Real Madrid CF teknik direktörleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara
José Mourinho, 2010–11 / 2012-2013 sezonu arasında kulübün teknik direktörüdür.

Real Madrid CF, La Liga'da yer alan ve Madrid merkezli profesyonel bir futbol kulübüdür.

Real Madrid CF teknik direktörleri listesi, tarihi boyunca toplam 58 teknik direktörün görev yapmış olduğu Real Madrid'in 1910'daki ilk teknik direktöründen günümüzde görev yapan teknik direktöre kadar kulüpte görev yapan tüm teknik direktörlerin yer aldığı kronolojik bir listedir. Her teknik direktörün görev aldığı tarihler, kulüpteki performansı, kazandığı kupalar tabloda yer almıştır.

Real Madrid'in ilk teknik direktörü Arthur Johnson idi.[1] Adolfo Meléndez döneminde görev yapan teknik direktör 10 sezon boyunca görevde kalmış ve beş İspanya Kral Kupası şampiyonluğu yaşamıştır.

Kazanılan kupa açısından en başarılı Real Madrid teknik direktörü görev yaptığı 15 yıl boyunca dokuz La Liga, iki İspanya Kral Kupası, iki UEFA Şampiyonlar Ligi ve bir Kıtalararası Kupa şampiyonluğu yaşayan Miguel Muñoz'dur. İstatiksel açıdan ise en başarılı teknik direktör Şilili Manuel Pellegrini'dir. Pellegrini, görevde kaldığı bir sezon boyunca %75 galibiyet yüzdesi yakalamıştır. José Quirante ise %38.89 galibiyet yüzdesi ile en az galibiyet yüzdesine sahip Real Madrid teknik direktörüdür.

Teknik direktörlerin listesi[değiştir | kaynağı değiştir]

