Tenzile Erdoğan

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Tenzile Erdoğan
Doğum3 Mayıs 1924
Dumankaya, Güneysu, Rize, Türkiye
Ölüm24 Ekim 2011 (87 yaşında)
Koşuyolu, Kadıköy, İstanbul, Türkiye
Defin yeriKaracaahmet Mezarlığı, İstanbul
EvlilikAhmet Erdoğan
Çocuk(lar)Recep Tayyip Erdoğan
Akraba(lar)Torunları:
Ahmet Burak Erdoğan
Bilal Erdoğan
Esra Erdoğan
Sümeyye Erdoğan

Tenzile Erdoğan (evlilik öncesi soyadı: Mutlu; 3 Mayıs 1924; Dumankaya, Güneysu, Rize - 24 Ekim 2011; Koşuyolu, Kadıköy, İstanbul), 12. Türkiye cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın annesidir.

Hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

İlkokulu Rize'de tamamladı. Ortaokulu Ankara'da okuyan Tenzile Hanım daha sonra annesinin isteği üzerine okulu bıraktı. 1947'de İstanbul'a geldi ve Ahmet Erdoğan'la evlendi. 1954'te Kasımpaşa, Beyoğlu, İstanbul'da çocukları Recep Tayyip doğdu.

Eşinin hayatını kaybetmesinin ardından belirli bir süre Refah Partisi kadın kollarında görev aldı ve Refah Partisi İstanbul il kadın kolları başkanlığı görevinde bulundu.

Uzunca bir dönemdir yaşlılığa bağlı olarak solunum yetmezliği ve bağırsak geçirgenliği'yle mücadele eden Tenzile Erdoğan 24 Ekim 2011'de tedavi gördüğü Kadıköy Medipol Üniversitesi Hastanesi'nde 87 yaşında öldü.

Cenaze namazı ise öğle namazına müteakiben Fatih Camii'nde kılındı ve daha sonra Karacaahmet Mezarlığı'ndaki aile kabristanlığında toprağa verildi.

Hatırası[değiştir | kaynağı değiştir]

Tenzile Erdoğan'ın adı, Rize Güneysu Tenzile Erdoğan İlçe Devlet Hastanesi ve Üsküdar Tenzile Erdoğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne verildi.[1][2]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ ATASEVER, Mehmet (1 Ara 2016). "DÖNER SERMAYELİ SAĞLIK İŞLETMELERİ: TESPİTLER VE ÖNERİLER". SASAM. 31 Ocak 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ocak 2023 – Google Books vasıtasıyla. 
  2. ^ "Kriter Sayı: 27: Türkiye Küresel Krizden Güçlenerek Çıkacak". SET Vakfı İktisadi İşletmesi. 31 Ocak 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ocak 2023 – Google Books vasıtasıyla.