The Sims 3: Island Paradise

Vikipedi, özgür ansiklopedi
The Sims 3: Island Paradise
Dosya:The Sims 3 Island Paradise - Box Cover.jpeg
GeliştiriciMaxis
YayımcıElectronic Arts
SeriThe Sims
PlatformMicrosoft Windows, OS X,
Çıkış
TürYaşam simülasyonu
ModTek oyunculu

The Sims 3: Island Paradise, Maxis tarafından geliştirildi ve Electronic Arts tarafından 25 Haziran 2013'te The Sims 3 yaşam simülasyonu oyununun onuncu genişleme paketi olarak Microsoft Windows ve OS X platformları için yayınlandı. Avustralya'da 27 Haziran 2013'te, Avrupa'da ise 28 Haziran 2013'te yayınlandı.

Oynanış[değiştir | kaynağı değiştir]

Island Paradise, The Sims: Vacation, The Sims 2: Bon Voyage ve The Sims 3: World Adventures'a benzeyen tatil ve macera temalı bir genişleme paketidir.

En önemli yeni özelliklerden biri, Sim'lerin tekne evlerine sahip olma seçeneğidir. Bunlar, herhangi bir boş limana veya okyanusun herhangi bir yerine demirlenebilir ve oyuncu, tekne hareket ederken evdeki diğer Sim'lerin kontrolünü elinde tutmanın yanı sıra, tekneyi istedikleri yerde bir Sim'e sürdürebilir. Oyuncu, uygun gördüğü şekilde tekne arazilerine teknesini istediği şekilde inşa edebilir ve bu teknelere hizmetlerin erişimi için (gazete dağıtımı, posta, vb.), sürat tekneleri ve jetski kullanılır.

Genişleme paketi aynı zamanda Sim'lerin haritadaki belirli noktalarda su altında birkaç saat boyunca dalış yapmasına olanak tanıyan Scuba dalış becerisini de oyuna ekler. Dalış sırasında Sim'ler balık yakalayabilir, su altı mağaralarını keşfedebilir, batık hazineler bulabilir ve sınırlı sayıda sosyal etkileşim kullanabilir. Köpekbalıkları bazen bir dalış sırasında ortaya çıkabilir ve Sim'lere saldırabilir ve hatta onları öldürebilir. Sim'ler ayrıca su altında çok uzun süre kalırlarsa ve oksijen kaynaklarını tüketirlerse boğulabilirler, ancak yeni bir ömür boyu ödülü, süresiz nefes almalarına izin verir. Bir Sim yüzeye döndükten sonra, tekrar dalmadan önce kısa bir süre için beklemesi gerekir.

Island Paradise, oyuna cankurtaran kariyerini ekler. (Ambitious genişleme paketi mevcutsa, Sim'ler serbest çalışan dalgıç olarak kaydolabilir.) Cankurtaranlar çalışma saatleri içinde rastgele bir sahile gönderilir ve okyanusu araştırmak, boğulan Sim'leri kurtarmak ve kalp masajı yapmak zorunda kalır.

Sim'ler tatil köylerine sahip olabilir ve bunları yönetebilir, bu da yaptıkları net kâra dayalı olarak günlük nakit geliri sağlar. Oyuncu tesisi büyütmek amacıyla misafir kapasitesini arttırarak, misafirler için olanaklar sağlayarak (fitness ekipmanları, yüzme havuzları, açık büfe tabloları) tesisin ücretini artırabilir. Oyuncu ayrıca tatil köyü personelini yönetebilir, işçileri işe alabilir ve üniformalarını seçebilir.

Denizkızları, Island Paradise'a eklenen yeni yaşam formlarıdır. Sim'ler dalış sırasında onlarla karşılaşabilir ve daha sonra onları karaya çağırabilir. Denizkızı Sim'leri su altında nefes alabilir, dekompresyona karşı bağışıktır ve tüm genç yetişkin denizkızları maksimum dalış becerisine sahiptir. Ancak bir denizkızı okyanus dışında çok fazla zaman geçirirse, normal bir Sim haline gelecektir.

