Fransa Açık tek bayanlar şampiyonları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara
Ana madde: Fransa Açık

Fransa Açık Tek Bayanlar Şampiyonları Listesi, Fransa Açık tenis turnuvasının tek bayanlar şampiyonlarını ve ikincilerini göstermektedir.

Şampiyonlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Fransa Şampiyonası[değiştir | kaynağı değiştir]

A woman standing straight on at the camera angle with a colored sweater on with all white attire and a tennis racket in right hand, which this picture is a black and white
Jeanne Matthey 4 kez şampiyon oldu.
A woman looking at the camera with a colored bandanna on and a white shirt, which this picture is black and white
Suzanne Lenglen turnuvayı 6 kez kazandı.
Helen Wills Moody 4 şampiyonluk kazandı.
Yıl Ülke Şampiyon Ülke İkinci Skor
1897 Fransa Adine, MassonAdine Masson Fransa P, GirodP Girod 6–3, 6–1
1898 Fransa Adine, MassonAdine Masson Fransa Final olmadı[d]
1899 Fransa Adine, MassonAdine Masson Fransa Final olmadı
1900 Fransa Hélène, PrévostHélène Prévost Fransa Final olmadı
1901 Fransa P, GirodP Girod Fransa Leroux 6–1, 6–1
1902 Fransa Adine, MassonAdine Masson Fransa P, GirodP Girod 6–0, 6–1
1903 Fransa Adine, MassonAdine Masson Fransa Kate, GillouKate Gillou 6–0, 6–8, 6–0
1904 Fransa Kate, GillouKate Gillou Fransa Adine, MassonAdine Masson Bilinmiyor
1905 Fransa Kate, GillouKate Gillou Fransa Yvonne, de PfeffelYvonne de Pfeffel 6–0, 11–9
1906 Fransa Kate, Gillou-FenwickKate Gillou-Fenwick Fransa Mac, VeaghMac Veagh Bilinmiyor
1907 Fransa Comtesse, de KermelComtesse de Kermel Fransa Catherine d'Aliney d'Elva 6–1
1908 Fransa Kate, Gillou-FenwickKate Gillou-Fenwick Fransa Pean 6–2, 6–2
1909 Fransa Jeanne, MattheyJeanne Matthey Fransa Abeille Villard Gallay 10–8, 6–4
1910 Fransa Jeanne, MattheyJeanne Matthey Fransa Germaine, RégnierGermaine Régnier 1–6 6–1 9–7
1911 Fransa Jeanne, MattheyJeanne Matthey Fransa Marguerite, BroquedisMarguerite Broquedis 6–2, 7–5
1912 Fransa Jeanne, MattheyJeanne Matthey Fransa Marie, DanetMarie Danet 6–2, 7–5
1913 Fransa Marguerite, BroquedisMarguerite Broquedis Fransa Jeanne, MattheyJeanne Matthey 6–3, 6–3
1914 Fransa Marguerite, BroquedisMarguerite Broquedis Fransa Suzanne, LenglenSuzanne Lenglen 5–7, 6–4, 6–3
1915 Düzenlenmedi[e]
1916 Düzenlenmedi
1917 Düzenlenmedi
1918 Düzenlenmedi
1919 Düzenlenmedi
1920 Fransa Suzanne, LenglenSuzanne Lenglen Fransa Marguerite, BroquedisMarguerite Broquedis 6–1, 7–5
1921 Fransa Suzanne, LenglenSuzanne Lenglen Fransa Germaine, GoldingGermaine Golding Hükmen galibiyet
1922 Fransa Suzanne, LenglenSuzanne Lenglen Fransa Germaine, GoldingGermaine Golding 6–4, 6–2
1923 Fransa Suzanne, LenglenSuzanne Lenglen Fransa Germaine, GoldingGermaine Golding 6–1, 6–4
