Soulja Boy

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Soulja Boy Tell 'Em
Genel bilgiler
Doğum adıDeAndre Ramone Way
Doğum28 Temmuz 1990 (33 yaşında)
Chicago, Illinois, ABD
Başladığı yerAtlanta, Georgia, ABD
TarzlarHip hop
Mesleklerrapçi, şarkıcı, kayıt yapımcısı
Etkin yıllar2004-günümüze
Müzik şirketiStacks on Deck, Collipark Music, HHH, Interscope, S.O.D. Money Gang
İlişkili hareketlerArab, Gucci Mane, Shawty Lo, JBar, Chingy, Yo Gotti, Bow Wow
Resmî siteResmî site

DeAndre Ramone Way veya bilinen adıyla Soulja Boy Tell 'Em veya kısaca Soulja Boy, (d. 28 Temmuz 1990) Amerikalı hip hop şarkıcısı ve yapımcısı.

Hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

İlk yıllar[değiştir | kaynağı değiştir]

Soulja Boy Tell 'Em, Amerika Birleşik Devletleri'nin Chicago kentinde dünyaya geldi ve altı yaşındayken Atlanta'ya taşındı. Burada rap müziğe ilgi duymaya başladı. On dört yaşındayken babasıyla beraber Batesville, Mississippi'ye taşındı. Burada bir kayıt şirketiyle anlaştı.

Kasım 2005'te sanatçı ilk şarkı örneklerini SoundClick adlı siteye yolladı. Buradaki olumlu eleştirilerin ardından şarkıyı YouTube ve MySpace gibi sitelere de yolladı. Mart 2007'de "Crank That" adlı şarkıyı kaydetti ve ilk bağımsız albümü Unsigned & Still Major: Da Album Before da Album'ü yayınladı. Bunu düşük bütçeli bir videoklip izledi. Mayıs 2007'de sanatçı bu şarkısını ilk defa radyolara yolladı ve bu sıralarda yapımcı Mr. Collipark ile anlaşarak Interscope Records ile bir anlaşma imzaladı.

Souljaboytellem.com[değiştir | kaynağı değiştir]

Eylül 2007'de "Crank That (Soulja Boy)" adlı şarkı Amerikan müzik listelerinde zirveye yükselerek büyük satış ve dinlenme rakamları elde etti. Sanatçı kısa süre sonra ilk resmî albümü Souljaboytellem.com'u piyasaya sürdü. Bu albüm baştan sona FL Studio adlı müzik programının demo sürümüyle bestelenmişti. Albüm yayımlanmasının ardından Amerikan albüm listesinde üç numaraya kadar yükseldi. 9 Aralık 2008 tarihinde sanatçı William Lyons tarafından lakabının ona ait olduğu gerekçesiyle dava edildi.

50. Grammy Ödülleri'nde Soulja Boy, "En İyi Rap Şarkısı" dalında aday gösterildi. Ancak bunu Kanye West ve T-Pain'in "Good Life" adlı eserine kaptırdı. Ancak sanatçı bu süreçte yeteneksizlikle itham edildi.

iSouljaBoyTellem[değiştir | kaynağı değiştir]

Soulja Boy'un ikinci stüdyo albümü ISouljaBoyTellem 16 Aralık 2008'de piyasaya sürüldü. İlk tekli "Bird Walk" Amerikan R&B listelerinde sadece kırk numaraya kadar yükseldi. Ancak Sammie destekli ikinci tekli "Kiss Me Thru the Phone" Amerika listelerinde üç numaraya kadar yükseldi. Bu sıralarda 30 Aralık 2008'de Soulja Boy'un evine hırsız girdi ve aynı kişiler tarafından saldırıya uğradı.

Diskografi[değiştir | kaynağı değiştir]

Stüdyo albümleri

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]