İçeriğe atla

Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Kulp (müzik grubu)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.--Reality 15:59, 17 Aralık 2011 (UTC)

Kulp (müzik grubu)[kaynağı değiştir]

Vikipedi:Kayda değerlik (müzik) kriterleri taşımıyor...--вяí¢αи76ileti 20:34, 28 Kasım 2011 (UTC)

Kalsın Kalsın Tam tersine kaydadeğerlik öğeleri taşıyor. 1. Habertürk' te Oylum Talu' nun programında kendilerine yer verilmesi ki grubun websayfasından kontrol edilebilir. [1] 2. Video klipleri ulusal müzik kanallarında defalarca yayınlandı. Madde de yer alan videoklip linkinden izlenebilir.[2] 3. Ulusal radyolarda eserleri sürekli yayınlanıyor.[3] [4] 4. Müyap sayfasında linki [5] 5. Medyada haberi yapıldı. [6] ve [7] LardoBalsamico 01:19, 29 Kasım 2011 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Şirket ve şahıs maddeleri dışında kayda değerlik konusunda esnek davranılması gerektiğini düşünüyorum. Grupları da kişi kapsamında değerlendirebiliriz. Falanca yerde haber olması benim açımdan bir maddeyi ansiklopedik yapmamaktadır.--Rapsar da ne ki? 06:23, 29 Kasım 2011 (UTC)
Falanca yerde haber olması yüzünden madde yaratılmadı. Vikipedi kaydeğerlik müzik kriterlerini karşıladığı için madde oluşturuldu. Maddelerin silinmesi keyfi olarak değil, kaydadeğerlik yönergelerini taşımadığında gerçekleştirilmeli.LardoBalsamico 09:04, 29 Kasım 2011 (UTC)
Öyle demedim zaten :) Haber olan her şey ansiklopedik olarak kabul edilmiyor dedim.--Rapsar da ne ki? 09:06, 29 Kasım 2011 (UTC)
Haber olduğu için ansiklopedik ilan edilmedi zaten. Kayda değerlik öğelerinin bir tanesi bile yeterli iken bir çoğunu karşıladığı için madde oluşturuldu.LardoBalsamico 09:10, 29 Kasım 2011 (UTC)
Vikipedi:Kayda değerlik (müzik) kriterlerinin 1, 2, 9 ,10. maddelerini taşıdığı için örnekler verilmiştir. O kriterlerde belirtildiği üzere 1 madde bile yeterliyken ben 4 madde verdim.LardoBalsamico 09:16, 29 Kasım 2011 (UTC)
  • Silinsin Silinsin "Medyada birçok kez yer almış olması" derken kastedilenin 2, 3 veya 5 kere olduğunu düşünmüyor ve Rapsar'ın da yorumuna katılıyorum. Utku TanrıvereMesaj 10:31, 29 Kasım 2011 (UTC)
Ben de burada uzun süredir yer alan üyelerin yönergelerden haberi olmadığını düşünüyorum. "Vikipedide bulunan müzisyenler veya müzik gurupları aşağıdaki kriterlerden en az birini sağlıyorsa kayda değer oldukları kabul edilir:" 1,2,9 ve 10. maddelere tam uyan madde varken, keyfi şekilde, "bana göre ansiklopedik değil" demek, iyi niyetli bir yaklaşım olarak gözükmediği gibi, vikipediyi subjektif yorumlarla keyfe göre idare etmenin sonucunu getirebilir. Buraya silinsin veya kalsın diye yorum yapan editörlerin önce yönergeleri tam olarak okuyup anladığını bilmemiz gerekiyor. Aksi halde en kolayı 5 "sağlam" yazar bulup, ilgili ilgisiz her maddeyi subjektif yorumlarla "silinmesi gereken başlık" altında toplayabiliriz. Vikipedi' yi tarafsız olmamakla suçlayanların önce madde yönergelerini özümseyip, anlamaları yerinde olur. Halen yönergenin doğru okunduğunu düşünmüyorum, hele ki orada 1' i bile yeterli gözükürken.LardoBalsamico 12:23, 29 Kasım 2011 (UTC)
Bu yönergeyi de buraya asarsak, okunmayan kısımlar daha iyi özümsenir kanaatindeyim. İşte objektif yönerge:1, 2, 9 ve 10. maddeye dikkat!

Vikipedide bulunan müzisyenler veya müzik gurupları aşağıdaki kriterlerden en az birini sağlıyorsa kayda değer oldukları kabul edilir:

