İçeriğe atla

Eyice, Sinanpaşa: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
k Gun4life (mesaj) tarafından yapılan değişiklikler geri alındı. (HG)
Gun4life (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
Etiketler: Mobil değişiklik Mobil ağ değişikliği
43. satır: 43. satır:
Köyün iklimi, [[kara iklimi]] etki alanı içerisindedir.yazın kavurucu sıcaklar etkilidir.ve kurak geçer. kıslar ise karlıdır.
Köyün iklimi, [[kara iklimi]] etki alanı içerisindedir.yazın kavurucu sıcaklar etkilidir.ve kurak geçer. kıslar ise karlıdır.
Kuru ayazı ve poyrazı meşhurdur.
Kuru ayazı ve poyrazı meşhurdur.
Köyde :4 adet john deere . 2 ford. 8 fiat. 2 tümosan .19 massey ferguson bulunmaktadır.3 adet 4 WD traktör bulunmaktadır.Artık köyde 5 john deere var.Son olarak c**** m*** adlı şahıs 5050E modelli orijinal kabinli bir traktör aldı.
Köyde :4 adet john deere . 2 ford. 8 fiat. 2 tümosan .19 massey ferguson bulunmaktadır.3 adet 4 WD traktör bulunmaktadır.Artık köyde 5 john deere var.Son olarak c**** m*** adlı şahıs 5050E modelli orijinal kabinli bir traktör aldı.Mavrikant cemal mertin aldığı traktorle annene gireyim


== Nüfus ==
== Nüfus ==

Sayfanın 13.36, 23 Şubat 2015 tarihindeki hâli

Eyice/Eğice Köyü
Harita
Afyonkarahisar
Afyonkarahisar
ÜlkeTürkiye Türkiye
İlAfyonkarahisar
İlçeSinanpaşa
Coğrafi bölgeEge
Yüzölçümü
 • Toplam850 km²
Rakım1152 m
Nüfus
 (2007)
 • Toplam350
 • Yoğunluk0.41/km²
Zaman dilimiUTC+03.00 (TSİ)
İl alan kodu0272325
Posta kodu03850
Resmî site
[1]

Eyice, Afyonkarahisar ilinin Sinanpaşa ilçesine bağlı bir köydür.Türkmen köyüdür.Tipik bir anadolu köyü değildir...

Tarihçe

450 yıl önce kurulmuş.Kurtuluş savaşına tanıklık etmiş.1960 yılına kadar kütahyaya bağlı idi.Tarihte önemli bir konuma sahip olan eyiceliler halk topyekün savaşmıştır..İstiklal harbinde merkez üs vaziyetine yunan ve Türk karakolları kurulmuştur..Tarihte köyde ilkçağ uygarlıklarından olan frigler yaşamış olup ilginç tarihi güzelliklerle dolu bir köydür..

Coğrafya

köydeki bölgeler:racukuru,akcaşar yolu,kocadüz,fidanlar,üyükdibi,eyüb bunarı,soğuk bunar,sığır eğreği,tuzla,olucak yolu,güvercin kayalıkları,çomak sırtı,kavalın kuyu,tepetarla,canavar kırları,afyon(kırmızı) tarlalar,balcıların dere,kocagöl,örenler,mollaosman tarlaları,taşlı dere,körbunar,kazolunun dere,karanlık dereler,çalıtepe,başkimse yoluyolu,aleykalar,demirköprü,boğaz,arpalıklar,köyiçi,uluyol,çayırlar,kurt tepesi köy tepelerin arasında bir vadiye kurulmustur,

İklim

Köyün iklimi, kara iklimi etki alanı içerisindedir.yazın kavurucu sıcaklar etkilidir.ve kurak geçer. kıslar ise karlıdır. Kuru ayazı ve poyrazı meşhurdur. Köyde :4 adet john deere . 2 ford. 8 fiat. 2 tümosan .19 massey ferguson bulunmaktadır.3 adet 4 WD traktör bulunmaktadır.Artık köyde 5 john deere var.Son olarak c**** m*** adlı şahıs 5050E modelli orijinal kabinli bir traktör aldı.Mavrikant cemal mertin aldığı traktorle annene gireyim

Nüfus

Yıllara göre köy nüfus verileri
2007 350
2000 335
1997 303

Hane başına ortalama 4 kişi düşüyor.

Ekonomi

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.ayrıca diğer ekonomik faaliyetler de görülür.Köyde en çok ekilen tarım ürünü ise nohut,buğday.arpadır. Ayrıca arıcılık ve balıkçılık yapanlar da mevcut.

Altyapı bilgileri

Köyde, ilköğretim okulu vardır ama 5.sınıfa kadardır.. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ama PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.köyden porsuk cayinin bir kolu gecer.kücük bir göl vardır(köy halkı arasında kocagöl denir.onlarca kişi kocagölde boğulmuştur.).telefon alan kodu 0272325 tir.ARTIK KÖY İKİ BARAJ ARASINDA ŞAHANE BİR KONUMA SAHİP OLMUŞTURR..DAHASI YENİ YAPILAN HAVALİMANINA (ZAFER) DA YAKINLIĞIYLA CEZBEDER HALE GELMİŞTİR..

Dış bağlantılar

Şablon:Portal

facebook eyice köyü sayfası 400 üyesi ile hizmet veriyor... Eğitim ise 1939 yılında 3704 sayılı kanunla eğitmenliğe başlayan Cafer Yılmaz öncülüğünde gerçekleşmiştir.Köy halkını latin alfabesiyle tanıştıran Hacı Kel öğretmen lakaplı Cafer Yılmaz 19.12.1996 yılında hakkın rahmetine kavuşmuştur.Günümüzde (2012-2013) artık ilkokul kapanmıştır.Öğrenciler taşımalı eğitimle Düzağaç belediyesinde okumaktadır... tabi kuran kursları ile kuranı kerim eğitimi hız kesmeden devam ediyor.