Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Biz kaç kişiyiz?

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.

Biz kaç kişiyiz?[kaynağı değiştir]

Silinsin Silinsin-- Siyasi oldugu iddia edilen hicbir hareket ya da parti elestirilerden muaf olamaz. Ancak bu artikel icerisinde elestiriden kasten kaciniliyor olmasi bir tarafa resmen bir övme söz konusu. Bunun yanisira yurtdisinda manupilasyona acikligiyla dillere destan olan Alexa gibi bir kaynak gösteriliyor. Bu konuda google ye bakmak yeterli. Bunun yaninda üye sayisi hakkinda resmi bir bilgi yok. Olsa bile bu gruba bazilarinin haber vermeden esini dostunu kayit ettirdiklerini kendileri söylüyor. Ayrica herhangi bir siyasi hareketin sayfasinda resmen pazarlama yapiliyor. Sapka alirsan su kadar, takvim alirsan su kadar felan diye. Yani kisacasi ya hakikaten tarafsiz bir sekle sokulmali bu sayfa tüm elestirilerle ve güvenilir kaynaklarla ya da silinmeli.Açıkca reklam yapılmakta ve maddede bu grup veya oluşum övülmektedir.. bora006ileti 15:10, 24 Mart 2008 (UTC)>


  • Kalsın Kalsınbiraz yanlı yazım olduğu doğru. fakat bağımsız kuruluşlarca istatislik verileri var. bence düzenlenmeli ve geliştirilmeli

yorumuma ekleme yapıyorum: tarafı olduğunu söyleyenler değiştirme yaparak maddeyi doğru şartlara sokabilirler. hatta vikipedist olarak görevleridir. fakat satış yapıldığı gerekçesi oldukça gülünçtür. bu durumda eBay maddesininde silinmesi gerekir. --canosayanmesaj 16:06, 24 Mart 2008 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Bu topluluk kayda değer hangi iş yapmış, uluslararası basında kaç kere yer almış da kalacak? Daha önce çok daha köklü olan, çok daha fazla aktivizm açısından aktif gruplara/topluluklara karşı sıkı yaklaştık. Buna da aynı özeni göstermeliyiz diye düşünüyorum. Her platformu Vikipedi'ye taşıyacak, ansiklopedik yapacaksak işimiz zor... kayda değerlik kıstaslarını karşıladıklarını düşünmüyorum. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 16:24, 28 Mart 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin VP:KD'lik kriterlerini karşılamıyor --Manco Capac 19:37, 28 Mart 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin VP:KD kriterlerini karşılamıyor.--Martianmister 10:53, 29 Mart 2008 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Kayda değer. Madde üzerinde bir çalışma şablonu var. Ayrıca Sanal Başkan ne kadar kayda değerse bu da aynı şekilde. İkiside bir Tv kanalından ortaya çıkmış olgular. Ayrıca bu platform kendisini "ilk sanal sivil toplum" hareketi olarak tanımlıyor. Aksine şahit olmadım. Alexa verileri vs. ortada.. Kayda değer olmama nedeni nedir ? Uluslararası basında yer yapması gerekmez kayda değer olması için.Kategori:Katılımcı sözlükler içerisindeki tüm sözlükler dünya basınında mı yer almıştı ? Benzer verebileceğim çok örnek var. Ayrıca hatırlatmam gerekirse bu bir aktivist site olmaktan çıkmıştır.[1] Dernek halini almıştır. Dernekler ansiklopedide yer alabilir.--Boyalikus 11:37, 29 Mart 2008 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Kayda değer, medyada yer almakta, güncel ve aktif. Nihan'a katılıyorum. --Metal Militia ileti 12:34, 29 Mart 2008 (UTC)
  • Bu bir internet sitesi mi yoksa organizasyon mu? Hangi gruba göre kayda değer olup olmadığını inceleyeceğiz.--Martianmister 17:36, 29 Mart 2008 (UTC)
  • Bu site bariz bir biçimde Dernek faliyetlerinin duyurulduğu, amaçlarının ortaya koyulduğu bir site. Yan ürün olarak değerlendirebiliriz. 1.242.631 Kişinin içerisinde aidatlı üye olanlar ve olmayanlar var. Yani dernek üyesi ve üyesi olmayanlar. Bugün ADD yayınlarını almak için ADD ye aidatlı üye olmanız zorunlu değildir. Bu insanlarda duyurularını siteleri üzerinden yapıyorlar. Sivil toplum kuruluşlarının bir web sitesi kurarak yaptıklarını duyurmasında bir anormallik yok. Sitenin anasayfası biraz incelense zaten dernek olduğu ortadadır. Hem dernek hem internet sitesi yada organizasyon kapsamına alınabilir. İnsanlar kayda değerlik sıfatına başkaları sokmasın diye zaten dernek statüsüne geçip kendi kendilerini kayda değer yapmışlar.--Boyalikus 20:32, 29 Mart 2008 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Kayda değer olduğu açık. Taraflılık varsa düzeltilebilir.-- Arjety ileti 20:40, 29 Mart 2008 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Kalmalı, bir bilinirliği olduğu ortada ve açık.Hem organizasyon hemde bir internet sitesi olarak algılanmalı.Tarafsızlığı konusunda epey bir düzenleme gerekiyor.Sadece tek bir kesimin gözü ile bakılmış. KKTC Muratsahin 18:10, 01 Nisan 2008 (UTC)
  • Tarafsız Tarafsız Bi türlü karar veremedim :P--PONY 12:39, 30 Mart 2008 (UTC)
  • Kalsın Kalsın canosayan'ın aşağıda dediği gibi bir sivil toplum platformu olduğu için kalmalı--ÖrdekÖzgürileti 13:30, 4 Nisan 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Vikipedist 00:52, 6 Nisan 2008 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Metal Milita'nın yazdığına katılıyorum...--Sαвяι¢αи76ileti 13:44, 8 Nisan 2008 (UTC)


