The Sims 3: Late Night

Vikipedi, özgür ansiklopedi
The Sims 3: Late Night
Dosya:Sims-3-late-night-packshot.jpg
GeliştiriciMaxis (Windows, Mac OS X)
EA Mobile (Mobil)
YayımcıElectronic Arts
BesteciSteve Jablonsky
SeriThe Sims
MotorRenderWare Bunu Vikiveri'de düzenleyin
PlatformMicrosoft Windows, OS X
Çıkış
  • KA: 26 Ekim 2010
  • AVR: 28-29 Ekim 2010
  • AU: 28 Ekim 2010
TürYaşam simülasyonu
ModTek oyunculu

The Sims 3: Late Night, stratejik yaşam simülasyonu bilgisayar oyunu The Sims 3[1] için yayınlanan üçüncü genişleme paketidir ve önceki genişletmeler The Sims 2 için The Sims 2: Nightlife ve The Sims için yayınlananThe Sims: Hot Date The Sims: House Party, The Sims: Superstar ve The Urbz: Sims in the City'den bazı öğeler içerir.

Bu genişletme paketi aynı zamanda, San Francisco ve Los Angeles şehirleri benzeri bir kentsel/şehir merkezi temasında; tepelik, zengin bir banliyö olarak bölünmüş olan "Bridgeport" adlı yepyeni bir şehir mahallesini de oyuna ekler.[2]

Oynanış[değiştir | kaynağı değiştir]

The Sims 3: Late Night'ta Sim'ler yeni mahalle olan Bridgeport'un şehir merkezine gidebilir. Şehir merkezinde şunlar bulunur: Dalış Barları, Spor Barları, Yerel Sulama Deliği, Dans Kulüpleri, Havuz Kenarı Kulüpleri, Disko Kulüpleri, Özel Salonlar, Vampir Salonları ve Füzyon Salonları. Tüm bu topluluk arazilerinin kendi benzersiz adları vardır; ancak bazılarına giriş için birinci sınıf bir Sim olmak gerekir. Bu yeni topluluklarla birlikte parti türleri, yeni hahamlar ve yüksek binalar ve ayrıca bazı yeni Sim türleri – vampirler ve ünlüler ortaya çıkar.

Bir vampir olarak; artan beceri öğrenme hızı, diğer Sim'lerin zihinlerini, özelliklerini ve ilişki durumlarını öğrenmek için okuma yeteneği ve sıradan Sim'lerden daha hızlı koşma yeteneği gibi yeni yetenekler kazanır. Bridgeport'ta Slayer ve Hemlock haneleri gibi bazı hazır vampir aileleri vardır. Vampir olmak için bir Sim vampir ile arkadaş olmak ve onlardan kendinizi ısırmayı istemek zorundasınız. The Sims 3: Supernatural genişleme paketi mevcutsa, oyuncu doğrudan Create-a-Sim'den bir vampir yaratabilir.

Sim'ler ünlü ise takıntılı hayranlardan indirimler veya tamamen ücretsiz yiyecek, hayran postası ve hediyeler alırlar ve Sim'ler mahalledeki en kaliteli kulüplere girebilir.

Create-a-Sim ekranında Sim'ler için bir düzineden fazla yeni kıyafet ve saç modeli oyuna eklenir ve yeni kas tanımı oyun sistemine gelir. Bir Sims oyununda ilk kez oyuncular genç, yetişkin ve yaşlı kadınlar için göğüs boyutunu seçebilirler (bu özellik daha sonra The Sims 4 için temel oyunda mevcut olacaktır). Ayrıca iki yeni karakter özelliği eklenir: Utangaç ve Yıldız Kalitesi. Gün boyunca sık sık dans eden Sim'ler, sonunda Club Dance etkileşimine kavuşur. İnşa modunda, artık yarım duvarlar ve birkaç yeni döşeme, duvar kaplama seçenekleri ve bir yeni çiçekli bitki mevcuttur. Ayrıca havuzlar diğer bina katlarına (2., 3., 4. katlar ve bodruma) yerleştirilebilir. Satın alma modunda, jakuziler, flaş ışıkları, dans pistleri ve yeni objeler (yeni kanepeler, yataklar, bar tabureleri vb.) oyuna eklenir.

Sim'ler ayrıca, Sim'lerin içecekleri barlarda daha iyi karıştırmasına olanak tanıyan Mixology becerisini de öğrenebilir. Bu barlar Satın Alma Modunda mevcuttur.

Bridgeport[değiştir | kaynağı değiştir]

Eski mahallelerin çoğu kasaba veya banliyö olduğundan, The Sims serisi oyunlarında yer alan türünün ilk kentsel şehridir.

Bridgeport, gece geç saatlerde yapılan aktivitelere odaklanmak üzere tasarlanmıştır ve The Sims: Hot Date ve The Sims 2: Nightlife genişleme paketlerinde tanıtılan önceki bir alt mahalleler olan Downtown'a pek çok açıdan benzerdir. Bununla birlikte Bridgeport bir mahalle değil, New York City veya ABD'deki diğer büyük şehirlere dayanan büyük bir metropol şehridir. Bu nedenle Downtown'un çok daha büyük bir versiyonudur.

