Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Kayıt/2013 Şubat

Vikipedi, özgür ansiklopedi
< Ocak · Şubat · Mart · Nisan · Mayıs · Haziran · Temmuz · Ağustos · Eylül · Ekim · Kasım · Aralık >
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Gerçekleştirilen tartışma sonrasında maddenin Sevag Şahin Balıkçı olayı adına taşınması ve silinmemesi konusunda bir fikir birliği oluştuğundan söz edilebilir.--Vito Genovese 11:25, 15 Şubat 2013 (UTC)

Sevag Şahin Balıkçı[kaynağı değiştir]

  • Her ne kadar kişi hakkında çok sayıda haber yapılmış olsa da, yakın arkadaşının daha sonra verdiği ifadede yalnızca şakalaştıkları ve daha sonra silah sesi geldiği belirtilmesinin yanı sıra maddenin tek başına Kayda değerlik kriterlerinden yalnızca birisini karşıladığını düşünüyorum. Doğrudan bakıldığında kaynaklar olayı ve kişiyi sıradan bir şekilde anlatmamış gibi görünmekte, ancak henüz mahkeme de tamamlanmadığı için olay bu haliyle sıradan bir olay niteliği taşımaktadır. Ayrıca diğer hiç bir kriteri karşılamamaktadır. Ancak olaydan sonra ailenin elde ettiği veya etmeye çalıştığı deliller basına yansımıştır. Bu haliyle kriterleri taşımayan maddenin silinmesini talep ediyorum.--i.e.msj 02:41, 1 Şubat 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Gerekçeme katılmakla birlikte, kişinin yalnızca Ermeni olduğu için öldürüldüğüne dair net bir haber olmadığını kaynaklardan görüyorum. Ayrıca kaynaklarda geçen tek olgun kelimenin şüphelinin aşırı milliyetçi olduğuna dair somut olmayan iddialardan oluşuyor olması, beni kişinin KD kriterlerini taşımadığına ve ansiklopedik olmadığına inandırmaya yetiyor.--i.e.msj 02:41, 1 Şubat 2013 (UTC)
    Yorum Yorum Yalnızca ailesi böyle kaza olmaz diyor. Yani bu davayı çözmek Vikipedi'nin görevi değildir. Ayrıca buradaki karara göre iyi doldurulmuş İngilizce Vikipedi'deki maddeye de KD olmadığına dair şablon koymak istiyorum. --i.e.msj 02:52, 1 Şubat 2013 (UTC)
  • Yorum Yorum Vay be, bu konu hakkında İng. Vikide ne tartışmalar dönmüştü, aklıma geldi :) Cinayet olduğu kesin değil, deva sürmekte. Neyse sadece bir olay sebebiyle medyada yer alanlar KD değildir. Ölümünün 24 Nisan'a denk gelmesi tesadüf mü yoksa kasıtlı mı bilinmiyor. Maddeye bakıldığında, ölümün ardından herhangi bir yasa çıkarılmamış, bir kurum kurulmamış, geniş çaplı bir etkisi olmamış yani (bunlar da bir politikada veya benzer bir SAS'ta yazıyordu, hatırlayamadım). KD olmadığını düşünüyorum dediğim noktalara dayanarak; ancak silinsin de demiyorum, aksi ispat edilene kadar.--RapsarEfendim? 09:38, 1 Şubat 2013 (UTC)

Yorum Yorum gerek silinme gerekçesinde, gerekse diğer yorumdaki bir yaklaşım yanlışına dikkat çekmek istedim öncelikle. hem 'bu davayı çözmek vikipedi'nin işi değildir' denip, hem de dava konusunda fikirler ileri sürülmüş. bunların bizi ilgilendiren bir yanı yok. biz, bu kişi ya da bu konu kayda değer mi onu irdelemeliyiz. yani bu davanın sonucu iki şekilde de çıksa, bu kayda değerliği etkileyen bir mesele olmaz. çeşitli nedenlerle konu birilerinin gündemine girdiyse, birileri bu konu üzerine yazıp çizdiyse incelememiz gereken budur. ufak bir inceleme bile olayın 'sadece ailesi böyle diyor' şeklinde yorumlanamayacağını, birçok sivil toplum kuruluşunun, partinin, gazetecinin bu konu üzerinde durduğunu gösteriyor. kaynaklara bakabilirsem maddeye ekler, oyumu da ona göre veririm. bir de, tek bir olay yüzünden kişinin kayda değer olamayacağı söylenmiş. bu gibi durumlarda ikinci bir seçenek de, 'sevag balıkçı olayı' ya da 'sevag balıkçı'nın öldürülmesi' gibi bir isimle olay hâline çevrilmesi olabilir. --kibele 14:45, 1 Şubat 2013 (UTC)

Vikipedi'nin işi değildir demişim ve neden göstermişim. Gerekçemden ayrı yazmışım. Yani sizin yorumunuz gibi kendi fikrimi beyan etmişim değil mi? Bu nedenle insanların fikirlerinin yanlış veya doğru (yani insanların fikirlerinin yanlış veya doğruluğundan bahsediyorum) olduğuna takılı kalmak yerine, yorumunuzun devamındaki cümleleri başa alıp, yorumunuzun başındakileri kullanmasaydınız daha hoş olurdu. Bizim de farklı bir şey yaptığımız sanılmamalı. Hepimiz KD derdindeyiz. Kızdım ama kusura bakmayın, haklı görüyorum kendimi. Habere baktınız mı? Babası ayrı, annesi ayrı söylüyor diyor ve ben bunu gerekçemde değil, yorumumda belirtmişim. Kaldı ki silme yorumumda da değil, bunun bir altında. Lütfen bu tür hususlara dikkat edelim. Ben dün gece 4,5 saat bu konuyu araştırdım. --i.e.msj 15:17, 1 Şubat 2013 (UTC)
Ayrıca oylamaya katılacakların fikirlerini çelmelemeyeyim ve KD'liğin benim görüşlerime bağlı olmadığı bilinsin diyerek, iki taraflı gerekçe sundum ki hep öyle yaparım. --i.e.msj 15:20, 1 Şubat 2013 (UTC)
1.) benim yorumumda davaya ilişkin tek bir söz/fikir şu bu yok. 2.) davaya ilişkin değil kayda değerliğe ilişkin konuşulmalı. 3.) yanlış ya da doğru olan fikriniz değil, (beni ve kimseyi ilgilendirmiyor çünkü) burada kayda değerliği yorumlama yaklaşımında sorun var. 4.) hâLâ annesi şunu dedi, babası bunu dedi diye olayı yorumluyorsunuz. kayda değerlik derdinde olduğunuzu anlamamız için bundan vazgeçmeniz gerekiyor.5.) tekrar vurgulayayım: " çeşitli nedenlerle konu birilerinin gündemine girdiyse, birileri bu konu üzerine yazıp çizdiyse incelememiz gereken budur." --kibele 15:27, 1 Şubat 2013 (UTC)
Anladım. teşekkürler. --i.e.msj 15:32, 1 Şubat 2013 (UTC)

Kalsın Kalsın ölümü [1] ve davasının her duruşması haber olmuş [2], [3], [4], [5], adına bir 'adalet girişimi' grubu kurulmuş [6], [7], ermeni ölümleri konusunda hırant dink ile birlikte anılmış [8], [9], [10], konu ile ilgili bir soru önergesinde anılmış [11], ihd raporunda anılmış [12], sivil toplum kuruluşları konuya ilişkin basın açıklamaları yapmış, beyanatta bulunmuş [13], [14], askerlikteki ölüm, intihar vakalarının arasında öne çıkmış [15]. --kibele 18:45, 1 Şubat 2013 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Kibele'nin gösterdiği haberler, kriterlerimize ve üstte beklediğim noktalara karşı bir argüman sunmuyor diye düşünüyorum. Eğer kesin olarak bir nefret cinayeti, ırkçılıkla alakalı bir cinayet olsaydı, muhtemelen, hatta kesin olarak KD olacaktı. Ancak bunu ispatlayan bir şey yok ortada.--RapsarEfendim? 12:07, 2 Şubat 2013 (UTC)
hımm, mahkemeden çıkacak karara göre kayda değerliğine karar vereceğiz yani. bu bizim kayda değerlik meselemizde oldukça yeni bir yaklaşım. kayda değerliğe değil davaya ilişkin konuşuyorsunuz ki esasen bildiğiniz gibi konunun bu olmadığı çok açıktır. mesele, bu konunun birilerinin gündeminde olup olmamasıdır. 'tek bir olaya göre kayda değerlik' konusu, mesela survivor'a katılan tv şöhretleri gibi konular için geçerlidir. benzer bir yaklaşım için şuraya göz atılabilir. --kibele 12:35, 2 Şubat 2013 (UTC)
Şöyle ki, bunun bahsettiğim bir "cinayet" olması, bu olayı önemli kılar. Günümüz Türkiye'sinde fazla görülmeyen bir olay olur. Sadece cinayetse veya kaza sonucu ölümse zaten ansiklopedik değildir. O bahsedilen SAS, işte bu ilk belirttiğim argüman benzeri kriterler taşıyor (orada aksini savunmuştum, ancak deneyim farkı diyeyim). Vikipedi gazete değildir var bir de.--RapsarEfendim? 12:41, 2 Şubat 2013 (UTC)
"bunun bahsettiğim bir "cinayet" olması, bu olayı önemli kılar" ve "Sadece cinayetse veya kaza sonucu ölümse zaten ansiklopedik değildir.".. bu alıntıların kayda değerlik konusunda söylenmiş olmasını ilginç bulduğumu söyleyip çekileyim ben. --kibele 13:07, 2 Şubat 2013 (UTC)

* Silinsin Silinsin Silinsin. kalmasına gerekçe gösterilen haberler falan da ing. vikisindeki makale gibi şişirtmeden başka birşey değildir. ing. vikisinde (diğerlerinde de) benzer şişirtme maddelere sık rastlayabilirsiniz. bunlar vikinin tarafsızlık ilkesini çoktan kendi lehlerinde ihlal etmişler. biz de ihlal ediyoruz, "aman, sakın kendi lehimizde ihlal etmeyelim" derken kendi aleyhimizde ihlal ediyoruz. ANADOLU (mesaj) 16:12, 8 Şubat 2013 (UTC)

