Kullanıcı mesaj:Mukaddime/Ocak 2013

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Çin Ulusal Uzay Yönetimi[kaynağı değiştir]

10 Gelişmiş Madde Projesi'nde Uzay Ajansları listesi'nde bulunan maddelere göre başlıklar açılmalıydı.Çin Ulusal Uzay Yönetimi başlığı olması gerekirken Çin Ulusal Uzay İdaresi diye başlık koyulmuş. Başlığın değiştirilmesi gerekir. Yusufdevranli (mesaj) 10:06, 5 Ocak 2013 (UTC)

İBP şablonu[kaynağı değiştir]

Merhaba. İBP'ye katıldım. Yakın zamanda da aktif olarak katılacağım. Proje iyi ancak şablonunu göremedim ve şu şablonu oluşturdum. Projede gösterebilirsiniz. Kolay gelsin. --- Cano58mesaj at |1 Ocak 2013, 07:53 (UTC)|


Merhaba Mukaddimeileti,evet ben yapdım.Bir sorunmu vardı? TaRiXçİ 20:09 28.01.2013 (UTC)

Okul projesi ve Kaliteli Madde adaylıkları[kaynağı değiştir]

Sargon merhabalar nasılsın?

Biraz önce Kaliteli madde adaylıklarına bakma fırsatım oldu, İTÜ'lü öğrencilerin projeleri için ekledikleri taslak haldeki adaylıkları da görmüş oldum. Geçen yıl bu dönemlerde yine böyle adaylıklar olmuş (gerçi daha iyi durumdaydılar) ve adaylıklardan birisi kaliteli madde seçilebilmişti. Bu yıl adaylıkların seviyesinin çok daha düşük olması nedeniyle yapıcı eleştirilerde bulunulamamış. Az önce, geçen yıl adaylıklarla ve yazarları ile ilgilendiğini bildiğim Khutuck'a bir mesaj attım ve adaylıkları VP:10projesindeki eş denetleme kısmına taşıyarak geliştirmek istediğimden bahsettim, tabii 10K projesinde faaliyet gösterenlerin de desteği olursa... Henüz cevap vermedi. Bu konuda sen ne düşünürsün? Maddelerin kaliteli maddeye aday olabilecek seviyeye gelmesi için eş denetleme kısmında yol gösterip tartışabilir miyiz? --anerka'ya söyleyin 13:22, 3 Ocak 2013 (UTC)

Ata Anam Hürrem[kaynağı değiştir]

Hürrem yahudi degildir...Bu en büyük Iftira...

  • merhaba Sargon, bir bilgi vereyim istedim. Bilimsel adlandırmada cins, tür ve alt tür adları için italik kullanılıyor ama daha üst taksonlarda kullanılmıyor. kolay gelsin. --Mskyrider ileti 22:43, 4 Ocak 2013 (UTC)
Teşekkürler, ben de senin değişikliklerini görünce herhalde latince olanlar italik yazılıyor diye bir yorum yapmıştım:) Benim pek bilmediğim bir alan bu. Yakında (ressamlardan sonra) balık ve böcek İBP'si yapacağız, ona hazırlanmış oluyorum. Girmişken iki de soru sorayım sana. Söylediğinden anladığım aileyi de italik yazmıyoruz, öyle mi? Bir de taksonomi piramidinde diğer dillerde değişik seviyeleri kullanmışlar ve hangisi hangisidir benim için bir problem oluyor. Türkçe vikipedide piramidin hangi seviyeleri kullanılıyor. Bir standart var mı? Bir de bir dizi taksonomi şablonu var. Taksonomi şablonları ile ilgili derli toplu açıklama olan bir yer var mı? Sevgiler Sargonileti 22:55, 4 Ocak 2013 (UTC)
Evet aileyi de italik yazmıyoruz. Vikipedi:VikiProje Hayvanbilim ve Vikipedi:Taksokutu yardımcı olabilir. Taksomemeli, Taksobalık, Taksokuş gibi olanları kullanmayı tercih ediyorum. Aslında tüm taksonları yazmaya kalksak o kutulara sonu gelmez. Bu nedenle genelde Âlem/Kingdom, Şube/Phylum, Sınıf/Class, Order/Takım, Familya/Family, Cins/Genus ve Tür/Species taksonlarını kullanıyoruz. İşin en kolayı benzer bir maddeden şablonu kopyalayıp içini değiştirmek. Sınıflandırmalarda değişiklikler olabildiği için bazen farklı vikilerde farklı bilgiler olabiliyor. Adlandırmada da eğer varsa Türkçe adını yoksa Latincesini tercih ediyoruz. İBP gelene kadar bayağı bir pratik yapmış olursun bu balık maddeleriyle. Kolay gelsin. --Mskyrider ileti 23:05, 4 Ocak 2013 (UTC)