En son 5 Temmuz 2014 tarihinde güncellenmiştir.
İsmi Ülkesi Görev
başlangıcı
Görev
bitişi
Maç
sayısı[A]
Gal. Ber. Mağ. AG YG Gal%[B] Başarılar Notlar
Arthur Johnson  İngiltere 1910 1920 &0000000000000023.00000023 &0000000000000011.00000011 &0000000000000003.0000003 &0000000000000009.0000009 &0000000000000048.00000048 &0000000000000039.00000039 &0000000000000047.83000047,83 5 İspanya Kral Kupası [C][D]
Juan de Cárcer  İspanya 1920 1926 &0000000000000022.00000022 &0000000000000010.00000010 &0000000000000002.0000002 &0000000000000010.00000010 &0000000000000038.00000038 &0000000000000045.00000045 &0000000000000045.45000045,45 [C]
Pedro Llorente  İspanya 1926 1926 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 ! [C]
Santiago Bernabéu Yeste  İspanya 1926 1927 &0000000000000008.0000008 &0000000000000005.0000005 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &0000000000000003.0000003 &0000000000000031.00000031 &0000000000000015.00000015 &0000000000000062.50000062,50 [C]
José Berraondo  İspanya 1927 1929 &0000000000000041.00000041 &0000000000000027.00000027 &0000000000000004.0000004 &0000000000000010.00000010 &0000000000000115.000000115 &0000000000000058.00000058 &0000000000000065.85000065,85 [C]
José Quirante  İspanya 1929 1930 &0000000000000018.00000018 &0000000000000007.0000007 &0000000000000003.0000003 &0000000000000008.0000008 &0000000000000045.00000045 &0000000000000042.00000042 &0000000000000038.89000038,89 [C]
Lippo Hertzka  Macaristan 1930 1932 &0000000000000052.00000052 &0000000000000026.00000026 &0000000000000015.00000015 &0000000000000011.00000011 &0000000000000095.00000095 &0000000000000058.00000058 &0000000000000050.00000050,00 1 La Liga
Robert Firth  İngiltere 1932 1934 &0000000000000045.00000045 &0000000000000030.00000030 &0000000000000005.0000005 &0000000000000010.00000010 &0000000000000126.000000126 &0000000000000052.00000052 &0000000000000066.67000066,67 1 La Liga
Francisco Bru  İspanya 1934 1941 &0000000000000118.000000118 &0000000000000071.00000071 &0000000000000013.00000013 &0000000000000034.00000034 &0000000000000290.000000290 &0000000000000152.000000152 &0000000000000060.17000060,17 2 İspanya Kral Kupası
Juan Armet  İspanya 1941 Eylül 1943 &0000000000000046.00000046 &0000000000000023.00000023 &0000000000000007.0000007 &0000000000000016.00000016 &0000000000000096.00000096 &0000000000000072.00000072 &0000000000000050.00000050,00
Ramón Encinas  İspanya Eylül 1943 Mayıs 1945 &0000000000000084.00000084 &0000000000000045.00000045 &0000000000000015.00000015 &0000000000000024.00000024 &0000000000000199.000000199 &0000000000000126.000000126 &0000000000000053.57000053,57
Jacinto Quincoces  İspanya Mayıs 1945 Mart 1946 &0000000000000035.00000035 &0000000000000018.00000018 &0000000000000010.00000010 &0000000000000007.0000007 &0000000000000070.00000070 &0000000000000037.00000037 &0000000000000051.43000051,43 1 İspanya Kral Kupası [C]
Baltasar Albéniz  İspanya Mart 1946 Nisan 1947 &0000000000000035.00000035 &0000000000000018.00000018 &0000000000000005.0000005 &0000000000000012.00000012 &0000000000000082.00000082 &0000000000000066.00000066 &0000000000000051.43000051,43
Jacinto Quincoces  İspanya Nisan 1947 Ocak 1948 &0000000000000017.00000017 &0000000000000005.0000005 &0000000000000004.0000004 &0000000000000008.0000008 &0000000000000032.00000032 &0000000000000041.00000041 &0000000000000029.41000029,41
Michael Keeping  İngiltere Ocak 1948 Ekim 1950 &0000000000000082.00000082 &0000000000000037.00000037 &0000000000000020.00000020 &0000000000000025.00000025 &0000000000000192.000000192 &0000000000000153.000000153 &0000000000000045.12000045,12
Baltasar Albéniz  İspanya Ekim 1950 Mart 1951 &0000000000000016.00000016 &0000000000000007.0000007 &0000000000000002.0000002 &0000000000000007.0000007 &0000000000000041.00000041 &0000000000000037.00000037 &0000000000000043.75000043,75 1 İspanya Kral Kupası