ingilizce vikideki eleştirinizi orada yapabilirsiniz, buradaki maddeyle ilgili daha sonuca yönelik yorumlar yapabilirseniz daha yararlı olur. bir de, şişirtme haber nedir, şişirtme olmayan nasıl olur, onu sormak istedim. ve sanırım VP:TBA sayfasına bir göz atmak gerekiyor, bir konunun 'kendi lehimiz, kendi aleyhimiz diye ele alınamayacağını görmek için.. son olarak bu maddenin kayda değerliğinin nasıl bir lehte, aleyhte yoruma yol açtığını da merak etmekteyim. biz kimiz? --kibele 19:16, 9 Şubat 2013 (UTC)
Size kim olduğunuzu öğretme küstahlığını sergileyemem. Şişirtme haberin nasıl olduğunu anlatabilirim ama. Örneğin dağda bir koyunu kurt kaptı. Bunun maddesi olmaz. Ama "A" gazetesi der ki: "hem de çobanın gözünün önünde", "B" gazetesi der ki: "çoban kasıtlı olarak müdahale etmemiş", "C" gazetesi der ki: "çoban uyuyormuş canım", "Ç" gazetesi der ki: "uyumuyormuş, çalıların dibinde iş üstündeymiş", "D" gazetesi der ki "hem de komşu köyün çobanıyla!", "E" gazetesi der ki "komşu köylüler sizin çoban bizim çobanı nasıl... diye bu köye saldırdı", "F" gazetesi der ki "köylüler birbirine girdi", "G" gazetesi der ki... uzar gider. işte şişirtme (yoksa şişme mi demek lazım) haber. ANADOLU (mesaj) 21:43, 9 Şubat 2013 (UTC)
biz kimiz sorusunu, sizin 'lehimize, aleyhimize' vurgularınıza dayanarak sormuştum. bu lehinde aleyhinde durumlandan sözettiğiniz 'biz' kimiz? --kibele 21:48, 9 Şubat 2013 (UTC)
Bunu bildiğinizi sanıyordum. Yine biliyorsunuzdur da, bir de benden duymak istiyorsanız, sorun değil. Fakat sorunuzu yanıtlamışken kapsamlı ve destekli bir yanıt vermek isterim. bu nedenle yanıtım belki bir-iki gün gecikebilir. bu kadar önemli bir sorunda bir-iki günün lafı olmaz herhalde. bu arada, "biz kimiz?" sorusunu yanıtlarken sorunun doğası gereği "kişilerden" bahsedileceğinden yer yer "katılımcı üzerine değil, içerik üzerine yorum yapma" politikasının dışına taşmak zorunda kalacağımdır. yine azami dikkat etmeye çalışırım. ANADOLU (mesaj) 22:02, 9 Şubat 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Görüşlere katılıyorum. -- Supermæn (mesaj) 09:00, 9 Şubat 2013 (UTC)
hangi görüşlere katılıyorsunuz? --kibele 16:07, 9 Şubat 2013 (UTC)
Üstte bulunan, silinsin görüşleri. -- Supermæn (mesaj) 15:38, 11 Şubat 2013 (UTC)
  • Yorum Yorum Aslında "sadece bir olay sebebiyle medyada yer alanlar KD değildir" diye genel bir kural yok. Burada da belirtildiği üzere bu gibi durumlarda kayda değerliği ölçerken olayın ne derece kayda değer olduğu ve kişinin olayda bireysel rolünün ne derece önemli olduğu göz önüne alınmalıdır. — Pınar (mesaj) 10:14, 11 Şubat 2013 (UTC)
  • Taşınsın Taşınsın/Birleştirilsin Birleştirilsin - Kişinin kayda değerlik yönergesine uygun olduğunu düşünmüyorum, olay ise "Türkiye'de Ermeni karşıtı olaylar" vb. bir maddemiz varsa oraya taşınabilir belki.--Khutuckmsj 12:06, 11 Şubat 2013 (UTC)
  • Yorum Yorum Buna "Ermeni karşıtı olay" yaftasını yapıştırma "yetkimiz" olmadığına inanıyorum. Ayrıca böyle bir etiketlemenin tarafsızlık politikasının ihlali olacağını düşünüyorum. ANADOLU (mesaj) 09:21, 12 Şubat 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Başlığın "Sevag Şahin Balıkçı Olayı" olayı şeklinde değiştirilmesi daha doğru olur. Hangi ideolojik anlayışa sahip olursanız olun ortada kayda değer bir olay olduğu, tartışmaların yapıldığı, tarafların olduğu, hatta kampanyaların yürütüldüğü bir olay olduğu açık. Olay fazlasıyla kayda değer. Hatta madde adı değiştirilmesinin ve maddenin olaya yönelmesinin oldukça yararlı olacağını düşünüyorum. Böylece kimlerin hangi kampanyaları düzenlediği bilgileri de maddeye eklenebilir. Kibele'nin çıkarttığı kaynaklar ve eğer varsa karşı görüşü savunanların verebileceği kaynaklar da maddeye eklenmeli. Mukaddimeileti 12:12, 11 Şubat 2013 (UTC)
Evet, Mukaddime'nin daha doğru bir öneri sunduğuna inanıyorum. kişi olarak Sevag Şahin'in KD olmadığını, olayın ise KD olduğunu düşünüyorum. sorun da buradan çıkıyor işte. hem "Sevag Şahin Balıkçı" maddesinde ne anlatılacak ve madde nasıl geliştirilecek? askerden önce ne yaptığı, askerde arkadaşlarıyla nasıl şakalaştığı falan mı? oysa olay ya başında beri kaydadeğerdi, ya da sıradan bir kazayken güzide medyamızın -Allah kendilerinden razı olsun- desteğiyle KD hale geldi. yani olay şu anda KD'dir. üstelik gelecekte olaya ilişkin daha nelerin ortaya çıkacağı da belli değil, yani madde geliştirilmeye de müsait. kısası, yukarıdaki görüşümü, Mukaddime'nin tespitine katılarak, şu şekilde değiştiriyorum:
  • Taşınsın Taşınsın Maddenin adı "Sevag Şahin Balıkçı olayı/hadisesi/vakası" şeklinde değiştirilsin. ANADOLU (mesaj) 09:21, 12 Şubat 2013 (UTC)
gerçi ben de yukarda bunu söylemiştim ama gözünüzden kaçmış sanırım: "bu gibi durumlarda ikinci bir seçenek de, 'sevag balıkçı olayı' ya da 'sevag balıkçı'nın öldürülmesi' gibi bir isimle olay hâline çevrilmesi olabilir." yine de, yeniden değerlendirdiğiniz için teşekkürler. --kibele 09:28, 12 Şubat 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Olay KD'dir. Burada sadece cinayetten/kazadan degil, bir cinayet/kaza ve sonrasinda gelisen tipik haber basliginin ötesindeki tepkilerden bahsediyoruz. Cinayet/kaza ayrimi sadece maddenin önem seviyesini belirler su asamadan sonra. Peki olayin KD'ligi maktülü KD yapar mi? Kisisel fikrim yapmaz, misal Brevik'in Norvec'te öldürdügü cocuklar KD degildir, ama gördügüm kadari ile wikilerde fikrimin tersi yönde bir konsensus mevcut. Selamlar Coriolis (mesaj) 14:34, 11 Şubat 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Maddenin adı konusunda Mukaddime'ye katılıyorum "Sevag Şahin Balıkçı Olayı" olması daha mantıklı zaten madde kişinin hayatını temel alıp yazılmamış gördüğüm kadarıyla. Ayrıca madde olaya yönelik, olay üzerinden tanınmış bir kişiye yönelik olmadığı için Kayda değerlik olaylar(ingilizce wikiden) kriterleri üzerinden değerlendirilmeli en üstte verilen bağlantıdaki gibi KD kişiler üzerinden değerlendirilmemeli kanımca. Khadkhall (mesaj) 15:50, 11 Şubat 2013 (UTC)
  • Taşınsın Taşınsın/Birleştirilsin Birleştirilsin - Şahıs, sırf öldürülmüş ya da kaza kurşununa uğramış olması nedeniyle KD kabul edilmemeli, ancak olay, basında aldığı yer bakımından ve nefret suçu şüphesi! nedeniyle KD kabul edilebilir hatta edilmeli.Yoldassomsj 22:10, 13 Şubat 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Münevver Karabulut cinayeti gibi. Yalnız burada cinayet olup olmadığı belli olmadığı için Sevag Şahin Balıkçı olayı demek daha mantıklı.--Emyilmesaj 23:18, 14 Şubat 2013 (UTC)
OTHERCRAPEXISTS :)--RapsarEfendim? 23:21, 14 Şubat 2013 (UTC)



Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vito Genovese 12:39, 12 Şubat 2013 (UTC)

Şablon:Türkiye bucak bilgi kutusu[kaynağı değiştir]

Türkiye'de fiili olarak bucak kavramı kullanılmıyor artık. Şablonun kullanıldığı sayfalara bakılırsa, hem bucak maddelerinin hem de bu şablonun gereksizliği görülebilir. Bilgi için, Bucak (yerleşim). Sadrettin mesaj 21:28, 1 Şubat 2013 (UTC)

Silinsin Silinsin Şu anda bende bir bucakta bulunuyorum. Fakat bucakların herhangi bir yükümlülüğü kalmadı. Artık her köy kendi tüzel kişiliği, mahalleler ise belediyelere bağlı olarak iş ve işlemlerini yürütüyorlar. Şablon:Türkiye belde bilgi kutusu ise hala mevcut ve sıkıntı yok.--i.e.msj 22:13, 1 Şubat 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Gerekçe gayet mantıklı.--RapsarEfendim? 11:58, 2 Şubat 2013 (UTC)

Bunu sileceğim de; uygun olan biri şablonu kullanımdan çıkarabilir mi? Paldır küldür girişmek olmaz şimdi konuyla ilgisi olmayan bir kullanıcı olarak.--Vito Genovese 19:51, 9 Şubat 2013 (UTC)

Aslında sayfalar da silinmeli. Hiçbir içeriği olmayan sadece adı olan sayfalar. İlyasbey (bucak) gibi içeriksiz boş sayfa bunlar.--Sadrettin mesaj 20:02, 9 Şubat 2013 (UTC)
Ona bir emsal karar gerek.
Vito Genovese 22:06, 9 Şubat 2013 (UTC)
KD açısından diyorum tabii bunu. Eksik söylemiş olmayayım. Doğru düzgün bir tanım varsa M1 pek makul olmaz zira.
Vito Genovese 22:07, 9 Şubat 2013 (UTC)
Sas sayfası açıldı. --Sadrettin mesaj 13:56, 10 Şubat 2013 (UTC)
Eline sağlık. Şablonun kullanımdan çıkarılması konusunda bir gelişme var mı?
Vito Genovese 17:25, 11 Şubat 2013 (UTC)



Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vito Genovese 20:03, 9 Şubat 2013 (UTC)

Kilikyalılar[kaynağı değiştir]

Asurlular maddesinin ilgili bölümünde böyle bir krallık bulamadım. Klikya adı verilen bölgede böyle bir krallığa rastlayamıyorum. Uydurma olabilir, kaynak olmadığından ismi ve içerisindeki bilgiler hatalı olabilir. Silinmesi gerektiğini düşünüyorum.--RapsarEfendim? 22:26, 2 Şubat 2013 (UTC)

  • Silinsin Silinsin--RapsarEfendim? 22:26, 2 Şubat 2013 (UTC)
  • Yorum Yorum Şuradan telif hakkı ihlali olduğu için alt bölümü silmiştim. Telif gördüğüm yerde, kaynak olarak; Tarih Boyunca Adana Ovasına Bir Bakış - Kasım ENER ,1973 Adana İl Yıllığı, adana.gov.tr, Dörtbinyıllık Öykü - T.C Adana Valiliği. gösterilmiş. --i.e.msj 22:43, 2 Şubat 2013 (UTC)
Söz konusu kitabı google book'ta ve kitabın içinde kilikya olarak arattığımda şunları buldum. Ayrıca google kitap aramasında kilikya olarak kitaplar mevcut. Fakat bu konuda bir isim benzerliği filan olabilir mi bilmiyorum. --i.e.msj 22:46, 2 Şubat 2013 (UTC)
Cevap Cevap Kilikya Krallığı'nın kuruluşunda büyük emekler veren Syennesis, o zaman da devletin başında bulunmaktaydı. denmiş maddede. Buraya göre "Syennesis", Pers İmp. döneminde bölgeswki satraplığı yönetene verilen unvan. Hatta o başlığı okuyunca, Kilikya Satraplığı'ndan bahsettiğini görüyorum, çoğu yanlış bilgiler olmak üzere :)--RapsarEfendim? 22:53, 2 Şubat 2013 (UTC)
Ben yalnızca eksikse bir hususu gündeme getireyim istedim. Konu ile ilgili tam bir bilgim yok. Olacaksa da, epey bir araştırma yapmam lazım. fakat siz yanlış olduğuna dair biraz daha bilgi eklerseniz silinmesi için oy kullanabilirim :).--i.e.msj 23:04, 2 Şubat 2013 (UTC)
Benim de yok fazla :) Kilikya bölgesinin maddesi olmadığını gördüm, buraya yönlendirilmişti. Sadece içerik yanlış, verdiğim bağlantılardan kontrol edilebilir.--RapsarEfendim? 23:08, 2 Şubat 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Tartışmada da belirtildiği gibi hatalı içerik nedeniyle --i.e.msj 10:56, 3 Şubat 2013 (UTC)



Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın birleştirilmesi yönünde karar verilmiştir.--Vito Genovese 18:08, 9 Şubat 2013 (UTC)

1915'te tehcir edilen Ermeniler[kaynağı değiştir]

Ayrı bir sayfada olması yerine Tehcir Kanunu maddesinde işlenmesinin daha doğru olduğunu düşünüyorum. POVFORK (tarafsız bakış açısını ihlal etme amacıyla içerik "cımbızlama" denebilir) gibi duruyor, bence.--RapsarEfendim? 10:50, 3 Şubat 2013 (UTC)

  • Aktarılsın Aktarılsın--RapsarEfendim? 10:50, 3 Şubat 2013 (UTC)
  • Aktarılsın Aktarılsın Kesinlikle katılıyorum. --i.e.msj 10:57, 3 Şubat 2013 (UTC)
  • Aktarılsın Aktarılsın Yanlış görmediysem iki maddenin içeriği de neredeyse aynı buyüzden POVFORK değil de muhtemelen bir yanlışlık olmuştur.Khadkhall (mesaj) 17:09, 6 Şubat 2013 (UTC)

Yorum Yorum ana maddeden ayrılmış harhangi bir liste maddesinden bir fark göremiyorum. içerik cımbızlama meselesini anlayamadım yani. tehcir kanunu şu anda pek kapsamlı değil, dolayısıyla birleşebilir. ama daha kapsamlı olduğu durumda ayrı madde olmasında sakınca yok. --kibele 16:29, 3 Şubat 2013 (UTC)

  • Aktarılsın Aktarılsın Aktarılsın. ANADOLU (mesaj) 15:58, 8 Şubat 2013 (UTC)



Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vito Genovese 18:55, 8 Şubat 2013 (UTC)

İlhan özel[kaynağı değiştir]

Bu kişinin kayda değerlik kriterlerini taşıyıp taşımadığı konusunda topluluğun görüşünün gerektiğine inanıyorum.--Khadkhall (mesaj) 16:50, 6 Şubat 2013 (UTC)

  • Hızlı silinsin Gerek içerik gerekse kaynak yetersizliği sebebiyle katılıyorum KD olmadığına.--RapsarEfendim? 18:00, 6 Şubat 2013 (UTC)
  • Hızlı silinsin --kibele 11:24, 8 Şubat 2013 (UTC)
  • Hızlı silinsin Durduğu kabahat. ANADOLU (mesaj) 16:03, 8 Şubat 2013 (UTC)
  • Hızlı silinsin --Garbino ileti 16:18, 8 Şubat 2013 (UTC)



Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vito Genovese 08:17, 12 Şubat 2013 (UTC)

Kummahallesi[kaynağı değiştir]

Silifke'de bir mahalle, KD kriterlerini sağlamadığını düşünüyorum.--Sayginerv-posta 19:53, 7 Şubat 2013 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Gerekçeye katılıyorum.--RapsarEfendim? 19:54, 7 Şubat 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin --Emyilmesaj 05:26, 9 Şubat 2013 (UTC)
  • Yorum Yorum Vikipedi'de onlarca mahalle maddesi var. O zaman hepsi silinsin. --- C@no58 | mesaje-posta 10 Şubat 2013, 09:38 (UTC)
    KD değilse silinsin tabi. Vikipedi'de onlarca biyografi var diye 7 milyar insanın maddesini açalım o zaman.--Sayginerv-posta 09:56, 10 Şubat 2013 (UTC)



Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vito Genovese 00:11, 13 Şubat 2013 (UTC)

Erel Tellal[kaynağı değiştir]

KD bir şahıs olmadığını düşünüyorum. İlk kaynak dışındaki kaynaklar, Ankara Üniversitesi sitesine ait olduğundan KD'liği ispatlayıcı nitelikde değiller.--RapsarEfendim? 15:37, 8 Şubat 2013 (UTC)

  • Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK
  • Silinsin Silinsin--RapsarEfendim? 15:37, 8 Şubat 2013 (UTC)
  • Silinsin SilinsinKhadkhall (mesaj) 12:56, 10 Şubat 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Sayfayı ben hazırladım ve açtım. Bilgilerin güvenilirliği açısından da bir öğretim üyesinin üniversitedeki profil sayfasından daha güvenilir kaynak göremiyorum. Bu nedenle güvenilirliği sorgulanan farklı sitelerden kaynak belirtmek yerine üniversitenin profil sayfasına yönlendirmeyi uygun buldum. Kayda değerlilik açısından, vikipedi'nin kayda değerlik unsurlarını karşıladığı kanaatindeyim; ayrıca bunun popülerlik anlamına gelmediği konusundan da herkesin hemfikir olduğuna inanıyorum (bu yüzden google'daki haber sonuçlarının örnek gösterilmesi ne kadar doğrudur?). Mülkiye'deki Uluslararası İlişkiler bölümünde [16], bölüm başkanlığını yürütmekte olan Prof. Tellal'ın "google - akademik/kitaplar" kısımlarında verdiğiniz sonuçları bu kayda değerliği yeterince ispatlar sanırım. Çünkü, bir akademisyenin eserleri [17], onun kalıcılığını, kayda değer olup olmadığını gösteren en önemli unsurdur. Halen bu kayda değerlilik konusunda çekinceler varsa, kaynakçanın geliştirilmesini istemek en doğrusu olacaktır (anladığım kadarıyla "çoklu" kaynak konusunda çekinceler birleşmektedir) ve çalışma şablonu eklenebilir. Sayfanın silinmemesi gerekir. Öterbülbül (mesaj) Öterbülbül 19:43, 10 Şubat 2013 (UTC)
Güvenilir olmadığı iddiasında bulunmadım, bağımsız kaynak değildir yer aldığı üniversite.--RapsarEfendim? 20:26, 10 Şubat 2013 (UTC)
Çalıştığı kurumu bağımsız olarak görmeseniz bile, bahsettiğimiz kaynakta yer alan bilgiler sadece nereden mezun olduğu ve hangi yıl hangi ünvanla öğretim görevlisi olarak çalıştığından ibaret. [18] Ben de oradaki tarih aralığından oluşan verileri yazılı hale getirdim. Yoksa farklı kitabevlerinin sitelerinde kendisine ait bilgiler bulmak da mümkündür. (Mesela imge [19]) Daha önce de dediğim gibi, kaynak konusunda böyle bir çekince varsa, doğrudan silmek yerine maddeye çalışma şablonu koyup kaynakçanın çeşitlendirilmesini istemek daha doğru olacak diye düşünüyorum. Öterbülbül (mesaj) Öterbülbül 14:20, 11 Şubat 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Kaynak sorunu var. KD değil --Boyalikus (mesaj) 00:25, 11 Şubat 2013 (UTC)



Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vito Genovese 00:12, 13 Şubat 2013 (UTC)

Mehmet Buldurgan[kaynağı değiştir]

  • Silinsin Silinsin KD olmadığını düşünüyorum. ANADOLU (mesaj) 15:53, 8 Şubat 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Az önce ben de SAS göstermeyi düşünmüştüm bunu :) İçerik itibariyle ansiklopedik olmadığını düşünüyorum.--RapsarEfendim? 16:18, 8 Şubat 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin --Emyilmesaj 05:26, 9 Şubat 2013 (UTC)
  • Silinsin SilinsinKhadkhall (mesaj) 12:58, 10 Şubat 2013 (UTC)



Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda bir fikir birliğine varılamamıştır.--Vito Genovese 11:28, 15 Şubat 2013 (UTC)

Selma bint Amr[kaynağı değiştir]

Hz. Muhammed'in dedesi Abdilmuttalib'in annesi imiş. KD olduğunu düşünmüyorum.--RapsarEfendim? 17:10, 8 Şubat 2013 (UTC)

Emyil neden silinsin ?--Boyalikus (mesaj) 00:44, 11 Şubat 2013 (UTC)
Hz. Muhammed'in annesi, babası, onu yetiştiren dedesi gibi akrabaları kd'dir burda sorun yok. Hz. Muhammed'in hayatına bir şekilde etki etmiş akrabaları da kd olabilir ama dedesinin annesi ? Ne zaman doğup öldüğü yazmıyor ama büyük ihtimalle Hz. Muhammed'in hiç görmediği ve tek özelliği onun dedesini doğurmak olan biri kd midir ? Bence değildir. Coriolis'in dediği gibi kaynaklarla kdliğin ilgisi yok. Yarın bir kaynakta Hz. Muhammed'in beş kuşak önceki dedesinin annesini bulsak onu da mı ekleyeceğiz ?--Emyilmesaj 00:37, 12 Şubat 2013 (UTC)
Bu argumana göre en:Adnan bu kişiyi de hiç görmediği için bu kişi de KD değildir. Eğer inanç bağlamında bakıyorsanız zaten 100lerce kuşak öncesi yazılmış bknz: Adem, yok bilgi bakımından ise ulaşabildiği yere kadar zaten var ve İslam geleneği içerisinde yer alıyor. --Boyalikus (mesaj) 01:19, 12 Şubat 2013 (UTC)
  • Yorum Yorum Bu konuda biraz daha araştırılma yapılmalı ve kaynak bulunmalı. Kalsın demiyorum ama biraz araştırılmadan da silinmemelidir. --- C@no58 | mesaje-posta 10 Şubat 2013, 09:42 (UTC)
  • Silinsin Silinsin gerekçeye katılıyorum Khadkhall (mesaj) 12:59, 10 Şubat 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın KK'nın ne olduğunu çıkaramadım. Papyrus Aqaba, burada, ayrıca Journal of Semitic Studiesde rastladım ayrıca birkaç yerde daha. şurada da var. Bir sürü kaynak var yani. kolay gelsin. --Boyalikus (mesaj) 00:44, 11 Şubat 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Rapsar'ın "imiş" sözüne karşın, KD olduğu kanıtlandı. Evet, böyle biri var. Silinmemelidir.--- C@no58 | mesaje-posta 11 Şubat 2013, 06:53 (UTC)
Böyle biri yok demedim, Cano. @Boyalıkuş, kaynak olması değil, bu kaynaklar kullanılarak maddenin KD'liği ispat edilmelidir.--RapsarEfendim? 09:52, 11 Şubat 2013 (UTC)
Rapsar her seferinde bu değil, bu da değil aradığım bu da değil gibi davranıyorsun :) Kaynakları ekledim maddeye zaten. Ama kaynaklar varolduğu için bu maddeye eklenmek zorunlu yoksa silinir diye bir kural yok, burada gösterdim ekledim. Bunu sen de yapabilirdin başka biri de. Eğer kaynaksızsa, kaynaksız diye bir etiketleme vardı. Sanırım adaylıktaki "imiş" lafın biraz olayı bozuyor. Çünkü birkaç kaynak değil bir sürü kaynak var. Kolay gelsin. --Boyalikus (mesaj) 11:57, 11 Şubat 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın ve nihan'ın yorumu için de.. 'işte bu!' --kibele 12:02, 11 Şubat 2013 (UTC)
  • Yorum Yorum Ben Rapsar'ın yorumunu "İslam peygamberinin ninesi direkt KD midir?" şeklinde anladım. Yoksa bilginin doğruluğunu sorgulamıyor sanırım. Kaynaklar da soyağacı bilgisi veriyor sanırsam (atladıysam düzeltin), yoksa kişinin KD'liği hakkında ipucu vermiyor. Selamlar Coriolis (mesaj) 19:46, 11 Şubat 2013 (UTC)
İşte bu! Teşekkürler açıklama için Coroilis.--RapsarEfendim? 19:50, 11 Şubat 2013 (UTC)
Coriolis, İslam peygamberinin nenesi direkt KD'dir. Bu konu ile ilgili çok fazla açıklama yapmayacağım ama şunları söyleyebilirim şuradaki aile ağacı İslam ile ilgili literatür için hatta genel anlamda tüm dinler için önemli bir tartışma konusudur. en:Fatimah bint Sa'd veya en:Aminah bint Wahb gibi İslam tarihinde bir figürdür. Dolayısı ile invalid criteria burada çok esnek olmayacaktır. Yani bu maddede sıradan kayda değerlik kriterleri ile değerlendirme yapmamalıyız. Örnek peygamberin nenesi ne ödül kazanmış denilemez. Doğrulanabilir bir kişi mi ? Evet. Hakkında kendisinden bağımsız biyografi var mı ? Evet. Bunları anlamak için kaynak var mı ? Evet. Kendi başına bir madde olmasındaki sakıncayı ya da yanlışlığı anlamış değilim. Buna ek olarak buradaki ifadelerin hiç birisi de bu madde için geçerli olmuyor. Ayrıca maddenin tartışma sayfasında hiçbir şey tartışılmamışken buraya taşınmasını da doğru bulmuyorum. Genel olarak tüm SAM adayları için geçerli söylediğim. Yinelersem "imiş" lafından sonra, SAM oylamasının "hadi bakalım kaynak bulun ispat edin" gibi bir durum yoklamasına dönüştüğünü hissediyorum. Ancak buradaki sorun bunu yalnızca ben hissetmiyorum. Kolay gelsin. --Boyalikus (mesaj) 00:37, 12 Şubat 2013 (UTC)
Tam tersine, bu maddede sıradan kayda değerlik kriterleri ile değerlendirme yapmalıyız. Eğer kendisi İslam tarihinde önemli bir figür ise bu kriterleri zaten sağlayacaktır değil mi? Ek olarak, bu tartışma sezgiler, duygular veyahut bilmediğim başka konular ile beraber algılanacaksa size iyi tartışmalar. Selamlar Coriolis (mesaj) 01:14, 12 Şubat 2013 (UTC)
Zaten sağlanıyor KD'nin ilgili kriterleri. Hakkında 100 lerce yerli ve yabancı kaynak var. 3 tanesini ekledim herkes 3 tane eklerse büyük işler olur. Ayrıca İslam öncesi evlilik ile ilgili durumlar filan da var.--Boyalikus (mesaj) 01:19, 12 Şubat 2013 (UTC)
Özetlemeye çalışırsam (italikler elbetteki birebir çeviri değildir).
  • Referans 1: AQABA MEETING hakkında. 15 sayfalık makalede Selma bint Amr'ın adı bir kez geçiyor. Makalenin yazarı bir satırı deşifre ederken konuyu açmak için adını zikretmiş. Ama makale bambaşka bir konu hakkında.
  • Referans 2: New Light on the Life of Muhammad. 59 sayfalık dökümanda adı bir kez geçiyor. O da yine kendisi hakkında değil ilk kocası hakkındaki bir bölümde:Bu arada bu adamın karısı Selma aynı zamanda Muhammed'in nenesidir tarzında bir açıklama (Konu dışı: Kaynak refere ettiği bilgiyi de desteklemiyor).
  • Referans 3: Muhammad and the Origins of Islam. 334 sayfalık kitapta adı bir kez geçiyor (s. 77). Muhammed'in dedesi hakkındaki bölümde Haşim Selma ile evlendi. Selma daha önce başkası ile evliydi. şeklinde (Konu dışı: Kaynak refere ettiği bilgiyi de desteklemiyor).
  • Referans 4: Rabi'a The Mystic and Her Fellow-Saints in Islam. 252 sayfalik kitapta adı bir kez geçiyor. Belki bu kaynak KD'liği için öne sürülebilir (Konu dışı: Kaynak refere ettiği bilgiyi desteklemiyor).
  • Referans 5: MÜŞRİK ARAPLAR VE GELENEKLERİ. Web sitesinde adı bir kez geçiyor. Yine Muhammed'in nenesi olduğu bilgisi ile.
  • Referans 6: Glossary Of Islamic Terms. Bu kaynak Rapsar'ın tezini destekliyor. Bu İslami Terimler sözlüğünde adı bir kez geçiyor ve kendi maddesi yok. Oğlunun maddesinde Selma bint Amr'a rastlıyoruz.
  • Referans 7: Bir önceki referans ile aynı kaynak, farklı linkler.
  • Referans 8: E.J. Brill's First Encyclopaedia of Islam, 1913-1936. 5164 sayfalık (google öyle diyor) ansiklopedide adı bir kez muta başlığı altında (s. 774) Haşim'in karısı olarak geçiyor.
  • Referans 9: HASIMÎLER. Sayfada adı bir kez geçiyor. Haşim'in eşi olarak. (Konu dışı: Kaynak refere ettiği bilgiyi desteklemiyor).
  • Referans 10: Islam4theWorld. Sitede adı Hashim ('Amr) bin 'Abd Manaf bölümünde geçiyor. Eşi olduğu için.
Bütün bu referanslar bakarak (belki) sadece ref.4 sayesinde bir şarkı/mitosa konu olduğu için KD olduğu söylenebilir. Gerisi sadece kimsenin itiraz etmediği İslam Peygamberinin nenesi olduğu bilgisini teyid ediyor. KD desek bile makalenin ÖA olup olmadığı da tartışılmalı. Bu tartışma bana Zilan Deresi Katliamı SASlarını (kendi pozisyonumu) hatırlattı. Selamlar Coriolis (mesaj) 21:06, 12 Şubat 2013 (UTC)
Maddenin son sürümüne göre geçersiz kalan yorumlarımı çiziktirdim. Yukarıdaki yorumlar ve referans sıralamaları eski bir sürüme göredir. Selamlar. Coriolis (mesaj) 02:40, 13 Şubat 2013 (UTC)
Böyle biri olmadığına dair kuşkum yok da, Coroilis'in dediği gibi sadece akraba olduğundan ve kaynaklarda sadece "adı" geçtiğinden ansiklopedik kabul edilir mi bilemiyorum.--RapsarEfendim? 21:53, 12 Şubat 2013 (UTC)
  • Tamam, Nuru Muhammed kavramına filan geçecektim gerek kalmadı. İslam öncesi toplumda çok büyük önem atfedilen kadınlardan biri, şairliğinden söz eden kaynaklar buldum ama biraz daha özenli bir kaynak arayışı içindeydim. O zamanın nüfusunu filan düşünün, oradan bir kadının (peygamber ninesi olması mühim değil) ismi bugüne kadar kendisi ile kaynaklara geçmiş. Üstelik sağlam kaynaklara. Bunun dışında aslen yahudi olması ve abdulmenaf'ın da doğal olarak yahudi olduğu gibi kavramlar da eklenecekti. Daha eklenecek şeyler vardı. Zilan denilince söylenecek bir şey kalmadı. Aynı şey değil, orada anlatılan bir olaydı burada ise bir kişi, orada kaynaklar tahrif ediliyordu burada ise kaynaklar var, orada kaynaklar Ağrı isyanlarını anlatıyordu burada direkt kişinin kendisini anlatıyor. Zilan konusunda fikrim hala değişmedi Reality'nin usülsüz bir şekilde, başka madde ile birleştirilmesi gerektiği halde sırf geçmişleri birleşmedi diye geri getirdiği bir maddedir. Kişisel olarak merak ediyorsanız benim için o olay katliam değildir... Ancak şu andan sonra ben bu konu hakkında kalem oynatmayacağım. Silinme kararı verilirse mesaj sayfama bir bildiri yaparsanız sevinirim, zira kopyalamak istiyorum. Daha fazla da madde kurtarmak kaynak bulmak için uğraşı verecek değilim zamanım çok değerli. Oylamayı kapatacak kimse oyumu geçersiz sayabilir. Herkese kolay gelsin . --Boyalikus (mesaj) 23:10, 12 Şubat 2013 (UTC)



Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vito Genovese 00:13, 13 Şubat 2013 (UTC)

Meriç Eryürek[kaynağı değiştir]

Gerek içerik gerekse kaynak yetersizliği sebebiyle ansiklopedik bir şahıs olduğunu düşünmüyorum. Silinmesi yönünde karar çıkarsa, kitabı Tarumarname'yi de silmek gerekecek.--RapsarEfendim? 17:16, 8 Şubat 2013 (UTC)

  • Silinsin Silinsin--RapsarEfendim? 17:16, 8 Şubat 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin KD olmadığını düşünüyorum. Khadkhall (mesaj) 13:01, 10 Şubat 2013 (UTC)



Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vito Genovese 00:14, 13 Şubat 2013 (UTC)

Gil Perez[kaynağı değiştir]

Ansiklopedik olmaktan uzak, bir dedikodu konusu. silinmesi gerektiğini düşünüyorum.--Sayginerv-posta 17:24, 8 Şubat 2013 (UTC)



Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vito Genovese 00:15, 13 Şubat 2013 (UTC)

Sarai Sierra[kaynağı değiştir]

Tek bir olay sebebiyle gündeme gelen kişiler KD kabul edilmediğinden, maddenin KD old. düşünmüyorum.--RapsarEfendim? 18:40, 8 Şubat 2013 (UTC)

  • Yorum Yorum siz neye göre karar veriyorsunuz önüne geleni siliyorsunuz ya görmüyormusunuz ? sayfalarca yer etmiş gazetelerde Sarai Sierra ölümü sansasyonel değilmi Guila Albini isimli voleybolcuda en ufak ayrıntı yok sadece atlamış intihar etmiş denmiş kaydadeğer oluyor doğru karar verilmiyor bazılarınız yanlışsınız silin gitsin Meriç Soylu ablayıda yok saydınız ? neye göre acaba ? o başarılı işlere imza atmış siz yok diyorsunuz sizin vasfınız nedir ? bunu sorgulamak lazım yazık bu sitede gerçek insanlara değil teröristlere bile yer veriliyor ama sanat adına uğraşanlara didinenlere değil....Bu imzasız yazı 213.153.214.152 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 17:24, 10 Şubat 2013‎
  • Silinsin Silinsin--RapsarEfendim? 18:40, 8 Şubat 2013 (UTC)
  • Yorum Yorum Kalsın yada silinsin demiyorum ama Pippa Bacca da tek bir olayla gündeme gelmemiş miydi ?--Emyilmesaj 05:28, 9 Şubat 2013 (UTC)
Gelinlikle seyahati sebebiyle (aktivist olarak) falan da KD olabilir.--RapsarEfendim? 11:21, 9 Şubat 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin -- Supermæn (mesaj) 09:01, 9 Şubat 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Allah rahmet eylesin. İnsan ama KD bir kişi değil. Sadece gündemimize geldi. Bu yüzden maddesi açılmaz. Yani normal bir insandı. O zaman benim de maddem olsun :) --- C@no58 | mesaje-posta 10 Şubat 2013, 07:45 (UTC)
  • Yorum Yorum Türkiye'de bir sürü cinayet işlenirken Türk vatandaşlarının öldürülmesi üzerine bu kadar haber yapmayan sınalgı ve gazeteler nedense söz konusu Amerikan vatandaşı olunca günlerce kayıp, öldürüldü mü, cesedine ulaşıldı, kim öldürdü, neden öldürdü vs. diyerek bu konunun üzerinde durdular. Hatta Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli bile bu olay aydınlatılsın falan gibisinden bir konuşma yapmış (Amerikan vatandaşları Türk milliyetçilisini neden bu kadar ilgilendiriyorsa)... Birisi de Pippa Bacca'nın maddesi var demiş. O sadece Türkçe vikipedide yok; İngilizce, Almanca, İtalyanca ve daha başka dillerdeki Vikilerde de var. Ya Amerikan vatandaşı Sarai Sierra hakkında İngilizce (aynı zamanda Puerto Rico kökenli imiş yanılmıyorsam) İspanyolca gibi değişik dillerde madde var mı? Olayın üzerinde matbuat / medya fazla durdu diye Türkiye'ye turist gibi gelip öldürülen birinin ansiklopedi maddesi yapılması biraz sözlük adını verdikleri sözlükten başka şeylere benzeyen sitelerin uygulamaları gibi olmaz mı? --88.238.186.181 08:37, 10 Şubat 2013 (UTC)
  • Yorum Yorum MHP'yi karıştırmayın lütfen Guila Albini isimli voleybolcu var 2012'de ölmüş sadece ölmüyle ilgili bilgi verilmiş sayfaya bakarsanız Sarai Sierra'nın kaçakçık olma durumu bile var buda hadiseyi büyük boyutlara taşıyıp ölümü sonrasi sansasyonel olmasını sağlayabilir ansiklopedik açıdan değer taşmayabilir ama işin arka planında kalan yanları ilgiye değer kılmakta bilginize... Bu imzasız yazı 212.253.150.81 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 21:26, 11 Şubat 2013‎
  • Silinsin Silinsin kayda değer bir konu henüz değil dolaysıyla silinsin Pippa Bacca olayı gibi sosyolojik bir olaya dönüşürse tekrar açılabilinir. Khadkhall (mesaj) 13:06, 10 Şubat 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Kayıp beyaz kadın sendromuna benzer bir hadise ("kayıp yabancı kadın sendromu"?). — Pınar (mesaj) 10:22, 11 Şubat 2013 (UTC)



Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.--Vito Genovese 07:46, 16 Şubat 2013 (UTC)

Büyük Ev Ablukada[kaynağı değiştir]

Grup sadece bir albüm yayınlamış, onu da kendileri yayınlamışlar. KD olduğunu düşünmüyorum ilgili politikamıza göre.--RapsarEfendim? 11:01, 10 Şubat 2013 (UTC)

Politika ne derse o değil miydi?--RapsarEfendim? 17:29, 10 Şubat 2013 (UTC)
evet o! ne diyor politikada? "Konunun birçok kez güvenilir ve müzisyen/gruptan bağımsız olarak yayımlanmış kaynaklarda (haber yazıları, radyo/TV programları, vb.) geçmiş olması." --kibele 18:59, 10 Şubat 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın kibele'nin bulduğu kaynaklar bence yeterli. — Pınar (mesaj) 10:36, 11 Şubat 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın diyeceğim fakat kibele'nin de zikrettiği bazı kaynaklarda daha eski bir zamanda kurulmuş, 1990'larda dağılmış ve daha sonra tekrar kurulmuş bir gruptan bahsediliyor. maddedekiyle aynı mıdır acaba? bunların yaşı 1990'larda dağılacak kadar eskiye gitmeğe müsait midir? yani bir karışıklık olmasın? ANADOLU (mesaj) 14:25, 14 Şubat 2013 (UTC)
Merhaba Anadolu. Son kaynaktaki bilgiler kurgu (muhtemelen grubun kendisi için yazdığı mizahi bir tarih). Fakat tüm kaynaklar aynı gruptan bahsediyor. Tarafsız birçok kaynak tarafından konu edildiği için ben de maddenin kalmasından yanayım. -- Güzelonlu (mesaj) 15:16, 14 Şubat 2013 (UTC)
Teşekkürler açıklamanız için. fakat görünen o ki birileri daha bu mizahi tarihi ciddiye almış (kibele'nin sıralı kynaklarından 2.si örneğin). bu durumda 1990'larda dağılma hikayesinin kurgu olduğunu da mümkünse kaynaklandırarak maddeye eklemek gerekir belki. zira biri çıkıp yukarıda zikredilen kaynaklara dayanarak "bunların evveliyatı şöyledir" derse, ne yapmak lazım? ANADOLU (mesaj) 20:35, 14 Şubat 2013 (UTC)
Sanırım iyi kötü mutabıksınız bu konuda. Kapatıyorum tartışmayı diyalogunuzu böldüğüm için üzülerek. Mesajla devam etmenizi rica ederek.--Vito Genovese 07:45, 16 Şubat 2013 (UTC)



Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--kibele 16:08, 14 Şubat 2013 (UTC)

Ais Ezhel[kaynağı değiştir]

KD olduğunu düşünmüyorum ilgili politikamıza göre.--RapsarEfendim? 11:06, 10 Şubat 2013 (UTC)

  • Silinsin Silinsin--RapsarEfendim? 11:06, 10 Şubat 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Gerekçeye katılıyorum. — Pınar (mesaj) 10:27, 11 Şubat 2013 (UTC)
  • Hızlı silinsin KD değil. ANADOLU (mesaj) 13:50, 14 Şubat 2013 (UTC)



Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--kibele 16:03, 14 Şubat 2013 (UTC)

Mehmet akça[kaynağı değiştir]

Bu kişinin kayda değerlik kriterlerini taşıyıp taşımadığı konusunda topluluğun görüşünün gerektiğine inanıyorum.--Khadkhall (mesaj) 12:47, 10 Şubat 2013 (UTC)

  • Hızlı silinsin--RapsarEfendim? 12:54, 10 Şubat 2013 (UTC)
  • Hızlı silinsin-- KD'liğin hiçbirini karşılamıyor. esc2003 (mesaj) 10:07, 11 Şubat 2013 (UTC)
  • Hızlı silinsin KD değil. ANADOLU (mesaj) 13:49, 14 Şubat 2013 (UTC)
  • Hızlı silinsin Bunun için SAS mı açılır? --- C@no58 | mesaje-posta 14 Şubat 2013, 14:14 (UTC)
  • Hızlı silinsin --Garbino ileti 14:26, 14 Şubat 2013 (UTC)



Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--kibele 09:34, 20 Şubat 2013 (UTC)

Karadirek (bucak)[kaynağı değiştir]

Türkiye'de bucak teşkilatları bulunmadığı için, bucak maddelerinin silinmesini öneriyorum. Bucak, sadece mevzuatta geçen bir teşkilat. Fiili olarak Türkiye'nin hiçbir yerinde uygulanmıyor. Son büyükşehirler yasasıyla da, büyükşehir bulunan illerdeki bucaklar, resmi olarak da son buldu. Vikipedi'de 20 tane bucak maddesi bulunuyor. Tek tek sas sayfası açmak istemedim.

  1. Karadirek (bucak)
  2. Yenice (bucak)
  3. Cevizli (bucak)
  4. Binbaşıeminbey (bucak)
  5. Veliköy (bucak)
  6. Sarıbeyler (bucak)
  7. Kozcağız (bucak)
  8. Maden (bucak)
  9. Kuruçay (bucak)
  10. İlyasbey (bucak)
  11. Ovakışla (bucak)
  12. Kocaaliler (bucak)
  13. Tahtaköprü (bucak)
  14. Hacıhamza (bucak)
  15. Tepe (bucak)
  16. Konuralp (bucak)
  17. Kırka (bucak)
  18. Fevzipaşa (bucak)
  19. Kovanlık (bucak)
  20. Yağmurdere (bucak)

Sadrettin mesaj 13:55, 10 Şubat 2013 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Öneri gayet mantıklı.--RapsarEfendim? 14:07, 10 Şubat 2013 (UTC)
  • Taşınsın Taşınsın 2, 6, 11, 12, 18 ve 19'un adları; merkezlerinin adı olarak değiştirilsin (örn. Yenice (bucak)Yenice, Haymana). Kalanları da silinebilir, veya merkezlerinin maddelerine yönlendirilebilir. -- Supermæn (mesaj) 14:25, 10 Şubat 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin - Sadrettin'e katılıyorum.--Vito Genovese 11:31, 15 Şubat 2013 (UTC)
  • Yorum Yorum Konu birebir tutuyor mu, aslında emin değilim. Ama aklıma şu örnekleri getirdi: de:Landkreis Aachen, de:Kreis Aachen ve de:Städteregion Aachen. Örnek verdiğim maddelerin hepsi Aachen ilinin (şehrinin değil) tarih içindeki isimleri. 80 sene Landkreis olmuş, sonra Kreis olmuş en son da Städteregion oldu. Hepsinin farklı özellikleri var ama neredeyse aynı araziden bahsediyoruz. Demek istediğim, eskiden bir bölge resmi olarak bucak ise ve artık farklı bir şekilde tanımlanıyorsa eskisini silmek doğru değil sanki. Umarım tartışmayı tamamen yanlış bir şekilde anlamadım. Selamlar Coriolis (mesaj) 16:29, 17 Şubat 2013 (UTC)



Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.