NASA sayfasına katkıda bulunabilir misiniz? Yusufdevranli (mesaj) 18:15, 5 Ocak 2013 (UTC)

Merhaba, size şöyle yardımcı olabilirim. Eğer NASA maddesinin çevirisini yapıp bitirirseniz, NASA maddesini de İBP çerçevesinde kırmızılıkları tamamlanacak maddeler listesi içine alabilirim. İyi vikiler. Sargonileti 19:19, 5 Ocak 2013 (UTC)
Çeviride zorlandığım bazı bölümler var. Onların dışındaki bölümleri çevirmeyi deneyebilirim. İlginiz için teşekkürler. Size de iyi vikiler. Yusufdevranli (mesaj) 19:55, 5 Ocak 2013 (UTC)
  • Süpermiş Katılmaya çalışacağım. İyivikiler... [ho? ni!] 07:07, 7 Ocak 2013 (UTC)

Tussock (grass)[kaynağı değiştir]

Merhaba Mskyrider, şu maddenin Türkçesi Anız olabilir mi? Pek benzemiyor ama.. Sargonileti 07:41, 7 Ocak 2013 (UTC)

merhaba Sargon, anızın ingilizcesi "stubble". İngilterede yöresel olarak "earsh", "arrish" kelimelerini de kullanıyorlar. "Tussock" kelimesinin birebir karşılığı var mı bilmiyorum. "Çimen topağı" diye çevirenler var.--Mskyrider ileti 08:05, 7 Ocak 2013 (UTC)

  • Bir de eğer özellikle Türkçe adlarını bilmediğimiz hayvan ya da bitki maddelerinde İngilizcesinden çeviri yapmak yerine Latincesini kullanmayı tercih ediyoruz. Yosun martı için Türkçe bir kaynak bulabildin mi? Daha sonra elimdeki kaynaklara bir göz atarım. --Mskyrider ileti 08:14, 7 Ocak 2013 (UTC)
  • Anız'ın interwikisi için earsh maddesini kullandım. İngilizce "stubble" maddesi sakal kökü için kullanılmış gibi. Bilmem doğru oldu mu. Tussock'u "çimen topağı" olarak açayım o halde. "Yosun martı" için türkçe kaynak araştırmadım hiç, zaten pek bulabileceğimi de sanmıyorum. İngilizcesinden ya da Almancasından çevireceğim. Türkçe kaynak eklersen sevinirim. Böylece Makaroni pengueninin kırmızılıkları bitmiş olacak. Sargonileti 08:40, 7 Ocak 2013 (UTC)
aslında en:Earsh maddesi daha çok tarımsal bir terim yerine dilbilimsel açıdan açılmış gibi geldi bana. Gerçi kategorilerinde tarımsal kategoriler mevcut. "Stubble" maddesi olmadığı için şimdilik bu dursun. Sonra açılırsa değiştiririz. Bu arada yosun martı maddesinin adını Larus dominicanus olarak değiştirdim. Türkçe adı ile ilgili bir kaynak bulursam ekleyeceğim.--Mskyrider ileti 10:58, 7 Ocak 2013 (UTC)

İBP/Ressamlar[kaynağı değiştir]

Merhaba Sargon, haber verdiğin için teşekkürler. Hemen dahil oluyorum projeye :)).. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 11:58, 7 Ocak 2013 (UTC)

