Kullanıcı mesaj:Nanahuatl

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
21.29, 24 Ağustos 2017 tarihinde SunSoldiers (mesaj | katkılar) tarafından oluşturulmuş 18998737 numaralı sürüm (Yeni başlık: Video oyunları projesi.)

Vikipedi Kütüphanesi sağ olsun; Jstor, OpenEdition, Stryn, Foreign Affairs ve Tilastopaja hesaplarım vardır. Buralardan herhangi bir kaynak isteyen kullanıcının mesaj ya da e-posta atması yeterlidir.

Birkaç soru...

Merhaba, Rapsar umarım iyisindir. "bu" sayfayı tamamıyla güncelledim ama 55 ve 65 numaralı kaynaklar arasında kaynak hatası veriyor. Rica etsem zaman ayırıp düzeltebilir misin? Kafam çok karıştı yapamayınca birisinden yardım alsam iyi olacak dedim. Bir de şu mesaj sayfamı nasıl arşivlerim yardım edebilir misin?

Mesaj sayfası arşivleme konusunda yardıma ihtiyacım kalmadı. Artı olarak bahsi geçen sayfada kaynak arşivleme tarihlerinde hata yaptım sanırım ilgilenirseniz sevinirim. -SunSoldiers (mesaj) 01:21, 5 Ağustos 2017 (UTC)
Merhaba. Kaynak hatası vermesinin sebebi, o adla tanimlanan kaynağın olmaması. Söyle diyeyim, <ref name="kaynak">.... şeklinde bir kaynak olmasi lazim. Bu kaynagi birden fazla kullabiyorsak <ref name="kaynak"/> seklinde bir kez daha yazariz. İşte bu ilk kullanım olmadığından, yani bu ada sahip kaynağı tanimlamadigimizdan ve direkt ikinci kullanim olduğundan kaynak hatasi veriyor. Seçkin maddelerde goz gezdirerek pratikte de anlayabilirsin konuyu:) iyi günler.--RapsarEfendim? 16:09, 7 Ağustos 2017 (UTC)

Vikiproje İnternet Davetiyesi



Vikiproje İnternet Daveti
İyi günler, iyi Vikiler.
Sizi internet ile ilişkili tarih, eğitim, kişi, toplum vb. gibi konularda maddeler açmayı ve var olan maddeleri düzenleyerek kaliteli hale getirmeyi amaçlayan Vikiproje İnternet projesine davet ediyorum.

Projeye katkıda bulunmak için katılımcılar listesine isminizi ekleyin. Bununla birlikte bu ayın iş birliği projesine katılarak projenin gelişmesine katkıda bulunun. İşbirliği projesinde pek çok ödül sizi beklemekte.

Ayrıca çalışılan maddeleri ve düzenlenmesi gereken maddeleri inceleyebilir veya anket ve oylamalara katılarak görüş bildirebilirsiniz.

Proje hakkında daha fazla bilgi ve katılım için TIKLAYIN.

--TmѰ e12 14:35, 5 Ağustos 2017 (UTC)

Geri alma hakkıda

Selamlar Rapsar, bunu geri almışsınız, yanlış bir şey mi yazdım, politikaya aykırılık falan mı var?. Saygılarımla --KediÇobanı🐈 05:26, 7 Ağustos 2017 (UTC)

Merhaba biir problemim var.

Wikipedia ile alakalı bilmediğim, öğrenmek istediğim şeylerim var, özel mesaj ile ulaşabilme şansım var mı? Bu imzasız yazı Editors34 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 12:59, 7 Ağustos 2017

Tartışma şablonları.

Merhaba, şu sıralar Video Oyunları Projesi'nin temellerini atmaktayım. Proje ile alakalı bir tartışma şablonu oluşturmak lazım tabii. Biraz karmaşık geldi bana.. Sanırım şablonla alakalı alt kategoriler falan oluşturmamız gerekiyor. Yardımcı olabilir misin?
-SunSoldiers (mesaj) 23:17, 7 Ağustos 2017 (UTC)

Merhaba. Şu an mobil olduğum için yardımcı olamayacağım ancak Ahmet Turhan yahut Mavrikant yardımcı olacaktır. İyi gunler.--RapsarEfendim? 23:26, 7 Ağustos 2017 (UTC)
Sanırım ikisi şuan çevrim içi değil. Herhangi bir acelesi yok aslında müsait bir vaktinde zaman ayırırsan çok sevinirim. İyi günler/geceler.-SunSoldiers (mesaj) 23:32, 7 Ağustos 2017 (UTC)

