Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Dânişmend (dergi)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda bir fikir birliğine varılamamıştır. SakhalinioBuyrun beniiiim? 15.42, 10 Mart 2018 (UTC)[yanıtla]

Daneshmand (dergi)[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değer olmayan bir İran dergisi. Nushirevan11 00:32, 16 Ocak 2018 (UTC)

Farsça bilmiyorum. Bu durumda Türkçe kaynaklar üzerinden kayda değerliğine bakabiliriz ancak.--Nushirevan11 18:53, 17 Ocak 2018 (UTC)
  • Kayda değer olmadığı tezi derinlikli bir araştırmaya değil, tahmine dayalı. Türkçe kaynaklarla değerlendirme yapılamayacağı aşikar, kaynakların hangi dilde olduğu önemli değil, böyle bir yaklaşım kayda değerlik kriterleriyle bağdaşmıyor. Farsça kaynaklarda arama yapılması şart. "Kuyuya atılan taş" prensibi geçerli olmamalı SAS'larda, ilgili araştırmayı yapmak aday gösterenin sorumluluğudur, bu yerine getirilmediği sürece adaylık gerekçesine hak vermem mümkün değil. Rastgele bir dergi gibi görünse tamam derdim; ama 50 yıldır yayımlanan, kaynaklarda İran'ın ilk bilimsel dergisi olduğu söylenen bir dergi. Türkiye'deki Bilim ve Teknik'in karşılığı gibi sanki. Kayda değer olması kuvvetle muhtemel. Farsça bilen kullanıcımız yoksa Farsça Vikipedi'deki büyükelçilikten yardım istenebilir. Şu an itibarıyla sağlıklı bir değerlendirme yapılmadığından böyle bir değerlendirme yapılana kadar kalsın diyorum. Maddelerin KD etiketiyle durması ansiklopediye zarar vermez, yersiz silinmesi ise KD olmayan maddelerin varlığından daha fazla, objektif bir zarar verir. Bu kâr-zarar dengesi çerçevesinde bu madde özelinde silinmesini sakıncalı buluyorum. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 21:06, 17 Ocak 2018 (UTC)
Farsça bilmediğimi ifade ettim ve Farsça bilen de yok. Google translate'den maddeyi geliştiremeyeceğimize göre ya İngilizce ya da Türkçe kaynaklara bakmamız gerekiyor. Eğer kayda değerlik konusunda bu kadar hassas iseniz kayda değer olduğunu iddia ettiğiniz maddeleri kaynaklarla işlersiniz. Burda da pekala İngilizce maddeden kaynak aktarabilirsiniz.--Nushirevan11 13:04, 20 Ocak 2018 (UTC)
Bunu yapmayı denedim aslında; ancak İngilizce vikideki kaynaklar ölü link durumunda ve arşivden de ulaşamadım. Dediğim gibi Farsça tarama yapmak gerekli. Bunu yapana kadar sağlıklı bir KD değerlendirmesi yapamayız diye düşünüyorum. Rapsar KD olduğu ispatlanamadığı için kalsın diyemem demiş, buna saygı duyarım, benim yaklaşımım ise maddenin kalmasının zararlı olmadığı, sağlıklı KD değerlendirmesi yapılabildiği zaman geri dönebileceğimiz mantığıyla kalması yönünde. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 18:10, 20 Ocak 2018 (UTC)
  • Kalsın diyemem, zira kayda değer olduğu ispat edilmemiş. Ancak bir İran dergisi, dolayısıyla Latin albafesiyle değil de Fars albafesiyle arama yapılmalı. " Bu durumda Türkçe kaynaklar üzerinden kayda değerliğine bakabiliriz ancak" gibi bir yaklaşım kesinlikle doğru değil, o zaman binlerce maddeyi silmemiz gerekirdi. Kaynakların dili önemli değil, niteliği önemli. Kaldı ki Farsça Vikipedi'deki maddede birtakım kaynaklar var ama yine ben de dili bilmediğimden bir şey diyemiyorum. Bilen kullanıcı çıkmazsa biraz vakit ayırıp bakacağım.--RapsarEfendim? 22:04, 17 Ocak 2018 (UTC)
Konunun binlerce madde ile alakası yok. Farsça bilmediğimiz ve bilen de olmadığına göre İngilizce ve Türkçe kaynaklar üzerinden değerlendirme yapabiliriz demek istedim. İngilizceyi belirtmedim tabi.--Nushirevan11 13:04, 20 Ocak 2018 (UTC)
Önemli olan kaynakların varlığı; senin ya da benim herhangi bir dili bilmememizden ötürü o dildeki kaynakları anlamıyor olmamız, o maddelerin silinmesini gerektirmez. Bunun gibi İngilizce ya da Türkçe kaynaklara sahip olmayan binlerce madde var, bunları da mı silelim? Böyle bir yaklaşımın politika ve yönergelerde bir karşılığı yok.--RapsarEfendim? 22:40, 20 Ocak 2018 (UTC)
Bu madde özelinde yorum yaptım, binlerce maddeyle konumuzun bir alakası yok. Etiyopya ile ilgili bir maddenin diğer viki dillerinde kaynağı yoksa Amharcadan çeviri yaparak maddeyi kayda değer yapamayız bunu demek istedim. Buyrun translateden maddeyi kayda değer kılabiliyorsanız yapın.--Nushirevan11 20:18, 24 Ocak 2018 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.