Fransa Açık tek bayanlar şampiyonları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara
Ana madde: Fransa Açık

Fransa Açık Tek Bayanlar Şampiyonları Listesi, Fransa Açık tenis turnuvasının tek bayanlar şampiyonlarını ve ikincilerini göstermektedir.

Şampiyonlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Fransa Şampiyonası[değiştir | kaynağı değiştir]

A woman standing straight on at the camera angle with a colored sweater on with all white attire and a tennis racket in right hand, which this picture is a black and white
Jeanne Matthey 4 kez şampiyon oldu.
A woman looking at the camera with a colored bandanna on and a white shirt, which this picture is black and white
Suzanne Lenglen turnuvayı 6 kez kazandı.
Helen Wills Moody 4 şampiyonluk kazandı.
Yıl Ülke Şampiyon Ülke İkinci Skor
1897 Fransa Masson, AdineAdine Masson Fransa Girod, PP Girod 6–3, 6–1
1898 Fransa Masson, AdineAdine Masson Fransa Final olmadı[d]
1899 Fransa Masson, AdineAdine Masson Fransa Final olmadı
1900 Fransa Prévost, HélèneHélène Prévost Fransa Final olmadı
1901 Fransa Girod, PP Girod Fransa Leroux 6–1, 6–1
1902 Fransa Masson, AdineAdine Masson Fransa Girod, PP Girod 6–0, 6–1
1903 Fransa Masson, AdineAdine Masson Fransa Gillou, KateKate Gillou 6–0, 6–8, 6–0
1904 Fransa Gillou, KateKate Gillou Fransa Masson, AdineAdine Masson Bilinmiyor
1905 Fransa Gillou, KateKate Gillou Fransa de Pfeffel, YvonneYvonne de Pfeffel 6–0, 11–9
1906 Fransa Gillou-Fenwick, KateKate Gillou-Fenwick Fransa Veagh, MacMac Veagh Bilinmiyor
1907 Fransa de Kermel, ComtesseComtesse de Kermel Fransa Catherine d'Aliney d'Elva 6–1
1908 Fransa Gillou-Fenwick, KateKate Gillou-Fenwick Fransa Pean 6–2, 6–2
1909 Fransa Matthey, JeanneJeanne Matthey Fransa Abeille Villard Gallay 10–8, 6–4
1910 Fransa Matthey, JeanneJeanne Matthey Fransa Régnier, GermaineGermaine Régnier 1–6 6–1 9–7
1911 Fransa Matthey, JeanneJeanne Matthey Fransa Broquedis, MargueriteMarguerite Broquedis 6–2, 7–5
1912 Fransa Matthey, JeanneJeanne Matthey Fransa Danet, MarieMarie Danet 6–2, 7–5
1913 Fransa Broquedis, MargueriteMarguerite Broquedis Fransa Matthey, JeanneJeanne Matthey 6–3, 6–3
1914 Fransa Broquedis, MargueriteMarguerite Broquedis Fransa Lenglen, SuzanneSuzanne Lenglen 5–7, 6–4, 6–3
1915 Düzenlenmedi[e]
1916 Düzenlenmedi
1917 Düzenlenmedi
1918 Düzenlenmedi
1919 Düzenlenmedi
1920 Fransa Lenglen, SuzanneSuzanne Lenglen Fransa Broquedis, MargueriteMarguerite Broquedis 6–1, 7–5
1921 Fransa Lenglen, SuzanneSuzanne Lenglen Fransa Golding, GermaineGermaine Golding Hükmen galibiyet
1922 Fransa Lenglen, SuzanneSuzanne Lenglen Fransa Golding, GermaineGermaine Golding 6–4, 6–2
1923 Fransa Lenglen, SuzanneSuzanne Lenglen Fransa Golding, GermaineGermaine Golding 6–1, 6–4