Yardım

https://tr.wikipedia.org/wiki/Michael_Brandon - Diğer dillere bağlantı yanlış oldu bu maddenin düzeltebilirmisiniz sayın Rapsar...--Kostantinopulos... (mesaj) 04:35, 8 Ağustos 2017 (UTC)

Geri alma

Bu, bu ve bu değişikliği geri alma nedeninizi öğrenebilir miyim? Teşekkürler --TmѰ e12 17:50, 9 Ağustos 2017 (UTC)

Merhaba. Esas senin bu değişiklikleri yapma sebebini öğrenmek isterim. Hiç bir gerekçesi ve anlamı yok bunların, bilakis kafa karıştırıyor.--RapsarEfendim? 17:52, 9 Ağustos 2017 (UTC)

Vikiprojeler

Buradaki tartışma üzerine, katkıları Vikiproje kapsamında vermek istemez miydin? Senin gibi tecrübeli ve faydalı katkı veren bir kullanıcının en azından bir projede sorumluluk alması gerektiğini düşünüyorum. --Ahmet Turhan (mesaj) 19:42, 9 Ağustos 2017 (UTC)

Merhaba. Şu aralar bilgisayarım arızalı ve fazla katkı veremiyorum ne yazık ki. Yine bu aralar katkı sağlamak istediğim konu olan Meksika ile alakalı bir proje de yok:D Ara ara bakmaya çalışıyorum yine de işbirliklerine ve ilgimi çeken olursa bir şeyler yapmaya çalışıyorum.--RapsarEfendim? 19:49, 9 Ağustos 2017 (UTC)
en:Wikipedia:WikiProject Mexico projesini Türkçe Vikipedi'ye kazandırmak size kalmış :) --Ahmet Turhan (mesaj) 19:54, 9 Ağustos 2017 (UTC)

Vikiproje Din Daveti



Vikiproje Din Daveti
İyi günler, iyi Vikiler.
Sizi Din ile ilişkili tarih, eğitim, kişi, toplum vb. gibi konularda maddeler açmayı ve var olan maddeleri düzenleyerek kaliteli hale getirmeyi amaçlayan Vikiproje Din projesine davet ediyorum.

Projeye katkıda bulunmak için katılımcılar listesine isminizi ekleyin. Bununla birlikte bu ayın iş birliği projesine katılarak projenin gelişmesine katkıda bulunun. İş birliği projesinde pek çok ödül sizi beklemekte.

Ayrıca çalışılan maddeleri ve düzenlenmesi gereken maddeleri inceleyebilir veya anket ve oylamalara katılarak görüş bildirebilirsiniz.

Proje hakkında daha fazla bilgi ve katılım için TIKLAYIN. MediaWiki message delivery (mesaj) 22:55, 9 Ağustos 2017 (UTC)


Yardım

İyi günler Rapsar. NBA oyuncularının istatistiklerini güncelliyordum (neredeyse bütün oyuncular yıllardır güncellenmemiş.) ve bir yardımın hiç de fena olmayacağını düşündüm. Basketbol ile ilgilenen vikipedist bulamadım ve başkalarına sormaya karar verdim. Bilgilerin hepsi İngilizce Wikipedia'da hazır bulunduğu için çok fazla vakit almıyor ancak üniversite kayıtları ile ilgilendiğimden çok fazla zamanım olmayacak. Meşgul olduğunuzu biliyorum fakat boş zamanlarınızda şu sayfaya bakıp eksik olan oyuncularda yardım ederseniz sevinirim. Kolay gelsin. lmattdavidsmithlBuyurun? 21:22, 10 Ağustos 2017 (UTC)

Merhaba. İnanın yardım edebilmeyi istedrim ama aklımda halihazırda çok fazla yapılması gerektiğini düşündüğüm şey var ve bunların hepsine yetismem mumkun degil :( Su aralar mobil olduğum icin pek katki da yapamıyorum zaten. Gencfenerli gibi bir kullanıcı adina sahip kullanici vardi, onunla iletişime geçerseniz yardımcı olabilir kendisi ilgiliydi basketbol maddeleriyle. İyi gunler.--RapsarEfendim? 04:40, 11 Ağustos 2017 (UTC)
Teşekkürler Rapsar, kendisiyle iletişime geçicem. Size kolay gelsin, iyi günler. lmattdavidsmithlBuyurun? 08:11, 11 Ağustos 2017 (UTC)