Isla Paradiso[değiştir | kaynağı değiştir]

Isla Paradiso, Karayip Adaları genişleme paketi ile oyuna eklenen yeni dünyadır. "Isla" İspanyolca "ada" ve "Paradiso" İtalyanca "cennet" anlamına geliyor. Yeni eklenen dünya, Sim'ler tarafından bulunabilen ve keşfedilebilen, boyutları değişen ve hem yerleşik hem de yerleşik olmayan çeşitli adalarla oldukça büyüktür. Sim'ler tarafından düzenlenebilen ve yönetilebilen önceden hazırlanmış tatil köyleri de vardır.[4]

Geliştirme[değiştir | kaynağı değiştir]

The Sims 3: Island Paradise, 8 Ocak 2013 tarihinde bir canlı yayın sırasında duyuruldu ve burada 2013 yılının yaklaşan genişleme paketleri ve eşya paketlerinin tamamı açıklandı. Tanıtım esnasında yalnızca bir ekran görüntüsü gösteriliyordu. Ancak daha sonra, çok sayıda canlı yayın yapıldı ve yeni özellikler gösterildi: 14 Şubat'taki yayın tekne evlerini ortaya çıkardı, 16 Nisan'da yeni tesis sistemini yayınladı ve 18 Haziran'daki son yayında geliştiriciler, oyunun yeni su altı özelliğini ve gizli ada yönünü gösterdi.[5][6][7][8]

Island Paradise'ın ilk resmi fragmanı, final canlı yayından bir gün önce, 17 Haziran 2013'te yayınlandı.[9][10]

Özellikler[değiştir | kaynağı değiştir]

Island Paradise, tekneler, dalış ve oteller dahil olmak üzere bir dizi yeni özellik içerir. Bu yeni genişletme paketi, fiyat kontrolü ve dinamik seçim dahil olmak üzere çevre üzerinde daha fazla kontrol sağlar.

  • Tüplü Dalış: Sim'ler artık yeni hazineler ve yeni yerler bulmak için tüplü dalış yapabildiği için her zamankinden daha derine dalabilir.
  • Tesisler: Sim'ler kendi tatil köyünü oluşturabilir, düzenleyebilir ve yönetebilir. Tatil köyleri yeni temeller ve planlar ile herhangi bir adaya ve hatta su üzerine inşa edilebilir.[11]
  • Tekne evler: Sim'ler artık sadece karada değil denizde de yaşayabilir. Tekne evler, deniz üzerinde istenilen noktaya gidebildiği için Sim'lere birçok yeni fırsat sunar.
  • Yeni kariyer - Cankurtaran: Sim'ler artık bir cankurtaran olabilir ve okyanusta yüzenleri koruyabilir.
  • Yeni yaşam durumu - Denizkızları ve Denizerkekleri: Sim'ler artık yeni bir doğaüstü varlık olabilir: denizkızları. Create a Sim ekranında yaratılamazlar (Supernatural genişleme paketi mevcut olsa bile oyun izin vermez), ancak bir denizkızı ile arkadaş olup daha sonra yemesi için yosun verilebilir veya 25.000 ömür boyu ödül puanı için Mermadic Kelp adlı bir ömür boyu ödül satın alınarak normal Sim'e dönüştürülebilir.
  • Sürat tekneleri/su kızağı/Tekneler: Yeni su araçları türleri, Sim'lerin adalar arasında daha hızlı ve daha rahat hareket etmesini sağlar.
  • Temeller ve taslaklar : Temeller, oyuncuların su üzerinde inşa etmelerine izin verir ve yeni taslak şablonları tatil köylerinin/evlerin/arsaların saniyeler içinde tasarlanmasına izin verir.

Sürümler[değiştir | kaynağı değiştir]

Island Paradise, Origin tarafından veya mağazalarda ön sipariş verildiyse, yeni özel öğelerle birlikte açılabilir bir set mevcut olur. Island Survival Pack, hayatta kalma temalı dekor, mobilya ve kıyafetlerle hayatta kalma becerilerini genişletir.[12]

Özel Origin Çekilişi[değiştir | kaynağı değiştir]

