The Sims 3: Ambitions

Vikipedi, özgür ansiklopedi
The Sims 3: Ambitions
Dosya:The Sims 3 Ambitions American box art.jpg
GeliştiriciElectronic Arts Bunu Vikiveri'de düzenleyin
YayımcıElectronic Arts
Yapımcılar=Maxis (Windows, Mac OS X)
EA Mobile (Mobil)
BesteciSteve Jablonsky
SeriThe Sims
MotorRenderWare
PlatformlarWindows, macOS, iOS, Cep telefonu
Çıkış
  • AVR: 4 Haziran 2010
TürYaşam simülasyonu
ModTek oyunculu oyun Bunu Vikiveri'de düzenleyin

The Sims 3: Ambitious, Maxis tarafından geliştirilen ve Electronic Arts tarafından 1 Haziran 2010'da yayınlanan yaşam simülasyonu oyunu The Sims 3'ün ikinci genişleme paketidir. Bu paketle birlikte yeni kariyer seçenekleri ve kontrol mekanikleri oyuna kazandırılmıştır.[3] Oyuna eklenen kariyer yolları, yetenekler ile ilerlemeye yol açar.[3] The Sims 3'te mevcut olmayan bu özellikler, oyuncuya Sim'lerin kariyer yollarını, seçimlerini ve hayatlarını daha detaylı şekillenmesine imkan tanır.

Oynanış[değiştir | kaynağı değiştir]

The Sims 3: Ambitions tamamen kariyer temalı bir genişleme paketidir ve oyunculara oyun içerisindeki kariyerlerin yanında yeni sunduğu iş fırsatları ve bunlarla birlikte yeni oyun etkileşimi imkanı tanır. Sim'lere kariyer ve uzmanlık alanı arasında seçim şansı sunan Ambitious, uzmanlık alanlarında oyunculara Sim'leri ile birlikte iş esnasında birlikte oynama özelliğini oyuna ekler. Kariyer seçeneklerinde oyuncular, "tavşan deliği" olarak adlandırılan özellik ile Sim'lerin çalıştığı binaları göremezken uzmanlık alanları ile birlikte çalıştıkları alanı da görme şansı tanır ve buradaki yönlendirmelerle uzmanlık alanında terfi almak için Sim'ler daha kolay yönlendirilir. Uzmanlık alanları arasında doktor, hayalet avcısı, özel dedektif, stilist, itfaiyeci ve mimari tasarımcı gibi meslekler yer almaktadır. Sim'lerin karakterleri de uzmanlık kariyerlerine etki edebilmektedir. Örnek olarak kötü Sim'ler Hayalet avcılığı esnasında eşya çalabilir ya da tembel bir Sim itfaiyeci, ev yanarken TV izlemek için işine ara verebiliyor.

Twinbrook[değiştir | kaynağı değiştir]

Twinbrook, Ambitious genişleme paketiyle gelen bir mahalledir. Uzmanlık alanlarının tüm binaları bu mahallede yer alır. Mahalledeki yapılar ve evlerin tamamı Fransız stilidir. Örnek olarak kütüphane binası klasik Fransız tarzındadır. Aynı zamanda The Sims 2 ana oyunundaki Curious ailesi de bu mahalle ile birlikte The Sims 3'e eklenmiştir.

Uzmanlık alanları[değiştir | kaynağı değiştir]