Sağ olasın, evet ilgimi çekiyor. İki gün önce yine bir ressam maddesi açtım. Bilsem, projeye saklardım. :) Şaka tabii. Seve seve katılırım. Azadagaoglu (mesaj) 14:30, 7 Ocak 2013 (UTC)

Merhaba Sargon. Haber verdiğin için teşekkür ederim ancak bu aralar yoğun olduğum için Vikipedi'de vakit geçiremiyorum pek. Projeye katılamayacağım, iyi çalışmalar. Merve (mesaj) 19:28, 7 Ocak 2013 (UTC)

İBP/Ressamlar/Merhaba[kaynağı değiştir]

Merhabalar, uzun bir aradan sonra 15 tatilin de yaklaşmasıyla vikipedide yeniden takılmaya başladım. Bu haftanın projesi gerçekten çok ilgi çekici, eğer süreyi bir hafta gibi uzutma şansınız varsa sınavların da bitmesiyle güzel katkılarım olabilir-özellikle vangochun eserlerinde. Kolay gelsin! --Talha Çakırileti 21:48, 10 Ocak 2013 (UTC)

Tekel.78.183.218.42 07:12, 11 Ocak 2013 (UTC)

Balık ve böcek isimleri[kaynağı değiştir]

Merhaba Mskyrider, haftaya balıklar ve böcekleri İBP'ye getirmeyi planlıyorum. 10K listesindeki eksikleri ingilizce ve türkçe listeleri karşılaştırarak çıkardım ve karşılıklarını yazdım. Bu listedeki türkçe balık ve böcek isimlerini senin yazdığını tahmin ediyorum. Bu isimler güvenilir durumda mıdır? Aynı şekilde böceklere de devam etmeden sana sorayım istedim. Bir de şurdaki listeye bakabilir misin? Bu listedeki isimlerden bizde eksik olanları da çıkarmayı düşünüyorum. Bu liste güvenilir midir? Bu isimleri teyit edebileceğimiz bir yer var mıdır? Bu proje sırasında seni sorularımızla yoracağız gibi geliyor bana. İyi çalışmalar. Mukaddimeileti 07:59, 11 Ocak 2013 (UTC)

  • merhaba Mukaddime, 10K listesinde bulunan Türkçeleştirmeleri yaparken temel olarak Bilim ve Sanat Terimleri Ana Sözlüğünü kullanmıştım. Elimde asıl olarak Türkiye Denizlerinde bulunan balıklar ile ilgili Türkiye Deniz Canlıları Rehberi (Mert Gökalp, 2011), Türkiye Denizlerinin Dip Balıkları Atlası (Prof. Dr. Alp Can ve Dr. Murat Bilecenoğlu, 2005) ve Deniz Balıkları Sözlüğü (Mustafa Pultar, 2012) ile Ana Britannica'da var. Bu haftasonu bunlardan yararlanarak balıklar ile ilgili olan kısımları tekrar bir gözden geçireyim. Verdiğin Taslak4 sayfasında güncellerim. Böcekler için özel olarak iki tane Türkiye'de bulunan kelebekler ile ilgili kitap var, bunun dışında AnaBritannica'dan yine bir kontrol edebilirim. Verdiğin forum bağlantısında bulunan listenin nereden kaynaklandığını bilemiyorum. Çeşitli sözlüklerden derlenmiş olabilir. Projeye destek olmaktan memnunluk duyarım. --Mskyrider ileti 12:07, 11 Ocak 2013 (UTC)
  • merhaba, haftasonu pek ilgilenemedim. listenin başında bir iki düzenleme yaptım. diğerlerini fırsat bulursam tekrar gözden geçirmeye çalışırım. sonradan da düzeltilebilir elbette. kolay gelsin. --Mskyrider ileti 08:30, 14 Ocak 2013 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

  • Tebrik için teşekkür ederim. Çokta fazla bir şey yapamadım. İnşallah bu hafta :). Saygılar.--i.e.msj 09:01, 14 Ocak 2013 (UTC)
Ben de pek tembeldim. "Yuuhh" diye bir mesaj gerekirken, yine de tebrik etmişsin teşekkür ederim.. :)) Sevgiler.. --Garbino ileti 11:40, 14 Ocak 2013 (UTC)