  1. Konunun birçok kez güvenilir ve müzisyen/gruptan bağımsız olarak yayımlanmış kaynaklarda (haber yazıları, radyo/TV programları, vb.) geçmiş olması.[8]Müyap sayfasında linki [9][10] ve [11]
    • Bu kriterde, aşağıdaki durumlar hariçtir:
      • Müzisyen veya müzik grubunun kendinden bahsettiği ve kendi reklamını yaptığı basın duyurularının medyada aynen yayınlanmış halleri.
      • Basın-yayım organlarında basit bir haber halinde geçiyorsa, örneğin konser günlerinin tarihleri, veya rehber bilgisi seklinde yayınlanmış iletişim bilgileri veya konser verme şartları, vs.
      • Okul veya üniversite yayımlarında (veya benzerleri) çıkmış haberler genelde basit sayılsa da bu tür durumlar kendi başlarına değerlendirilmelidir.
  2. Ulusal müzik listelerine geçmiş bir eserlerinin olması; Video klipleri ulusal müzik kanallarında defalarca yayınlandı. Madde de yer alan videoklip linkinden izlenebilir.[12]
  3. Büyük ölçekli ülkelerde uluslararası veya ulusal bir konser turu düzenlemiş olmaları[13] ve bunun güvenilir kaynaklarca işlenmiş olması.[14]
  4. Ünlü bir müzik yayım şirketi aracılığıyla en az iki albüm yayımlamış olmalı. Müzik şirketinin ünlü olduğu tartışmalı ise bu şirketin en az birkaç yıllık bir geçmişi olmalı, önemli sayıda sanatçının albümünü yayınlamış olmalı ve bu kişilerin pekçoğu da kayda değer olmalıdır.
  5. Grubun bir üyesi daha evvel veya daha sonra kayda değer sayılabilecek bir grubun üyesi olmuş olmalı. Genelde eski gruplar veya yan projelerle ilgili ayrı bir madde açmaktansa bunlardan asıl maddeye bir yönlendirme yapıp bunlardan orada bahsetmek daha uygundur.
  6. Kayda değer bir müzik stilinin veya belli bir yöre veya kentte mahalli eğlence tarzının önde gelen bir temsilcisi olmalı. Bu durumda Vikipedi'nin diğer olağan kriterlerinin, özellikle doğrulanabilirlik kriterinin karşılanması gereklidir.
  7. Önemli bir müzik yarışmasında ödül kazanmış olması;
  8. Kayda değer bir medya ürünü için müzik yapmış olmalı, örneğin tanınmış bir televizyon programında müzik yetenekleriyle, uzun süredir görev alıyor olmalı. Ancak, ansiklopedik olmak yönündeki tek iddiaları buysa, muhtemelen müzisyenin/grubun ana maddeye yönlendirilip ondan orada bahsedilmesi daha uygundur.
  9. Ulusal radyolarda eserlerinin düzenli olarak yayınlanıyor olması.Ulusal radyolarda eserleri sürekli yayınlanıyor.[15] [16]
  10. Müzisyenin veya grubun ulusal bir televizyon veya radyo yayınında en az yarım saat işlenmiş olması.Habertürk' te Oylum Talu' nun programında kendilerine yer verilmesi ki grubun websayfasından kontrol edilebilir. [17]LardoBalsamico 12:26, 29 Kasım 2011 (UTC)
  • Yorum Yorum Burada paylaşacağınız bağlantıları maddeyi geliştirmekte kullanarak maddenin kayda değerliğini ortaya koysanız zaten sorun kalmayacak. Bu silinme adaylığı arşivlenip geride kalacak bir gün; maddeyse ya gidecek ya kalacak. Dolayısıyla enerji ve emeğinizi maddeyi geliştirmeye ve kayda değerliğini ortaya koymaya harcasanız sorun zaten çözülecektir. Şahsen benim oyum gruba değil, maddenin oy verdiğim esnadaki içeriğinedir. Yorumlarınızı lütfen kişiler üzerine değil, içerik üzerine yapınız. İyi çalışmalar. Utku TanrıvereMesaj 14:39, 29 Kasım 2011 (UTC)
Madde belirtilen kayda değerlik yönergesi çerçevesinde yaratılmıştır. Bunu teyit etmek için yönerge bir kez daha okunabilirdi. Ancak, yaratılan maddeler, katkı vermek yerine yönerge okunmaksızın, silme kategorisine alınmak istenirse asıl sorun burada çıkar. Ondan daha ötesi ise, silinsin diye görüş bildirenlerin yönergeyi hala okumamış olduklarıdır. Yorumlarımı yaparken emin olunuz içerik üzerine yapıyorum. Ancak beklentim, yorum yapanların görüş bildirmeden önce yönergeleri doğru okuyup, özümsemeleridir. Okumadan karar vereceksek, bu takdirde getirilen eleştirilere de soğukkanlı biçimde yanıt vermemiz gerekir. Öğreteci adam rolünden öğrenebilen modele geçmek benim olduğum gibi sizin de göreviniz ve ödeviniz olmalıdır diye düşünüyorum. Siz de emeğinizi maddeyi "yönergeleri okumaksızın" silinsin diye etiketlemeden önce geliştirmek yönünde kullanırsanız daha yapıcı ve objektif olursunuz. LardoBalsamico 15:27, 29 Kasım 2011 (UTC)
Benim haricimde oy veren iki arkadaşımın da yönergeleri yeterince okuduklarına adım kadar eminim. Okunmadığından sanki 7 günün 24 saati hepimizle beraber yaşıyormuşsunuz gibi şaşırtmanız hayret verici. Neyse, iyi eğlenceler dilerim. Utku TanrıvereMesaj 15:42, 29 Kasım 2011 (UTC)
Sorun okunup okunmamasının da ötesinde demek ki. Ben kişisel olarak almamıştım. Ama şimdi alıyorum. Hem yönergeyi okuyup hem de silinsin diyebilmek kötü niyetli bir yaklaşım olsa gerek. Size de iyi eğlenceler.LardoBalsamico 15:49, 29 Kasım 2011 (UTC)

Kalsın Kalsın verilen kaynaklar, sınırda da olsa kayda değerliği sağlıyor. --ki bl 09:52, 30 Kasım 2011 (UTC) Kalsın Kalsın Kullanıcı:LardoBalsamico'nun gerekçelerine dayanarak kayda değerlik kriterlerini karşılayan bu maddenin silinmemesi gerekir. --Mskyrider ileti 18:21, 2 Aralık 2011 (UTC)

  • Kalsın Kalsın Maddenin şimdiki haline bakarak kayda değerlinin nispeten ortaya konduğunu gördüğümden oyumu değiştiriyorum. Utku TanrıvereMesaj 18:35, 2 Aralık 2011 (UTC)
  • Kalsın Kalsın kayda değer -- sayz'ın usu 20:34, 2 Aralık 2011 (UTC)



Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.