Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Sabit Fikir

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir. --Théoden ileti 13:58, 2 Haziran 2016 (UTC)

SabitFikir[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değerliği belirsiz olduğu için silinmeye aday gösterildi VikiMemur (mesaj) 13:18, 18 Nisan 2016 (UTC)

  • Kalsın Kalsın Bu haliyle bile taslak kriterlerini karşılıyor. Keşke aday göstermek yerine geliştirmeye çalışsaydınız. Silmek kolay, azcık zaman ayırıp kalmasını sağlayabilirdiniz. Yazı üslubunu düzeltip, kaynak eklersek daha iyi olur. — OkanfanEvet benim? 14:42, 20 Nisan 2016 (UTC)
Sorun taslak olup olmaması değil Kullanıcı:Okanfan. Taslak olma kriterlerini sağlamayan maddeler zaten hızlı siliniyor. Konu burada kayda değerlik. Kayda değer olduğunu ispat edebilir misin?--RapsarEfendim? 15:46, 20 Nisan 2016 (UTC)

@Rapsar Ha işte burada hangi kriterlere göre değerlendirme yapmamız gerektiği çıkıyor ortaya. (O yüzden akademisyenlerle ilgili politikanın yürürlüğe girmesini destekliyorum). Vikipedi:Kayda değerlik (kitaplar) ile diyorsan, o yönergede her ne kadar dergileri de kapsadığı yazıyor ise de dergilerin o kriterleri karşılaması imkânsız. Buna göre değerlendirme yaparsak dergi maddelerinin tümünü silmeliyiz. Hangi dergiden kaynaklanarak film çekilmiş, ders materyali olarak kullanılıyor... Bu maddeye gelince KD'liğini sorgulayacak bir kriter göremediğim için kalsın diyorum. viki standartlarına uygun bir şekilde yeniden yazarsak çok güzel olur. Kaynak sorunu da yok. İnternette bu dergi hakkında bilgi arayan okuyucu da bu madde sayesinde kolayca aradığı bigilere ulaşabilir. Bunlar benim düşüncem, karar tabi topluluğun — OkanfanEvet benim? 16:03, 20 Nisan 2016 (UTC)

Genel kayda değerlik kriterlerini sağlaması lazım ayrı bir yönerge olmadığında. Bağımsız ve güvenilir kaynaklarla kayda değer olduğunu ispat edebilir misin?--RapsarEfendim? 16:48, 20 Nisan 2016 (UTC)
  • Niye genel kayda değerlik kriterlerine göre kendi değerlendirmenizi yapmıyorsunuz? Sizin de fikirlerini öğrenirdik bu sayede. KD'lik ispatına gelince biraz araştırma yaparsanız bunu sizde yapabilirsiniz. Yok illa Okanfan ispatlasın diyorsanız şunlara bakabilirsiniz: 1, genel yayın yönetmeni ile röporta, 3 bunları güvenilir bulmuyorsanız ve toplulukta bu düşüncede ise madde zaten silinir. Bu maddenin küçücük bir kalabilme ihtimali görmeseydim silinsin derdim. Ama bunu bence vikipedi'ye kazandırabiliriz. Tüm iyi niyetimle bunu arzu ediyorum. — OkanfanEvet benim? 18:05, 20 Nisan 2016 (UTC)
Önce sizin neye dayanarak kalsın dediğinizi öğrenmek istiyorum, merak etmeyin çoğu tartışmada olduğu gibi burada da mantıklı ve mesnetli bir şekilde düşüncelerimi paylaşacağım. Burada değil, kaynakları kullanarak maddede ispatlamanız gerekmekte. Dipnot, VP:GK'de görülebileceği giri röportajlar bağımsız kaynak değildir, "kayda değerliğin ispatı" için kullanılamaz (bu demek değildir ki kaynak gösterilemez elbet).--RapsarEfendim? 19:03, 20 Nisan 2016 (UTC)
Rapsar, neye dayanarak kalsın dediğimi yukarıdaki yorumlarında gayet anlaşılır şekilde anlattım. İnan tartışmaya hiç mecalim yok. Verdiğim kaynakları güvenilir bulmuyorsun. Başka bir şey diyemem. Bu kadar uzatmaya gerek yok. Silinsin şablonunu gerekçenle bırak bitsin. Sonuçta hizmetlilerden biri değerlendirip karar verecektir. Eğer zaman bulursam madde de düzenleme yaparım. Ama yine de madde yeterli bulunmazsa zaten silinir. Bi de sanırım Güvenilir Kaynaklar'a bağlantı vermeye çalışmışsın. O sayfaya kısa yol oluşturulmadığı için Görgü Kuralları'na gidiyor. İyi akşamlar. — OkanfanEvet benim? 19:47, 20 Nisan 2016 (UTC)
Yukarıda politikalara dayalı hiçbir gerekçe sunmadın. Kaynakları güvenilir bulmadığıma dair bir söz söylemedim, zaten "benim" güvenilir bulmama gibi bir lüksüm de olamaz. Maddede ispat edeceksiniz, ondan sonra gelip burada kalsın diyeceksiniz. Yok edilemiyorsa zaten KD değildir. Ediliyorsa zaten ben de kalsın derim, problem değil. Ancak böyle mesnetsiz yorumlarla bir yere varamayız.--RapsarEfendim? 00:33, 21 Nisan 2016 (UTC)
Maddede düzenleme yaptım, son hali bu. Benim yorumlarıma mesnetsiz diyorsun. Hiç bir şey demiyorum. Benim yorumlarımı sorgulamaktansa kendi değerlendimeni maddenin son sürümüne göre yap. Hangi politikaya dayanarak yaptığını da öğrenelim. SAS tartışması başladıktan bu yana bir tek ben oy kullandım. Benim oyumla silinecek veya kalacak olmadığına göre hem senin hem diğer kullanıcıların görüşleri önemli. — OkanfanEvet benim? 08:05, 21 Nisan 2016 (UTC)
Bu şekil işte, olması gereken buydu en başından beri. Yeterli-yetersiz olayına girmiyorum, en başta kalsın denirken yapılması gereken buydu. Teşekkürler.--RapsarEfendim? 16:45, 21 Nisan 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.