Uzmanlık Alanı Adı Tanım Seviye 1 Ücreti Seviye 10 Ücreti
İtfaiyeci Atletizm ve el becerisi yetenekleri bu uzmanlık kariyeri için kullanışlıdır. Görevler genel olarak geliştirilme üzerinedir ve istasyonun alarm sistemine bağlı olarak gerçekleşir. Herhangi bir yangın durumunda itfaiye aracı ile birlikte birkaç iş arkadaşı toplanıp yangını söndürmeye gider. 276§/haftada 2,480§/haftada
Araştırmacı Araştırmacı dedektiflik uzmanlık kariyeri serbest meslek olarak çalışır ve herhangi bir çalışma saatleri yoktur. Bunun yerine müşteriler Sim'leri arar ve onlar adına çalışmasını teklif eder. 275§/haftada 2,475§/haftada
Hayalet Avcılığı Sim'ler bir çeşit makine aracılığı ile "perili evlere" girer ve buradaki hayaletleri yakalar. Makinenin içine hayaletleri hapseder ve böylece ekstra kazanç sağlarlar. Kariyerlerinin onuncu seviyelerinde makine, haritadaki tüm hayaletleri yakalayabilecek kadar gelişir. 280§/haftada 2,480§/haftada
Stilist Stilist Sim'ler bir salonda çalışır ve gelen müşteriler ile burada ilgilenirler. Birçok kıyafete ve saç stiline ulaşabilirler. Stilist uzmanlık kariyeri aynı zamanda Create a Sim moduna oyun içinde de ulaşabilme imkanı sunar. 182§/haftada 2,306§/haftada
Mimari Tasarım Mimari tasarım uzmanlık kariyeri için Sim'lerin yaratıcı olması gerekir. Mahallede yaşayan diğer Sim'ler, iş için Sim'leri arar ve birlikte çalışmak için teklifte bulunurlar. Bu sayede tasarımlar yapılır. 272§/haftada 2,480§/haftada

Diğer ek özellikler[değiştir | kaynağı değiştir]

The Sims 3: Ambitious ek olarak oyuna birçok özellik ekler. Yeni kişisel özellikler ve farklı yetenekler eklenir.

Kişisel özellikler ve yetenekler[değiştir | kaynağı değiştir]

The Sims 3: Ambitions, oyuna birçok kişisel özellik ekler. Örnek olarak Doğa-Dostu kişisel özelliğine sahip olan Sim'ler işten eve bisiklet ile döner. Kurutma makinesi kullanmak yerine çamaşırlarını ipe asarlar. Gözlemci kişisel özelliğine sahip olan Sim'ler, Dedektiflik uzman kariyerini daha kolay yapar ve daha sık terfi alabilir.

İcat etmek[değiştir | kaynağı değiştir]

The Sims 3: Ambitious ile birlikte Sim'ler yeni icat makinesi ile birçok obje icat edebilir. Topladıkları metallerle istedikleri büyüklükte objeler oluşturabilirler.

İnfilak etmek[değiştir | kaynağı değiştir]

İcat makinesini kullanan dahi Sim'ler, makine için metale ihtiyaç duyarlar. Bunlar mahallenin çeşitli bölgelerinden toplanabilir. Ancak uyumsuz metaller bir arada kullanıldığında bozuk icatlar ortaya çıkabilir ya da icat infilak edebilir.[4]

Şekil vermek[değiştir | kaynağı değiştir]

Şekil vermek resim yapmaya benzer. Şekil verme masasını kullanan Sim'ler, killerden yaptıkları objeleri satabilirler ya da dekor olarak kullanabilirler.

Geliştirme[değiştir | kaynağı değiştir]

The Sims stüdyosunun Genel Yöneticisi Scott Evans, "Oyunculara Sim'lerin genel olarak kariyerlerini detaylandırma işlemini hiç sunmamıştık. The Sims 3: Ambitions ise bunu değiştiriyor. Oyuncular artık Sim'ler ile birlikte iş yerlerine gidebilir ve burada da Sim'leri yönetebilirler," dedi.[5]

Yardımcı yapımcı Grant Rodiek, kariyer temalı genişleme paketini için geliştirme takımının her zaman yapmak istediği bir iş olduğunu yazdı. "Her zaman The Sims serisi için daha önce görülmemiş şeyler yapmak istedik," dedi.[6] Rodiek aynı zamanda genişleme paketinin üç ana elemente odaklandığını açıkladı: topluluk geri dönüşleri, geliştirme takımının yapmak istedikleri ve yazılım sınırları.[7]

Ek olarak oyunun mobil cihazlar için versiyonları, bilgisayar sürümleri ile birlikte yayınlandı.[5]

Müzik[değiştir | kaynağı değiştir]

The Sims 3: Ambitious için soundtrackler birçok sanatçının kendi şarkılarını Simlish dili ile kaydetmesi sonucu oluşturuldu. Maxis'in EA Games ses direktörü şunları söyledi: "Bir genişleme paketi için ne zaman yaratıcı bir şeyler yapmak istesek bu oyun için inanılmaz derecede heyecan verici oluyor. Hit şarkıların The Sims dilinde duyulması da çok güzel."[8]

