Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Türkiye'deki Skandallar Listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vikiçizer (mesaj) 20:37, 22 Ekim 2016 (UTC)

Türkiye'deki Skandallar Listesi[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Böyle bir maddenin ansiklopedik olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca İzmir Suikastı'nın bu liste altında yer almasına anlam veremedim. Konuşulmalı. --Maurice Flesier message 19:11, 5 Ekim 2016 (UTC)

  • Yorum Yorum "Skandal" değil de "siyasi skandal"ın tanımı şurada "deşifre olmuş siyasi yolsuzluk olayları" gibi verilmekte. Madde ismi ve içeriği buna uygun olarak -ki bir örneğini şurada görebilirsiniz- düzenlenebilir.--RapsarEfendim? 19:24, 5 Ekim 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Öncelikle sorun liste olması sanırım, bu durum onun türkçe vikide ansiklopedik olmadığı yönünde bir algı oluşturmasına neden oluyor, ayrıca liste konusunda hali hazırda oluşturulmuş bir politika maalesef yok. Belki de sorun bundan kaynaklanıyordur. Diğer sorun ise skandal kelimesi Fransızca'dan tam olarak geçememiş bir kelime gibi geliyor bana. Skandal kelimesini tam olarak karşılayabilecek bir kategori oluşturulamıyor maalesef. Örneğin bir suikast girişimi ve onun neticeleri bana göre skandal olabilirken bazılarına göre bir vaka, olay, dava, assassination attempt olabiliyor. Bu olayları detaylı bir şekilde listelemekte bir sorun göremiyorum. --xrazymesaj 19:39, 5 Ekim 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Asıl sorun belli görüş açılarını (İng. POV) Türkçe Vikipediye sokuşturmaya (İng. "push", WP tabiri olduğu için ekliyorum bunları) çalışmak diye düşünüyorum ben. Benzer listeleri başka ülkeler için yapmış mıyız? Pek göremedim. "Skandal" kelimesi bize Fransızcadan geçti, sanıyorum. İşe neden Fransızca konuşulan ülkelerdeki skandalları listelemekten başlamadık acaba, ben bunu merak ediyorum. Mesela Fransa'daki siyasi rezaletlerin (skandalın Türkçesi "rezalet", "suikast" değil) İngilizce ve Fransızca VP'lerde maddesi var; isteyen çevirebilir. --E4024 (mesaj) 07:41, 6 Ekim 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Kime göre skandal? Olayların ölçüt ve etkileri nasıl saptanacak? Bunlar önemli. Konu kayda değer değilidir demiyorum ama bu şekilde ele almak doğru değil. Daha ansiklopedik ve düzenli bir şekilde ele alınırsa (mesela kronolojik ve güzel bir giriş) tekrar değerlendirilir. Şu haliyle rastgele açılmış bir sayfa, sayfa adındaki biçemden bile anlaşılıyor.--Kingbjelica (mesaj) 12:50, 15 Ekim 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Gerekçeye katılıyorum. — Pınar (mesaj) 03:27, 16 Ekim 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.