Kullanıcı mesaj:Kareli31

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin![kaynağı değiştir]

Merhaba Kareli31,

Vikipedi'ye hoş geldin! Takıldığın, yardıma ihtiyaç duyduğun bir konu olursa, Danışma Masası'nı kullanmaktan ya da son değişiklikler sayfasında etkin gördüğün bir kullanıcıya mesaj atmaktan çekinme lütfen. Yardımlaşmak, paylaşmak ve iletişim kurmak, bu projenin özüdür. Burayı seversin umarım.

Projenin yapısı gözünü korkutmasın. Cesur ol! Gerisi gelecektir.

Sevgiler

Vito Genovese 08:40, 21 Şubat 2013 (UTC)

İsmail Kimyeci[kaynağı değiştir]

Merhaba Kareli,

Vikipedi'de kayda değerlik adını verdiğimiz, bir kişinin ya da konunun ansiklopediye girmek için gereken yeterliliğe sahip olup olmadığını belirleyen bir yönergeler serimiz bulunuyor. Bu yönergelerdeki kriterlere göre ansiklopediye uygunluğu değerlendiriyor, uygunsuzluk çok belirginse siliyoruz.

Açmış olduğun İsmail Kimyeci maddesi ise kanımca yeterlilik ila yetersizlik arasındaki o gri bölgede bulunuyor ve bu yüzden topluluğun bunu masaya yatırması gerekiyor. Bu değerlendirmeye ön ayak olabilme amacıyla bir tartışma sayfası açtım ve maddenin yazarı olarak senin de bu tartışmaya önemli katkılar sağlayabileceğinden eminim. Tartışmaya buradan ulaşabilirsin. Henüz oy verme yeterliliğin bulunmuyor ama görüşünü ifade etmen de tartışmaya çok şey katacaktır.

Şimdiden teşekkürler, sevgiler

Vito Genovese 08:40, 21 Şubat 2013 (UTC)

Sağolasın, zahmet etmişsin. :)

Hep birlikte mesai harcayıp daha güzel bir ansiklopedi yaratabiliyorsak ne mutlu!

Vito Genovese 14:29, 21 Şubat 2013 (UTC)


Bana sorarsan biraz daha deneyim gerekiyor Kareli.

Yakın zamanda ideal bir devriyenin şu deneyim ölçütlerine sahip olması gerektiğine karar verdi topluluk:

  • 15 gündür üye olma
  • En az 150 değişiklik
  • Maddeler üzerinde en az 100 değişiklik
  • En az 10 farklı maddede değişiklik yapmış olma
  • İlk değişiklik ile son değişiklik arasında en az 7 günlük süre
  • En az 25 değişiklikte "değişiklik özeti" bölümünü kullanmış olma
  • Daha önce hiç engellenmemiş olma

Elbette bunlar, sistem tarafından gerçekleştirilecek otomatik terfiler için kararlaştırılan ölçütler. Manuel atamalarda daha azıyla da görevlendirme söz konusu olabiliyor ama an itibarıyla İsmail Kimyeci maddesi dışında geriye çok az değişiklik kalıyor. Böyle durumlardaki başvurularda da kullanıcının deneyimi konusunda sağlıklı bir fikir edinecek veriye sahip olmadığımız için üzülerek reddediyoruz bu başvuruları. Elbette başka bir hizmetli farklı da düşünebilir ama genel olarak kriterleri en düşük olanlardan biri benim sanırım bu konuda.

Biraz burada vakit geçirdikten sonra harika bir devriye olacağına inancım tam şahsen.

Vito Genovese 14:53, 21 Şubat 2013 (UTC)

Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz. Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, ancak Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Kısa bilgi almak için buraya tıklayınız. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler! - Garbino ileti 23:01, 22 Şubat 2013 (UTC)