1924 Fransa Didi Vlasto, EmilienneEmilienne Didi Vlasto Fransa Vaussard, JeanneJeanne Vaussard 6–2, 6–3
1925 Fransa Lenglen, SuzanneSuzanne Lenglen Birleşik Krallık[i] McKane Godfree, KittyKitty McKane Godfree 6–1, 6–2
1926 Fransa Lenglen, SuzanneSuzanne Lenglen Amerika Birleşik Devletleri Browne, MaryMary Browne 6–1, 6–0
1927 Hollanda Bouman, KeaKea Bouman Güney Afrika Irene Bowder Peacock 6–2, 6–4
1928 Amerika Birleşik Devletleri Wills Moody, HelenHelen Wills Moody Birleşik Krallık Bennett Whittingstall, EileenEileen Bennett Whittingstall 6–1, 6–2
1929 Amerika Birleşik Devletleri Wills Moody, HelenHelen Wills Moody Fransa Mathieu, SimoneSimone Mathieu 6–3, 6–4
1930 Amerika Birleşik Devletleri Wills Moody, HelenHelen Wills Moody Amerika Birleşik Devletleri Jacobs, HelenHelen Jacobs 6–2, 6–1
1931 Almanya Aussem, CillyCilly Aussem Birleşik Krallık Nuthall, BettyBetty Nuthall 8–6, 6–1
1932 Amerika Birleşik Devletleri Wills Moody, HelenHelen Wills Moody Fransa Mathieu, SimoneSimone Mathieu 7–5, 6–1
1933 Birleşik Krallık[i] Scriven Vivian, MargaretMargaret Scriven Vivian Fransa Mathieu, SimoneSimone Mathieu 6–2, 4–6, 6–4
1934 Birleşik Krallık Scriven Vivian, MargaretMargaret Scriven Vivian Amerika Birleşik Devletleri Jacobs, HelenHelen Jacobs 7–5, 4–6, 6–1
1935 Almanya Krahwinkel Sperling, HildeHilde Krahwinkel Sperling Fransa Mathieu, SimoneSimone Mathieu 6–2, 6–1
1936 Almanya Krahwinkel Sperling, HildeHilde Krahwinkel Sperling Fransa Mathieu, SimoneSimone Mathieu 6–3, 6–4
1937 Almanya Krahwinkel Sperling, HildeHilde Krahwinkel Sperling Fransa Mathieu, SimoneSimone Mathieu 6–2, 6–4
1938 Fransa Mathieu, SimoneSimone Mathieu Fransa Adamson Landry, NellyNelly Adamson Landry 6–0, 6–3
1939 Fransa Mathieu, SimoneSimone Mathieu Polonya Jędrzejowska, JadwigaJadwiga Jędrzejowska 6–3, 8–6
1940 Düzenlenmedi[f]
1941 Lüksemburg Weiwers, AliceAlice Weiwers Fransa Seghers, Anne-MarieAnne-Marie Seghers 6–3, 6–0
1942 Lüksemburg Weiwers, AliceAlice Weiwers İsviçre Payot, LoletteLolette Payot 6–4, 6–4
1943 Fransa Iribarne Lafargue, SimoneSimone Iribarne Lafargue Lüksemburg Weiwers, AliceAlice Weiwers 6–1, 7–5
1944 Fransa Jones Veber, RaymondeRaymonde Jones Veber Fransa Patorni, JacquelineJacqueline Patorni 6–4 9–7
1945 İsviçre Payot, LoletteLolette Payot Fransa Iribarne Lafargue, SimoneSimone Iribarne Lafargue 6–3, 6–4
1946 Amerika Birleşik Devletleri Osborne duPont, MargaretMargaret Osborne duPont Amerika Birleşik Devletleri Betz Addie, PaulinePauline Betz Addie 1–6, 8–6, 7–5
1947 Amerika Birleşik Devletleri Canning Todd, PatriciaPatricia Canning Todd Amerika Birleşik Devletleri Hart, DorisDoris Hart 6–3, 3–6, 6–4
