Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Hasan-Âli Yücel ve Türk Aydınlanması

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.--Vito Genovese 12:31, 19 Mart 2017 (UTC)

Hasan Ali Yücel ve Türk Aydınlanması[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değer değil. Nushirevan11 ☾★ 20:06, 8 Mart 2017 (UTC)

@Seksen iki yüz kırk beş İlk gösterdiğiniz kaynak kayda değer. Milliyet'te yer alan köşe yazısında kitaba dair bir bilgi göremedim. Celal Şengör hakkında kısa bilgi verirken bu kitabını da anıyor sadece. Kitap hakkında yüzeysel bile bilgi vermiyor. Sonuncu kaynağınızın bu kitap ile bir alakası yok, Seher Er'e ait bir makale.--Nushirevan11 ☾★ 21:59, 9 Mart 2017 (UTC)
@Nushirevan11 Öncelikle: "Haşan Ali Yücel ve Türk Aydınlanmasının Metabilimsel Temelleri"nin bu kitabın 1998'deki ilk baskısının ismi olduğunu ve daha sonra buradaki isimle basıldığını varsayacağım. İlk kaynak dediğiniz Sakaoğlu olsa gerek. Seher Er'in makalesinde 100. sayfada kitaba ilişkin kayda değerliği getirecek miktarda değerlendirmede bulunuluyor. Milliyet'teki köşe yazısında da kitaptan Şengör'ün Hasan Ali Yücel hakkında Popper'ın felsefesi çerçevesinde görüşü aktarılıyor. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 01:22, 11 Mart 2017 (UTC)
  • Yorum: Halil İnalcık'ın Rönesans Avrupası isimli eserinde silinmeye aday olan bu kitaptan şöyle söz ediliyor: "Hasan Ali Yücel'in eğitimde ve kültürde hümanizmaya yönelik çalışmaları için dostum A. M. Celal Şengör'ün Hasan Ali Yücel ve Türk Aydınlanması, 2. Baskı, İstanbul, 2001 kitabı önemlidir." Kitap hakkında çok önemli bir tarihçinin değerlendirmesi bu şekilde. Vitruvian (mesaj) 00:31, 11 Mart 2017 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.