Ülkelere göre kullanımdaki cep telefonu sıralaması listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

The World FactBook'a göre ülkelerdeki cep telefonu kullanımı hakkında veren bir liste aşağıda görülmektedir.

Karşılaştırma Ülke/Bölge Cep Telefonu Sayısı Nüfus Nüfusa Oranı Bilgiye
erişim
Dünya 6,800,000,000+ 7,012,000,000 87 2013
1 Çin Halk Cumhuriyeti Çin 720,000,000 1,323,758,000 54.2 Aug 2009 [1]
2 Hindistan Hindistan 286,860,000 1,129,866,154 25.0 Jun 2008[2]
3 Amerika Birleşik Devletleri ABD 260,000,000 303,403,000 76.8 March 2008[3]
4 Rusya Rusya 172,000,000 141,947,000 121.2 Dec 2007
5 Brezilya Brezilya 147,000,000 186,163,000 79 Dec 2008[4]
6 Endonezya Endonezya 115,600,000 231,627,000 49.9 2008[5]
7 Japonya Japonya 102,980,000 127,790,000 79.6 April 2008[6]
8 Almanya Almanya 101,500,000 82,210,000 123.5 2008[7]
9 Pakistan Pakistan 88,019,812 162,474,000 54.7 June 2008[8]
10 İtalya İtalya 71,500,000 59,337,888 120.5 2005
11 Birleşik Krallık Birleşik Krallık 69,657,000 60,587,300 115.0 2006
12 Filipinler Filipinler 63,803,000 88,703,200 71.6 Feb. 2008
13 Meksika Meksika 57,016,000 106,535,000 53.5 2006
14 Fransa Fransa 53,023,000 64,473,140 82.2 2006
15 Türkiye Türkiye 68,000,000 75,627,256 89,9 2013
16 Ukrayna Ukrayna 49,976,000 46,398,114 107.7 2006
17 İspanya İspanya 46,152,000 45,200,737 102.1 2006
18 Tayland Tayland 50,000,000 65,000,000 78.5 2008
19 Bangladeş Bangladeş 40,340,000 158,665,000 25.4 2008
20 Güney Kore Güney Kore 40,197,000 48,224,000 83.4 2006
21 Güney Afrika Güney Afrika Cumhuriyeti 39,660,000 47,850,700 82.9 2006
22 İran İran 39,400,000 71,208,000 54.2 2008
23 Polonya Polonya 36,746,000 38,115,967 96.4 2006
24 Vietnam Vietnam 33,200,000 87,375,000 38 2007
25 Nijerya Nijerya 32,322,000 148,093,000 21.8 2006
26 Arjantin Arjantin 31,510,000 41,000,000 76.9 2006
27 Kolombiya Kolombiya 29,763,000 44,068,000 67.5 2006
28 Cezayir Libya 28,500,000 33,858,000 92 2006
29 Çin Cumhuriyeti Tayvan 23,249,000 22,958,000 101.3 2006
29 Romanya Romanya 22,800,000 21,438,000 108.5 March 2008
30 Avustralya Avustralya 19,760,000 21,179,211 93.3 2006
31 Suudi Arabistan Suudi Arabistan 19,663,000 24,735,000 79.5 2006
32 Malezya Malezya 19,464,000 27,484,000 70.8 2006
34 Peru Peru 18,000,000 28,000,264 70.0 July 2008
35 Venezuela Venezuela 27,400,000 28,200,000 98.0 2008
36 Mısır Mısır 18,001,000 75,498,000 23.8 2006
37 Kanada Kanada 17,017,000 33,177,900 51.3 2005
38 Fas Fas 16,005,000 31,224,000 52.3 2006
39 Hollanda Hollanda 15,834,000 16,402,414 96.5 2005
40 Şili Şili 12,451,000 16,598,074 75 2006
41 Portekiz Portekiz 12,226,000 10,632,000 115.0 2006

Referanslar[değiştir | kaynağı değiştir]