The Sims 3 Ambitions soundtrack[8]
No. BaşlıkArtist Süre
1. "Need You Now"  Lady Antebellum 4:38
2. "Savior"  Rise Against 4:02
3. "Pyramid"  Charice 4:07
4. "Bang Bang"  Melanie Fiona 3:28
5. "Make My Heart"  Toni Braxton 3:27
6. "Animal"  Neon Trees 3:32
7. "Shark in the Water"  V V Brown 3:02
8. "Number One Enemy"  Daisy Dares You 3:47
9. "This Too Shall Pass"  OK Go 3:08
10. "Early Morning"  Old 97's 2:50
11. "As Long As There Is Whiskey In The World"  Murder by Death 3:15
12. "Restoration"  The Acorn 3:24
13. "Cooler than Me"  Mike Posner 3:36
15. "Tea Party"  Kerli 3:29
16. "Come And Get It"  Eli "Paperboy" Reed 3:33
17. "Lock My Heart Down"  Hal Linton 3:16
18. "Until It's Gone"  Radney Foster And The Confessions 4:01
19. "Setback"  The Constellations 3:42

Eleştiriler[değiştir | kaynağı değiştir]

IGN yazarı Anthony Gallegos, "Seride yenilikçi bir şey değil ancak diğer The Sims genişleme paketlerine kıyasla daha işe yarar," yazdı.[12] GameSpot eleştirisinde Kevin VanOrd, "Düşünülmüş ve keyifli bir paket, tamamen karakterlere yönelik," yazdı.[11] Dan Stapleton, PC Gamer eleştirisinde oyuna 100 puan üzerinden 85 puan vererek yeni kariyerleri ve özellikleri övdü.[13] Tracy Erickson, Pocket Gamer eleştirisinde oyunun iPhone versiyonunu eleştirdi ve 10 üzerinden 7 puan verdi.[16]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "The Sims 3: Ambitions for PC". GameSpot United States. CBS Interactive. 29 Haziran 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Haziran 2010. 
  2. ^ "The Sims 3: Ambitions for PC". GameSpot Australia. CBS Interactive. 29 Haziran 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Haziran 2010. 
  3. ^ a b "Ambitions – The Game – Community – The Sims 3". EA Canada. Electronic Arts. 2010. 25 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2016. 
  4. ^ YouTube video
  5. ^ a b "EA Announces The Sims 3 Ambitions Expansion Pack". EA Canada (Basın açıklaması). Electronic Arts. 4 Mart 2010. 14 Nisan 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2018. 
  6. ^ "The Sims 3 Ambitions Q&A – Exclusive First Details". GameSpot. CBS Interactive. 4 Mart 2010. 10 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2018. 
  7. ^ Hopkins, Tom (8 Nisan 2010). "Ambitious: Sims 3 Ambitions Interview". NowGamer. Imagine Publishing. 27 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2018. 
  8. ^ a b "Rise Against, Lady Antebellum, and Toni Braxton Sing for EA's The Sims 3 Ambitions". IGN (Basın açıklaması). News Corporation. 18 Mayıs 2010. 7 Ekim 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2018. 
  9. ^ "The Sims 3: Ambitions". GameRankings. CBS Interactive. 9 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2018. 
  10. ^ "The Sims 3: Ambitions". Metacritic. CBS Interactive. 18 Ağustos 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2018. 
  11. ^ a b Kevin VanOrd (7 Haziran 2010). "The Sims 3: Ambitions Review". GameSpot. CBS Interactive. 5 Mart 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2018. 
  12. ^ a b Anthony Gallegos (1 Haziran 2010). "The Sims 3: Ambitions Review". IGN. News Corporation. 20 Ocak 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2018. 
  13. ^ a b Dan Stapleton (25 Haziran 2010). "The Sims 3: Ambitions review". PC Gamer. 6 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2018. 
  14. ^ Sarah Jayne (17 Haziran 2010). "The Sims 3: Ambitions review". Den of Geek. 7 Aralık 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2018. 
  15. ^ Mike Thompson (20 Eylül 2010). "The Sims 3 Ambitions Review". GameZebo. 27 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2018. 
  16. ^ a b Tracy Erickson (21 Eylül 2010). "The Sims 3: Ambitions". Pocket Gamer. 22 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2018. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]