Yiğitler Burcu

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Yiğitler Burcu'nun Birleşmiş Milletler kontrolündeki ara bölgeye bakan cephesi.

Yiğitler Burcu Lefkoşa surlarının 11 burcundan en batıda olanıdır. Osmanlı döneminde "Kaytaz", Venedik döneminde ise "Roccas" burcu olarak bilinmekteydi.[1][2] Burç Türk askerinin kontrolü altında olmasına rağmen gündüzleri sivil halk tarafından ziyaret edilebilmektedir. Burcun üzerinde bir kafe ve çocuk parkı bulunmaktadır.

Yiğitler Burcu Birleşmiş Milletler kontrolündeki ara bölge ve Ledra Palas sınır kapısının Rum kontrolündeki güney noktasına bakmaktadır.

Kıbrıs Türk Futbol tarihinin en önemli kulüplerinden biri olan Çetinkaya Spor Kulübü’nün maçlarının yapıldığı Taksim Futbol Sahası ve Ledra Palas ile Rum kesimindeki Dragos Meydanı ve Baf Kapısı Yiğitler parkından görülebilmektedir.[3]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Beratlı, Nazım. 2014. "Bir derviş hakka yürürken" http://www.kibrispostasi.com/mobile/article-21736-KIBRIS_POSTASI_GAZETESI/bir-dervis-hakka-yururken 12 Şubat 2019 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  2. ^ Cosmescu, Dragoş. 2015. Venetian Renaissance Fortifications in the Mediterranean, page 52.
  3. ^ "Yiğitler Burcu". Lefkoşa Belediyesi. 15 Şubat 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Şubat 2019.