Vikipedi tartışma:Anasayfa tasarımları/Hezarfen

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Arkadaşlar yaklaşık 3 gündür üzerinde çalıştığım Vikipedi için ansayfa tasarımını doğum günümde bitirdim ve sizlere sundum. Vikipedi'nin yeni ve daha çağdaş bir yüzle insanların karşısına çıkması, daha albenili olması için birşeyler yapabileceğimizi düşünüyorum. Vikipedi'nin genelinde olduğu gibi geliştirilmeye açık bir proje tabi ki... Bunun dışında siz de daha farklı tasarım örnekleri oluşturup burada sergileyebilirsiniz...

Bir kaç küçük hatırlatma:

- Sağdaki sarı bant eksikliğini hissettiğimiz dinamik içerik bölümü... Burada daha güncel olaylar sergilenebilir. Nasıl yapıldığını bilmiyorum ama bu bölüme bağımsız bir sayfanın içeriği de eklenebiliyor sanırım. Ana sayfa düzenlenemiyor ama, düzenlenebilir bir güncel sayfası oluşturup onun içeriğinin bu bantta yayınlanması sağlanabilir.

- Sağ üstteki tarih bölümü link olduğu için inatla mavi çıkıyor, bu da göze pek hoş gözükmüyor. Siyah yapmak için herhangi bir kod var mı?

-Kategori ikonlarını farklı bir wiki sayfasından aldım, haberiniz olsun...

Değerlendirmelerinizi bekliyorum...

Hezarfen Mesaj | e-posta | Web 15:42, 16 Ağustos 2005 (UTC)




Günün Tavsiye Edilen Makalesi Nasıl Seçilir[kaynağı değiştir]

öncelikle geçici de olsa bu başlıkta bir sayfa açmak doğru mu? bence kullanıcı sayfasına konmalı bu tip geçici bilgiler; bu konuda kabul edilmiş bir yöntem var mı bilmiyorum yine de..

Bu konuda bir kuralımız yok. Ama belkide "Proje:" alan adı kullanılabilri bu tür durumlarda. Bu alan adı tanıl fakat hiç kullanmıyoruz. --Dbl2010mesaj 04:57, 19 Ağustos 2005 (UTC)

yoruma gelince, genel olarak güzel gözüküyor, hoşgeldiniz kısmı biraz daha sıcak olabilir.. dinamik kısımla ilgili olarak bir örnek: ingilizce wikipedia'da 'featured article' kısmında yayınlanacak makale, kullanıcılar tarafından aday gösterilen makaleler arasından oylama ile seçiliyor. yetkili kullanıcılar seçilen makaleleri anasayfaya taşıyor sanırım..

--spAs 22:00, 16 Ağustos 2005 (UTC)

-Şu anda kullanılan ana sayfadan daha iyi olduğunu düşünüyorum. Günün tavsiye edilen makalesi için bir başlangıç yapsak iyi olur kanaatindeyim. Bence Wikipedi'nin nitelik ve nicelik olarak gelişmesi için güzel bir teşvik olur. Bence her kullanıcı kendi makalesinin ana sayfada görünmesini ister, öyle değil mi arkadaşlar? Tavsiye edilen makale çeşitli açılardan değerlendirilerek seçilebilir. Diğer vikipedilerde nelere dikkat ediliyor bakmalıyız. Böylece kullanıcılarımıza örnek gösterilen makaleler ortaya çıkar.
--Timurberk 10:57, 17 Ağustos 2005 (UTC)

Güzel olmuş, elinize sağlık. Şu andaki ana sayfadan daha profesyonelce. Günün makalesi bölümü ile birinin ilgilenmesi gerekecek değil mi?
--Prosure 17:45, 17 Ağustos 2005 (UTC)

"İlgilenme" sözü ile ne ifade edildiğine bağlı. Elbette birkaç arkadaşımız meraklı olup bunun için zaman ayıracaklardır. Ama benim fikrim, bu arkadaşların kendilerinin makale oluşturmaları ve geliştirmeleri yanı sıra başka arkadaşları da burada güzel makalelerin yayımlanması için teşvik etmeleri gerekiyor. Yoksa düzenli olarak birilerinin bu işi üstlenmesini biraz zor olur diye düşünüyorum. Bazı standartlar koymak gerekiyor, örneğin makalenin resimli olması, bağlantıların büyük ölçüde tamamlanmış olması, ne çok kısa ne de çok uzun olması, alt başlıklarının oluşturulmuş olması, uygun kategorilerde yer alması, tartışma sayfasının geliştirme için kullanılmış olması, açık kaynaklı bilgi içermesi vs... Bunun gibi şartları sağlayan makaleler için hodri meydan denmelidir. Dinamik bölümün isteyen herkese açık olmasına karşıyım. Bunun yerine, şablonun altına aday makaleler listesine bağlantı eklenmelidir, bu sayfada kullanıcılar aday makalelerini listelenmelidir. Böyle bir çalışma kaliteyi teşvik edecek, aday makaleleri geliştirmek için birçok kişinin katkısı sağlanacaktır. Bu da topluluk açısından iyi bir şey olur bence.
--Timurberk 16:14, 17 Ağustos 2005 (UTC)