Din ile ilgili maddelerin tartışma sayfalarına Vikiproje şablonunun konulması konulu Din İş Birliği Projesi'nin bitmesine son 15 gün


Bu ayın Vikiproje Din İş Birliği Projesi olan Din ile ilgili maddelerin tartışma sayfalarına Vikiproje şablonunun konulması konulu projenin bitmesine kalan son 15 gün. Proje bitim tarihi olan 30 Ağustos 2017 gününe kadar katılımınızı ve katkılarınızı bekliyoruz.

Bununla birlikte gelecek döneme dair yapılacak projelerde fikirlerinize ihtiyacımız var. Şablonlarda yer alan eksiklikleri giderme, çeşitli konulara dair maddeleri açma, eksik maddeleri geliştirme, seçkin madde üretme gibi pek çok konuda proje önerileri mevcut. Lütfen fikirlerinizi ve yeni proje önerilerinizi anket ve oylamalar sayfasına yazın, iş birliği ile Vikipedi'yi geliştirelim.
Bu mesaj Vikiproje İnternet toplu mesaj listesindeki kullanıcılara otomatik olarak gönderilmşitir. Bu tarz mesajlar almak istemiyorsanız listeden adınızı kaldırabilirsiniz -- MediaWiki message delivery (mesaj) 00:43, 15 Ağustos 2017 (UTC)


I. Dmitriy vs I. Dimitri

Selam Rapsar,
Keşke bu kadar aele taşıma yapmasaydınız. Tarihteki tüm Dmitry'ler Dimitri olarak yer alıyor. 20. yy. dakilerde Dmitriy isimleri görülüyor. Başlığında Dimitri geçen diğer 30 maddeyi taşımayıp tekrar değerlendirin lütfen.iazak (mesaj) 22:13, 20 Ağustos 2017 (UTC)
Selam. Son değişikliklerde bazen dolaşırken denk geliyorum, okuyorum, bazen bir iki ufak dokunuş yapıyorum. Maddenin girişindeki Rusça isim ve Rusça Vikipedi'deki kullanım bu şekilde olduğundan taşıma yapmıştım.--RapsarEfendim? 22:47, 20 Ağustos 2017 (UTC)
Yani, geri alacak mısınız? Kendi tercihim olduğu için söylemiyorum. 20. yüzyıl öncesi tarihteki sanırım tüm Dmitriy'ler Dimitri olarak çevrilmiş, ama yalnız bu isimden söz etmiyorum. Rusça isimleri Türkçe okunuşuna göre çevirme yolu uzun süredir tercih edilmiş durumda. iazak (mesaj) 22:56, 20 Ağustos 2017 (UTC)
Geri almak için bir sebep göremiyorum açıkçası. Zaten bu ismin okunuşu Dmitriy, Kiril harfleriyle yazımının okunuşu bu şekilde :) Rusça Vikipedi veya Rusça kaynaklarda arama yaparsanız Dimitri değil Dmitriy kullanımına rastlarsınız zaten.--RapsarEfendim? 23:01, 20 Ağustos 2017 (UTC)
Rusça kaynakta Dimitri aramak anlamsız olur malum. Türkçe kullanımı belirliyoruz. Neyse, dediğim gibi tercihim bu olduğu için değil, vikipedideki yaygın kullanım nedeniyle madde adında ve içeriğinde Dimitri yazmıştım. Bu durumda kendinize epey iş çıkarmış oldunuz. Malum Dmitriy tarihte tek başına duramaz. 30'u başlıkta olmak üzere 525 maddede geçen tüm Dimitri'leri güncellemek gerekiyor. Kolaylıklar diliyorum.
Bir bilgi notu: Kiril alfabesinin doğru okunuşu Dmitriy olabilir ben bilmiyorum, size güveniyorum. Ama Türkçede günümüzde ismi bu olan Rus vatandaşa Dimitri dendiğini duymuşluğum var. Haberiniz olsun.iazak (mesaj) 23:30, 20 Ağustos 2017 (UTC)
Dönemin Türkçe kaynaklarını inceleyip ona göre tercih yapacaksak her özel adı eski yazıya göre, yani doğal olarak okunuşlarına göre yazmamız gerekecek ki Corç Vaşington gibi kullanimlardan da söz ediyoruz:) Rusça özel adları Türkçe metinlerde kullanmak en basiti, her bir harfin Türkçede bir karşılığı var ve buna göre okunuş ortaya çıkıyor kendiliğinden. İ ve y sesleri çok yakın olsa da tam olarak aynı değil, özellikle İspanyolca konuşan birini duymuşsanız mesela bu fark daha da anlaşılır oluyor. Şahsın adının Kiril harfleriyle yazılışı Дми́трий, son iki harf sırasıyla i ve y. İlk iki harf arasında da bir i harfi de yok görüldüğü üzere:) iyi günler.--RapsarEfendim? 23:40, 20 Ağustos 2017 (UTC)
Ben ikna oldum. Tüm bu Rusça isimleri düzeltmek için bir çalışma başlatmak gerekiyor. (En kötüsü kısmen yapılması.) Köy çeşmesinde bir başlık açsanız iyi olur. Sizin gibi dil hakimiyeti olanlar da hangi isimlerin nasıl düzeltilmeleri gerektiğini altına sıralansınlar. Böylece benim gibiler de ileride aynı aşırı Türkçeleştirmelere gitmezler. Tek başınıza uğraşmayın ki bilgi yayılsın. Olur mu?
Bir komik not:1995 yılında Ankara'daki Tunus Caddesini kesen caddelerden birinin adı Can Kenedi idi! Pes demiştim o dönem. Umarım TDK'nın o dönemdeki bir tuhaflığından ibarettir ve değiştirmişlerdir tabelayı.iazak (mesaj) 00:34, 21 Ağustos 2017 (UTC)
Estağfurullah, dil hakimiyetim yok ama Rusçanın transkripsiyonu gerçekten çok basit :) Zamanında çok dile getirildi ama ne yazık ki maddeler arasında hatalı ada sahip olanlar bolca var. En basitinden İngilizce Vikipedi'den bir dolaşım şablonu çevrilip bağlantılar konttol edilmezse o şablon üzerinden açılan maddelerin adları da problemli oluyor. Ben eski bir kitapta denk gelmiştim bu Kenedi, Ceyms gibi kullanımlara :) Azericede böyle kullanıyorlar hatta :)--RapsarEfendim? 00:52, 21 Ağustos 2017 (UTC)

