Kullanıcı mesaj:Mukaddime: Revizyonlar arasındaki fark

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
İçerik silindi İçerik eklendi
M.Salis (mesaj | katkılar)
M.Salis (mesaj | katkılar)
95. satır: 95. satır:
== Bagratlı hanedanı ya Bagrationi hanedanı?! ==
== Bagratlı hanedanı ya Bagrationi hanedanı?! ==


Sayın '''Mukaddime'''. Şu [[Bagratlı Hanedanı|madde]] adında ortaya çıkan belirsizliğin aradan kalkması için [[Tartışma:Bagratlı Hanedanı|Tartışma]] lütfen katılabilir misiniz? -- [[Kullanıcı:M.Salis]] ([[Kullanıcı mesaj:M.Salis|mesaj]]) 14:20, 13 Eylül 2013 (UTC)
Sayın '''Mukaddime'''. Şu [[Bagratlı Hanedanı|madde]] adında ortaya çıkan belirsizliğin aradan kalkması için [[Tartışma:Bagratlı Hanedanı|Tartışma]]ya lütfen katılabilir misiniz? -- [[Kullanıcı:M.Salis]] ([[Kullanıcı mesaj:M.Salis|mesaj]]) 14:20, 13 Eylül 2013 (UTC)

Sayfanın 14.21, 14 Eylül 2013 tarihindeki hâli





Puanlama

Vikipedi:İş birliği projesi/2013/36. hafta/Ömer Berkay adlı sayfadaki maddeleri rica edersem puanlayabilir misiniz?Ömer Berkay (mesaj) 13:11, 4 Eylül 2013 (UTC)

  • Merhaba. Acaba Yeni yaptığım maddeleri de puanlar mısınız?Ömer Berkay (mesaj) 20:31, 4 Eylül 2013 (UTC)
  • Teşvik puanı verdiğiniz sayfaların bilgi kutularını ekledim lütfen punlar mısınız? Ömer Berkay (mesaj) 10:10, 6 Eylül 2013 (UTC)

İBP hakkında

Selamlar Mukaddime nasılsınız? İBP'de bugün eğer gerçekleştirebilirsem epey bilgi kutusu eklemeyi planlıyorum. o nedenle beni daha sonra oylayabilirsiniz. yani sürekli oylamayla uğraşıp bıkmamanız için belirtmek istedim:) iyi çalışmalar diliyorum..Beyazmavi ileti 10:39, 6 Eylül 2013 (UTC)

Teşekkürler

Teşekkürler Mukaddime, sizin gibi değerli kullanıcılardan övgü almak çok değerli..İyi çalışmalar diliyorum..Beyazmavi ileti 11:55, 6 Eylül 2013 (UTC)

Teşekkürler

Kutlamanız ve ayrıca yıldız için çok teşekkür ederim. :) Volmmesaj 12:21, 6 Eylül 2013 (UTC)

VikiProje Breaking Bad davetiyesi

Bir yıldız da sizin için!

Özen Yıldızı
Güzel katkılarınız için benden bir tebrik mesajı olsun. Mukaddimeileti 11:47, 6 Eylül 2013 (UTC)
Teşekkür ederim Dezekemesaj 13:02, 6 Eylül 2013 (UTC)

SAS

Merhaba Sn.Mukaddime. 1 Temmuz 2013 tarihinden beri SAS olarak toplulukça görüşülen şu madde, 2 aylık süreden daha fazla görüşüldükten sonra 5 Eylül 2013 tarihinde hizmetli olarak tarafınızdan "Maddenin silinmesi yönündeki talep konusunda açık bir fikir birliğine varılamamıştır." gerekçesiyle kapatılmıştır. Süreçte görüş bildiren kullanıcılar ve görüşleri incelendiğinde: 1 Çekimser oy, 7 kalması yönünde oy, 1 aktarılması yönünde oy ve 11 silinmesi yönünde oy kullanılmış olup, aktarılma istemi ve silinme istemlerinin aynı doğrultudaki görüşler olduğu ve yine çekimser oy kullanan kullanıcı görüşünde de benzeri ifadelerin bulunuşu ile maddenin silinmesi yönündeki topluluk kararı açık bir şekilde kendini göstermektedir. Maddenin mevcut hali ile Muhammed maddesinde bulunan ilgili bölümü ve bilgi kutusunda yer alan isimler ve bağlantıları mukayese ederek ve maddenin tartışma sayfasını da inceleyerek kararınızı yeniden gözden geçirmenizi istirham ediyorum. Sanki kantarın topuzu, görüş bildiren hizmetlilerin görüşlerinden yana kaymış gibi:) Selamlar, kolay gelsin.--Eğitmenmahmut msj 20:13, 6 Eylül 2013 (UTC)

