İçeriğe atla

Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Tatar (etimoloji)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın birleştirilmesi yönünde karar verilmiştir. --Superyetkinileti 19:09, 12 Ocak 2018 (UTC)

Tatar (etimoloji)[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Maddenin KD ile işaretlenmesini anlamsız buluyorum. Konu kayda değer ancak bunu Tatar (anlam ayrımı) sayfasına taşımak gerek. Bu tür bilgilere anlam ayrımı sayfalarında yer veriyoruz.--esc2003 (mesaj) 11:46, 3 Ocak 2018 (UTC)

  • Taşınsın Taşınsın --esc2003 (mesaj) 11:46, 3 Ocak 2018 (UTC)
  • Birleştirilsin Birleştirilsin Tatarlar maddesi ile.--TugsataydinKonuş 17:01, 3 Ocak 2018 (UTC)
  • Birleştirilsin Birleştirilsin "KD ile işaretlenmesini anlamsız buluyorum" denmesi neden? Ankara (isim) maddesi var (etimolojiyi anlatır) ve seçkin madde. Yani bu tip maddeler kayda değer "olabiliyor" ya da kalan kavramların %99'unun maddesinin olmaması gibi kayda değer "olmayabiliyor". Bu maddenin de kayda değerliği "belirsiz" olduğundan, "kayda değerliği belirsiz" şablonuyla işaretlenmesi nasıl anlamsız oluyor? Öte yandan, anlam ayrımı sayfaları teknik açıdan oluşturulan sayfalardır, madde değildir, bilgi verme amacı gütmez. Dolayısıyla bu bilgiler bir anlam ayrımı sayfasına aktarılamaz ya da bu made bir anlam ayrımı sayfası hâline getirilemez. İçerik kaynaksız ama aktarılması gereken yer Tatarlar maddesidir (kayda değer olduğunun ispatlanması için biraz süre verilebilirdi, ama mevcut hâliyle ne ispatlanmış ne de ayrı madde olacak kapasiteye gelmiş). Dolayısıyla o maddeye aktarılması lazım.--RapsarEfendim? 20:08, 3 Ocak 2018 (UTC)
  • Aynı yöndeki görüşlere katılıyorum. Tatarlar maddesi ile Birleştirilsin Birleştirilsin. chanseyMesajYaz 21:24, 3 Ocak 2018 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.