--Mskyrider ileti 23:35, 21 Şubat 2013 (UTC)

2006 İsrail-Lübnan Krizi kronolojisi[kaynağı değiştir]

tek bir günün kronolojisi.. 2006 Lübnan Savaşı'na aktarılabilir. --kibele 20:08, 11 Şubat 2013 (UTC)

  • Tek bir gün? Aşırı eksik bir madde o zaman :)--RapsarEfendim? 20:12, 11 Şubat 2013 (UTC)
  • Aktarmak isteyen aktarsın ama kimse ilgilenmeyecek ise Kalsın Kalsın. Eksik olduğu belirtilmiş zaten. — Pınar (mesaj) 09:34, 15 Şubat 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Aşırı, ama gerçekten aşırı eksik. Aktarılması manasız bu şekilde.--RapsarEfendim? 22:37, 15 Şubat 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Rapsar ile aynı fikirdeyim.--Vito Genovese 07:47, 16 Şubat 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin --Garbino ileti 15:04, 19 Şubat 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Deneme amaçlı bir sayfa gibi. esc2003 (mesaj) 08:19, 21 Şubat 2013 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vito Genovese 00:21, 17 Şubat 2013 (UTC)

DocHuman[kaynağı değiştir]

Bu madde, Pinar tarafından kayda değerlik sorunu gerekçesiyle hızlı silinme için etiketlenmişti. Ancak çok bariz bir KD sorunu olmadığını, konunun toplulukça tartışılması gerektiğini düşünüyorum. Şahsen bir görüş belirtmeyeceğim bu konuda, sadece aracı konumdayım. Son bir not olarak metin için OTRS izninin mevcut olduğunu belirteyim.

Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK

Vito Genovese 10:35, 12 Şubat 2013 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Kayda değerliğini ispatlayacak yeterince bağımsız ve güvenilir kaynak olmadığı sebebiyle.--RapsarEfendim? 10:42, 12 Şubat 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Düşüncem değişmedi. — Pınar (mesaj) 10:47, 12 Şubat 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Sayfanın içeriği bir ürünü pazarlamaya yönelik gibi gözüküyor her nekadar bu öznel bir izlenimde olsa ürünün vebsitesinin giriş sayfasıyla aynı içeriği taşıması bunu destekler nitelikte. Bu yüzden sayfa kalsa bile içeriğin bağımsız kaynaklar gösterilerek değiştirilmesi gerekmekte bunun için gerekli olan kaynaklar bulunamadığına göre (en azından ben bulamadım) sayfanın silinmesinden yanayım.Khadkhall (mesaj) 12:29, 12 Şubat 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Vikipedi:Kayda değerlik (organizasyonlar ve şirketler) altındaki ürünler tartışmasından yola çıkarak, madde kısaltılıp şirket maddesine eklenebilirdi belki. Ancak şirkete (Netle) ait madde yok. Bu şirketin kayda değer olup olmadığı da açık değil ama ana şirket olan Netsis kesinlikle kaydadeğer. Netsis maddesi de ne yazık ki yok, sadece firmanın resmi yüklenmiş. Bence bir Netsis maddesi oluşturup, şirket maddesinin içinde ürünleri de kısaca yazılsa iyi olur. Gazetelerde çıkan yazılar şirketin sitesinde var zaten, bunlardan yararlanılabilir. Bu ürün ise henüz kayda değer görünmüyor. Bağımsız kaynaklar tarafından hakkında yazılmış birşey bulamadım, sektörde önemli bir ödül almamış vb. Mukaddimeileti 12:35, 12 Şubat 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Bu madde ilk oluşturulduğunda Kullanıcı:Gezginrocker tarafından telif ve reklam gerekçeleriyle silinmek üzere etiketlenmiş, Mskyrider OTRS izni sebebiyle silinmeyeceğini kayda değerlik ile ilgili konunun tartışılabilir olduğunu söylemiş. Biraz internet üzerinde bakındım ama ben de kayda değerlik vasfı sağlayacak bir şeye rastlayamadım. Reklam odaklı genelde bulunanlar da ya da nasıl kullanılır ne işe yarar yani, sayfada yazanlar. Bunun dışında madde içeriği bence ansiklopedik olmaktan da uzak, bildiğin reklam metni gibi. "Bu alandaki birçok üründen kendini farklılaştıran DocHuman gelecekte birçok iş modelinin süreçlerle yürütülmesi durumunda ortaya çıkabilecek kurum ya da grup karmaşasını önleyecek tedbirlere sahiptir." "Doküman yönetimi ve iş akış yönetimi için ayrı paket kullanımına gerek kalmayacaktır Farklı sistemlerle bütünleşik çözümler hızlı ve etkin şekilde tasarlanabilir Bilgi denetimi, güvenliği ve paylaşımı tek bir noktadan yapılabilir" "DocHuman uzman ekibi tarafından sektörlere göre hazırlanan çözümler özel ekranlarla ve süreçlerle daha uygun maliyetlerle kullanıma sunulmaktadır" vs. OTRS izni altında bir reklama aracılık ediyoruz sanki.. --Garbino ileti 13:50, 12 Şubat 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin DocHuman Kullanım Faydaları başlığı altındaki ifadeler ve genel üslup açısından doğrudan reklam nedeniyle silinmesi gerekirdi. OTRS konusunda yine kafam karıştı, bence bu tarz izinler değerlendirmeye bile alınmamalı, kısaca otrs konusunda Garbino gibi düşünüyorum. --Boyalikus (mesaj) 14:07, 12 Şubat 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Bir yazılım için KDlik kriteri üç aşağı beş yukarı Eğer alanında bilindik bir yazılımsa KDdir., değil mi? Bu kriteri sağladığını düşünmüyorum. Tek derdimiz yazım stili olsaydı düzenle etiketi yerleştirmenin yeterli olacağını savunurdum. Selamlar. Coriolis (mesaj) 21:23, 12 Şubat 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Ansiklopedik bilgi vermek amacıyla değil, reklam amacıyla oluşturulduğu çok açık. ANADOLU (mesaj) 13:48, 14 Şubat 2013 (UTC)



Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Telif hakkı ihlali nedeniyle hızlı silindi.--Vito Genovese 15:22, 16 Şubat 2013 (UTC)

High Heavens[kaynağı değiştir]

Ne olduğunu pek anlayamadım, sanırım bir bilgisayar oyunu, şöyle bir sayfa dışında birşey yok. Ben silinsin diyorum, topluluğun fikri ne acaba?--Mukaddimeileti 23:02, 12 Şubat 2013 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Diablo adlı oyundaki bir yer :) KD olmadığı konusuna katılıyorum.--RapsarEfendim? 23:06, 12 Şubat 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin KD olmadığı gibi telifli de. ANADOLU (mesaj) 13:47, 14 Şubat 2013 (UTC)
  • Telif sorunu varsa maddeyi işaretleyebilir misiniz? — Pınar (mesaj) 09:42, 15 Şubat 2013 (UTC)
Şuradan alınmış. Hızlı sildim maddeyi.--Vito Genovese 15:22, 16 Şubat 2013 (UTC)



Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda bir fikir birliğine varılamamıştır.--Vito Genovese 21:07, 27 Şubat 2013 (UTC)

Şablon:Osmanlı savaşları[kaynağı değiştir]

Her savaş için xxx Savaşı'nın muharebeleri gibi şablonlarımız var. Bu şablon, mevcut haliyle hem savaşları hem de muharebeleri içeren, karmaşık bir şablon. Her muharebe veya her savaş aynı kefede değerlendirilemiyor, bazı muharebeler bir savaşın parçasıyken, bazıları bağımsız oluyor. Tüm bunları göz önüne aldığımızda kullanışsız, bolca yanlış içeren/içerme ihtimali olan bir şablon olduğunu ve silinmesi gerektiğini düşünüyorum.--RapsarEfendim? 23:38, 12 Şubat 2013 (UTC)

  • Silinsin Silinsin--RapsarEfendim? 23:38, 12 Şubat 2013 (UTC)
  • Yorum Yorum Bu şablonun kullanıldığı her maddeye (64 adet sanırsam) hali hazırda var olan daha iyi bir şablon ekleyebiliyor muyuz? Coriolis (mesaj) 02:48, 13 Şubat 2013 (UTC)
Hayır. İşte dediğim noktalardan biri de bu. Sazlıdere muharebesi mesela, koca savaşlarla aynı kefede değerlendirilemeyecek kadar küçük ve bir savaşın parçası olmayan muharebe. Edirne'nin kurtuluşu yer alıyor mesela şablonda, o da Bakan Savaşları'nın bir parçası.--RapsarEfendim? 08:39, 13 Şubat 2013 (UTC)
  • Yorum Yorum Coriolis'e katılıyorum. Önemli bir şablon, silinmesi yerine düzenlemeye gidilmesi daha mantıklı.--Emyilmesaj 03:45, 14 Şubat 2013 (UTC)
Dediğim gibi, esas problem ne içerdiği değil, ne içermesi gerektiği.--RapsarEfendim? 08:45, 14 Şubat 2013 (UTC)
Şablonun şu haliyle yanlış olduğu konusunda sana katılıyorum. Benim dediğim şu örneğin bu şablonda gerileme dönemi bölümünde 1768-1774 Osmanlı-Rus Savaşı (Aspindza-Orlov-Çeşme-Larga-Kartal ovası-Kerç) şeklindeki gibi düzenlense olmaz mı ? Bu şekilde şablon çok karışık olursa kuruluş, yükselme,duraklama... diye ayrı ayrı da şablonlar da oluşturulabilir. --Emyilmesaj 23:34, 14 Şubat 2013 (UTC)
Fena hâlde şişer, kullanışsız hale gelir :) Balkan Savaşları, I. Dünya Savaşı gibi büyük savaşlarda irili ufaklı birçok muharebe, çarpışma, kuşatma vs. var.--RapsarEfendim? 23:36, 14 Şubat 2013 (UTC)
O halde bir savaşın içinde yer alan muharebe, çarpışma, kuşatmaları kaldırsak. Sadece 1. Balkan Savaşı, 1. Dünya Savaşı, 1768-1774 Osmanlı-Rus Savaşı, 1735-1739 Osmanlı-Rus-Avusturya Savaşı gibi maddeler kalsa şablonda. O zaman nasıl olur ? --Emyilmesaj 23:48, 14 Şubat 2013 (UTC)
O zaman da en başa dönüyoruz işte :) Sazlıdere muharebesi küçük çaplı bir muharebe mesela. Bununla I. Dünya Savaşı aynı kefede olamaz. Tahut deniz muharebeleri var, bazıları bir savaşın parçası, bazıları bağımsız. Birisi var, ötekisi yok, çorba oluyor.--RapsarEfendim? 23:51, 14 Şubat 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın - Şablon karmaşık diye silersek, o zaman çok işimiz var... Silinmemeli. Ama düzenlenebilir tabiki. Kalsın.--- C@no58 | mesaje-posta 14 Şubat 2013, 14:12 (UTC)
  • Kalsın Kalsın - Şablonun amacından saptırıldığını düşünüyorum. Şablonun asıl amacı Osmanlı'nın yaptığı önemli savaşlara yer vermekti. Şablonun yeniden gözden geçirilerek kalmasından yanayım.--Türk Süvarisi ileti 22:17, 20 Şubat 2013 (UTC)
Kime göre, neye göre önemli?--RapsarEfendim? 22:22, 20 Şubat 2013 (UTC)
Ülkeyi sosyal, ekonomik, mali ve siyasi açıdan önemli ölçüde etkilemiş savaşlar.--Türk Süvarisi ileti 22:27, 20 Şubat 2013 (UTC)
Yanlış anladın. Kim yahut ne belirliyor "önemli" kriterini? Her savaş illa ki etkiler ekonomiyi. Edirne'nin fethi kuruluş dönemi için büyük bir askerî kayba yol açmışken -atıyorum-, yükseliş dönemi için hiçbir şeydir.--RapsarEfendim? 08:19, 21 Şubat 2013 (UTC)
Silinsin Silinsin - Beni ikna ettin. Ben tarih okuyorum. Aynı profesör gibi konuştun. Önemli kriterinin kime göre olduğu konusundaki görüşüne katılıyorum. Oyumu geri çekiyorum ve silinmesi lehinde oy veriyorum.--Türk Süvarisi ileti 23:09, 21 Şubat 2013 (UTC)



Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--kibele 22:12, 17 Şubat 2013 (UTC)

Çağıl Serbeş[kaynağı değiştir]

Gerek maddenin içeriği gerekse kaynak yetersizliği sebebiyle ilgili kriterleri karşılamadığını düşünüyorum.--RapsarEfendim? 22:34, 13 Şubat 2013 (UTC)



Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vito Genovese 15:17, 19 Şubat 2013 (UTC)

Alper Ataman[kaynağı değiştir]

kayda değerlik problemi var gibi görünüyor. ama gözümden kaçan bir şey olma ihtimaline karşı buraya getirmek istedim. --kibele 19:51, 14 Şubat 2013 (UTC)