Héctor Scarone  Uruguay Mart 1951 Nisan 1952 &0000000000000048.00000048 &0000000000000025.00000025 &0000000000000010.00000010 &0000000000000013.00000013 &0000000000000113.000000113 &0000000000000073.00000073 &0000000000000052.08000052,08
Juan Antonio Ipiña  İspanya Nisan 1952 Mayıs 1953 &0000000000000034.00000034 &0000000000000021.00000021 &0000000000000002.0000002 &0000000000000011.00000011 &0000000000000082.00000082 &0000000000000057.00000057 &0000000000000061.76000061,76 [C]
Enrique Fernández  Uruguay Mayıs 1953 Aralık 1954 &0000000000000050.00000050 &0000000000000031.00000031 &0000000000000008.0000008 &0000000000000011.00000011 &0000000000000126.000000126 &0000000000000060.00000060 &0000000000000062.00000062,00 1 La Liga
José Villalonga  İspanya Aralık 1954 Nisan 1957 &0000000000000105.000000105 &0000000000000066.00000066 &0000000000000014.00000014 &0000000000000025.00000025 &0000000000000269.000000269 &0000000000000141.000000141 &0000000000000062.86000062,86 2 La Liga
2 Şampiyon Kulüpler Kupası
[E]
Luis Carniglia  Arjantin Nisan 1957 Şubat 1959 &0000000000000068.00000068 &0000000000000048.00000048 &0000000000000011.00000011 &0000000000000009.0000009 &0000000000000178.000000178 &0000000000000058.00000058 &0000000000000070.59000070,59 1 La Liga
1 Şampiyon Kulüpler Kupası
Miguel Muñoz  İspanya Şubat 1959 Nisan 1959 &0000000000000009.0000009 &0000000000000005.0000005 &0000000000000002.0000002 &0000000000000002.0000002 &0000000000000031.00000031 &0000000000000009.0000009 &0000000000000055.56000055,56 [C]
Luis Carniglia  Arjantin Nisan 1959 Temmuz 1959 &0000000000000013.00000013 &0000000000000008.0000008 &0000000000000001.0000001 &0000000000000004.0000004 &0000000000000028.00000028 &0000000000000016.00000016 &0000000000000061.54000061,54 1 Şampiyon Kulüpler Kupası
Manuel Fleitas  Paraguay Temmuz 1959 Nisan 1960 &0000000000000033.00000033 &0000000000000023.00000023 &0000000000000004.0000004 &0000000000000006.0000006 &0000000000000109.000000109 &0000000000000042.00000042 &0000000000000069.70000069,70
Miguel Muñoz  İspanya Nisan 1960 Ocak 1974 &0000000000000595.000000595 &0000000000000352.000000352 &0000000000000126.000000126 &0000000000000117.000000117 &0000000000001194.0000001.194 &0000000000000553.000000553 &0000000000000059.16000059,16 9 La Liga
2 İspanya Kral Kupası
2 Şampiyon Kulüpler Kupası
1 Kıtalararası Kupa
Luis Molowny  İspanya Ocak 1974 Mayıs 1974 &0000000000000023.00000023 &0000000000000013.00000013 &0000000000000002.0000002 &0000000000000008.0000008 &0000000000000049.00000049 &0000000000000026.00000026 &0000000000000056.52000056,52 1 İspanya Kral Kupası [C]
Miljan Miljanić  Yugoslavya Mayıs 1974 Eylül 1977 &0000000000000134.000000134 &0000000000000067.00000067 &0000000000000036.00000036 &0000000000000031.00000031 &0000000000000231.000000231 &0000000000000150.000000150 &0000000000000050.00000050,00 2 La Liga
1 İspanya Kral Kupası
Luis Molowny  İspanya Eylül 1977 Haziran 1979 &0000000000000090.00000090 &0000000000000051.00000051 &0000000000000024.00000024 &0000000000000015.00000015 &0000000000000196.000000196 &0000000000000094.00000094 &0000000000000056.67000056,67 2 La Liga
Vujadin Boškov  Yugoslavya Haziran 1979 Mart 1982 &0000000000000139.000000139 &0000000000000080.00000080 &0000000000000031.00000031 &0000000000000028.00000028 &0000000000000249.000000249 &0000000000000136.000000136 &0000000000000057.55000057,55 1 La Liga
1 İspanya Kral Kupası
Luis Molowny  İspanya Mart 1982 Nisan 1982 &0000000000000006.0000006 &0000000000000004.0000004 &0000000000000001.0000001 &0000000000000001.0000001 &0000000000000011.00000011 &0000000000000007.0000007 &0000000000000066.67000066,67 1 İspanya Kral Kupası
Alfredo di Stéfano  Arjantin Nisan 1982 Nisan 1984 &0000000000000108.000000108 &0000000000000063.00000063 &0000000000000023.00000023 &0000000000000022.00000022 &0000000000000192.000000192 &0000000000000113.000000113 &0000000000000058.33000058,33 [C]