Ülker Stadyumu

Selam, nasılsın? Stadyumlarda, salonlarda vs. sponsor adlarını madde adlarında kullanabiliyorduk. Hatta sponsor kuralından bunları muaf tutmayı sen önermiştin ya 😕 --Cobija (mesaj) 22:01, 21 Ağustos 2017 (UTC)

Selam. Ben hatırlamıyorum benim önerdiğimi ancak öyle olduysa da şu an olumlu bakmıyorum :) Taşımayı yapan kullanıcıyla konuştuk ve lig/takım ile bunların eş tutulamayacağını belirtti. Tartışmaya açık konu gibi gözüküyor. TT Arena sayfasının tartışmasında yazdım bir şeyler.--RapsarEfendim? 22:07, 21 Ağustos 2017 (UTC)

Siyaset iş birliği

Selamlar. Siyaset projesinde iş birliği için Şablon:Çift meclisli ulusal yasama organları şablonu düşünülür mu bir ara? Önemli maddeler zira.--RapsarEfendim? 14:05, 22 Ağustos 2017 (UTC)

Evet bence uygun, güzel bir atılım olur. @İazak bence bir göz atsın. --Ahmet Turhan (mesaj) 14:29, 22 Ağustos 2017 (UTC)

Link

Merhaba Rapsar. Şunu şuraya bir iliştireyim, kendim bir iki deneme yapacaktım, Vito'nun 1 dakikasını bile almayacak bir işe acemice girişmek istemedim, Vito geldiğinde uygulamasını rica ederiz. Vikiçizer (mesaj) 20:33, 22 Ağustos 2017 (UTC)

Opera VPN ile diller kısmına ekleme yapamıyorum

Merhabalar @Rapsar,

Vikipedi'ye bağlanmak için Opera VPN kullanıyorum. Türkçe Vikipedi'ye eklemeler yapabiliyorum ama diller kısmından diğer Vikipedilerdeki içeriklere bağlantı vermek istediğimde değişiklik yapmak için 2022'ye kadar banlı görünüyorum. Yani diller kısmını kullanamıyorum. Nasıl aşabilirim bu sorunu, bir bilginiz var mı acaba? Lawlss (mesaj) 12:18, 23 Ağustos 2017 (UTC)