  • Silinsin Silinsin bu "antronor" arkadaş KD degil galiba. FIDE'de "master" derecesi ve Rusça'dan çevirdiği bir satranç kitabına ilişkin bilgiler var nette. bunlara binaen politikalarımız (Allah yokluklarını göstermesin) kendisini KD yapar mı, bilmiyorum. ANADOLU (mesaj) 20:47, 14 Şubat 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin KD değil. — Pınar (mesaj) 09:39, 15 Şubat 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin--Abuk SABUK msj 19:14, 15 Şubat 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin KD kriterlerini karşılamıyor. esc2003 (mesaj) 07:45, 17 Şubat 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Biraz bakındım ben de, KD kriterlerinin dışında görünüyor. --Garbino ileti 15:09, 19 Şubat 2013 (UTC)



Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.--Vito Genovese 07:34, 21 Şubat 2013 (UTC)

Mutlu Tönbekici[kaynağı değiştir]

Kayda değer olmadığını düşünüyorum. — Pınar (mesaj) 09:50, 15 Şubat 2013 (UTC)

  • Silinsin Silinsin ben de. ANADOLU (mesaj) 10:13, 15 Şubat 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Hafif yazılar yazsa da yeterince kayda değer bence.--Abuk SABUK msj 19:13, 15 Şubat 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın sadece yazdıklarıyla değil, kendinden sözedilmesiyle de kayda değer. [26], [27], [28] kibele 08:35, 16 Şubat 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Silinmesi için bir neden yok, kriterli karşılıyor. esc2003 (mesaj) 11:26, 16 Şubat 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın --Boyalikus (mesaj) 20:28, 17 Şubat 2013 (UTC)
  • Yorum Yorum Bu kişi gazetelerde köşe yazarlığı yaptığı için mi yoksa kendinden sözedildiği için mi kayda değer sayılır? Birden fazla gazetede bahsi geçen, röportaj veren sayısız insan varken bu şahsı özel veya kalıcı kılan nedir, anlamakta zorlanıyorum. Kayda değerlik için ikincil kaynaklarda konu edilmesi gerekir ama aynı zamanda konu edilişin derinliği de sorgulanmalı. — Pınar (mesaj) 08:11, 19 Şubat 2013 (UTC)
Köşe yazarlığı yapıyor, yazılarından dolayı adından söz ettiriyor. Bunlar olduktan sonra özel hayatıyla ilgili haberlerin çıkması da olağan bir durum zaten. esc2003 (mesaj) 08:22, 19 Şubat 2013 (UTC)



Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vito Genovese 08:14, 20 Şubat 2013 (UTC)

Alevi Belleği[kaynağı değiştir]

Kayda değer olmadığını düşünüyorum. — Pınar (mesaj) 09:53, 15 Şubat 2013 (UTC)



Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vito Genovese 08:15, 20 Şubat 2013 (UTC)

Süleyman Paşa[kaynağı değiştir]

Belgrad'ı kuşatmasından başka bir bilgi bulamadım hakkında. Şu arama faydalı olabilir bakmak isteyenlere. Ansiklopedik olmadığını düşünüyorum.--RapsarEfendim? 22:36, 15 Şubat 2013 (UTC)



Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vito Genovese 13:41, 22 Şubat 2013 (UTC)

Turgay Kaytancı[kaynağı değiştir]

Gerek maddenin içeriği gerekse kaynak yetersizliği sebebiyle KD olduğunu düşünmüyorum maddenin.--RapsarEfendim? 16:49, 17 Şubat 2013 (UTC)



Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.--Vito Genovese 13:44, 22 Şubat 2013 (UTC)

Kırıka[kaynağı değiştir]

İlgili kayda değerlik kriterlerimizi sağlamıyor diye düşünüyorum. Ünlü bir müzik yayım şirketi aracılığıyla en az iki albüm yayımlamış olmalı. Müzik şirketinin ünlü olduğu tartışmalı ise bu şirketin en az birkaç yıllık bir geçmişi olmalı, önemli sayıda sanatçının albümünü yayınlamış olmalı ve bu kişilerin pekçoğu da kayda değer olmalıdır. kriteri var, şirketin sitesine baktığımızda kriterde söylendiği gibi bir şirket olmadığı açık. Diğer kriterleri de sağlamıyor gördüğüm kadarıyla.--RapsarEfendim? 16:55, 17 Şubat 2013 (UTC)

Önemli olan ispat, başa dönmeyelim istersen sürekli. Şirketi yeterli bulmak ne demek? Kriterlere göre konuşalım.--RapsarEfendim? 20:39, 17 Şubat 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın grup ve şirket elbette yeterlidir tam da alıntı yapılan cümle nedeniyle. Senem Diyici, Sumru Ağıryürüyen, Çilekeş ve Ceylan Ertem'i kayda değer saymamayı ve 2005'te kurulan ve alternatif müzik alanında tanınan bir şirketin kayda değer olmadığının neden açık olduğunu konuşmak gerek 'başa dönmemek' için. kibele 21:28, 17 Şubat 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın
  • Birden fazla albüm
  • Eski şirket
  • KD sanatçılar. Kibele Gevende'yi unutmuş. :)) Selamlar Coriolis (mesaj) 16:33, 18 Şubat 2013 (UTC)
O isimlerle ne kastedildiğini anlayamadım açıkçası.--RapsarEfendim? 16:46, 18 Şubat 2013 (UTC)
silme gerekçesinde kayda değer şirket olması gerektiğini söylemiş, "önemli sayıda sanatçının albümünü yayınlamış olmalı ve bu kişilerin pekçoğu da kayda değer olmalıdır. kriteri var" alıntısını yapmışsınız ve "kriterde söylendiği gibi bir şirket olmadığı açık" demişsiniz de.. bu isimler, bu şirketten albümü yayımlanan isimler. şimdi anlaşılmıştır umarım. @coriolis. hakkaten gevende'yi nasıl unutmuşum ki! kibele 17:11, 18 Şubat 2013 (UTC)
Sayfada göremediğim için sordum.--RapsarEfendim? 17:22, 18 Şubat 2013 (UTC)
Şura da onunmuş, görmemişim.--RapsarEfendim? 17:23, 18 Şubat 2013 (UTC)
nihan'ın verdiği bağlantıda olduğu ve 'önemli olan ispat' demeden önce ona bakmış olduğunuzu tahmin ettiğim için ayrıca vurgulamaya gerek duymamıştım. kibele 17:49, 18 Şubat 2013 (UTC)
Bakmamıştım ona. Üstüne gelince linkin, en başta verdiğim linkle aynı linki verdiğini sanmıştım. Benzese de farklı linklermiş.--RapsarEfendim? 18:42, 18 Şubat 2013 (UTC)



Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın birleştirilmesi yönünde karar verilmiştir.--Vito Genovese 10:23, 23 Şubat 2013 (UTC)

Zil Çalınca Avı[kaynağı değiştir]

10 dakikalık bir TV filmiymiş. Ayrı bir madde olarak değil de Zil Çalınca maddesinde işlenmesi daha uygun gibi.--RapsarEfendim? 17:46, 18 Şubat 2013 (UTC)



Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vito Genovese 21:09, 27 Şubat 2013 (UTC)

Türkiye Cumhuriyeti Yeni Anayasa Taslağı (2007)[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Daha önce iki kez silinmeye aday gösterilmiş olan bu sayfayı bu sefer ben aday gösteriyorum. Çünkü sayfanın hiçbir şekilde ansiklopedik değer olmamakla birlikte kaynaklar sadece bazı spekülatif haberlerden ibaret. Bu nedenle kesinlikle silinmeli.--Türk Süvarisi ileti 22:25, 20 Şubat 2013 (UTC)

  • Silinsin Silinsin --Türk Süvarisi ileti 22:25, 20 Şubat 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Ansiklopedik değeri var. Hatta o kadar ki, politikayı pek iyi takip edememekle beraber, yanlış izlemediysem, bu anayasa değişikliği konusunda toplum nerdeyse ortadan ikiye bölündü. Bu kadar önemli bir olay ansiklopedi maddesi olmazsa ne olur ki? Kaynaklar da Sabah, CNN ve NTV gibi önde gelen yayın organları. Ancak madde henüz zayıf. Taslak kamuoyuna sunuldu deniyor, ama ben taslak metnini bulabileceğim bir link göremiyorum. Taslaktaki yenilikler deniyor ama "Bireysel tercihlerin ve özgürlüklerin korunması" başlığının altındaki hiçbirşey yenilik falan değil. Daha doğrusu açık değil. Mesela "Kamu sektöründe çalışanların bireysel özgürlüklerinin korunması." deniyor, basında bu maddenin "türban" ile ilgili tartışmayla ilişkilendirildiği belirtilmiyor. Yani ansiklopedi hukuk dilinde kalmış ve yeterli bilgi vermiyor. Yeterli bilgi vermediği için de silmek doğru olmaz, zenginleştirmek gerekir. Mukaddimeileti 07:46, 21 Şubat 2013 (UTC)
  • Yorum Yorum - Sizin bahsettiğiniz değişikliklerin bu hazırlandığı bile belli olmayan tasarıyla alakası yok. Taslak olması için elde somut maddelerin varlığı gerekir. Fakat yuvarlak sözcüklerden başka bir şey yok. Bilgi vermiyor fakat kaynak ta bulunamıyor. 4 yıldır bir gelişme göstermemesine rağmen hala tutuluyor. Üstelik iki kez de silinmeye aday gösterilmiş. Maddenin silinmesi konusundaki görüşümü yineliyorum.--Türk Süvarisi ileti 23:04, 21 Şubat 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Hazırlandığı bile belli olmayan tasarı olması, ansiklopedik değer taşımayan bir madde olduğu konusunda beni ikna etti. Haber niteliğinde bir madde daha çok.--RapsarEfendim? 07:21, 22 Şubat 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin kayda değer olduğunu düşünmüyorum.--Reality 00:47, 26 Şubat 2013 (UTC)



Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--kibele 14:10, 22 Şubat 2013 (UTC)

2013 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye[kaynağı değiştir]

Yarışmaya ülkenin katılacağına kesin gözüyle bakan kullanıcılar tarafından oluşturulmuş. Maddenin kalmasını gerektirecek bir kayda değerliği bulunmuyor. --esc2003 (mesaj) 07:57, 21 Şubat 2013 (UTC)



Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--kibele 14:12, 22 Şubat 2013 (UTC)

2013 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Polonya[kaynağı değiştir]

Maddenin kalmasını gerektirecek bir kayda değerliği bulunmuyor. Ülke aylar öncesinden katılmayacağını belirtmişti. esc2003 (mesaj) 08:08, 21 Şubat 2013 (UTC)



Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vito Genovese 21:12, 27 Şubat 2013 (UTC)

İsmail Kimyeci[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Bu maddeyi, VP:KİŞİ yönergesindeki bir muğlaklığın açığa kavuşturulabilmesi ve daha sonra emsal kabul edilebilmesi için aday gösteriyorum. Benim silinmesi ya da kalması yönünde bir görüşüm olmayacak. VP:KİŞİ, şöyle diyor:

Okumak için göster'e tıklayın
  1. Uluslararası, ulusal veya il/eyalet düzeyinde mevkiye sahip olmuş politikacılar; ve ulusal, il/eyalet yasama organlarının şimdiki ve geçmiş üyeleri.[6]
  2. Basında önemli derecede kendisinden bahsedilmiş mahallî politikacılar.
  3. Mahalli düzeyde seçimle başa gelmiş olmak kayda değerliği garantilemez.

İyi kötü bize yol gösterir nitelikte olan ve bizim yönergemizin çevrilmesinde de kaynak görevi görmüş olan en:WP:PEOPLE yönergesi ise şöyle diyor:

Okumak için göster'e tıklayın
  1. Politicians and judges who have held international, national or sub-national (statewide/provincewide) office, and members or former members of a national, state or provincial legislature.This will also apply to those who have been elected but not yet sworn into such offices.
  2. Major local political figures who have received significant press coverage.
  3. Just being an elected local official, or an unelected candidate for political office, does not guarantee notability, although such people can still be notable if they meet the primary notability criterion of "significant coverage in reliable sources that are independent of the subject of the article".

Şimdi burada "mevki" sahibi olmak ile "political/elected office" sahibi olmak arasında belirgin bir fark görüyorum. Kanımca politik bir partinin il başkanlığı görevi bir "mevki" olarak kabul edilebilir, ancak bu anlamda bir "office" değildir. Milletvekilleri KD olarak kabul edilebilir ama il başkanları edilemez gibi geldi bana en.wiki yönergesine göre. Oysa bizimkine göre kabul edilebilir. Bu da "81 x parti sayısı" işleminin sonucu olarak KD olan kişi demektir.

Sorum genel olarak budur: "Sizce siyasi partilerin il başkanları kayda değer midir, değil midir? Silinsin mi, kalsın mı?"

Vito Genovese 08:35, 21 Şubat 2013 (UTC)

  • orada bulunan "mevki" ile ingilizce de bulunan "political office" kavramı aynı değil. Siyasi parti il başkanlığını kapsamaz bence. Siyasi il ya da ilçe başkanlığı için ilk madde değil de ikinci madde geçerli olabilir. Yani "Basında önemli derecede kendisinden bahsedilmiş mahallî politikacılar" --Mskyrider ileti 08:41, 21 Şubat 2013 (UTC)
  • Vito gayet güzel izah etmiş. Çeviride, net olarak çevrilmemiş, yahut böyle bir sorun olacağı düşünülmeden çevrilmiş gibi gözüküyor. Son sorusuna cevabım silinsin yönündedir benim.--RapsarEfendim? 09:02, 21 Şubat 2013 (UTC)
  • Yukardaki görüşlere ben de katılıyorum. Siyasi partilerin il başkanlığını yapmak kayda değer olmayı sağlamaz. Milletvekilliği, valilik ve il düzeyinde belediye başkanlığı gibi mevkiler kayda değer kabul edilebilmeyi yani birinci maddeyi karşılayabilir. Parti il/ilçe başkanları ancak "Basında önemli derecede kendisinden bahsedilmiş mahallî politikacılar" çerçevesinde KD sayılabilir. Mukaddimeileti 09:15, 21 Şubat 2013 (UTC)


Madde olarak eklemiş olduğum kişi bölge itibarı ile çok tanınan bir kişidir.Bu sayfanın çok fazla tıklanacağını düşünüyorum .Sayfanın silinmemesi için başka hangi yollar var. google da yazdığımızda binlerce haber çıkıyor.yardımcı olursanız sevinirim.Kareli31 (mesaj) 14:39, 21 Şubat 2013 (UTC)

Genel olarak kayda değerlik kriterimiz, bağımsız ikincil kaynaklarca konu edilmiş olmak, Kareli. Yani güvenilir bir kaynakta "İsmail Kimyeci" konulu bir şeyler olması gerekiyor. "Kimyeci, şöyle konuştu", "Kimyeci, şuraya gitti" gibi kullanımlarda kişi "konu edilmiş" olmuyor pek. Yani Kimyeci gündeme ilişkin bir yorum yapıyorsa, konu orada o gündemdeki konu oluyor, Kimyeci değil. Kaynak Kimyeci hakkında olmalı daha ziyade. Onlardan da pek göremedim ben Google'da ama benim körlüğüm de olabilir pekala.
Vito Genovese 16:13, 21 Şubat 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin parti başkanlarını kayda değer saymamız için bir neden göremiyorum. --kibele 16:46, 21 Şubat 2013 (UTC)
  • Arkadaşlar bu maddeyi oluşturmak için sabahlara kadar uğraştım.Bunun silinmesi benim için çok üzüntü verici olacak.Kareli31 (mesaj) 19:05, 21 Şubat 2013 (UTC)
  • Bu sayfanın silinmemesi gerekir.Selin ÇillerBu imzasız yazı 95.7.206.25 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
  • Silinsin Silinsin Konunun odak noktasına değinirsem; yerel parti yöneticilerinin dudak uçuklatan derecede kayda değerlik vasfı taşımadığı sürece, ben de Vikipedi'de yer almalarını anlamsız buluyorum. Yani sırf bir makamda diye, kimse kayda değer olmaz bence de.. Konunun üzerinden yürüdüğü maddeye gelirsek de, kullanıcı emek verdiğini, üzüleceğini belirtmiş ama google amcadan bakındım; ziyaretler, yenil yıl tebrik mesajları dışında pek bir şey bulamadım. Bu nedenle silinmesi gerekir diye düşünmekteyim.. --Garbino ileti 13:09, 22 Şubat 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Çünkü açılan maddenin hiç bir kayda değer yanı bulunmamakla birlikte, yanlış bilgiler de içermekte. Vito'ya katılıyorum.--Türk Süvarisi ileti 15:44, 22 Şubat 2013 (UTC)
  • Türk Süvarisi adlı kullanıcın söylemiş olduğu yalnış bilgiler var,dediği nedir ? öğrenebilirmiyim mümkünse. Genceli Murat 16:08, 22 Şubat 2013 (UTC)
  • Yorum Yorum "1997 Yılında Ak Parti Milletvekili Aday Adayı oldu." Şimdi size sorarım. 1997 yılında Ak Parti mi vardı? Sayfada aynen böyle yazıyor. Artık tartışmanın bitirilip sayfanın silinmesi gerekir. Çoğunluk kararı böyle. Yoksa uzadıkça uzar.--Türk Süvarisi ileti 14:14, 23 Şubat 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Bu yöndeki yorumlara ve gerekçeye katılıyorum. esc2003 (mesaj) 04:27, 23 Şubat 2013 (UTC)



Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın birleştirilmesi yönünde karar verilmiştir.--kibele 21:19, 22 Şubat 2013 (UTC)

Türkolog[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Ayrı bir madde olarak ansiklopedik bir madde olmadığını ve Türkoloji maddesine yönlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Buradaki içeriğin fazlası, Türkoloji maddesinde olduğundan, içerik taşıma değil de geçmiş birleştirerek yönlendirme daha uygun olacaktır, bence.--RapsarEfendim? 18:14, 21 Şubat 2013 (UTC)

  • Aktarılsın Aktarılsın--RapsarEfendim? 18:14, 21 Şubat 2013 (UTC)
  • Yönlendirilmesi yerinde olur.--Abuk SABUK msj 18:45, 21 Şubat 2013 (UTC)
  • Aktarılsın Aktarılsın Katılıyorum. esc2003 (mesaj) 20:05, 21 Şubat 2013 (UTC)
  • Aktarılsın Aktarılsın Katılıyorum.--Türk Süvarisi ileti 11:49, 22 Şubat 2013 (UTC)
  • Aktarılsın Aktarılsın Gerekçeye katılıyorum.. --Garbino ileti 13:38, 22 Şubat 2013 (UTC)
  • Aktarılsın Aktarılsın Aynen.. Bu imzasız yazı Mukaddime (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 18:02, 22 Şubat 2013‎ (UTC)



Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın birleştirilmesi yönünde karar verilmiştir.--Vito Genovese 20:32, 1 Mart 2013 (UTC)

2004 Eurovision Şarkı Yarışması Türkiye Finali[kaynağı değiştir]

2004 yılında yarışma için bir final düzenlenmemiştir. TRT'de yayınlanan Sayısal Gece adlı programda Athena'nın hazırladığı üç parça halk oylamasına sunulmuştur. Maddede yer alan bilgi 2004 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye adlı maddede zaten yer almaktadır. esc2003 (mesaj) 20:03, 21 Şubat 2013 (UTC)

  • Aktarılsın Aktarılsın Geçmiş birleştirilsin yeter gibi. Bu şekilde birsürü madde var, onlar da bu kapsamda değerlendirilerek ilgili maddelere aktarılmalı bence.--RapsarEfendim? 20:14, 21 Şubat 2013 (UTC)
  • Yorum Yorum Tartışma sayfalarında kalmış :) --Sayginerv-posta 23:07, 21 Şubat 2013 (UTC)
Bu ayrı bir konu, yapılmadığı halde Türkiye Finali denilmiş. Bu nedenle aktarılması gerekiyor. Gösterdiğiniz tartışmada ise düzenlenmiş TF'lerin de aktarılması öneriliyor. Buna karşıyım, İsveç'in her yıl düzenlediği Melodifestivalen, Norveç'in Melodi Grand Prix, Hırvatistan'ın Dora vs. aktarılması gibi yanlış olur. Bu arada o günün sabahında kategori düzenlemesi yapıyordum, içeriğin gerektirdiği şekilde başlığı TF olarak eski haline taşımışım. --esc2003 (mesaj) 07:56, 22 Şubat 2013 (UTC)
Konu birebir örtüşmese de aynı. Bence yarışmacı seçimi yapılan yıllar da, bunun gibi sadece şarkı seçimi yapılan yıllar da ayrı madde olacak bağlama sahip değil. Melodifestivalen gibi örnekler uygun değil çünkü bildiğim kadarıyla, oralarda tam olmasa da American Idol veya Pop Star tarzı bir yarışma süreci var.--Sayginerv-posta 20:41, 22 Şubat 2013 (UTC)
Fikrinizi destekliyorum ancak 2004 TF yapılmadığı için bu adın yönlendirme olarak kullanılamayacağını düşünüyorum. esc2003 (mesaj) 20:56, 27 Şubat 2013 (UTC)
Aktarılsın Aktarılsın Yukarıda zaten daha geniş bir taşımayı desteklediğimi söylemiştim ama açık olsun diye şablonu da koyayım. Dediğim gibi hazır konu açılmışken desteklenirse aynı kategorideki tüm maddeleri bu kapsamda değerlendirelim.--Sayginerv-posta 21:32, 27 Şubat 2013 (UTC)
  • Yorum Yorum bencede aktarılması gerekiyo sonuçta eleme yapılmış ama yinede değerlendirilmesi gerek... --On 15 (mesaj) 15:11, 22 Şubat 2013 (UTC)
  • Aktarılsın Aktarılsın Ben 2004 Türkiye finali sayfasında olup, 2004 yarışmasında Türkiye sayfasında olmayan önemli bir haber filan göremedim, ayrıca Türkiye finali şablonunda 2004, finalin yapılmadığı yıllar arasında gösterilmiş. Çelişki!--akinranbu (mesaj) 16:34, 27 Şubat 2013 (UTC)



Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın birleştirilmesi yönünde karar verilmiştir.--Vito Genovese 21:14, 27 Şubat 2013 (UTC)

Wingo[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Ayrı bir madde olarak ansiklopedik olmadığını ve Türk Hava Yolları maddesine aktarılması gerektiğini düşünüyorum.--RapsarEfendim? 14:32, 22 Şubat 2013 (UTC)



Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--kibele 14:52, 1 Mart 2013 (UTC)

Şablon:Türkiye Cumhuriyeti siyasi tarihi[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Şablon Türkiye Cumhuriyeti siyasi tarihi'ni çok ayrıntılı bir biçimde gösteriyor. Ayrıca olaylar gelişigüzel bir biçimde şablona yerleştirilmiş. Türkiye tarihi şablonunun içinde yer alan Türkiye'nin tek ve çok partili dönemi adlı sayfalar bu şablona gerek kalmadan çok güzel bilgiler içermektedir. Ayrıca olaylar günümüze kadar getirilmiş. Bir tarihçi olarak en iyi bildiğim kurallardan biri de objektifliktir. Tarihi olayların ideolojik bir biçimde yansıtılmasının önüne geçmek için aradan uzun yıllar geçmesi gerekir. Şablonun tarafsızlığı olmamakla birlikte tarafsız hale getirilmesi teknik olarak imkansızdır.--Türk Süvarisi ileti 15:52, 22 Şubat 2013 (UTC)

Silinsin Silinsin --Türk Süvarisi ileti 15:52, 22 Şubat 2013 (UTC)

Yorum Yorum Açıkçası gerekçeyi anlayamadım. Mukaddimeileti 16:01, 22 Şubat 2013 (UTC)

Yorum Yorum Kısacası çok ayrıntılı ve gereksiz. böyle bir şablona ihtiyaç yok.--Türk Süvarisi ileti 16:09, 22 Şubat 2013 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Fena şablonmuş :) Dediğin gibi gelişigüzel kavramlar, kişiler, kurumlar vs. şablona eklenmiş. Böyle bir şablonda, -atıyorum- "Türkiye'de tek partili dönem" gibi maddeler yer almalı. Bu tip ana maddeleri de Şablon:Türkiye tarihi içermekte. Gerekçeyi mantıklı buluyorum.--RapsarEfendim? 18:26, 22 Şubat 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Rapsar ile aynı fikirdeyim.--Vito Genovese 17:12, 28 Şubat 2013 (UTC)



Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vito Genovese 21:15, 27 Şubat 2013 (UTC)

Clownhead[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Herhangi bir albüm çıkarmamışlar, yeterli kaynak da yok gibi. KD olmadıklarını düşünüyorum.--RapsarEfendim? 19:47, 22 Şubat 2013 (UTC)

  • Silinsin Silinsin--RapsarEfendim? 19:47, 22 Şubat 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin valla ben de bişey bulamadım bu sefer.. :) --kibele 21:18, 22 Şubat 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin kendileri de farkındalar KD olmadıklarının. ANADOLU (mesaj) 22:12, 22 Şubat 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Baya bir emekle oluşturulmuş ama takdire şayan :) --Garbino ileti 00:10, 23 Şubat 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Yorumlara katılıyorum. Bence de KD değil.--Türk Süvarisi ileti 14:17, 23 Şubat 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin postyorum 14:18, 23 Şubat 2013 (UTC) -Geçersiz oy--Garbino ileti 14:30, 23 Şubat 2013 (UTC)
  • Silinsin SilinsinDRG msj 17:40, 25 Şubat 2013 (UTC)



Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vito Genovese 21:16, 27 Şubat 2013 (UTC)

Bülent Tıraş[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kişinin KD'liğinden emin olamadım ve topluluğun değerlendirmesine sunuyorum.ANADOLU (mesaj) 22:07, 22 Şubat 2013 (UTC)

  • Silinsin Silinsin KD değil. ANADOLU (mesaj) 22:07, 22 Şubat 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Ansiklopedik bir değeri yok. Ayrıca KD değil.--Türk Süvarisi ileti 14:19, 23 Şubat 2013 (UTC)



Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.--yabancım 22:15, 4 Mart 2013 (UTC)

Şablon:Sakin konuş[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

En başta, her tartışmada sakin olmamız gerekmektedir. Buna ek olarak, bu şablonda sakin olun demek, ne kadar işe yarar, bunu okuyan kişi bu yazıyor diye sakin olmalıyım diye düşünür mü sorularına ben hayır diyorum. Hiçbir işlevi olmadığını düşündüğüm bu şablonun, olmasını faydasız ve gereksiz buluyorum.--RapsarEfendim? 22:50, 22 Şubat 2013 (UTC)