1924 Fransa Emilienne, Didi VlastoEmilienne Didi Vlasto Fransa Jeanne, VaussardJeanne Vaussard 6–2, 6–3
1925 Fransa Suzanne, LenglenSuzanne Lenglen Birleşik Krallık[i] Kitty, McKane GodfreeKitty McKane Godfree 6–1, 6–2
1926 Fransa Suzanne, LenglenSuzanne Lenglen Amerika Birleşik Devletleri Mary, BrowneMary Browne 6–1, 6–0
1927 Hollanda Kea, BoumanKea Bouman Güney Afrika Irene Bowder Peacock 6–2, 6–4
1928 Amerika Birleşik Devletleri Helen, Wills MoodyHelen Wills Moody Birleşik Krallık Eileen, Bennett WhittingstallEileen Bennett Whittingstall 6–1, 6–2
1929 Amerika Birleşik Devletleri Helen, Wills MoodyHelen Wills Moody Fransa Simone, MathieuSimone Mathieu 6–3, 6–4
1930 Amerika Birleşik Devletleri Helen, Wills MoodyHelen Wills Moody Amerika Birleşik Devletleri Helen, JacobsHelen Jacobs 6–2, 6–1
1931 Almanya Cilly, AussemCilly Aussem Birleşik Krallık Betty, NuthallBetty Nuthall 8–6, 6–1
1932 Amerika Birleşik Devletleri Helen, Wills MoodyHelen Wills Moody Fransa Simone, MathieuSimone Mathieu 7–5, 6–1
1933 Birleşik Krallık[i] Margaret, Scriven VivianMargaret Scriven Vivian Fransa Simone, MathieuSimone Mathieu 6–2, 4–6, 6–4
1934 Birleşik Krallık Margaret, Scriven VivianMargaret Scriven Vivian Amerika Birleşik Devletleri Helen, JacobsHelen Jacobs 7–5, 4–6, 6–1
1935 Almanya Hilde, Krahwinkel SperlingHilde Krahwinkel Sperling Fransa Simone, MathieuSimone Mathieu 6–2, 6–1
1936 Almanya Hilde, Krahwinkel SperlingHilde Krahwinkel Sperling Fransa Simone, MathieuSimone Mathieu 6–3, 6–4
1937 Almanya Hilde, Krahwinkel SperlingHilde Krahwinkel Sperling Fransa Simone, MathieuSimone Mathieu 6–2, 6–4
1938 Fransa Simone, MathieuSimone Mathieu Fransa Nelly, Adamson LandryNelly Adamson Landry 6–0, 6–3
1939 Fransa Simone, MathieuSimone Mathieu Polonya Jadwiga, JędrzejowskaJadwiga Jędrzejowska 6–3, 8–6
1940 Düzenlenmedi[f]
1941 Lüksemburg Alice, WeiwersAlice Weiwers Fransa Anne-Marie, SeghersAnne-Marie Seghers 6–3, 6–0
1942 Lüksemburg Alice, WeiwersAlice Weiwers İsviçre Lolette, PayotLolette Payot 6–4, 6–4
1943 Fransa Simone, Iribarne LafargueSimone Iribarne Lafargue Lüksemburg Alice, WeiwersAlice Weiwers 6–1, 7–5
1944 Fransa Raymonde, Jones VeberRaymonde Jones Veber Fransa Jacqueline, PatorniJacqueline Patorni 6–4 9–7
1945 İsviçre Lolette, PayotLolette Payot Fransa Simone, Iribarne LafargueSimone Iribarne Lafargue 6–3, 6–4
1946 Amerika Birleşik Devletleri Margaret, Osborne duPontMargaret Osborne duPont Amerika Birleşik Devletleri Pauline, Betz AddiePauline Betz Addie 1–6, 8–6, 7–5
1947 Amerika Birleşik Devletleri Patricia, Canning ToddPatricia Canning Todd Amerika Birleşik Devletleri Doris, HartDoris Hart 6–3, 3–6, 6–4