1948 Fransa Adamson Landry, NellyNelly Adamson Landry Amerika Birleşik Devletleri Fry Irvin, ShirleyShirley Fry Irvin 6–2, 0–6, 6–0
1949 Amerika Birleşik Devletleri Osborne duPont, MargaretMargaret Osborne duPont Fransa Adamson Landry, NellyNelly Adamson Landry 7–5, 6–2
1950 Amerika Birleşik Devletleri Hart, DorisDoris Hart Amerika Birleşik Devletleri Canning Todd, PatriciaPatricia Canning Todd 6–4, 4–6, 6–2
1951 Amerika Birleşik Devletleri Fry Irvin, ShirleyShirley Fry Irvin Amerika Birleşik Devletleri Hart, DorisDoris Hart 6–3, 3–6, 6–3
1952 Amerika Birleşik Devletleri Hart, DorisDoris Hart Amerika Birleşik Devletleri Fry Irvin, ShirleyShirley Fry Irvin 6–4, 6–4
1953 Amerika Birleşik Devletleri Connolly, MaureenMaureen Connolly Amerika Birleşik Devletleri Hart, DorisDoris Hart 6–2, 6–4
1954 Amerika Birleşik Devletleri Connolly, MaureenMaureen Connolly Fransa Bucaille, GinetteGinette Bucaille 6–4, 6–1
1955 Birleşik Krallık Mortimer Barrett, AngelaAngela Mortimer Barrett Amerika Birleşik Devletleri Head Knode, DorothyDorothy Head Knode 2–6, 7–5, 10–8
1956 Amerika Birleşik Devletleri Gibson, AltheaAlthea Gibson Birleşik Krallık Mortimer Barrett, AngelaAngela Mortimer Barrett 6–0, 12–10
1957 Birleşik Krallık Bloomer Brasher, ShirleyShirley Bloomer Brasher Amerika Birleşik Devletleri Head Knode, DorothyDorothy Head Knode 6–1, 6–3
1958 Macaristan Körmöczy, ZsuzsaZsuzsa Körmöczy Birleşik Krallık Bloomer Brasher, ShirleyShirley Bloomer Brasher 6–4, 1–6, 6–2
1959 Birleşik Krallık Truman Janes, ChristineChristine Truman Janes Macaristan Körmöczy, ZsuzsaZsuzsa Körmöczy 6–4, 7–5
1960 Amerika Birleşik Devletleri Hard, DarleneDarlene Hard Meksika Ramírez Ochoa, YolaYola Ramírez Ochoa 6–3, 6–4
1961 Birleşik Krallık Haydon Jones, AnnAnn Haydon Jones Meksika Ramírez Ochoa, YolaYola Ramírez Ochoa 6–2, 6–1
1962 Avustralya Court, MargaretMargaret Court Avustralya Turner Bowrey, LesleyLesley Turner Bowrey 6–3, 3–6, 7–5
1963 Avustralya Turner Bowrey, LesleyLesley Turner Bowrey Birleşik Krallık Haydon Jones, AnnAnn Haydon Jones 2–6, 6–3, 7–5
1964 Avustralya Court, MargaretMargaret Court Brezilya Bueno, MariaMaria Bueno 5–7, 6–1, 6–2
1965 Avustralya Turner Bowrey, LesleyLesley Turner Bowrey Avustralya Court, MargaretMargaret Court 6–3, 6–4
1966 Birleşik Krallık Haydon Jones, AnnAnn Haydon Jones Amerika Birleşik Devletleri Richey Gunter, NancyNancy Richey Gunter 6–3, 6–1
1967 Fransa Durr, FrançoiseFrançoise Durr Avustralya Turner Bowrey, LesleyLesley Turner Bowrey 4–6, 6–3, 6–4

Fransa Açık[değiştir | kaynağı değiştir]

Chris Evert 13 yılda 7 şampiyonluk kazandı.
A blond-haired women wearing a white shirt
Steffi Graf 6 şampiyonluk kazandı.
Justine Henin 4 şampiyonluk kazandı.