  • Silinsin Silinsin--RapsarEfendim? 22:50, 22 Şubat 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın - Büyük vikilerde de kullanılmakta olan bir şablon olduğuna dikkat çekmek isterim. Elbette bu şablonu görenin ne ölçüde sakin olduğu, bu şablonun ne derece işe yaradığı somut verilerle ortaya konamaz; ancak makul bir hatırlatma olduğunu düşünüyorum. Zarar potansiyeli yok; yarar potansiyeli var; o zaman kalmalı bence.--Vito Genovese 23:05, 22 Şubat 2013 (UTC)
  • Yorum Yorum evet, yararı olmasa bile zararı da yoktur herhalde. fakat yararı hiç olmaz diye birşey de yok, olabilir çünkü. daha önce de dikkatimi çekmişti, biraz silik bir şablon. belki daha etkili hazırlanırsa yararı daha fazla olur. hele güvercin hiç olmamış bence. gevşetecek, belki yerine göre güldürecek bir resim (öfkeli bir bebek falan ne bileyim) dahaa faydalı olabilir. ANADOLU (mesaj) 23:49, 22 Şubat 2013 (UTC)
Gereksiz kalabalıklık yapıyor tartışma sayfalarında. Kişisel saldırı yapmayınız, nazik olunuz, tarafsız olunuz gibi şablonların oluşturulmasının da önünü açıyor, bence.--RapsarEfendim? 23:52, 22 Şubat 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın vikipedi'deki ilk zamanlarımda, bu aynı lafı farklı şekillerde söyleyen şablonlar, uyarılar ilginç gelmişti bana. bir tane derli toplu bir şey yeter diye düşünmüştüm. ama, ister çoğulcu yapı diyelim, ister monotonluktan uzaklaşmak diyelim, bu farklılıklar güzel. silinmesine gerek yok kısaca. --kibele 09:24, 23 Şubat 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Bence çok güzel bir şablon. Tartışmalardaki kullanıcıların sakinliğinin sağlanması açısından önemli. Kesinlikle silinmemeli. Hatta mümkünse tüm tartışma sayfalarına yerleştirilmeli. Böyle şablonlar önemsiz gibi görünse de kullanıcılar arasındaki tartışmaların şekli açısından önemli.--Türk Süvarisi ileti 14:47, 4 Mart 2013 (UTC)



Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın birleştirilmesi yönünde karar verilmiştir.--Vito Genovese 13:25, 28 Şubat 2013 (UTC)

Kozan Belediyesi[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Ayrı bir madde olacak kadar KD olmadığını ve Kozan maddesine aktarılması gerektiğini düşünüyorum.--RapsarEfendim? 00:05, 23 Şubat 2013 (UTC)

  • Ceyhan Belediyesi
  • Aktarılsın Aktarılsın--RapsarEfendim? 00:05, 23 Şubat 2013 (UTC)
  • Aktarılsın Aktarılsın Başka belediye maddeleri varsa, onlar da aktarılmalı bence. ayrıca bir maddesi açılacak belediye istisnai olabilir belki. ANADOLU (mesaj) 13:00, 23 Şubat 2013 (UTC)



Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.--yabancım 22:15, 4 Mart 2013 (UTC)

İbrahim Tsey[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Madde Rusça Viki'de mevcut. O adı Google'da aratınca şöyle sonuçlar çıkıyor ki güvenilir kaynak sayısı çok çok az. Kayda değer olmadığını düşünüyorum.--RapsarEfendim? 09:57, 23 Şubat 2013 (UTC)

  • Silinsin Silinsin--RapsarEfendim? 09:57, 23 Şubat 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın - Ben konuya şöyle bakıyorum: Kişinin meslektaşları tarafından önemli bir kişilik sayılması kriteri uyarınca, kişinin kendi alanı (Adige Edebiyatı) kapsamında önemli bir kişilik olduğu düşüncesindeyim. Yani bir bütün olarak edebiyat dünyası için Shakespeare değildir, evet. Ancak kendi alanı içinde ilklere imza atmış bir insan var görünüşe göre. "Maykop'taki Adıge Ulusal Tiyatrosu'na, Adıge tiyatrosunun kurucusu ve ilk Adıge dram yazarı olması nedeniyle 'İbrahim Tsey Adıge Ulusal Tiyatrosu' adı verilmiştir." ayrıntısının onu kayda değer yapmaya yettiği düşüncesindeyim. Bir dilin ve bir ulusun önemli bir ismi. Şöyle düşünelim: Adigece Vikipedi küvözden kendini kurtarabilmiş ve açılmış olsaydı, o vikide İbrahim Tsey kayda değer olmayacaktı da kim olacaktı?--Vito Genovese 10:22, 23 Şubat 2013 (UTC)
Bunları kaynaklarla ispatlamak gerekiyor, madde içeriği doğru mu onu bile bilmiyoruz.--RapsarEfendim? 10:41, 23 Şubat 2013 (UTC)
Doğru mu bilmiyoruz, evet. Yanlış mı, onu da bilmiyoruz ama (Gerçi tartışma başladığından bu yana biraz fikir edinme olanağım oldu ama tartışma başlangıcının öncesi için konuşuyorum). Yanlış olduğunu düşündürecek şüpheli bir durum olmadığı müddetçe yanlış olabileceğini düşünmeye de gerek yok bana sorarsan. Sayısız kaynaksız maddemiz var, bu yönden olması gerekenin uzağındayız. Ama bu maddeyi kaynaklandıramamış olmamız bizim eksiğimiz, İbrahim Tsey'in değil. Kibele'nin bulduğu kaynaklara göre maddeyi biraz kaynaklandırmaya çalışayım ben.--Vito Genovese 12:33, 23 Şubat 2013 (UTC)
Üstün körü olsa da düzenledim maddeyi. Kaynaklar ekledim, uygunsuz ifadeleri temizledim ve akıcı bir anlatım yaratmaya çalıştım.--Vito Genovese 15:17, 23 Şubat 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın içeriğin yanlış olduğu bilgisine nereden ulaşıyoruz? bir dakikada şu örnekler çıkıyor karşımıza. [29], [30], [31], [32], [33], [34].. --kibele 12:22, 23 Şubat 2013 (UTC)
biraz daha kaynak.. [35], [36], [37], [38], [39].. tekrarlar olabilir, hızlıca ekledim. bu arada vito, şekspir değilse de bir lafonten durumu var sanırım fabl'lardan ötürü. --kibele 12:45, 23 Şubat 2013 (UTC)
Doğru.--Vito Genovese 15:17, 23 Şubat 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Kesinlikle KD. ANADOLU (mesaj) 12:58, 23 Şubat 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Kişinin kayda değerliği su götürmez. Maddenin kaynaksızlığından Rapsar böyle düşündü muhtemelen. SAS şablonu koyulan sürüme bakınca da cidden; "bu ne uzun ve doğrulanmamış bilgi yığını" diye düşünülebiliyor. Vito madde de bazı düzenlemeler yapmış, yapmayı da sürdürecektir muhtemelen. İşin özü; kalmalı.. --Garbino ileti 13:27, 23 Şubat 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın -- Supermæn (mesaj) 17:24, 1 Mart 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın -- Türk Süvarisi ileti 14:42, 4 Mart 2013 (UTC)



Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vito Genovese 13:26, 28 Şubat 2013 (UTC)

Yeni Medyanın Tüketim ve Tüketici Alışkanlıkları Üzerindeki Etkisi[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Özgün araştırma içeren bir metin. Ansiklopedi maddesinden çok bir tez niteliğinde.--RapsarEfendim? 11:01, 23 Şubat 2013 (UTC)

  • Silinsin Silinsin--RapsarEfendim? 11:01, 23 Şubat 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Evet, tamamen özgün araştırma.muhtemelen bir öğrenci ödevini boşa gitmesin diye yerleştirdi. ANADOLU (mesaj) 12:50, 23 Şubat 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Katılıyorum.--Türk Süvarisi ileti 14:18, 23 Şubat 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Khadkhall (mesaj) 07:59, 25 Şubat 2013 (UTC)



Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vito Genovese 13:27, 28 Şubat 2013 (UTC)

İstanbul'un tarihî mekânları[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Gelişigüzel maddelerin toplanmasıyle oluşturulmuş bir madde. Tarihî kelimesi muallakta kalmış öncelikle. Müzeler listelenmiş, müzeler tarihi mekân kapsamında değerlendirilebilir mi? Gazi Mahallesi var maddede mesela, mesire yerleri başlığında. Mesire yerleri tarihî mekân mıdır? Gelişigüzel maddeler toplandığından ansiklopedik bir değer taşımadığını düşünüyorum.--RapsarEfendim? 20:12, 23 Şubat 2013 (UTC)

  • Silinsin Silinsin--RapsarEfendim? 20:12, 23 Şubat 2013 (UTC)
  • "Tarihî" ifadesinin sıkıntısı malum. Ama belki Osmanlı dönemindeki mimari eserler tarzı bir listeye dönüştürebiliriz bunu. Madde sahibi olmayı hak eden eserlerle tabii. Bir de şu feci arka plandan kurtulmak lazım tabii.--Vito Genovese 20:27, 23 Şubat 2013 (UTC)
Bambaşka bir madde olur o zaman :)--RapsarEfendim? 20:34, 23 Şubat 2013 (UTC)
Evet, olsun işte :) Fena olmaz gibi. Meraklısı gelir geliştirir sonra, alır yürür oradan. Uğraşılmış çünkü, kurtarabiliyorsak kurtaralım.--Vito Genovese 20:36, 23 Şubat 2013 (UTC)
Kurtarma durumu yok ama ortada. Her şeyin baştan yazılması lazım. Maddenin hemen hemen yarısı Osmanlı dönemine ait, diğer yarısı ise değil. Tamamen farklı bir madde olur, bununla hiçbir alakası olmaz.--RapsarEfendim? 20:46, 23 Şubat 2013 (UTC)
Normalde emeği kurtarabiliyor olsak farklı bir maddeye dönüşmesinin hiçbir sıkıntısı olmazdı. Ancak dediğin gibi hatırı sayılır miktarda eser de Roma döneminden kalmaymış. Yeri geldiğinde öngördüğüm tarzda bir maddenin bir iki kategoriye (camiler vb.) girip oradaki içeriğin derlenmesiyle oluşturulması da mümkün; o nedenle silinme talebine artık hak veriyor ve Silinsin Silinsin diyorum.--Vito Genovese 11:09, 24 Şubat 2013 (UTC)



Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.--Vito Genovese 18:28, 26 Şubat 2013 (UTC)

Riya[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Ağır tarafsız bakış açısı ihlali.Vito Genovese 22:20, 24 Şubat 2013 (UTC)

  • Hızlı silinsin - Yukarıdaki gerekçe uyarınca--Vito Genovese 22:21, 24 Şubat 2013 (UTC)
Kalsın Kalsın - Abuk, maddeyi elden geçirip sorunları çözmüş.--Vito Genovese 18:28, 26 Şubat 2013 (UTC)
  • Yorum Yorum maddede riya'yı sırf islam'a göre anlatmış. yani belki "islam'da riya" olabilir. bu tarz maddeler açılıyorsa tabii. ve ismaiyet'te de riya en çetrefil konulardan biridir. içinden çıkılması güçtür. ANADOLU (mesaj) 12:42, 25 Şubat 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın. Ben bir sorun göremedim :) --Abuk SABUK msj 17:26, 25 Şubat 2013 (UTC)
Hay Allah, neden acaba? :) Eline sağlık!--Vito Genovese 18:28, 26 Şubat 2013 (UTC)



Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vito Genovese 13:28, 28 Şubat 2013 (UTC)

Tarih boyunca süpergüçler[kaynağı değiştir]

tartışma sayfasında konuşulanlara dayanarak.. --kibele 08:18, 25 Şubat 2013 (UTC)
* Yorum Yorum öyle madde olmaz, evet. ama bazı başlıklar altındaki bilgiler viki'nin o başlıkla açılmış özgün maddesinde bile yok. bir kalemde silmeden birileri uğraşsa da işe yarar bigileri ilgili maddelere taşısa mı acaba? ANADOLU (mesaj) 12:48, 25 Şubat 2013 (UTC)

  • Silinsin Silinsin işe yarar birşey yokmuş. ANADOLU (mesaj) 12:54, 25 Şubat 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin İngilizce Vikipedi'de de varmış :) Ancak tartışma sayfasında konuşulanlar bana çok mantıklı gerekçeler olarak gözüktü. Silinmesi daha iyi olacaktır bence de.--RapsarEfendim? 14:15, 25 Şubat 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Uzmanlık gerektiren bir konu. Ulaşım ve iletişimin gelişmesi ile ortaya çıkmış bir kavram. Bu listeye belirli bir bölgeye yayılan herkes eklenmiş.--Abuk SABUK msj 17:32, 25 Şubat 2013 (UTC)



Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vito Genovese 12:30, 5 Mart 2013 (UTC)

Poyraz Edebiyat Dergisi[kaynağı değiştir]

KD kriterlerini karşılayıp karşılamadığı konusuna topluluğun karar vermesini rica ediyorum. ANADOLU (mesaj) 16:43, 27 Şubat 2013 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Kayda değer değil diye düşünüyorum. Maddede kullanılan kaynaklar da, bağımsız kaynaklar değiller.--RapsarEfendim? 18:58, 4 Mart 2013 (UTC)



Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--kibele 20:42, 3 Mart 2013 (UTC)

Frisbeetarianism[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Ansiklopedik değer taşımadığı ve kaynak yetersizliği sebebiyle İngilizce Vikipedi'de silinmiş. Aynı gerekçeyle burada da silinmesi gerektiğini düşünüyorum.--RapsarEfendim? 17:06, 27 Şubat 2013 (UTC)

  • Silinsin Silinsin--RapsarEfendim? 17:06, 27 Şubat 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Rapsar'ın gerekçesine katılıyorum. ANADOLU (mesaj) 17:09, 27 Şubat 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin-- Mimar77 (mesaj) 05:26, 2 Mart 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Doğru.--Türk Süvarisi ileti 14:27, 2 Mart 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Gerekçeye katılıyorum.DRG msj 20:13, 3 Mart 2013 (UTC)



Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.