Late Night'ın resmi duyurusu ile, genişleme paketindeki yeni özellikleri sergilemek için yeni bir şehrin oluşturulacağı açıktı. Başlangıçta bunun bir alt mahalle olup olmadığı ve dolayısıyla The Sims ve The Sims 2'deki şehir merkezi mahallelerine benzeyip benzemeyeceği veya tamamen yeni bir mahalle olup olmayacağı (The Sims 3: Ambitious genişleme paketindeki Twinbrook gibi) bilinmiyordu. Bridgeport'un Twinbrook'tan 3 kat daha büyük olduğu açıklandı Bir Twitter oturumu sırasında oyun yapımcısı Grant Rodiek, Sim'lerin kendi mahallesi olacak bir "şehir merkezinin" varlığını doğruladı; ayrıca kasabanın adının belirlenmediği de açıklandı, bu da yeni kasabanın büyük olasılıkla "Şehir Merkezi" olarak adlandırılmayacağını gösteriyordu.[3] GameSpot, 16 Ağustos 2010'da yayınlanan bir makalede, yeni mahallenin adının "Bridgeport" olduğunu ortaya çıkardı.[4]

Bridgeport şehri, yüksek binalar ve çatı katları içerir ve köprülerle birbirine bağlanan çok sayıda adadan oluşur. Sim'ler bu köprülerde hem araç sürebilir hem de yürüyerek geçebilirler.[5] Bridgeport, "San Francisco şehir merkezi ile köprünün hemen karşısındaki Los Angeles/Hollywood tepelerinin karışımı" olarak tanımlandı.[6]

Bridgeport iki ana bölgeye ayrılmıştır: bir şehir merkezi ve lüks malikanelerin bulunduğu bir banliyö bölgesi.[7] Bridgeport, belirli "tavşan delikleri" için yeni grafikler sunar. Burada yaşayan Sim'ler ortalama olarak Sunset Valley ve Riverview'deki Sim'lerden çok daha zengindir. Bridgeport aileleri yaklaşık 5000$ ile oyuna başlar ve oyuncuların oynayabileceği büyük evleri olan birkaç zengin aile vardır.

Kariyerler[değiştir | kaynağı değiştir]

Film kariyeri oyuna eklenen yeni kariyerdir. Kariyer, iş performansını etkileyen bir faktör olduğu için Late Night ile de tanıtılan Ünlüler mekaniğine de vurgu yapmaktadır. Film kariyerindeki Sim'ler Film stüdyosu adlı yeni "tavşan deliğinde" çalışmaya gider.[8]

Kariyerdeki görevlerden bazıları, barlarda filmleri tanıtmak ve çekimler için yiyecek toplamaktır. Film kariyerlerindeki Sim'ler, The Sims: Superstar'dakilere benzer ödüller kazanabilir. Kariyerdeki Sim'ler film senaryoları da yazabilir. Film stüdyosunun tavşan deliği adı Plumbob Pictures Backlot'tur.

Genişleme paketinde ünlü olmaya büyük vurgu yapıldı. Ayrıca çatı katı süitleri, VIP salonlu kulüpler ve gruplarla birlikte oyundaki ünlülük kavramı uyum sağlar. Oyuncular ünlülerle arkadaşlık kurarak ya da Sim'lerin işi, serveti, isimlerinden söz ederek ya da sadece bir şeyler uydurarak onları etkileyerek ünlü olabilirler. Ayrıca iddialı bir Sim olduğunu kanıtlamak için oyuncular barda diğer Sim'ler için içecek satın alabilir.

Ünlüler, ünlülerin eşleri ve çocukları ekstra bir destek alsa da, ünlü olmak, oyuncuların zorunda olduğu bir şeydir. Ünlülere daha iyi kulüplere ve VIP salonlarına erişim izni verilir, şehirde indirim yapılır. Kulüpte bedava içecek veya yiyecek gibi avantajlar sağlar. Diğer ünlülerle özel partilerde zaman geçirmeye davet edilirler. Ünlü Sim'ler, sizden imzalarını isteyecek olan magazinler ve hayranlar tarafından takip edilebilir.

Ünlü Sim'ler eşini aldatmak veya çıplak yüzmek gibi toplum içinde bir şey yaparken yakalanırsa, bu onların kamuoyundaki imajını etkileyebilir. Ünlüler kendilerini savunmak için magazinlere rüşvet verebilir veya Belediye Binası'na gidip sorun çıkaranlara dava açabilir.

