya daha fazla bilgi sahibi olmaları. Mskyrider'ın enfes bir kullanıcı olduğunu biliyor olsam da, aşağıdaki sorulara vereceği cevapları duymaktan son derece memnun olacağım. Biraz fazla olduklarını farkındayım, ilk olmalarından dolayı mazur görmesini rica ediyorum, araya "Bir adaya üç şey götürebilecek olsan..."'a kaçan sorular sıkışmışsa da kusura bakmamasını diliyorum.

1. Yöneticilerin üzerinde işyükü olarak bir yoğunluk olduğu malum. Bu işyükünün hangi kısımlarını paylaşmayı düşünüyorsun en çok? Vandalların engellenmesi dışında yöneticilere has işlemlerin hangilerinde katkının olması muhtemel? Hangileriyle boğuşmaya sıcak bakmıyorsun?
C:
2. Bugüne kadar yazdığın maddeler içinde en çok hoşnut olduğun hangisi ve neden?
C:
3. Yöneticilik görevleriyle şu anda Vikipedi'de eğildiğin işler arasında nasıl bir denge kurmayı düşünüyorsun?
C:
4. Daha önce herhangi bir kullanıcıyla değişiklik yüzünden anlaşmazlık yaşadın mı? Neden? Geçmişe baktığında aynı durumda farklı bir şey yapar mıydın?
C:
5. Bir kullanıcının süresiz engellenmesi konusunda ne düşünüyorsun? Politikalara göre bunu haketmişse, gerekli engeli verir misin yoksa insiyatif kullanarak süreli bir engeli mi tercih edersin?
C:
6. Anonim kullanılar hakkında ne düşünüyorsun? Sıcak bir tartışmada bir yöneticinin fikrini mi yoksa anonim bir kullanıcın fikrini mi daha çok önemsersin?
C:
7. Özeleştiri yapman gerekse, hangi alışkanlık/huylarının Vikipedist olarak verimini düşürdüğünü söyleyebilirsin?
C:
8. Sayfaları sürekli yarı-koruma veya tam koruma altında tutmaya nasıl bakıyorsun?
C:
9. Vikipedi'nin değişmeyen üç içerik politikası (VP:D, VP:TBA ve VP:ÖAYV) hakkında ne düşünüyorsun? Bu politikaları ihlal edenlere karşı nasıl bir tutum izlersin?
C:
10. Vikipedi'de bugüne kadar doğru olduğu kabul edilip uygulanmış olan kararlar arasında kesinlikle karşı olduğun herhangi biri var mı? Neden?
C:
11. Jimbo Wales'ın yerinde olsan ve Viki işleyişindeki ana faktörlerden birini değiştirme şansın olsa hangisini değiştirirdin ve bunun neden gerekli olduğunu düşünüyorsun?
C:
12. Troll sence nedir? Nasıl başedilmelidir? Müdahale edemeyeceğin (Kişisel tartışmaya girmiş olmanız nedeniyle) bir troll'e karşı nasıl bir tutum izlersin?
C:
13. Vikipedi'ye neden katkıda bulunduğunu ve bulunmaya devam edeceğini söyleyebilir misin?
C: