Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Sovyet Gücü Nedir?

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir. --Superyetkinileti 21:50, 4 Aralık 2016 (UTC)

Sovyet Gücü Nedir?[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Evet maddenin konu olduğu konuşma Vladimir Lenin tarafından yapılmış. Konuşmayı yapan kişi kaydadeğer diye her konuşması kaydadeğer midir? Maddeye verilen kaynak bu konuşmanın yapıldığını kanıtlasa da konuşmanın neden kaydadeğer olduğunu kanıtlamıyor. Maddeden öğrendiğimiz Lenin'in konuşmayı ne zaman yaptığı ve ne hakkında olduğu. Neden kayda değerdir peki? Mesela bu konuşması mı artık gücün işçi sınıfında olduğunu dolayısıyla gücü kaybeden kapitalist sınıfın öldürülmesi gerektiğini söylemiş de bundan sonra mı Rusya'da katliamlar başlamış? Ya da nedir bu konuşmanın ansiklopedik kayda geçecek kadar önemli olması. Lütfen yorumlarınızı propagandadan uzak, bilimsel gerçeklere dayanarak verin.--Mskyrider ileti 20:16, 27 Kasım 2016 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Ansiklopedinin kayda değerlik perspektifinden bakınca kayda değer olmadığına kanaat getirdim. Falanca vakit bir mübarek zat, rutin işini yapıyor. Nedir o rutin iş ibadet. Şimdi biz bu zatın mübarek biri olmasından mütevellit zaten bunu yaptığını bilmiyor muyuz? Biliyoruz. Neden? Çünkü bu mübarek zat zamanında tarihe işlediği eserlerle bunu bize görmeden inanmamıza olanak sağlayabiliyor. Biz bunu bildiğimiz halde ne için o ayrıntıyı işlemeye çalışalım? Mantıksız olmaz mı. O sebeple bu durumda aynı açıdan değerlendirilebilir. Bu bilgi işlemeye değer değildir. --II. Niveles 20:38, 27 Kasım 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Tek başına madde olacak potansiyele sahip değil. Vikikaynak'ta kendine yer bulabilir. -seyit. 09:39, 28 Kasım 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Kayda değerlisi ispatlanamıyor. Gerekçenin son bölümünde @Mskyrider'in haklı olduğunu düşünüyorum. chansey Mesaj 21:52, 29 Kasım 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Silinen diğer benzer maddelere istinaden. --Maurice Flesier message 20:51, 30 Kasım 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.