Yeni Yaşam Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

  • The Hustler – 5.000 Puan
    The Hustler genel olarak bar oyunlarında iyidir..
  • Watering Hole Regular – 7.500 Puan
    Watering Hole Regulars sıklıkla bölgedeki barlara gider ve buralardaki yiyecek ve içeceklerden indirim alabilir.
  • The Next Big Thing – 10.000 Puan
    Next Big Thing ödülüne sahip Sim'ler herhangi bir grupta başarılı olabilir ve grupla birlikte ekstra para kazanabilir.
  • Excellent Groupie – 10.000 Puan
    Excellent Groupie ödülüne sahip Sim'ler dışarıya çıktığı bir grup Sim'le kaliteli vakit geçirir.
  • Master of Seduction – 15.000 Puan
    Masters of Seduction ödülüne sahip Sim'ler romantik reddediş aldıklarında acı hissetmezler.
  • Better Mixologist – 15.000 Puan
    Better Mixologist Sim'ler diğer Sim'lere kıyasla daha kaliteli içkiler yapar.
  • Always on the List – 17.500 Puan
    Always on the List ödülüne sahip Sim'ler her bara, kulübe ve lounge'a girebilir..
  • Map to the Stars – 20.000 Puan
    Map to the Stars ödülüne sahip tüm Sim'ler Harita Görünümü'ndeki tüm ünlü Sim'lerin evlerini görebilir.

Geliştirme[değiştir | kaynağı değiştir]

Genişletme paketi 20 Temmuz 2010'da,[9] yeni bir şehir ve şehir bölgesi olan "Bridgeport"un yer aldığı bir fragmanın yanı sıra piyano, klavye, davul seti ve bas gibi yeni nesneler ve müzik enstrümanları ile birlikte duyuruldu.

Oyun 26 Ekim 2010'da[10] Kuzey Amerika'da yayınlandı.[11]

Müzik[değiştir | kaynağı değiştir]

The Sims 3: Late Night soundtrack'i aşağıdaki sanatçıları ve şarkıları içeriyor.[9]

  • 3OH! 3 - Double Vision
  • Bryan Rice - There for You
  • Chiddy Bang - Here We Go
  • Electrolightz - Miss Outta Control
  • Eliza Doolittle - Rollerblades
  • Foxy Shazam - Unstoppable
  • Hadag Nahash - Lo Maspik
  • Hadouken! - M.A.D.
  • Jessica Mauboy - Saturday Night
  • Junkie XL - Live Wired
  • Kelis - Brave
  • Kelly Rowland - Rose Colored Glasses
  • King Fantastic - All Black Ying Yang (The Party Song)
  • My Chemical Romance - Na Na Na (Na Na Na Na Na Na Na Na Na)
  • Nikki & Rich - Next Best Thing
  • The Ready Set - More Than Alive
  • Soulja Boy - Speakers Going Hammer
  • Travie McCoy - Need You

Eleştiriler[değiştir | kaynağı değiştir]

CinemaBlend internet sitesi oyunu çeşitli aksaklıklar nedeniyle eleştirdi ancak vampirlik özelliğini övdü.[17]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "The Sims 3 Late Night Expansion Announced". IGN. 20 Temmuz 2010. 9 Kasım 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Temmuz 2016. 
  2. ^ Park (6 Eylül 2010). "The Sims 3: Late Night Exclusive Hands-On - A Brief Look at the New Expansion". GameSpot. CBS Interactive. 28 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Kasım 2010. 
  3. ^ The Sims 3: Late Night/twitter
  4. ^ Sophia Tong (16 Ağustos 2010). "The Sims 3 Late Night Expansion Pack Impressions". GameSpot. 17 Ağustos 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  5. ^ SimTimes tweet 12 Nisan 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Bridgeport is an island connected with bridges.
  6. ^ "EXCLUSIVE: What it's like to be a celebrity The Sims 3: Late Night". GamesRadar+. 16 Eylül 2010. 13 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2018. 
  7. ^ "SimCookie - Preview : The Sims 3 Late Night". 3 Mart 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  8. ^ TheSims3 tweet regarding film career being like the Doctor career 8 Mart 2021 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Twitter. Retrieved January 7, 2018.
  9. ^ a b Electronic Arts (20 Temmuz 2010). "The Sims 3 Late Night Expansion Pack!". 28 Şubat 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2018.  Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi: "Electronic Arts" adı farklı içerikte birden fazla tanımlanmış (Bkz: Kaynak gösterme)
  10. ^ "The Sims 3 Late Night Expansion Release Date announced". 5 Ağustos 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  11. ^ "The Sims 3 Late Night Expansion Release Date *UK* announced". Play.com. 18 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  12. ^ "The Sims 3: Late Night Expansion Pack". GameRankings. CBS Interactive. 1 Kasım 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2018. 
  13. ^ "The Sims 3: Late Night". Metacritic. CBS Interactive. 10 Eylül 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2018. 
  14. ^ Britton Peele (5 Kasım 2010). "The Sims 3: Late Night review". GamesRadar+. 4 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2018. 
  15. ^ Kevin VanOrd (15 Aralık 2010). "The Sims 3: Late Night Expansion Pack Review". GameSpot. CBS Interactive. 22 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2018. 
  16. ^ Jon Habib (27 Ekim 2010). "The Sims 3: Late Night Review". IGN. News Corporation. 20 Ocak 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2018. 
  17. ^ "Review: The Sims 3: Late Night". 2011. 8 Kasım 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2018. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]