İçeriğe atla

Sanayi Teşvik Kanunu: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Değişiklik özeti yok
Düzenleme
1. satır: 1. satır:
{{düzenle|Ekim 2011}}
{{Atatürk Devrimleri}}
{{Atatürk Devrimleri}}
'''Sanayi Teşvik Kanunu''', sanayi [[yatırım]]ı yapacak işletmelere muafiyet, imtiyaz ve teşvik sağlamayı amaçlayan yasadır. Bu yasa 15 yıl süreyle yürürlükte kalmıştır. Teşvik-i Sanayi Kanunu'nun çıkarılması Mustafa Kemal ATATÜRK'ün sanayi alanında yapmış olduğu bir yeniliktir.
'''Sanayi Teşvik Kanunu''', sanayi [[yatırım]]ı yapacak işletmelere muafiyet, imtiyaz ve teşvik sağlamayı amaçlayan [[yasa]]dır. 28 Mayıs 1927'de çıkarılmış olan yasa 15 yıl süreyle yürürlükte kalmıştır. Teşvik-i Sanayi Kanunu'nun çıkarılması [[Mustafa Kemal Atatürk]]'ün sanayi alanında yapmış olduğu bir yeniliktir.
28 Mayıs 1927'de '' Teşvik-i Sanayi Kanunu'' çıkarılarak özel teşebbüse yatırım yapmada pek çok kolaylıklar sağlanmıştır.
Yasanın çıktığı dönemde özel [[girişimci]]lerin elinde yeterli [[sermaye]] bulunmadığı gibi mali ve teknik bilgi yetersizliği ve uluslararası mali işlerde deneyimsizlik yasadan yeterince yararlanılamamasına neden olmuştur. Yasanın istenen sonucu vermemesi üzerine [[devletçilik]] ilkesinin yürürlük alanı genişletilmiştir.



Yasanın çıktığı dönemde özel [[girişimci]]lerin elinde yeterli [[sermaye]] bulunmadığı gibi, mali ve teknik bilgi yetersizliği ve uluslararası mali işlerde deneyimsizlik yasadan yeterince yararlanılamamasına neden olmuştur. Yasanın istenen sonucu vermemesi üzerine [[devletçilik]] ilkesinin yürürlük alanı genişletilmiştir.


{{Türk-hukuk-taslak}}
{{Türk-hukuk-taslak}}

Sayfanın 13.25, 2 Mart 2014 tarihindeki hâli

Sanayi Teşvik Kanunu, sanayi yatırımı yapacak işletmelere muafiyet, imtiyaz ve teşvik sağlamayı amaçlayan yasadır. 28 Mayıs 1927'de çıkarılmış olan yasa 15 yıl süreyle yürürlükte kalmıştır. Teşvik-i Sanayi Kanunu'nun çıkarılması Mustafa Kemal Atatürk'ün sanayi alanında yapmış olduğu bir yeniliktir.

Yasanın çıktığı dönemde özel girişimcilerin elinde yeterli sermaye bulunmadığı gibi, mali ve teknik bilgi yetersizliği ve uluslararası mali işlerde deneyimsizlik yasadan yeterince yararlanılamamasına neden olmuştur. Yasanın istenen sonucu vermemesi üzerine devletçilik ilkesinin yürürlük alanı genişletilmiştir.