Amancio Amaro  İspanya Nisan 1984 Nisan 1985 &0000000000000047.00000047 &0000000000000019.00000019 &0000000000000013.00000013 &0000000000000015.00000015 &0000000000000069.00000069 &0000000000000052.00000052 &0000000000000040.43000040,43 [C]
Luis Molowny  İspanya Nisan 1985 Nisan 1986 &0000000000000061.00000061 &0000000000000039.00000039 &0000000000000007.0000007 &0000000000000015.00000015 &0000000000000137.000000137 &0000000000000067.00000067 &0000000000000063.93000063,93 1 La Liga
2 UEFA Kupası
1 İspanya Lig Kupası
Leo Beenhakker  Hollanda Nisan 1986 Haziran 1989 &0000000000000169.000000169 &0000000000000107.000000107 &0000000000000040.00000040 &0000000000000022.00000022 &0000000000000357.000000357 &0000000000000158.000000158 &0000000000000063.31000063,31 3 La Liga
1 İspanya Kral Kupası
1 İspanya Süper Kupası
John Toshack  Galler Haziran 1989 Kasım 1990 &0000000000000064.00000064 &0000000000000041.00000041 &0000000000000015.00000015 &0000000000000008.0000008 &0000000000000161.000000161 &0000000000000056.00000056 &0000000000000064.06000064,06 1 La Liga
1 İspanya Süper Kupası
Alfredo di Stéfano  Arjantin Kasım 1990 Mart 1991 &0000000000000021.00000021 &0000000000000009.0000009 &0000000000000003.0000003 &0000000000000009.0000009 &0000000000000032.00000032 &0000000000000022.00000022 &0000000000000042.86000042,86 1 İspanya Süper Kupası
Radomir Antić  Yugoslavya Mart 1991 Ocak 1992 &0000000000000039.00000039 &0000000000000027.00000027 &0000000000000006.0000006 &0000000000000006.0000006 &0000000000000084.00000084 &0000000000000032.00000032 &0000000000000069.23000069,23
Leo Beenhakker  Hollanda Ocak 1992 Haziran 1992 &0000000000000028.00000028 &0000000000000014.00000014 &0000000000000007.0000007 &0000000000000007.0000007 &0000000000000047.00000047 &0000000000000027.00000027 &0000000000000050.00000050,00
Benito Floro  İspanya Haziran 1992 Mart 1994 &0000000000000092.00000092 &0000000000000052.00000052 &0000000000000021.00000021 &0000000000000019.00000019 &0000000000000165.000000165 &0000000000000090.00000090 &0000000000000056.52000056,52 1 İspanya Kral Kupası
1 İspanya Süper Kupası
Vicente del Bosque  İspanya Mart 1994 Mayıs 1994 &0000000000000011.00000011 &0000000000000005.0000005 &0000000000000001.0000001 &0000000000000005.0000005 &0000000000000023.00000023 &0000000000000022.00000022 &0000000000000045.45000045,45 1 İspanya Süper Kupası [C]
Jorge Valdano  Arjantin Mayıs 1994 Ocak 1996 &0000000000000078.00000078 &0000000000000039.00000039 &0000000000000017.00000017 &0000000000000022.00000022 &0000000000000142.000000142 &0000000000000087.00000087 &0000000000000050.00000050,00 1 La Liga [C]
Vicente del Bosque  İspanya Ocak 1996 Ocak 1996 &0000000000000001.0000001 &0000000000000001.0000001 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &0000000000000005.0000005 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &0000000000000100.000000100,000
Arsenio Iglesias  İspanya Ocak 1996 Mayıs 1996 &0000000000000021.00000021 &0000000000000011.00000011 &0000000000000004.0000004 &0000000000000006.0000006 &0000000000000033.00000033 &0000000000000022.00000022 &0000000000000052.38000052,38
Fabio Capello  İtalya Mayıs 1996 Haziran 1997 &0000000000000048.00000048 &0000000000000031.00000031 &0000000000000012.00000012 &0000000000000005.0000005 &0000000000000096.00000096 &0000000000000041.00000041 &0000000000000064.58000064,58 1 La Liga
Jupp Heynckes  Almanya Haziran 1997 Mayıs 1998 &0000000000000053.00000053 &0000000000000026.00000026 &0000000000000015.00000015 &0000000000000012.00000012 &0000000000000092.00000092 &0000000000000055.00000055 &0000000000000049.06000049,06 1 İspanya Süper Kupası
1 UEFA Şampiyonlar Ligi
Guus Hiddink  Hollanda Mayıs 1998 Şubat 1999 &0000000000000034.00000034 &0000000000000019.00000019 &0000000000000004.0000004 &0000000000000011.00000011 &0000000000000073.00000073 &0000000000000048.00000048 &0000000000000055.88000055,88 1 Kıtalararası Kupa