1948 Fransa Nelly, Adamson LandryNelly Adamson Landry Amerika Birleşik Devletleri Shirley, Fry IrvinShirley Fry Irvin 6–2, 0–6, 6–0
1949 Amerika Birleşik Devletleri Margaret, Osborne duPontMargaret Osborne duPont Fransa Nelly, Adamson LandryNelly Adamson Landry 7–5, 6–2
1950 Amerika Birleşik Devletleri Doris, HartDoris Hart Amerika Birleşik Devletleri Patricia, Canning ToddPatricia Canning Todd 6–4, 4–6, 6–2
1951 Amerika Birleşik Devletleri Shirley, Fry IrvinShirley Fry Irvin Amerika Birleşik Devletleri Doris, HartDoris Hart 6–3, 3–6, 6–3
1952 Amerika Birleşik Devletleri Doris, HartDoris Hart Amerika Birleşik Devletleri Shirley, Fry IrvinShirley Fry Irvin 6–4, 6–4
1953 Amerika Birleşik Devletleri Maureen, ConnollyMaureen Connolly Amerika Birleşik Devletleri Doris, HartDoris Hart 6–2, 6–4
1954 Amerika Birleşik Devletleri Maureen, ConnollyMaureen Connolly Fransa Ginette, BucailleGinette Bucaille 6–4, 6–1
1955 Birleşik Krallık Angela, Mortimer BarrettAngela Mortimer Barrett Amerika Birleşik Devletleri Dorothy, Head KnodeDorothy Head Knode 2–6, 7–5, 10–8
1956 Amerika Birleşik Devletleri Althea, GibsonAlthea Gibson Birleşik Krallık Angela, Mortimer BarrettAngela Mortimer Barrett 6–0, 12–10
1957 Birleşik Krallık Shirley, Bloomer BrasherShirley Bloomer Brasher Amerika Birleşik Devletleri Dorothy, Head KnodeDorothy Head Knode 6–1, 6–3
1958 Macaristan Zsuzsa, KörmöczyZsuzsa Körmöczy Birleşik Krallık Shirley, Bloomer BrasherShirley Bloomer Brasher 6–4, 1–6, 6–2
1959 Birleşik Krallık Christine, Truman JanesChristine Truman Janes Macaristan Zsuzsa, KörmöczyZsuzsa Körmöczy 6–4, 7–5
1960 Amerika Birleşik Devletleri Darlene, HardDarlene Hard Meksika Yola, Ramírez OchoaYola Ramírez Ochoa 6–3, 6–4
1961 Birleşik Krallık Ann, Haydon JonesAnn Haydon Jones Meksika Yola, Ramírez OchoaYola Ramírez Ochoa 6–2, 6–1
1962 Avustralya Margaret, CourtMargaret Court Avustralya Lesley, Turner BowreyLesley Turner Bowrey 6–3, 3–6, 7–5
1963 Avustralya Lesley, Turner BowreyLesley Turner Bowrey Birleşik Krallık Ann, Haydon JonesAnn Haydon Jones 2–6, 6–3, 7–5
1964 Avustralya Margaret, CourtMargaret Court Brezilya Maria, BuenoMaria Bueno 5–7, 6–1, 6–2
1965 Avustralya Lesley, Turner BowreyLesley Turner Bowrey Avustralya Margaret, CourtMargaret Court 6–3, 6–4
1966 Birleşik Krallık Ann, Haydon JonesAnn Haydon Jones Amerika Birleşik Devletleri Nancy, Richey GunterNancy Richey Gunter 6–3, 6–1
1967 Fransa Françoise, DurrFrançoise Durr Avustralya Lesley, Turner BowreyLesley Turner Bowrey 4–6, 6–3, 6–4

Fransa Açık[değiştir | kaynağı değiştir]

Chris Evert 13 yılda 7 şampiyonluk kazandı.
A blond-haired women wearing a white shirt
Steffi Graf 6 şampiyonluk kazandı.
Justine Henin 4 şampiyonluk kazandı.