Öcük Böcük[kaynağı değiştir]

Kızılderililer üzerine yoğunlaşmışken bırakıp böceklere geçmek şu an için zor. --Kmoksy (mesaj) 10:24, 14 Ocak 2013 (UTC)

Hayırlı Olsun[kaynağı değiştir]

Yeni ismin hayırlı olsun, güzel bir isim seçmişsin. Rıdvan Merhaba 16:15, 14 Ocak 2013 (UTC)

Balıklar ve böcekler[kaynağı değiştir]

Yıldız için teşekkür ederim. Balıklarla böcekler ne yazık ki hiç bilmediğim ve ilgimi de çekmeyen şeyler. O yüzden bu hafta İBP'de aktif olamayacağım sanırım. Gelecek haftaların projelerini bekleyeceğim. Azadagaoglu (mesaj) 19:25, 14 Ocak 2013 (UTC)

Parmenides Özel Armağanı[kaynağı değiştir]

Merhaba. Bu armağan için çok çok teşekkür ederim. Geçen Pazartesi 72 yaşıma girdim; keşke ben de "kalıcı" olabilsem!! noyder (mesaj) 19:50, 14 Ocak 2013 (UTC)

Wikipedia ailesinin yeni bir sayfasını gördüm bugün, Wikivoyage. Ancak çok sınırlı dil seçeneklerinin olduğunu da fark ettim- ki bunlar arasında Türkçe dahil değil. Wikivoyage hakkında bir bilginiz var mı demek için sizi rahatsız ettim. --Talha Çakırileti 12:39, 15 Ocak 2013 (UTC)

Vatoz balığıgiller[kaynağı değiştir]

Merhaba Mskyrider, Vatoz balığıgiller (Rajidae) ile Vatoz (Rajiformes) adları ters mi olmuş acaba. Sanki Rajiformes'in Vatoz balığıgiller olması gerekir gibi geliyor bana. Ne dersin? Mukaddimeileti 11:45, 15 Ocak 2013 (UTC)

  • merhaba Mukaddime, çok karmaşık bir konuya parmak bastın. Şimdi bir kere Vatoz maddesinin interwikilerine baktığımda şunu görüyorum:
  1. Vatoz için Rajiformes takımına ait balıkların ortak ismi denmiş.
  2. en:Batoidea üst takımına bağlantı vermiş ama en:Rajiformes olmalı eğer takımı anlatıyor olsaydı. sanırım bu bağlantının ilk durumu en:Ray (fish) yani ingilizce vatoz anlamına gelen ray kelimesi.
  3. fr:Raie burada ingilizce ray, türkçe vatoz denen tüm balıklar var, ama tek bir takım yok, Fransızca adında "raie" geçen tüm balıklar anlatılmış.
  4. es:Batoidea anlatılmış.
  5. de:Rochen burada vatoz adı verilen tüm balıklar ama yine Batoidea üst takımı anlatılmış.

Batoidea içinde dört takım var:

Burada Rajiformes içinde de beş familya var:

ingilizcede en:Batoidea ve en:Rajiformes maddelerinin her ikisi de Vatoz interwikisini kullanıyor. Burada sözlükte şunları görüyorum:

  • vatoz: Vatoz balıkları (Rajiformes) takımının, vatoz balığıgiller (Rajidae) familyasından, erkeği 70 cm kadar, dişisi 120 cm kadar uzunlukta olabilen, sırtında büyük dikenleri bulunan, kuma gömülebilen, ülkemiz denizlerinde ve Avrupa kıyılarında yaşayan bir tür. Lat.: Raja clavata
  • vatoz: Köpek balıkları (Selachii) takımının, öz kedi balığıgiller (Rajidae) familyasından, erkeği 70 cm kadar, dişisi 120 cm kadar uzunlukta, sırtında büyük dikenleri bulunan, kuma gömülebilen, Avrupa kıyılarında yaşayan bir tür.

Hem vatoz balığıgiller hem de öz kedi balığıgiller demişler.

