Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Hakkında en çok eser yazılan ilk 100 kişi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir. --Zaitsév 10:02, 27 Şubat 2016 (UTC)

Hakkında en çok eser yazılan ilk 100 kişi[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Doğrulanabilir bir liste değil. Aynı sayfa Rusça ve Azerice Vikipedi'de de var lakin şöyle bir durum söz konusu: Sayfa ilk olarak Rusça sürümde 2008‎ yılında oluşturulmuş. Azerice ve Türkçe Vikipedide ise oradan çevrilerek oluşturulmuş. Rusça sürüme baktığımızda kaynak olarak Kongre Kütüphanesi'nin katalog bölümünün "ana sayfası" kaynak olarak verilmiş. (biraz abartılı olacak ama bu bana göre arama motorunu kaynak olarak göstermekle aynı şey. "Aradığın şey orada biryerde (veya değil), sitenin ana sayfasını versem yeter, ara bul.. ") Sayfanın ilk revizyonlarında da durum aynı. Özgün araştırma olması muhtemel olduğundan silinmeye aday gösteriyorum. Ben sana ölüyorum (mesaj) 06:06, 17 Şubat 2016 (UTC)

  • Konunun İngilizce ya da batı dillerinde versiyonunun olmaması sizde doğruluğu konusunda şüphe yaratmış olabilir. Ancak bu konuyla ilgili daha önce de bazı gazetelerde haber çıkmıştı. Ön yargılı davranmamak daha doğru olur. Tabii kaynak konusunu biraz irdelemek gerekir. Ancak bir konu hakkında bir ya da iki dilde bilgi verilmesi o konunun doğruluğu konusunda şüpheye sebep olmamalı. Kullanıcı: 1917 Ekim Devrimi

Yorum Yorum Konunun önemli olduğunu belirtmekle birlikte kaynağın tam olarak oturtulması gerektiğini veya en azından araştırılması gerektiğini düşünüyorum. Bu süre zarfında kullanıcı söz konusu içeriği kaynağa orturtabilir ve el birliğiyle geliştirebiliriz. --Ahmet Turhan (mesaj) 10:42, 17 Şubat 2016 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Arkadaşımız aslında kısaca ifade etmiş. İngilizce ya da batı dillerinde versiyonunun olmamasından ziyade bu maddenin en önemli dezavantajı kaynak gösterilen "Amerika Birleşik Devletleri Kongre Kütüphanesi" tarafından açıklanmamış olması. Ayrıca bu kütüphanede dünyadaki her kitap var mı ki böyle bir adlandırma yapılabiliyor. Google arama motoruna baktığımızda Türkiye' de bu başlığa atıfla yapılan haberler (bunlarda oldukça sınırlı), maddenin türkçe wikipedia da oluşturulmasından sonra ortaya çıktığı görülmekte.Bu kapsamda sıkıntılı bir madde.--Muratero 20:25, 17 Şubat 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Muratero kısaca açıklamış. Kaynak yetersizliği ve bence biraz VP:GGB politikasına da dokunuyor olabilir. Alexandre M. 11:58, 22 Şubat 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Kaynak sıkıntısı var. Kaynak var ancak bu ABD çapında bir bilgi için olabilir dünya çapındaki bir bilgi için yeterli değil. --KediÇobanı🐈 12:45, 25 Şubat 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Politikaya istinaden. --Eldarion 13:24, 25 Şubat 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Neden 100, neden 200 değil mesela? Neden yalnızca bir kütüphane? Gelişigüzel bilgilerin toplandığı madde örneği bana kalırsa.--RapsarEfendim? 16:23, 25 Şubat 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.