Yıl Ülke Şampiyon Ülke İkinci Skor
1968 Amerika Birleşik Devletleri Richey, NancyNancy Richey Birleşik Krallık Haydon Jones, AnnAnn Haydon Jones 5–7, 6–4, 6–1
1969 Avustralya Court, MargaretMargaret Court Birleşik Krallık Haydon Jones, AnnAnn Haydon Jones 6–1, 4–6, 6–3
1970 Avustralya Court, MargaretMargaret Court Batı Almanya[k] Niessen Masthoff, HelgaHelga Niessen Masthoff 6–2, 6–4
1971 Avustralya Goolagong Cawley, EvonneEvonne Goolagong Cawley[l] Avustralya Gourlay Cawley, HelenHelen Gourlay Cawley 6–3, 7–5
1972 Amerika Birleşik Devletleri King, Billie JeanBillie Jean King Avustralya Goolagong Cawley, EvonneEvonne Goolagong Cawley 6–3, 6–3
1973 Avustralya Court, MargaretMargaret Court Amerika Birleşik Devletleri Evert, ChrisChris Evert 6–7, 7–6, 6–4
1974 Amerika Birleşik Devletleri Evert, ChrisChris Evert Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği Morozova, OlgaOlga Morozova 6–1, 6–2
1975 Amerika Birleşik Devletleri Evert, ChrisChris Evert Çekoslovakya[h] Navrátilová, MartinaMartina Navrátilová[j] 2–6, 6–2, 6–1
1976 Birleşik Krallık Barker, SueSue Barker Çekoslovakya Tomanová, RenátaRenáta Tomanová 6–2, 0–6, 6–2
1977 Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Jaušovec, MimaMima Jaušovec Romanya Mihai, FlorenţaFlorenţa Mihai 6–2, 6–7, 6–1
1978 Romanya Ruzici, VirginiaVirginia Ruzici Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Jaušovec, MimaMima Jaušovec 6–2, 6–2
1979 Amerika Birleşik Devletleri Evert, ChrisChris Evert Avustralya Turnbull, WendyWendy Turnbull 6–2, 6–0
1980 Amerika Birleşik Devletleri Evert, ChrisChris Evert Romanya Ruzici, VirginiaVirginia Ruzici 6–0, 6–3
1981 Çekoslovakya[h] Mandlíková, HanaHana Mandlíková Batı Almanya Hanika, SylviaSylvia Hanika 6–2, 6–4
1982 Amerika Birleşik Devletleri Navrátilová, MartinaMartina Navrátilová[j] Amerika Birleşik Devletleri Jaeger, AndreaAndrea Jaeger 7–6, 6–1
1983 Amerika Birleşik Devletleri Evert, ChrisChris Evert Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Jaušovec, MimaMima Jaušovec 6–1, 6–2
1984 Amerika Birleşik Devletleri Navrátilová, MartinaMartina Navrátilová Amerika Birleşik Devletleri Evert, ChrisChris Evert 6–3, 6–1
1985 Amerika Birleşik Devletleri Evert, ChrisChris Evert Amerika Birleşik Devletleri Navrátilová, MartinaMartina Navrátilová 6–3, 6–7(4–7)[g], 7–5
1986 Amerika Birleşik Devletleri Evert, ChrisChris Evert Amerika Birleşik Devletleri Navrátilová, MartinaMartina Navrátilová 2–6, 6–3, 6–3
1987 Batı Almanya[k] Graf, SteffiSteffi Graf Amerika Birleşik Devletleri Navrátilová, MartinaMartina Navrátilová 6–4, 4–6, 8–6
1988 Batı Almanya Graf, SteffiSteffi Graf Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği Zvereva, NataliaNatalia Zvereva 6–0, 6–0
1989 İspanya Sánchez Vicario, ArantxaArantxa Sánchez Vicario Batı Almanya Graf, SteffiSteffi Graf 7–6(8–6), 3–6, 7–5
