Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Nazmiye Komitoğlu

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda bir fikir birliğine varılamamıştır. --Superyetkinileti 14:07, 23 Nisan 2014 (UTC)

Nazmiye Komitoğlu[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Nisan 2013'ten beri kayda değerlik etiketiyle beklemekte. Vikipedi:Kayda değerlik (kişiler) sayfasına göre "Uluslararası, ulusal veya il/eyalet düzeyinde mevkiye sahip olmuş politikacılar; ve ulusal, il/eyalet yasama organlarının şimdiki ve geçmiş üyeleri" direkt KD; ancak şahıs bir ilçenin belediye başkanlığını yapmış. Aynı sayfaya göre "Mahalli düzeyde seçimle başa gelmiş olmak kayda değerliği garantilemez". "Karadeniz'in ilk kadın belediye başkanı" yeterli bir bağlam değil bence. İklim ve yeryüzü şekillerine göre ayrılan ve idari bir anlam taşımayan coğrafi bölgelerle siyaseti bağdaştırmak mantıklı gelmiyor. Hakkında yeteri sayıda bağımsız ve güvenilir kaynağa da rastlayamadım.--RapsarEfendim? 09:02, 4 Nisan 2014 (UTC)

  • Silinsin Silinsin--RapsarEfendim? 09:02, 4 Nisan 2014 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Mevcut kaynaklardan yararlanarak taslağı biraz geliştirdim. Yönergemiz bir başka dilden çeviri izlenimi veriyor (ya da fütürist :-) zira "eyalet yasama organı" üyelerinden filan bahsediyor. Türkiye şartlarında, o yıllarda, bir kadın olarak, özel bir soyadı taşımadan, Fatsa gibi bir Anadolu kasabasında belediye başkanı "seçilmek" başlıbaşına (kişiden bağımsız olarak) kaydadeğer bir olaydır. Görevi başında ölmüş bu insana bir maddeyi çok görmeyelim. O yönergeyi de biraz güncelleyelim bence. --E4024 (mesaj) 15:47, 9 Nisan 2014 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Kritik bir dönemde, önceki belediye başkanıymış. Ülkenin toplum tarihi açısından önemli. Bak: Fatsa Olayları--Kafkasmurat- 09:41, 11 Nisan 2014 (UTC)
  • Silinsin Silinsin --Çakırmsj 21:09, 12 Nisan 2014 (UTC)
  • Kalsın Kalsın biraz sınırda olsa da, atıf yapılan kaynakların varlığı nedeniyle.. --kibele 11:20, 14 Nisan 2014 (UTC)
  • Silinsin Silinsin --Öncelikle gerekçedeki açıklamanın, maddenin silinmesi gerektiği yönünde tam isabetli bir açıklama olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim. Maddeye değer yükleyen, içerikte Fatsa 'ya atıfta bulunulması diye düşünüyorum. Fatsa'da yaşamış birisi olarak derim ki, söz konusu eğer Fatsa Belediye Başkanlığı yapmış olmak ise, bu anlamda Kd olan tek madde Eski Fatsa Belediye Başkanı Terzi Fikri diye bilinen ve bir takım siyasi olaylarla Türkiye ve yöre gündeminde yer tutmuş zattır. Nazmiye Komitoğlu nun ölümü üzerine, Terzi Fikri'nin Belediye Başkanı olması olayı, yörede bu ismin (Nazmiye Komitoğlu) hatırlanması açısından en önemli etkendir. Yani "Terzi Fikri kimden sonra belediye başkanı oldu" sorusunun yanıtıdır Nazmiye Komitoğlu. Ayrıca Fatsa o yıllarda oldukça düşük nüfuslu bir Anadolu ilçesidir. İlçenin ismi özellikle daha sonraki yıllarda öne çıkmaktadır. Bu durum da Nazmiye Komitoğlu'nu bir ansiklopedi maddesi yapmak için geçerli bir neden değildir. Aksi halde, bugüne kadar Fatsa'da belediye başkanlığı yapmış olanların adlarına da ayrı ayrı birer madde açmak gerekebilir. Özetle, (kalması yönünde görüş bildirenlerin hoş görüsünü umarak) maddenin Kd olmadığını, silinmesi gerektiğini düşündüğümü ifade etmek isterim..--Eğitmenmahmut msj 18:51, 21 Nisan 2014 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.