Gel de çık işin içinden. Ne yapılacağına karar vermek çok kolay değil. Bir uzman gelene kadar belki Vatoz maddesini Vatoz balıkları diye adını değiştirmek gerekir. Ya da Rajiformes yapmalı. Ya da içeriğini Batoidea'yı anlatır şekilde geliştirip Vatoz diye bırakmalı, ya da Batoidea'ya çevirmeli. Bu karmaşıklık memeliler ve kuşlar dışında diğer hayvanlar için de kısmen karşımıza çıkabiliyor.

Sonuç olarak sorunun cevabını tam olarak bilemiyorum maalesef.--Mskyrider ileti 12:50, 15 Ocak 2013 (UTC)

Selam, tam olarak İBP'nin konusu olmamış, ama hiç değilse olaya epey yaklaşmışsın:) Bu hafta millet olayın yakınına bile gelmedi. Puan veririn, senin de çorbada tuzun olsun:) Yalnız tatlı su akvaryumu balık türleri listesinde isim sorunlarını nasıl çözeceğiz? Eğer bir türün Türkçe adını bilmiyorsak, Latince bilimsel adını yazıyoruz. Ancak bu isimleri de güvenilir kaynaklardan almak gerekli. İsimleri nerden buldun acaba? O listeyle epey uğraşmak lazım. Mukaddimeileti 10:32, 16 Ocak 2013 (UTC)
Benim iyi sayılabilecek bir tatlı su akvaryumculuğu geçmişim var :). Yaklaşık 10.000'e yakın balığım vardı. Tatlı su akvaryumu balık türleri listesi çizelgesi (şablonu) beni epey uğraştırdı. Şu anda isimlendirmelere biraz başladım. Bunun yanı sıra internet üzerinde isimleri aratıyorum. Zaten listede de görebileceğin gibi latince adlarına yönlendirme var. Diğer isimler ise akvaristler arasında bilinen isimleri. Yani bu nedenle bir sorun olacağını düşünmüyorum. Teşekkürler.--i.e.msj 10:37, 16 Ocak 2013 (UTC)
Teşekkürler ve size de kolay gelsin.--i.e.msj 08:14, 21 Ocak 2013 (UTC)

Bunu kontrol etmişsiniz. Karakoyunlular Devleti'nin Türkmenistan'da yaşayan Türkmenler ile ne alakası var?--Melikov Memmedemail 13:20, 21 Ocak 2013 (UTC)

selam mukaddime, işbirliği projesine attım imzayı ama alt sayfa açmak, yaptıklarımın notunu tutmak için söz veremiyorum. :( demin kategorisiz listesinden ilk el attığım maddeyi sildim misal ve şu andan sonra çok acil durumlar dışında o listeden çalışıcam. puanlayanların ellerine sağlık. :) --kibele 12:33, 22 Ocak 2013 (UTC)

Düzenleme konulu İşbirliği Projesi[kaynağı değiştir]

Merhabalar, İBP'ye eklediğiniz başlıkları gördüm de. Maddelere ya sil etiketi eklemişsiniz ya da düzenle etiketi. Bu yüzden belki projenin amacını tam anlamamış olabileceğinizi düşündüm. Amacımız maddelere düzenleme etiketi eklemek değil. Bu türden etiketleri olan maddeleri düzenlemek. Tabii düzenlemenin uğraştırıcı olacağını, içinden çıkamayacağınızı düşünürseniz başka birisi yapsın diye düzenle etiketi koyuop bırakabilirsiniz. Bir de Ali nurşani maddesine M6'dan sil etiketi koymuşsunuz. Madde bana kayda değer göründü. Hızlı sil etiketini kayda değer olmadığı tamamen açık olan maddeler için kullanıyoruz. Mukaddimeileti 07:23, 23 Ocak 2013 (UTC)