1990 Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Seles, MonicaMonica Seles Batı Almanya Graf, SteffiSteffi Graf 7–6(8–6), 6–4
1991 Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Seles, MonicaMonica Seles İspanya Sánchez Vicario, ArantxaArantxa Sánchez Vicario 6–3, 6–4
1992 Yugoslavya Federal Cumhuriyeti Seles, MonicaMonica Seles Almanya Graf, SteffiSteffi Graf 6–2, 3–6, 10–8
1993 Almanya Graf, SteffiSteffi Graf Amerika Birleşik Devletleri Fernández, Mary JoeMary Joe Fernández 4–6, 6–2, 6–4
1994 İspanya Sánchez Vicario, ArantxaArantxa Sánchez Vicario Fransa Pierce, MaryMary Pierce 6–4, 6–4
1995 Almanya Graf, SteffiSteffi Graf İspanya Sánchez Vicario, ArantxaArantxa Sánchez Vicario 7–5, 4–6, 6–0
1996 Almanya Graf, SteffiSteffi Graf İspanya Sánchez Vicario, ArantxaArantxa Sánchez Vicario 6–3, 6–7(4–7), 10–8
1997 Hırvatistan Majoli, IvaIva Majoli İsviçre Hingis, MartinaMartina Hingis 6–4, 6–2
1998 İspanya Sánchez Vicario, ArantxaArantxa Sánchez Vicario Amerika Birleşik Devletleri Seles, MonicaMonica Seles 7–6(7–5), 0–6, 6–2
1999 Almanya Graf, SteffiSteffi Graf İsviçre Hingis, MartinaMartina Hingis 4–6, 7–5, 6–2
2000 Fransa Pierce, MaryMary Pierce İspanya Martínez, ConchitaConchita Martínez 6–2, 7–5
2001 Amerika Birleşik Devletleri Capriati, JenniferJennifer Capriati Belçika Clijsters, KimKim Clijsters 1–6, 6–4, 12–10
2002 Amerika Birleşik Devletleri Williams, SerenaSerena Williams Amerika Birleşik Devletleri Williams, VenusVenus Williams 7–5, 6–3
2003 Belçika Henin, JustineJustine Henin Belçika Clijsters, KimKim Clijsters 6–0, 6–4
2004 Rusya Myskina, AnastasiaAnastasia Myskina Rusya Dementieva, ElenaElena Dementieva 6–1, 6–2
2005 Belçika Henin, JustineJustine Henin Fransa Pierce, MaryMary Pierce 6–1, 6–1
2006 Belçika Henin, JustineJustine Henin Rusya Kuznetsova, SvetlanaSvetlana Kuznetsova 6–4, 6–4
2007 Belçika Henin, JustineJustine Henin Sırbistan Ivanovic, AnaAna Ivanovic 6–1, 6–2
2008 Sırbistan Ivanovic, AnaAna Ivanovic Rusya Safina, DinaraDinara Safina 6–4, 6–3
2009 Rusya Kuznetsova, SvetlanaSvetlana Kuznetsova Rusya Safina, DinaraDinara Safina 6–4, 6–2
2010 İtalya Schiavone, FrancescaFrancesca Schiavone Avustralya Stosur, SamanthaSamantha Stosur 6–4, 7–6(7–2)
2011 Çin Halk Cumhuriyeti Na, LiLi Na İtalya Schiavone, FrancescaFrancesca Schiavone 6–4, 7–6(7–0)
2012 Rusya Şarapova, MariyaMariya Şarapova İtalya Errani, SaraSara Errani 6–3, 6–2
2013 Amerika Birleşik Devletleri Williams, SerenaSerena Williams Rusya Şarapova, MariyaMariya Şarapova 6–4, 6–4
2014 Rusya Şarapova, MariyaMariya Şarapova Romanya Halep, SimonaSimona Halep 6–4, 6–7(5–7), 6–4

İstatistikler[değiştir | kaynağı değiştir]

Birden çok şampiyon olanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Turnuvaya 1925 yılına kadar sadece Fransız sporcular ve Fransız kulüplerinde oynayan sporcular katılabildi.
