The Sims: Unleashed

Vikipedi, özgür ansiklopedi
The Sims: Unleashed
Dosya:The Sims Unleashed Cover.jpg
GeliştiriciMaxis Bunu Vikiveri'de düzenleyin
YayımcıElectronic Arts
YapımcıMaxis
TasarımcıWill Wright
SeriThe Sims
PlatformlarMicrosoft Windows
Mac OS X
ÇıkışWindows
  • KA: 22 Ekim 2002
ModTek oyunculu oyun Bunu Vikiveri'de düzenleyin

The Sims: Unleashed, Maxis tarafından geliştirilen ve 22 Ekim 2002'de Electronic Arts tarafından yayınlanan The Sims yaşam simülasyonu oyununun beşinci genişleme paketidir. Teması ise evcil hayvanlardır. Unleashed, sonradan The Sims 2 için The Sims 2: Pets ve The Sims 3 için The Sims 3: Pets olarak aynı tema üzerinde genişleme paketi olarak yayınlandı.

Oynanış[değiştir | kaynağı değiştir]

Unleashed ile oyuna Old City adında yeni bir mahalle eklenir. Burada birçok yeni arazi ve yeni aile mevcuttur. Lapida ailesi ve ailenin sahip olduğu iki kedi, bu mahallede yaşar. Evcil hayvanlara odaklanan Unleashed'da hayvanlar eğitilebilir, Sim'ler eğitim için profesyonel eğitmenlere başvurabilir. Bahçıvan ise oyuna eklenen yeni NPC'dir. Sebze ve meyve yetiştirmek için Sim'ler bahçıvana başvurabilir ve tavsiye alabilir. Aynı zamanda topluluk arazilerinde saksafon çalan NPC'ye de bahşiş verebilir. Sim'ler bir tramvay çağırabilir ve Old City'yi ziyarete gidebilir. Orada kahve içebilir ve çocuklarını parka götürebilir. İguana, kaplumbağa, balık ve kuş gibi hayvanları satın alabilir.

Gece boyunca bir rakun, evi ziyaret edebilir, çöpü karıştırabilir. Ayrıca Sim'ler sokakta kokarcalar ile karşılaşabilir. Sim'ler bahçelerine iyi bakım yapmazlarsa tavşanlar ya da fareler ortaya çıkabilir.

Unleashed ile birlikte hayvan bakımı, haute cuisine, sirk, moda ve eğitim alanlarında toplam beş adet yeni kariyer eklendi. Hayvanlar için Muhafız, Avcı, İtaatkar ve Oyuncu olarak toplamda dört adet özellik eklendi.

İnşa ve satın alma modu[değiştir | kaynağı değiştir]

Toplamda 125'ten fazla yeni obje ile gelen Unleashed, genel olarak bahçe ve evcil hayvan eşyaları üzerine eşyalardan oluşur. Aynı zamanda oyuna yeni kıyafetler ve cilt tonları da eklenir.