Yıl Ülke Şampiyon Ülke İkinci Skor
1968 Amerika Birleşik Devletleri Nancy, RicheyNancy Richey Birleşik Krallık Ann, Haydon JonesAnn Haydon Jones 5–7, 6–4, 6–1
1969 Avustralya Margaret, CourtMargaret Court Birleşik Krallık Ann, Haydon JonesAnn Haydon Jones 6–1, 4–6, 6–3
1970 Avustralya Margaret, CourtMargaret Court Batı Almanya[k] Helga, Niessen MasthoffHelga Niessen Masthoff 6–2, 6–4
1971 Avustralya Evonne, Goolagong CawleyEvonne Goolagong Cawley[l] Avustralya Helen, Gourlay CawleyHelen Gourlay Cawley 6–3, 7–5
1972 Amerika Birleşik Devletleri Billie Jean, KingBillie Jean King Avustralya Evonne, Goolagong CawleyEvonne Goolagong Cawley 6–3, 6–3
1973 Avustralya Margaret, CourtMargaret Court Amerika Birleşik Devletleri Chris, EvertChris Evert 6–7, 7–6, 6–4
1974 Amerika Birleşik Devletleri Chris, EvertChris Evert Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği Olga, MorozovaOlga Morozova 6–1, 6–2
1975 Amerika Birleşik Devletleri Chris, EvertChris Evert Çekoslovakya[h] Martina, NavrátilováMartina Navrátilová[j] 2–6, 6–2, 6–1
1976 Birleşik Krallık Sue, BarkerSue Barker Çekoslovakya Renáta, TomanováRenáta Tomanová 6–2, 0–6, 6–2
1977 Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Mima, JaušovecMima Jaušovec Romanya Florenţa, MihaiFlorenţa Mihai 6–2, 6–7, 6–1
1978 Romanya Virginia, RuziciVirginia Ruzici Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Mima, JaušovecMima Jaušovec 6–2, 6–2
1979 Amerika Birleşik Devletleri Chris, EvertChris Evert Avustralya Wendy, TurnbullWendy Turnbull 6–2, 6–0
1980 Amerika Birleşik Devletleri Chris, EvertChris Evert Romanya Virginia, RuziciVirginia Ruzici 6–0, 6–3
1981 Çekoslovakya[h] Hana, MandlíkováHana Mandlíková Batı Almanya Sylvia, HanikaSylvia Hanika 6–2, 6–4
1982 Amerika Birleşik Devletleri Martina, NavrátilováMartina Navrátilová[j] Amerika Birleşik Devletleri Andrea, JaegerAndrea Jaeger 7–6, 6–1
1983 Amerika Birleşik Devletleri Chris, EvertChris Evert Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Mima, JaušovecMima Jaušovec 6–1, 6–2
1984 Amerika Birleşik Devletleri Martina, NavrátilováMartina Navrátilová Amerika Birleşik Devletleri Chris, EvertChris Evert 6–3, 6–1
1985 Amerika Birleşik Devletleri Chris, EvertChris Evert Amerika Birleşik Devletleri Martina, NavrátilováMartina Navrátilová 6–3, 6–7(4–7)[g], 7–5
1986 Amerika Birleşik Devletleri Chris, EvertChris Evert Amerika Birleşik Devletleri Martina, NavrátilováMartina Navrátilová 2–6, 6–3, 6–3
1987 Batı Almanya[k] Steffi, GrafSteffi Graf Amerika Birleşik Devletleri Martina, NavrátilováMartina Navrátilová 6–4, 4–6, 8–6
1988 Batı Almanya Steffi, GrafSteffi Graf Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği Natalia, ZverevaNatalia Zvereva 6–0, 6–0
1989 İspanya Arantxa, Sánchez VicarioArantxa Sánchez Vicario Batı Almanya Steffi, GrafSteffi Graf 7–6(8–6), 3–6, 7–5