Bence kesinlikle güzel olmuş. Kullanıma geçirebiliriz. --Dbl2010mesaj 04:54, 19 Ağustos 2005 (UTC)

Ana sayfa dinamik içerik şablonu[kaynağı değiştir]

Tabi ki, zaten sağdaki sarı alan ana sayfadan bağımsız bir şekilde tasarlandı, Şablon sayfasından bunu görebilirsiniz. Bu sayede ana sayfanın genel tasarımına dokunmadan dinamik içeriği güncelleyebileceğiz. Buraya gerekirse güncel olayları veya dediğiniz gibi haftanın makalesi gibi bölümleri eklememiz gayet kolay... Ana sayfa düzenlenememesine rağmen bu şablonun düzenlemesi serbest bırakılabilir. Bu sayede genel tasarıma dokunmadan güncel veri akışı sağlanabilir Hezarfen 15:51, 17 Ağustos 2005 (UTC)

Dinamik içeriği şablonla halletmek bence de mantıklı fikir ama dinamik (güncel) içerik biraz riskli. Katılımcı sayımızın az olması sebebiyle bir konuyla ilgilenen genelde bir iki kişi oluyor. Onlarda bir uzaklaştımı vikipediden sayfa öyle kalıyor. O yözden güncel içerikler riskli. --Dbl2010mesaj 04:54, 19 Ağustos 2005 (UTC)


Katılımcı sayısının azlığı bence bu tür dinamik içerik gibiküçük ayrıntılara daha fazla yer ayırmamız için tetikleyici bir unsur olmalı. Ancak bu sayede geniş bir katılımı sağlayacak potansiyele erişebileceğimizi düşünüyorum. Böyle bir durumda içeriğin aynı kalması değil, arkadaşlarımızın artmaması bizi daha çok düşündürmeli bence. Vikipedimizi daha geniş bir alana yaymak istiyorsak da bu tür yenilikçi fikirlerden kaçınmamalıyız. Hezarfen Mesaj | e-posta
Hazerfan'a katiliyorum, dinamik sayfanin degismemesinden cok, uygunsuz seylerin girmesi sorun olabilir. Dinamik sablonun korunmaya alinip alinmamasi tartisalabilir. Su an icin pratik olarak almasak da olur gibi geliyor. Eger bir itiraz olmazsa ana sayfayi degistirecegim! Citratmesaj 16:35, 19 Ağustos 2005 (UTC)

Hala sorunlu[kaynağı değiştir]

Tasarım şu andakine çok iyi ama, "Wikipedia nedir, kimdir vs." yazısı çok uzun. O yazıyı kimse okumaz, sadece kısa bir açıklama yeterli, ana sayfayı harcıyoruz o açıklama bölümü ile. Tasarımı destekliyorum ama lütfen en azından kategorileri yukarı alıp wikipedya nedir bölümünü aşağıya alın. Veya açıklamayı herkesin okuyacağı bir cümleye indirin, aramızdaki en gedikliler bile o yazının tamamını okumamıştır hiç.

Arkadasin gorusune katiliyorum, ne kadar gerekli de olsa herhalde hic kimse bir iki satirdan ote yazilari okumuyor. Zaten web dizayninda da bunun kurallari yazilmis. Bir sekilde kisaltilmasi uygun olur. Elestiren arkadas bir elden gecirebilir mi? Citratmesaj 16:37, 19 Ağustos 2005 (UTC)

Vikipedi'ye Hoşgeldiniz Bölümü Önerileri...[kaynağı değiştir]

Sevgili Arkadaşlar Anasayfadaki Vikipedi'ye Hoşgeldiniz bölümü ile ilgili düzenlemelerinizi Şablon:vikipedi'ye hoşgeldiniz sayfasında gerçekleştirebilirsiniz...
Hezarfen Mesaj | e-posta | Web

Güncel Hoşgeldiniz Düzenlemesi[kaynağı değiştir]

Yardım:İçindekiler
Hoş geldiniz   Değişiklik yapma hakkında daha fazla bilgi edinin   Vikipedi'yi keşfedin   Sayfa nasıl yazılır?

