İçeriğe atla

Theia: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Addbot (mesaj | katkılar)
k Bot: Artık Vikiveri tarafından d:q184232 sayfası üzerinden sağlanan 42 vikilerarası bağlantı taşınıyor
k Anlam ayrımı sayfasına yönlenen hatalı bağlantı düzeltildi
1. satır: 1. satır:
{{Diğer anlamı2|Theia}}
{{Yunan mitolojisi}}
{{Yunan mitolojisi}}
[[Yunan mitolojisi]]nde '''Theia''', [[Titan (mitoloji)|Titan]]lar'ın aydınlıktan sorumlu olanı idi. Kardesi ve kocasi [[Hyperion (mitoloji)|Hyperion]]'dan [[Helios]], [[Selene]] ve [[Eos (mitoloji)|Eos]]'un annesidir. '''Thia''' veya '''Thea''' diye de anılır. Diğer bir görevide değerli taşlar üzeridedir bu taşlar altın,gümüş ve mücevherlerdir.Bir diğer ismiyse '''Euryphaessa''''dır. Euryphaessa, ''geniş aydınlatır'' anlamına gelir.

'''Theia'''. [[Yunan mitolojisi]]nde, '''Theia''', [[Titan]]lar'ın aydınlıktan sorumlu olanı idi. Kardesi ve kocasi [[Hyperion]]'dan [[Helios]], [[Selene]] ve [[Eos]]'un annesidir. '''Thia''' veya '''Thea''' diye de anılır. Diğer bir görevide değerli taşlar üzeridedir bu taşlar altın,gümüş ve mücevherlerdir.Bir diğer ismiyse '''Euryphaessa''''dır. Euryphaessa, ''geniş aydınlatır'' anlamına gelir.


{{Yunan mitolojisi-taslak}}
{{Yunan mitolojisi-taslak}}

Sayfanın 13.24, 4 Ocak 2015 tarihindeki hâli

Yunan mitolojisinde Theia, Titanlar'ın aydınlıktan sorumlu olanı idi. Kardesi ve kocasi Hyperion'dan Helios, Selene ve Eos'un annesidir. Thia veya Thea diye de anılır. Diğer bir görevide değerli taşlar üzeridedir bu taşlar altın,gümüş ve mücevherlerdir.Bir diğer ismiyse Euryphaessa'dır. Euryphaessa, geniş aydınlatır anlamına gelir.