1990 Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Monica, SelesMonica Seles Batı Almanya Steffi, GrafSteffi Graf 7–6(8–6), 6–4
1991 Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Monica, SelesMonica Seles İspanya Arantxa, Sánchez VicarioArantxa Sánchez Vicario 6–3, 6–4
1992 Yugoslavya Federal Cumhuriyeti Monica, SelesMonica Seles Almanya Steffi, GrafSteffi Graf 6–2, 3–6, 10–8
1993 Almanya Steffi, GrafSteffi Graf Amerika Birleşik Devletleri Mary Joe, FernándezMary Joe Fernández 4–6, 6–2, 6–4
1994 İspanya Arantxa, Sánchez VicarioArantxa Sánchez Vicario Fransa Mary, PierceMary Pierce 6–4, 6–4
1995 Almanya Steffi, GrafSteffi Graf İspanya Arantxa, Sánchez VicarioArantxa Sánchez Vicario 7–5, 4–6, 6–0
1996 Almanya Steffi, GrafSteffi Graf İspanya Arantxa, Sánchez VicarioArantxa Sánchez Vicario 6–3, 6–7(4–7), 10–8
1997 Hırvatistan Iva, MajoliIva Majoli İsviçre Martina, HingisMartina Hingis 6–4, 6–2
1998 İspanya Arantxa, Sánchez VicarioArantxa Sánchez Vicario Amerika Birleşik Devletleri Monica, SelesMonica Seles 7–6(7–5), 0–6, 6–2
1999 Almanya Steffi, GrafSteffi Graf İsviçre Martina, HingisMartina Hingis 4–6, 7–5, 6–2
2000 Fransa Mary, PierceMary Pierce İspanya Conchita, MartínezConchita Martínez 6–2, 7–5
2001 Amerika Birleşik Devletleri Jennifer, CapriatiJennifer Capriati Belçika Kim, ClijstersKim Clijsters 1–6, 6–4, 12–10
2002 Amerika Birleşik Devletleri Serena, WilliamsSerena Williams Amerika Birleşik Devletleri Venus, WilliamsVenus Williams 7–5, 6–3
2003 Belçika Justine, HeninJustine Henin Belçika Kim, ClijstersKim Clijsters 6–0, 6–4
2004 Rusya Anastasia, MyskinaAnastasia Myskina Rusya Elena, DementievaElena Dementieva 6–1, 6–2
2005 Belçika Justine, HeninJustine Henin Fransa Mary, PierceMary Pierce 6–1, 6–1
2006 Belçika Justine, HeninJustine Henin Rusya Svetlana, KuznetsovaSvetlana Kuznetsova 6–4, 6–4
2007 Belçika Justine, HeninJustine Henin Sırbistan Ana, IvanovicAna Ivanovic 6–1, 6–2
2008 Sırbistan Ana, IvanovicAna Ivanovic Rusya Dinara, SafinaDinara Safina 6–4, 6–3
2009 Rusya Svetlana, KuznetsovaSvetlana Kuznetsova Rusya Dinara, SafinaDinara Safina 6–4, 6–2
2010 İtalya Francesca, SchiavoneFrancesca Schiavone Avustralya Samantha, StosurSamantha Stosur 6–4, 7–6(7–2)
2011 Çin Halk Cumhuriyeti Li, NaLi Na İtalya Francesca, SchiavoneFrancesca Schiavone 6–4, 7–6(7–0)
2012 Rusya Mariya, ŞarapovaMariya Şarapova İtalya Sara, ErraniSara Errani 6–3, 6–2
2013 Amerika Birleşik Devletleri Serena, WilliamsSerena Williams Rusya Mariya, ŞarapovaMariya Şarapova 6–4, 6–4
2014 Rusya Mariya, ŞarapovaMariya Şarapova Romanya Simona, HalepSimona Halep 6–4, 6–7(5–7), 6–4

İstatistikler[değiştir | kaynağı değiştir]

Birden çok şampiyon olanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Turnuvaya 1925 yılına kadar sadece Fransız sporcular ve Fransız kulüplerinde oynayan sporcular katılabildi.