Oyuncu Amatör Dönem Açık Dönem Tüm Zamanlar Yıllar
 Evert, ChrisChris Evert (USA) 0 7 7 1974, 1975, 1979, 1980, 1983, 1985, 1986
 Lenglen, SuzanneSuzanne Lenglen (FRA) 6 0 6 1920, 1921, 1922, 1923, 1925, 1926
 Graf, SteffiSteffi Graf (GER)[k] 0 6 6 1987, 1988, 1993, 1995, 1996, 1999
 Masson, FrançoiseFrançoise Masson (FRA) 5 0 5 1897, 1898, 1899, 1902, 1903
 Court, MargaretMargaret Court (AUS) 2 3 5 1962, 1964, 1969, 1970, 1973
 Gillou, KateKate Gillou (FRA) 4 0 4 1904, 1905, 1906, 1908
 Matthey, JeanneJeanne Matthey (FRA) 4 0 4 1909, 1910, 1911, 1912
 Wills, HelenHelen Wills (USA) 4 0 4 1928, 1929, 1930, 1932
 Henin, JustineJustine Henin (BEL) 0 4 4 2003, 2005, 2006, 2007
 Krahwinkel Sperling, HildeHilde Krahwinkel Sperling (DEN) 3 0 3 1935, 1936, 1937
 Sánchez Vicario, ArantxaArantxa Sánchez Vicario (ESP) 0 3 3 1989, 1994, 1998
 Seles, MonicaMonica Seles (YUG) 0 3 3 1990, 1991, 1992
 Scriven Vivian, MargaretMargaret Scriven Vivian (GBR) 2 0 2 1933, 1934
 Mathieu, SimoneSimone Mathieu (FRA) 2 0 2 1938, 1939
 Osborne duPont, MargaretMargaret Osborne duPont (USA) 2 0 2 1946, 1949
 Hart, DorisDoris Hart (USA) 2 0 2 1950, 1952
 Connolly, MaureenMaureen Connolly (USA) 2 0 2 1953, 1954
 Haydon Jones, AnnAnn Haydon Jones (GBR) 2 0 2 1961, 1966
 Turner Bowrey, LesleyLesley Turner Bowrey (AUS) 2 0 2 1963, 1965
 Navratilova, MartinaMartina Navratilova (USA)[j] 0 2 2 1982, 1984
 Williams, SerenaSerena Williams (USA) 0 2 2 2002, 2013
 Şarapova, MariyaMariya Şarapova (RUS) 0 2 2 2012, 2014

Ülkelere göre şampiyonlar[değiştir | kaynağı değiştir]

 Günümüzde varolmayan ülkeler
Ülke Amatör Dönem Açık Dönem Tüm Zamanlar İlk Şampiyonluk Son Şampiyonluk
 ABD (USA) 14 14 28 1928 2013
 Büyük Britanya (GBR) 7 1 8 1933 1976
 Avustralya (AUS) 4 4 8 1962 1973
 Fransa (FRA) 6 1 7 1925 2000
 Almanya (GER)[l] 1 4 5 1931 1999
 Rusya (RUS) 0 4 4 2004 2014
 Yugoslavya (YUG)  0 4 4 1977 1992
 Belçika (BEL) 0 4 4 2003 2007
 Danimarka (DEN) 3 0 3 1935 1937
 İspanya (ESP) 0 3 3 1989 1998
 Batı Almanya (FRG) [k] 0 2 2 1987 1988
 Hollanda (NED) 1 0 1 1927 1927
 Macaristan (HUN) 1 0 1 1958 1958
 Romanya (ROU) 0 1 1 1978 1978
 Çekoslovakya (TCH) [h] 0 1 1 1981 1981
 Hırvatistan (CRO) 0 1 1 1997 1997
 Sırbistan (SRB) 0 1 1 2008 2008
 İtalya (ITA) 0 1 1 2010 2010
 Çin (CHN) 0 1 1 2011 2011

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]