Araya atlamak gibi olmasın ama @Lawlss bende Opera VPN ile bağlanıyorum Vikipedi'de ip engelleme muafı grubuna dahil edilene kadar sadece Singapur üzerinden bağlana biliyordum. Diğer dillerdeki Wiki'ler den IP engelinin kaldırılması için UTRS sistemine başvurman gerek. Ki IP engelim kaldırılmış olsa bile diğer Wiki'lere sadece Singapur üzerinden bağlana biliyorum. -SunSoldiers (mesaj) 12:58, 23 Ağustos 2017 (UTC)
Merhaba. Konu hakkında bilgim yok açıkçası, @HakanIST yardımcı olacaktır. BAu tip konuları Vikipedi: Danışma masasında da dile getirebilirsiniz :) İyi günler.--RapsarEfendim? 15:47, 23 Ağustos 2017 (UTC)
Küresel muafiyet verdim, işe yaramadıysa UTRS ile başvuru yapılması gerekecektir. @Lawlss.-- Hakan·IST 16:44, 23 Ağustos 2017 (UTC)
Çok teşekkür ederim @Rapsar ve @HakanIST, sorun çözülmüş durumda. İyi akşamlar dilerim. Lawlss (mesaj) 17:27, 23 Ağustos 2017 (UTC)

Son değişiklikler

Yazılım güncellemesinden kaynaklanan bir sorun gibi duruyor. Ayrıntılar şuradan izlenebilir. --Superyetkinileti 16:50, 23 Ağustos 2017 (UTC)

Bağlantı Hatası yardımı...

https://tr.wikipedia.org/wiki/John_Abercrombie_(m%C3%BCzisyen) - Maddeye diğer dillerin bağlantısını hatalı vermişim düzeltebilirmisiniz...--Kostantinopulos... (mesaj) 03:50, 24 Ağustos 2017 (UTC)

Merhaba. Düzelttim. Bu arada maddelerd "ünlü, tanınmaktadır" gibi subjektif ifadeler kullanmamanız gerekir. Bunu da not düşmek isterim :) İyi günler.--RapsarEfendim? 04:16, 24 Ağustos 2017 (UTC)

Türk Sultanına Mektup Yazan Zaporojya Kazakları

Öncelikle wikpedia'nın düzenini bilmediğimden yanlış bir şey yapıyorsam kusura bakmayın. Size ulaşmam lazımdı

Türk Sultanına Mektup Yazan Zaporojya Kazakları'nda yanlış çeviriyi 172.98.85.50 ipsi ile değiştirmiştim. Kaynak olmadığı için kabul etmemişsiniz. Halbuki yeni çeviriyi ben bizzat kaynak verilen yerden çevirdim. Kaynak 5.dipnottaki pdf adresi verilmiş. Orayı kaynak olarak verip maddeyi düzeltir misiniz. Bu konuyu da düzeltince silersiniz. Teşekkürler

https://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=T%C3%BCrk_Sultan%C4%B1na_Mektup_Yazan_Zaporojya_Kazaklar%C4%B1&oldid=18995085Bu imzasız yazı Encyclonesia (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba. Estağfurullah öncelikle, hata yapa yapa öğreniyoruz en azından mesaj atarak ulaşmış ve doğrusunu sormussunuz :) Bu konu daha önce çok kez gündeme geldi, ilgili maddenin tartışma sayfasında da tartışmaları görebilirsiniz. Orayı okuyup, orada görüşünuzu paylaşmanız daha iyi olacaktır. Mesajlarınızın sonuna da imza eklemeyi de unutmayın:) İyi günler.--RapsarEfendim? 18:28, 24 Ağustos 2017 (UTC)

Video oyunları projesi.

Selam Rapsar, uzun zamandır üzerinde çalıştığım Video Oyunları Projesi'nin yapımını tamamladım. Vikipedistlere davet mesajı göndermeden önce seni çevrim içi görmüşken yazayım dedim. projeyi bir inceler misin? Sence eksik ve yanlış bir şey var mı? -SunSoldiers (mesaj) 21:29, 24 Ağustos 2017 (UTC)