İçeriğe atla

Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Siham Kemali Söylemezoğlu

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vikiçizer (mesaj) 21:21, 17 Kasım 2016 (UTC)

Siham Kemali Söylemezoğlu[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

KD olup olmadığını bilemiyorum. Kendisi ile ilgili içeriği VP'den mi alınmıştır bilemem ama buradaki bazı ifadeler basında da geçmiş. Yalnız metinde kaynak yok. İçerik kendisini değil etrafındaki veya etrafında olmayan "ünlü" kişileri anlatıyor. "X sanatçı teyzesinin kızıdır, dedesi Osmanlı paşası idi, Boğaz'daki yalıları X'in yalısına komşudur" (abartıyorum :) gibi içerikle madde kabul edilemez. Bunu vurguluyorum, çünkü bunları çıkartınca ortada metin kalmıyor. Kişinin doğum tarihi bile -onca laf kalabalığı arasında gözümden kaçmadı ise- maddede yok. E4024 (mesaj) 07:30, 4 Kasım 2016 (UTC)

  • Ben bir Yorum Yorum yapayım da tartışma açılır belki: Benim bu kişi ile ilgili kaynak ararken gördüğüm ilginç bir husus, kendisinin bir yakını "self-published book" niteliğinde bir e-kitap yazmış, onunla (Siham Kemali Bey) ilgili değil de, kendisi ile ilgili. Sanki sonra da o güvenilmez kaynaktaki bilgiler Vikipedi dahil internete yayılmış, hem kitabın yazarı hem de bu madde konusu kişi hakkında. Şimdi ortada örneğin Maral Büyüksaraç SAS'ında ortaya çıkartılan haller gibi bir PR çalışması varsa, bende onu çözecek Zehir Hafiye birikimi yok. Olanları burada görmek isterim. Zaten nedense kimse "yanlış SAS" demedi... --E4024 (mesaj) 15:42, 14 Kasım 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Bahsi geçen site, araştırmacı gazetecilik kimliğiyle sık sık Vikipedi'den kopyala-yapıştır yapar, doğrudur. Gerekçe gayet tatminkâr gözüktü bana, kayda değer olduğu ispat edilemiyor.--RapsarEfendim? 18:08, 14 Kasım 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin bu durumda. --E4024 (mesaj) 08:24, 15 Kasım 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Madde içeriğini destekleyen herhangi bir kaynak göremiyorum. --Mecnun (mesaj) 11:05, 15 Kasım 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.