  • Alfred Jarry maddesini M1 ve M8'e göre hızlı sil ile etiketlemişsiniz. M1'i sağlıyor. Taslak boyutunda içeriği var. M8'i de gerçekten içinden çıkılamaz bir düzensizlik olduğundan kullanmaktan yanayım. Bu madde oldukça düzenli, sadece iç bağlantıları, interwikileri eksik. Mukaddimeileti 07:36, 23 Ocak 2013 (UTC)
Merhaba, öncelikle uyardığınız için teşekkürler, vaktim oldukça sayfaları düzenlemeye çalışıyorum zaten, ama şablonun da içinde olduğunu sanmıştım ben. bir de şu var "Ali nurşani" maddesi içerik olarak kayda değer olabilir, ama bu başlığın silinmesi gerekmiyor mu? Yani "Ali Nurşani" olarak değiştirilmeliydi, zaten sayfa silinmiş. "Alfred Jerry"de de yanlış hatırlamıyorsam kısa olduğu için koymuştum. kısa maddelerin silinmesi gerekmiyor muydu ben mi yanlış biliyorum? Siz sonradan ekleme yapmışsınız gerçi. bundan sonra daha çok dikkat edeceğim. iyi günler. --Sogeniusmesaj 18:29, 23 Ocak 2013 (UTC)

Re: Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Ödül için teşekkürler. Ama ne gerek vardı arkadaşım... Ben 4. haftada heç de gerektiği kadar katkı yapamadım. Ama yine de teşekkürler. ----Safir yüzüklü CekliAltından konuş 15:53, 28 Ocak 2013 (UTC)

Yardım ede bilirmisin?[kaynağı değiştir]

Türkiye türkcesinde "yeğleyen" kelimesi mevcutdur? TaRiXçİ 18:01 29.01.2013 (UTC)

İsviçre maddesinde sürüm kontrolü[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar, Şu anda İBP'nin çalışma konusu olan İsviçre maddesine yapılan eklemeleri onaylamazsan sevinirim. Kullanıcı:Zamanov sami'nin yaptığı editlerin tamamına yakını telifli. Sanırım Türkçesi iyi olmadığı için internette bulduğu metinleri kopyalıyor. Maddenin kontrollerini ben yapayım. Mukaddimeileti 21:27, 29 Ocak 2013 (UTC)

Merhaba. Senin çalışma sayfandan alıyor zannetmiştim ben. Tamamdır, uyarı için sağ olasın. İyi geceler.--RapsarEfendim? 21:29, 29 Ocak 2013 (UTC)

İsviçre maddesi[kaynağı değiştir]

Merhaba

Zamanov sami adlı kullanıcı sizin üstlendiğiniz kısımlardan birini çevirmiş ya da çevirmeye çalışıyor. >şurda< Bu yüzden burayı çevirmeye uğraşmanıza gerek yok, başka bir bölümü alabilirsiniz. Çifte emek olmasın diye haber vereyim dedim. Mukaddimeileti 12:10, 29 Ocak 2013 (UTC)

Bildirdiğiniz için teşekkürler.--Batuhan 07:29, 30 Ocak 2013 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Özen Yıldızı
İşbirliği projesinde göstermiş olduğunuz ince eleyip sık dokumanızdan dolayı, maddenin seçkin madde haline gelmesi için göstermiş olduğunuz özenden dolayı sizi takdir ediyorum. Başarılarınızın ve çalışmalarınızın azimle devamını diliyorum. Kolay gelsin... Emre KILIÇ (mesaj) 14:14, 30 Ocak 2013 (UTC)

Merhaba. İBP'de katılımcılar arasına adımı ekledim fakat çok fazla detay bilmediğimden dolayı tabloya herhangi bir müdehalede bulunmadım. Proje sorumlularının sizin için işlem yapmasını bekleyiniz gibi bir açıklama vardı sayfanın en altında. Acaba yardımcı olabilecek misiniz?

İyi çalışmalar.Bu imzasız yazı Buğra Ayan (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba, sizin adınızı tabloya ekledim. İsviçre maddesindeki bulunan herhangi bir kırmızı bağı seçerek katkı yapmaya başlayabilirsiniz. İBP'de katıldığınız için teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Mukaddimeileti 11:19, 31 Ocak 2013 (UTC)

Merhaba. Onun yazdıklarını okuyorum ve buraya aktarıyordum. Canlı kukla durumu varsa, birdaha yapmam. Onun da bu konuda açıklama yapamadığı için böyle yepmıştım. Bir de tartışma MetaWiki'de yapılmalı bence. Metada kendisi yazabilir. Uyarı için sağolun. Umarım bu sorun çözülür. --- Cano58mesaj at |31 Ocak 2013, 06:50 (UTC)|