Oyuncu Amatör Dönem Açık Dönem Tüm Zamanlar Yıllar
 Chris, EvertChris Evert (USA) 0 7 7 1974, 1975, 1979, 1980, 1983, 1985, 1986
 Suzanne, LenglenSuzanne Lenglen (FRA) 6 0 6 1920, 1921, 1922, 1923, 1925, 1926
 Steffi, GrafSteffi Graf (GER)[k] 0 6 6 1987, 1988, 1993, 1995, 1996, 1999
 Françoise, MassonFrançoise Masson (FRA) 5 0 5 1897, 1898, 1899, 1902, 1903
 Margaret, CourtMargaret Court (AUS) 2 3 5 1962, 1964, 1969, 1970, 1973
 Kate, GillouKate Gillou (FRA) 4 0 4 1904, 1905, 1906, 1908
 Jeanne, MattheyJeanne Matthey (FRA) 4 0 4 1909, 1910, 1911, 1912
 Helen, WillsHelen Wills (USA) 4 0 4 1928, 1929, 1930, 1932
 Justine, HeninJustine Henin (BEL) 0 4 4 2003, 2005, 2006, 2007
 Hilde, Krahwinkel SperlingHilde Krahwinkel Sperling (DEN) 3 0 3 1935, 1936, 1937
 Arantxa, Sánchez VicarioArantxa Sánchez Vicario (ESP) 0 3 3 1989, 1994, 1998
 Monica, SelesMonica Seles (YUG) 0 3 3 1990, 1991, 1992
 Margaret, Scriven VivianMargaret Scriven Vivian (GBR) 2 0 2 1933, 1934
 Simone, MathieuSimone Mathieu (FRA) 2 0 2 1938, 1939
 Margaret, Osborne duPontMargaret Osborne duPont (USA) 2 0 2 1946, 1949
 Doris, HartDoris Hart (USA) 2 0 2 1950, 1952
 Maureen, ConnollyMaureen Connolly (USA) 2 0 2 1953, 1954
 Ann, Haydon JonesAnn Haydon Jones (GBR) 2 0 2 1961, 1966
 Lesley, Turner BowreyLesley Turner Bowrey (AUS) 2 0 2 1963, 1965
 Martina, NavratilovaMartina Navratilova (USA)[j] 0 2 2 1982, 1984
 Serena, WilliamsSerena Williams (USA) 0 2 2 2002, 2013
 Mariya, ŞarapovaMariya Şarapova (RUS) 0 2 2 2012, 2014

Ülkelere göre şampiyonlar[değiştir | kaynağı değiştir]

 Günümüzde varolmayan ülkeler
Ülke Amatör Dönem Açık Dönem Tüm Zamanlar İlk Şampiyonluk Son Şampiyonluk
 ABD (USA) 14 14 28 1928 2013
 Büyük Britanya (GBR) 7 1 8 1933 1976
 Avustralya (AUS) 4 4 8 1962 1973
 Fransa (FRA) 6 1 7 1925 2000
 Almanya (GER)[l] 1 4 5 1931 1999
 Rusya (RUS) 0 4 4 2004 2014
 Yugoslavya (YUG)  0 4 4 1977 1992
 Belçika (BEL) 0 4 4 2003 2007
 Danimarka (DEN) 3 0 3 1935 1937
 İspanya (ESP) 0 3 3 1989 1998
 Batı Almanya (FRG) [k] 0 2 2 1987 1988
 Hollanda (NED) 1 0 1 1927 1927
 Macaristan (HUN) 1 0 1 1958 1958
 Romanya (ROU) 0 1 1 1978 1978
 Çekoslovakya (TCH) [h] 0 1 1 1981 1981
 Hırvatistan (CRO) 0 1 1 1997 1997
 Sırbistan (SRB) 0 1 1 2008 2008
 İtalya (ITA) 0 1 1 2010 2010
 Çin Halk Cumhuriyeti (CHN) 0 1 1 2011 2011

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]