Merhaba Eğitmen Mahmut. Kusura bakmayın, geç cevaplıyorum, hafta sonu yoğunluğum vardı ve ancak İBP puanlamasını yapabildim. Oylamada 8 kalsın, 11 silinsin, 1 çekimser, 1 de aktarılsın denilmiş. 21 oydan 11'i silinsin demiş. Madde silme kararlarında daha büyük bir fikir birliği gerektiğini düşünüyorum. Hatta birçok dilde olan bir maddenin silinmesi için bundan da fazlası gerekli. Tabii bir de, oy çokluğu değil, fikir birliği gerekiyor. Bu da tartışmada görülmüyor. Mukaddimeileti 07:17, 9 Eylül 2013 (UTC)
Tekrar merhaba. Öncelikle İBP ile ilgili çalışmalarınızda gerçekten büyük bir özveri ile katkıda bulunduğunuz hepimizce malum. Kendi adıma bu çalışmanızdan ötürü size çok teşekkür ederim. İyi ki varsınız:)
Sn Mukaddime. Konunun önemine binaen belirtmeden geçemeyeceğim. Öncelikle SAS olarak görüştüğümüz madde/maddeler bir başka dilde/başka dillerde varsa onları silerken farklı mı düşünmemiz gerekiyor? Sonuç itibariyle zaten ağırlıklı olarak, içerikte, ana maddede ki bölümde yazılı olanlardan fazla bir içeriğe sahip olmadığı, hatta çok çok eksik olduğu vurgusu tartışmada yapıldı. Zaten mevcut haliyle de öyle. Diğer dillerdeki madde içeriğinde eşlerin hepsi açılan tek maddede anlatılmış. Şayet incelediyseniz biz de, her bir eş için ayrı ayrı maddeler var ve geliştirilmeye müsaitler. Bu maddeler müstakil olarak kendi başlarına ana maddedeki bölümle de zaten ilişkili. Her biri için kendi madde başlığı altına katkıda bulunulabilecek ve kendi bağımsiz tartışma sayfalarında tartışılabilecek durumdalar. (İlk mesajımla verdiğim bağlantıları tam olarak inceleyip inceleyemediğinizi bilemiyorum)Oylama konusuna gelince: oy kullanmadan görüş bildirenleri de değerlendirirsek şayet 8 kalsın 12 silinsin (tartışmayı başlatan kullanıcı görüş bildirmiş fakat oy kullanmamış) 1 çekimser, 1 aktarılsın görüşü var. Yani toplam 22 kullanıcının görüşü. Sonuç itibariyle madde bu haliyle kalacak. Halbuki 22 görüşün 8 i kalması yönünde. Yani kalması yönünde kullanılan oy yüzdesi %36. Silinmesi yönünde açıklanan görüşlerde "görüş birliği" anlamında açık. Belki size zahmet veriyorum ama lütfen bu anlattıklarımı da göz önünde bulundurarak kararınızı tekrar gözden geçirir misiniz? Tekrar iyi çalışmalar dilerim, hoşça kalın..--Eğitmenmahmut msj 13:02, 9 Eylül 2013 (UTC)
Merhaba hocam. İtirazın üzerine maddeyi yeniden SAS'a çıkardım. Belirsizlikleri böylece daha kolay ortadan kaldırabiliriz diye umuyorum. İyi çalışmalar. Mukaddimeileti 11:23, 10 Eylül 2013 (UTC)
Merhaba Sn.Mukaddime. Duyarlılığınız için teşekkürler..--Eğitmenmahmut msj 18:52, 10 Eylül 2013 (UTC)

İsviçre maddesi

Merhaba Beyazmavi, İsviçre maddesinin SM adaylığı sayfasına yazdığını okudum. Maddede gerekli gördüğün değişiklikleri yaparsan sevinirim. Ben de bir daha gözden geçirmeye çalışacağım. Ne kadar çok gözden geçerse o kadar iyi olur tabii ki. Sevgi ve selamlar.. Mukaddimeileti 12:52, 9 Eylül 2013 (UTC)

Merhaba Mukaddime, dış ticaret bölümünde metin ve tablo kısımlarında kaynaklandırma ve düzenlemeye yaptım. Yine güncel ekonomik gelişmeler ve müzik bölümlerinin giriş kısımlarını da biraz düzenledim. Fırsat buldukça daha önce de belirttiğim doğrudan demokrasi bölümünün kaynaklandırması ve hukuk bölümünün açılıp geliştirilmesiyle ilgili de düzenleme yapmaya çalışırım. Son değişikliklerimi sende bir gözden geçir istersen. İyi çalışmalar..Beyazmavi ileti 15:12, 9 Eylül 2013 (UTC)

Oylama

Merhabalar buradaki gelecek hafta ve aylar için yapılan işbirliği projesi oylamasına katılabilirmisiniz ? Mert Taşkın iletie-posta 16:08, 9 Eylül 2013 (UTC)

GM

Selam Mukaddime. Doğru anladığımı ümit ediyorum. 365 tane şablon oluşturmayı planlıyorsun. Peki her yıl için ayrı 365 tane şablon mu olsun yoksa sadece 365 şablon mu?