Vikipedi nedir?

Sayfaları düzenlemek için kullanılan "Değiştir" düğmesini gösteren resim.
Düzenleme için "Değiştir" düğmesine basmanız yeterli. Bir maddeyi değiştirmeniz işte bu denli kolay!
Vikipedi'de nasıl sayfa yazacağınız hakkında bilgi sunan bir video.

Vikipedi, özgür bir ansiklopedidir ve onu kullanan kişiler tarafından iş birliği ile yazılır. Vikipedi, iş birliğini kolaylaştırmak için tasarlanan viki yazılımını kullanır. Birçok kişi saatte binlerce değişiklik yaparak Vikipedi'yi geliştirmektedir. Bu değişikliklerin hepsi, sayfa geçmişlerine ve son değişikliklere kaydedilir.

Sizi Vikipedist olarak aramızda görmek bizi mutlu edecektir. Vikipedi'nin daha ileriye gitmesi için kesinlikle size ihtiyacı var. Yalnızca madde yazmak olarak düşünmeyin. Vikipedi'nin düzenlenmesine yönelik birçok tasarıda da desteğinize ihtiyacımız var. Bu sizin ansiklopediniz.

Vikipedi hakkında daha ayrıntılı bilgi için Vikipedi:Hakkında sayfasına bakabilirsiniz.

Nasıl katkıda bulunabilirsin?

Değişiklik yapmaktan çekinme!Herkes, hemen hemen her sayfayı düzenleyebilir. Size cesur olmanızı öneriyoruz! Geliştirebileceğin bir şey bul. Örneğin; rastladığın hataları düzelt, kullanılan dili güzelleştir ya da zararlı içerikleri kaldır. Yeni bilgiler eklemek istersen, mümkün olduğunca onlara kaynak ekle. Bu şekilde eklediğin bilgiler doğrulanabilirler. Ya da maddenin tartışma sayfasında ekleyeceğin bilgileri kullanıcıların görüşüne sun. Tartışmalı konularda, anasayfada ve Vikipedi'nin politika ve yönergelerinde genellikle tartışmalar sonucu değişiklik yapılır.

Unutma – Yaptığın değişikliklerle Vikipedi'yi bozamazsın. Tüm değişiklikler geri alınabilir, düzenlenebilir veya daha sonradan geliştirilebilir. Katkılarınız mükemmel olmasa da olur. Hemen şimdi bir sayfayı değiştirin ve Vikipedi'nin İnternet üzerindeki en iyi bilgi kaynağı olmasına yardım edin!

Bağış yapın – Vikipedi'yi kullanmak tamamen ücretsizdir; ancak site, hizmet verebilmek için bağışlara ihtiyaç duyar. Projenin masraflarının karşılanması ve projenin gelişmesine yardımcı olmak için Vikipedi'ye Bağış Yapın!

Bir deneme yapmaya ne dersiniz?

  1. Deneme yapacak bir yer arıyorsanız buraya tıklayın.
  2. Sonra metninizi yazın (Eğer o sayfada metin varsa, var olan metnin sonuna ekleme yapın).
  3. Yaptığınız değişikliklerin ön izlemesini görmek için Önizlemeyi göster düğmesine, yaptığınız değişikliklerin düzgün olduğundan eminseniz Sayfayı kaydet düğmesine tıklayın.




Kısa Versiyon 1.0[kaynağı değiştir]

100'den fazla dilde isteyen herkesin geliştirebildiği özgür ansiklopedi projesi Wikipedia'nın Türkçe bölümüne, Vikipedi'ye hoşgeldiniz.

Katılımcı olmak istiyorsanız, "Yardım" sayfasından bilgi edinebilir veya "Deneme Tahtası" sayfasında ilk denemelerinizi yapabilirsiniz.


--spAs 17:24, 19 Ağustos 2005 (UTC)


Kısa Versiyon 1.1

Herkesin katılabildiği Özgür Ansiklopedi <a href="/wikipedia.org/">Wikipedia'nın</a>
Türkçe bölümü Vikipedi'ye Hoşgeldiniz!

Burada her konuda makale arayabilir, bulamadıklarınızı ekleyebilirsiniz.
Katılım için "Yardım" sayfasından bilgi edinebilir ve "Deneme Tahtası" sayfasında pratik yapabilirsiniz.

Citratmesaj 00:09, 22 Ağustos 2005 (UTC)