John Toshack  Galler Şubat 1999 Kasım 1999 &0000000000000037.00000037 &0000000000000019.00000019 &0000000000000009.0000009 &0000000000000009.0000009 &0000000000000073.00000073 &0000000000000062.00000062 &0000000000000051.35000051,35
Vicente del Bosque  İspanya Kasım 1999 23 Haziran 2003 &0000000000000233.000000233 &0000000000000127.000000127 &0000000000000056.00000056 &0000000000000050.00000050 &0000000000000461.000000461 &0000000000000267.000000267 &0000000000000054.51000054,51 2 La Liga
2 UEFA Şampiyonlar Ligi
2 İspanya Süper Kupası
1 UEFA Süper Kupası
1 Kıtalararası Kupa
Carlos Queiroz  Portekiz 25 Haziran 2003 31 Mayıs 2004 &0000000000000059.00000059 &0000000000000034.00000034 &0000000000000011.00000011 &0000000000000014.00000014 &0000000000000113.000000113 &0000000000000076.00000076 &0000000000000057.63000057,63 1 İspanya Süper Kupası
José Antonio Camacho  İspanya 1 Haziran 2004 1 Temmuz 2004 &0000000000000006.0000006 &0000000000000004.0000004 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &0000000000000002.0000002 &0000000000000007.0000007 &0000000000000005.0000005 &0000000000000066.67000066,67 [C]
Mariano García Remón  İspanya 1 Temmuz 2004 30 Aralık 2004 &0000000000000020.00000020 &0000000000000012.00000012 &0000000000000004.0000004 &0000000000000004.0000004 &0000000000000037.00000037 &0000000000000018.00000018 &0000000000000060.00000060,00 [C]
Vanderlei Luxemburgo  Brezilya 30 Aralık 2004 3 Aralık 2005 &0000000000000045.00000045 &0000000000000028.00000028 &0000000000000007.0000007 &0000000000000010.00000010 &0000000000000083.00000083 &0000000000000045.00000045 &0000000000000062.22000062,22
Juan Ramón López Caro  İspanya 3 Aralık 2005 5 Temmuz 2006 &0000000000000048.00000048 &0000000000000023.00000023 &0000000000000013.00000013 &0000000000000012.00000012 &0000000000000082.00000082 &0000000000000050.00000050 &0000000000000047.92000047,92
Fabio Capello  İtalya 5 Temmuz 2006 28 Haziran 2007 &0000000000000050.00000050 &0000000000000028.00000028 &0000000000000012.00000012 &0000000000000010.00000010 &0000000000000091.00000091 &0000000000000055.00000055 &0000000000000056.00000056,00 1 La Liga
Bernd Schuster  Almanya 9 Temmuz 2007 9 Aralık 2008 &0000000000000075.00000075 &0000000000000044.00000044 &0000000000000009.0000009 &0000000000000022.00000022 &0000000000000156.000000156 &0000000000000100.000000100 &0000000000000058.67000058,67 1 La Liga
1 İspanya Süper Kupası
[C]
Juande Ramos  İspanya 9 Aralık 2008 30 Haziran 2009 &0000000000000027.00000027 &0000000000000018.00000018 &0000000000000001.0000001 &0000000000000008.0000008 &0000000000000053.00000053 &0000000000000034.00000034 &0000000000000066.67000066,67
Manuel Pellegrini  Şili 1 Haziran 2009 26 Mayıs 2010 &0000000000000048.00000048 &0000000000000036.00000036 &0000000000000005.0000005 &0000000000000007.0000007 &0000000000000119.000000119 &0000000000000048.00000048 &0000000000000075.00000075,00
José Mourinho  Portekiz 28 Mayıs 2010 20 Mayıs 2013 &0000000000000178.000000178 &0000000000000128.000000128 &0000000000000028.00000028 &0000000000000022.00000022 &0000000000000475.000000475 &0000000000000168.000000168 &0000000000000071.91000071,91 1 La Liga
1 İspanya Kral Kupası
1 İspanya Süper Kupası
Carlo Ancelotti  İtalya 25 Haziran 2013 Hala görevde &0000000000000061.00000061 &0000000000000047.00000047 &0000000000000008.0000008 &0000000000000006.0000006 &0000000000000161.000000161 &0000000000000049.00000049 &0000000000000077.05000077,05 1 UEFA Şampiyonlar Ligi Kupası
1 İspanya Kral Kupası

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

A. ^  Campeonato Centro bölgesel bir şampiyona olduğundan istatistiklere dahil edilmemiştir.[2]

B. ^  Galibiyet yüzdesi iki ondalık basamağa yuvarlanmıştır.

C. a b c d e f g h i j k l m n o p q  Aynı zamanda kulübün eski futbolcusudur.

D. ^  Kulübün ilk teknik direktörüdür.

E. ^  Kulübe Avrupa şampiyonluğu kazandıran ilk teknik direktördür.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Özel
Genel