  • Daha öncede demiştim, yine diyorum. Benim büyüğümsünüz ve benden kat kat tecrübe sahibisiniz. Tamam. Bu işi Türkçe Vikipedi içinde kendimiz konuşup, tartışıp, çözelim. Kimseyi desteklemiyorum. Sadece "adalet ve şeffaflık" istiyorum. Aguzer engeli bazı sözlerinden dolayı hakedebilir. Ama süresiz engeli karşılayacak birşey görememem ve genel olarak süresiz engele "karşı olmam" bu tartışmada halen olmama neden oldu. Ayrıca iş Aguzer'den çıktı, artık engel politikası bile tartışılır oldu. Ayrıca iddialı değilim. Bazı politika ve kuralları tartışmak sakıncalımı? Bu çok doğal birşey. Alevi tarafından yazdığınızı da doğru bulmuyorum açıkcası. Vikipedi küreseldir. Kimseye ırk, din, dil, mezhep, cinsel tercih vb. açısından ayrımcılık yapılamaz veya dışlanamaz. Onun bu düşüncelerini dile getirmesinde bir sakınca göremiyorum. Ha bazı yerlerde nezaket ihlali yapmış olabilir. Ama daha önce dediğim gibi "düşünce, eyleme dönüşürse" o zaman haklısınız. Eylem de bizzat "vandalizm" oluyor. Vikipedi'de benim Nazi olanla konuştuğum bile var. Biz bu ayrılıkları Vikipedi'de bir kenara bırakmalıyız bence. Bir de Alevi düşüncesinde; "kin, nefret, ayrımcılık" yoktur. "Yaradılanı, yaradandan ötürü severiz". Alevi felsefesini dile getiriyorum. "Bu kullanıcı anarşist" şablonlarını kullananlar da var. Vandalizm, kişisel saldırı ve nezaket ihlali (küfür, hakaret) olmadıkça bir sorun da doğmaz. Bunları bir kullanıcı yaparsa o kişi hümanist, kemalist ve hatta Alevi'yim desin; gözümde bir hiçtir ve katiyen onu savunmam. Hatalarım varsa özür dilerim. --- Cano58mesaj at |31 Ocak 2013, 09:25 (UTC)|
  • "Aguzer'in engeli kalksın" demiyorum. "Nezaket ihlali yapmadı, sütten çıkmış ak kaşık" da demiyorum. Çoğu hareketini tasvip etmedim tabiki. Düşünce biryerden sonra nezaketsizliğe dönüşebilir. Engel almasına da karşı değilim. Şu anda Aguzer bu konunun sadece bir parçası. Şu anda köy çeşmesinde hizmetli hakları ve engel politikasını tartışıyoruz. Siz "heres ayrıdır" dan yola çıkalım demişsiniz. Fikrinizi söylemişsiniz. Ben de Reality'nin "engelleme politikası bence baştan yazılmalıdır. Süresiz engelden ziyade 1 yıl 2 yıl ya da 5 yıl gibi engellemeler daha makul görünüyor" fikrini savunuyorum. --- Cano58mesaj at |31 Ocak 2013, 09:25 (UTC)|

Merhaba kibele. Kullanıcı:EmreKLC adlı kullanıcı İBP'de aktif ve yaptığı değişiklikler oldukça iyi. Beyaz listeye alabilir misin acaba? Mukaddimeileti 15:21, 31 Ocak 2013 (UTC)

tamamdır mukaddime.. kolay gelsin. --kibele 15:58, 31 Ocak 2013 (UTC)

Telifli içerik[kaynağı değiştir]

Prof. Dr. Nurhan Atasoy telifli bir içerik olduğunu düşünüyorum fakat tam karar verebilmiş değilim bakar mısınız? iyi çalışmalar.Rıdvan Merhaba 17:21, 31 Ocak 2013 (UTC)

Bende o yüzden karar veremedim bilen abimize soralım dedim. İyi çalışmalar. Rıdvan Merhaba 19:35, 1 Şubat 2013 (UTC)