EA indirme yöneticisi Origin, oyunun 4.000 kopyasının 21 Haziran 2013'ten önce satın alınması durumunda Kuzey Amerika sitelerinde bulunan oyun alıcılarının The Sims 3 Barnacle Bay'in ücretsiz bir kopyasını alacağı Island Paradise Community Challenge'ı başlattı. Bu meydan okuma 6 Haziran 2013'ten 21 Haziran 2013'e kadar sürdü ve başarılı oldu.[13]

Eleştiriler[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncular "Island Paradise ideal olarak yaz başında gelir. Paket, Seasons gibi diğer genişletmelerle mükemmel bir şekilde bütünleşir. İlk bakışta hedeflenmiş bir sürüm gibi görünse de her şeyi kapsıyor ve her oyuncu için bir şeyler sunuyor," yorumlarında bulundu.[21]

GamesRadar+'dan Giancarlo Saldana olumlu eleştiri yaptı ve su altı özelliğinin bir hayal kırıklığı olduğuna inansa da oyunun genel deneyimini övdü, yalnızca sınırlı dalış noktalarının olmasından dolayı oyuna 5 üzerinden 4 yıldız verdi: "Sualtı bölümleri eksik olsa da Island Paradise'ın geri kalanı The Sims 3'ün hayranlarına hala neler sunabileceğinin harika bir göstergesi."

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "The Sims 3: Island Paradise Limited Edition". EB Games. 17 Eylül 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Temmuz 2013. 
  2. ^ Gallegos, Anthony (13 Şubat 2013). "What's Next for The Sims 3?". IGN. 17 Şubat 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2018. 
  3. ^ PC System Analysis for Sims 3: Island Paradise 26 Ekim 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Retrieved January 7, 2018.
  4. ^ "Island Paradise Coverage – Preview #6: Isla Paradiso & Scuba Diving". BeyondSims. 30 Mayıs 2013. 11 Haziran 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2018. 
  5. ^ "News: January 2013". The Sims 3. 5 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2018. 
  6. ^ "The Sims 3 Starter Pack". Origin. 7 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2018. 
  7. ^ http://thesims.com/en_AU/live Retrieved July 11, 2013. [ölü/kırık bağlantı]
  8. ^ "Exclusive: First Official Screenshot of Island Paradise". Sims VIP. 8 Ocak 2013. 22 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Temmuz 2013. 
  9. ^ "The Sims 3 'Island Paradise' Launch Trailer Released". WebProNews. 17 Haziran 2013. 2 Temmuz 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Temmuz 2013. 
  10. ^ "The Sims 3 Island Paradise Is Heating Up!". EA Games. 17 Haziran 2013. 27 Haziran 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2018. 
  11. ^ "The Sims 3 Island Paradise Feature Guid". PingZine. 11 Haziran 2013. 10 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2018. 
  12. ^ The Sims 3: Island Paradise Origin Retrieved June 8, 2013. [ölü/kırık bağlantı]
  13. ^ "Sims 3 Island Paradise Pre-order Incentive". Sims VIP. 7 Haziran 2013. 4 Temmuz 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2018. 
  14. ^ "The Sims 3: Island Paradise". Metacritic. CBS Interactive. 8 Haziran 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2018. 
  15. ^ Giancarlo Saldana (28 Haziran 2013). "The Sims 3: Island Paradise review". GamesRadar+. 6 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2018. 
  16. ^ Nicholas Tan (2 Temmuz 2013). "The Sims 3 Island Paradise Review". Game Revolution. 11 Mayıs 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2018. 
  17. ^ Matt Liebl (4 Temmuz 2013). "Review: Setting sail in The Sims 3 Island Paradise". GameZone. 9 Temmuz 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2018. 
  18. ^ Mark Langshaw (9 Temmuz 2013). "'The Sims 3: Island Paradise' review: Sun, sea and Sims". DigitalSpy. 5 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2018. 
  19. ^ Tim McDonald (8 Temmuz 2013). "The Sims 3: Island Paradise review". PC Invasion. 14 Ağustos 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2018. 
  20. ^ Amanda Rhi "StormyDawn" Hale (2 Eylül 2013). "PC Review - 'The Sims 3: Island Paradise'". WorthPlaying. 4 Eylül 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2018. 
  21. ^ "The Sims 3: Island Paradise Review". GameScouts. 28 Haziran 2013. 24 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2018. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]