  • Şablon:GM koruma/2013-09-01
  • Şablon:GM koruma/09-01

--Sadrettin mesaj 16:19, 9 Eylül 2013 (UTC)

İkinci yöntemin daha uygun olduğunu düşünüyorum. Daha basit ve daha az ilgi isteyen. Gerekirse yönetim sayfasında, bu tarihte geçmişte hangi maddeler yer aldı bilgisine yer verebiliriz. Sadrettin mesaj 20:15, 9 Eylül 2013 (UTC)
Merhaba, bana da sanki ikinci yöntem daha uygun gibiymiş gibi geliyor...эртлй ილეტი იაზ 05:06, 10 Eylül 2013 (UTC)
Yeni bir mesajınız var
Yeni bir mesajınız var
Merhaba, Mukaddime. Yeni bir mesajınız var. Lütfen Sadrettin'in mesaj sayfasına bakınız.
Bu bildiriyi dilediğiniz zaman {{mesajbildiri}} şablonunu kaldırarak silebilirsiniz.
Teşekkürler. --Sadrettin mesaj 19:21, 12 Eylül 2013 (UTC)

Vikipedi:VikiProje Ana Sayfa/Takvim sayfasını oluşturdum ve Vikipedi:VikiProje Ana Sayfa'ya yakın tarihli bağlantıları ekledim. Uygun mudur? Günlük sayfaları oluşturduktan sonra anasayfaya da ekleriz. Sanırım günün maddesi sayısı 1'e düşecek değil mi? Biliyor muydunuz bölümünün eklenecek olması nedeniyle. --Sadrettin mesaj 18:53, 13 Eylül 2013 (UTC)

Bu arada Vikipedi:VikiProje Ana Sayfa/Takvim sayfasını excell'de oluşturdum. Sayfa düzeni ile ilgili önerin olursa excell'de hemen düzenlerim. --Sadrettin mesaj 18:57, 13 Eylül 2013 (UTC)

Hukuk alt başlığı

Selamlar Mukaddime, daha önce konuştuğumuz gibi şu şekilde hukuk alt başlığı açmayı düşünüyorum. Bulabildiğim kaynaklar doğrultusunda biraz daha geliştirip maddeye ekleyebiliriz. Uygun mudur ? İyi çalışmalar..Beyazmavi ileti 16:44, 10 Eylül 2013 (UTC)

Selam Beyazmavi, elbette güzel bir katkı olur. Katkılar için benden izin istemene gerek yok. Zaten İsviçre maddesindeki birçok altbaşlık bu şekilde değişik kişiler tarafından yazıldı. Ancak mahkemelerle ilgili maddeleri de açmamız lazım. Zira madde artık SM adayı. Ben dün maddeyi baştan sona tekrar tarayıp "mektedir", "miştir" gibi kipleri çıkarıp yerine "dir" ve di'li geçmiş gibi kipleri koymaya çalıştım. Bankacılık ile ilgili bir paragraf daha ekleyeceğim. Kolay gelsin. Mukaddimeileti 11:26, 11 Eylül 2013 (UTC)
O halde ben mahkemeleri de açmaya çalışırım. Zaten smlerde bulunan kırmızı bağlantı durumu benimde hassas olduğum bir konu. Tabi bir de doğrudan demokrasi bölümünün kaynaklandırmasıyla ilgilenmeye çalışacağım. Çünkü daha öncede bahsettiğim gibi o konunun çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu arada maddeye vermiş olduğun emekler ve konu hakimiyetin göz önüne alındığında, katkı yapmadan önce müsade istemem normal diye düşünüyorum :) İyi çalışmalar..Beyazmavi ileti 12:55, 11 Eylül 2013 (UTC)

Thomas Harris

Benden daha önce açılan Thomas harris adlı madde içerik bakımından zayıf ve yazım yanlışlarıyla dolu bende bu sebepten dolayı Thomas Harris maddesini açmayı gerekli buldum.
Acaba Thomas harris maddesini silebilir misiniz? POPE (mesaj) 17:19, 10 Eylül 2013 (UTC)

mukaddime selam, maddeyi geri getirirsen geçmişleri birleştiririz. emek vermiş açmış kullanıcı. teşekkürler. kibele 14:50, 11 Eylül 2013 (UTC)
Maddeyi ondan ona, ondan ona taşırken galiba içine ettim:) Gerçi sadece bir anonim katkısı ile açılmış yeni madde, o görünmez oldu, ama halledebilirsen sevinirim. Mukaddimeileti 07:11, 12 Eylül 2013 (UTC)
tamamdır. anonimler candır. kolay gelsin. kibele 07:47, 12 Eylül 2013 (UTC)

Teşekkürler

Teşekkür ederim. Zaman ve imkanlarım dahilinde devam ederim inşallah.Tropique (mesaj) 07:46, 12 Eylül 2013 (UTC)

Bagratlı hanedanı ya Bagrationi hanedanı?!

Sayın Mukaddime. Şu madde adında ortaya çıkan belirsizliğin aradan kalkması için Tartışmaya lütfen katılabilir misiniz? -- Kullanıcı:M.Salis (mesaj) 14:20, 13 Eylül 2013 (UTC)