Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/İman ve Küfür Muvazeneleri

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir. İkinci kez yine aynı sonuçla kapatmak durumundayım. Özellikle VP:KİTAP'ın 5. maddesini sağlıyor oluşu güçlü bir argüman, bunu da not düşeyim.--Vito Genovese 21:08, 15 Şubat 2017 (UTC)

İman ve Küfür Muvazeneleri[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Said Nursi'nin her eseri için ayrı sayfa açılması yerine Risale-i Nur külliyatı içinde yer alan bu eserlerin Risale-i Nur sayfasına taşınarak alt başlıklar halinde eklenmesinin daha makul olduğunu düşünüyorum.

  • Kalsın Kalsın siz diyorsunuzki bir insan tanınmış biri diye kitapları vikipedide kaynaksız yer alabilir mi? bu sorunuz bile bana göre konudan ne kadar uzak olduğunuzu gösteriyor. Said Nursinin günümüzde tanınmışlığının en büyük nedenlerinden biri yazdığı eserleridir. said nursinin yazdığı kitaplar üzerine yazılmış onlarca kitap var ve eserleri yaklaşık 50 dile çevrilmiş yani biz şimdi bu sayfalara kaynak ve içerik eklemek yerine yani genişletmek yerine daraltmaya kalkışırsak, bana göre çok yanlış yapmış oluruz. ben demiyorum ki kaynaksız olsun. kaynak yoksa kaynak ekleyelim. Dava42 (mesaj) 19:22, 3 Şubat 2017 (UTC)
@Dava42 Ben eserlerini toptan silelim demiyorum ki. Risale-i Nur külliyatıyla tanınıyor ve ben bu sayafaya aktaralım diyorum. Siz duygusal yaklaştığınız için objektif yorumda bulunmanız güç. İki üç cümlelik bir sayfanın ne gibi bir değeri olabilir. Risale-i Nur sayfasında pekala genişletebilir ve kaynak ekleyebilirsiniz. --Nushirevan11 ☾★ 12:29, 4 Şubat 2017 (UTC)
Yorum Yorum şuan da bu sayfaları Risale-i Nur başlığında toplarsak zamanla içerik ve kaynak eklenip genişlediğinde tekrar madde madde ayrılmaya başlayacaktır. tek başlık altında toplanılması; aktarılması beyhude bir uğraşı olacaktır. Dava42 (mesaj) 13:11, 4 Şubat 2017 (UTC)
@Dava42 Bir paragraftan oluşan ve kitapların içeriği ile dolu olan bu eserlerden kaçı genişletilebilir veya ne kadar genişletilebilir? Savunma refleksinden öte mantıkî düşünmek gerek. --Nushirevan11 ☾★ 13:33, 4 Şubat 2017 (UTC)
@Nushirevan11, ben de diyorum ki konudan uzak olduğunuz için maddelerin ne kadar genişleme potansiyeline sahip olduğunu göremiyorsunuz bence. herneyse topluluk kararını versin. Dava42 (mesaj) 15:19, 4 Şubat 2017 (UTC)

Bu tartışmayı ilgilendiren ve daha kapsayıcı yeni bir tartışma açıldığı için görüşler doğrultusunda "kalsın" kararıyla kapattığım Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Sikke-i Tasdik-i Gaybi tartışmasını da bu kapsamda incelenmesi için buraya not ediyorum.--Vito Genovese 10:30, 4 Şubat 2017 (UTC)

  • Kalsın Kalsın kayda değer kişinin kayda değer kitapları. silinmeleri için bir gerekçe bulunmuyor. --kibele 13:18, 4 Şubat 2017 (UTC)
Yorum Yorum @Kibele Silinsin demiyorum zaten. Risale-i Nur sayfasına aktarılsın diyorum. Ayrıca bir kişi kayda değer olunca kitapları da kayda değer mi oluyor? Bu eserlerin hepsi Risale-i Nur külliyatı içerisinde. O sayfaya aktarılmalıdır. --Nushirevan11 ☾★ 13:29, 4 Şubat 2017 (UTC)
aktarılmaları için de bir gerekçe bulunmuyor. daha önceki sas'ta ilgili kriterleri belirttim, tekrar tekrar konuşmaya gerek yok. maddelerin hepsi iki üç cümleden ibaret değil ve bu maddelerin çoğu ve hatta tamamı genişletilebilir. silinmeleri ve şimdi de aktarılmaları yönündeki düşüncenizi kriterlere dayandıramıyorsunuz. öznel düşüncelerle davranmamak gerek. --kibele 13:44, 4 Şubat 2017 (UTC)
@Kibele Eserlerinin kayda değer olduğunu kriterlere dayandırdığınızı görmedim. Said Nursi tanınır birisi evet ancak onun gibi tanınır olduğu halde eserleri kaynaklandırılmadığı için silinen maddeler var. Ben nasıl kriterleri yorumluyorsam siz de aynı şekilde yorumluyorsunuz. Yorumunuz açık bir kriter maddesi değil. Bu eserlerin hepsi Risale-i Nur külliyatı içerisinde ve bu eserlerin hiçbirisinde güvenilir kaynak yok ve bu eserlerin içeriği eserlerin kendi içeriği ile doldurulmuş. Külliyat içinde yer alan eserlerin külliyat maddesine taşınması açık bir kritere dayanmıyor ancak mantığa dayanıyor. Burda yapılan herşey açıkça kriterlerde belirtilmez. Kriterler üzerinden yorum yapılır. Her şey apaçık yazsa farklı yorumlar doğmaz değil mi! --Nushirevan11 ☾★ 13:51, 4 Şubat 2017 (UTC)
o kriterde 'öylesine kayda değerdir ki' diyor. sizin 'onun gibi tanınır olduğu halde eserleri kaynaklandırılmadığı için silinen maddeler var' derken kastettiğiniz kişi öyle değildi ya da değilmiş demek ki.. ısrara gerek yok, bırakın topluluk değerlendirsin.. --kibele 14:00, 4 Şubat 2017 (UTC)
@Kibele Görüşünüzü değiştirin diye ısrar ettiğim yok sadece fikrimi belirtiyorum. Zaten topluluk kararını verecek. İyi çalışmalar. --Nushirevan11 ☾★ 14:09, 4 Şubat 2017 (UTC)
  • Hızlı kalsın VPːKİTAP 5. kriter. thecatchercintherye Mesaj 16:26, 4 Şubat 2017 (UTC)
  • Aktarılsın Aktarılsın Tek tek kayda değer değil ve madde olarak yetersiz. ...'nın eserleri gibi bir başlıkta toplanması daha uygun olacaktır. ÖterbülbülBuyrun? 23:06, 5 Şubat 2017 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.