Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Mîran Janbar

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda bir fikir birliğine varılamamıştır. --Théoden ileti 12:51, 17 Ekim 2013 (UTC)

Mîran Janbar[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Ocak 2011'den beri KD'liği belirsiz. KD kriterlerini sağlamadığını düşünüyorum.--Beyazmavi ileti 05:50, 3 Ekim 2013 (UTC)

söylediğinizi anlayamadım. kayda değerlik çerçevesinde açıklayabilir misiniz? kibele 19:51, 7 Ekim 2013 (UTC)
Şahıs kayda değer olabilir ancak en önemli birkaç bin maddeden biri değildir. Her madde onlarca kişinin emeği ile sürekli dönüşüyor. Şahıs, yayıncı kimliği ile önemli olabilir ama Viki'deki zaten yetersiz olan ilgiyi asgari düzeyde hak eden bir maddenin, hele de webde yeterince bilgi mevcutsa, ansiklopedide bulunmasını elzem görmüyorum. --Kafkasmurat (mesaj) 19:58, 7 Ekim 2013 (UTC)
vikipedi maddelerinde bir kota uygulaması yok. kişi kayda değerse kalır, değilse silinir. bunun dışında söyledikleriniz bu maddenin silinmesi için bir gerekçe oluşturmuyor ansiklopedik açıdan. eğer kayda değer olduğunu düşünüyorsanız oyunuzu da buna göre düzenleyebilirsiniz. kibele 20:05, 7 Ekim 2013 (UTC)
Herkes kayda değerdir. Herkes önemlidir ancak ansiklopedik olmayabilir. Diğer Wikilerde yaşayan insanlara katı bir uygulama var. Öyle olmasa sayfa sayısı otobiyografilerle yüz milyona ulaşır. Türkçe Viki'de tartışmalı sayfalar koyarsanız Twitter'da on bin takipçisi olan binlerce insan gelip madde oluşturacaktır. Sonuçta on bin satan yazar pek az bulunuyor.--Kafkasmurat (mesaj) 08:28, 8 Ekim 2013 (UTC)
Kayda değerlik kavramını Vikipedi açısından kullanmış Kibele. Vikipedi açısından baktığımızda her kişi, kurum kayda değer olamaz. "Benzer maddelere bakılmaksızın" her madde kendi içerisinde değerlendirilir. "Şurada şu örnekler var, bu da kalmalı" gerekçesi gibi "bu konuda az maddemiz var, en azından bu da olsun" gibi gerekçeler kabul edilemez. Kriterleri karşılıyorsa kalır, karşılamıyorsa silinir.--RapsarEfendim? 08:41, 8 Ekim 2013 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.