  • Kalsın Kalsın Daha da geliştirilmeli. Türkiyede " Toplumsal bir politik tepki ve akım " olarak ileride bir değer taşıyabileceğinden kalmalı. kecelioglu 20:15, 09 Nisan 2008 (UTC)
  • Kalsın Kalsın-- Ben Vikipedi'de dernek veya platformların olmasında bir sorun görmüyorum bu yüzden kalmalı. Mızrakmsj 21:24, 12 Nisan 2008 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Ülkenin geniş bir kesiminin uzun süredir laik-antilaik tartışmasının dünyanın da dikkatle gözlemlediği bir parçası olması sebebiyle ansiklopedik özelliği taşıdığını düşünüyorum. Taraflılık konusuna gelince; Atatürk cumhuriyetinin ilkelerini savunmaktan yana ifadeler taraflılıkla ilişkilendirilemez düşüncesindeyim. Atatürk'ün kurduğu ve gençlere emanet ettiği cumhuriyetin tarafında olmak da taraflılık olamaz diye inanıyorum. -- M. Yalçın Yalhı ileti 22:31, 12 Nisan 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin--Silinmesi gerektiğini düşünüyorum. Kayda değerlikden bile gidebilirdi. Saygılar.Sağlamcıileti 19:47, 27 Nisan 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin. Madde de Sam'dan sonra yapılan pek çok değişikliğe rağmen bu hâli bile platformun reklamından başka bir şey değil. Kalsa dahi reklam kokan bülüm ve cümleler çıkarılarak daha tarafsız bir madde hâline getirilmeli. Son sözüm zor düzelir, silinsin. --Absarileti 07:18, 28 Nisan 2008 (UTC)

Yorumlar[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Katılımcı sözlüklerin kayda değerlik kriterlerini karşılamayanlarını silme kararı almıştık. Bu sebeple bunlar kayda değerlikten silinebilirler, gördüğünüzde silme şablonu koyabilirsiniz. Aynı durumda birçok topluluğun maddesi silindi; silinmeyenler, bariz kayda değer olmayan internet oluşumları varsa sil şablonu konulur, veya olmadı sam konulur onlar da gider... kayda değer olmayan bir maddenin varlığı, benzeri durumdaki bir başka maddenin varlığını meşru kılmaz. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 22:15, 29 Mart 2008 (UTC)
  • Uluslararası basından bahsedildiği ve kayda değerlik için uluslararası basın şartmış gibi bir yorum için örnek verilmiştir. Çoğaltılabileceği eklenmiştir.Kategori:Dernekler'e bakılırsa Kıbrıslı balıkçıların derneği gibi bence çok kayda değer olmayan dernekler bile mevcuttur. Bu topluluk kayda değer ne yapmış demek biraz tuhaf olmuş. Gündemden dolayı yapılabilecek tarafgir yorumların ne kadar sıkıntı yaratacağına hiç değinmek istemiyorum.[2] gibi internetten bulunabilecek bir sürü kayda değer işleri var. İmza toplamak veya toplanan imzalara destek vermek gibi sivil şeylerin önemini hepimiz biliyoruzdur. Bunun doğru yada yanlış olduğunu tartışmıyorum. Dernekler imza toplarlar, toplumda bir insiyatif oluşturmaya çalışırlar. Adı üstünde baskı gruplarıdır. Sözlükleri bilemem ama bu maddenin meşruluğu ortada.--Boyalikus 22:33, 29 Mart 2008 (UTC)
  • Ses getiren kaç eylemleri olmuş? Yayımladıkları hangi bildiriler birden çok, tarafsız, bağımsız, güvenilir ve doğrulanabilir ikinci veya üçüncü kaynaklarca konu edilmiş? Kendi başlarına kaç makalenin, kaç haberin, kaç raporun, kaç kaynağın konusu olmuşlar? Bir basın açıklamasındaki onlarca dernekten biri olmaları onları kayda değer mi kılar? Bence de kayda değer olmayan birçok derneğin maddesi açılıyor, bu oluşum gibi, ve ben onları da SAM'da gördükçe, kayda değerlik kriterlerini karşılamıyorlarsa sil oyu ile çıkarmayı destekliyorum. Sonuçta kaç dergide, jurnalde, rapordu, ulusal veya uluslararası yayın organında bu topluluk kendi başlarına konu edilmişler? Herhangi bir ödüle lâyık görülmüşler mi? Bu tip şeyler bizi ilgilendirenler... bir bildiriye attıkları imza, bir yürüyüşe katılmaları vs. değil... Eğer bu şekilde topluluklara izin vereceksek aktivist her oluşumu Vikipedi'de maddes sahibi yapmamız gerekir bunun da kayda değerlik ile temelde çeliştiği ortadadır. Bir de not: kayda değerlik kriterlerinde kendi başına konu edilmesinin esas olduğu açık bir şekilde bildirilir. Yani bir haberde bu grubun isminin geçmesi, bir bildirinin altında bu grubun da desteğinin bulunması grubu kayda değer kılmaz, kayda değerlik kriterini karşıladığı anlamına da gelmez... Popülarite ile kayda değerliğin aynı şey olmadığını, süper medyatik YouTube videolarının her birine yer vermediğimizi de eklemek isterim. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 05:12, 30 Mart 2008 (UTC)
  • Ses getiren eylemleri olması gerekmez derneklerin, bunu bilmeniz gerekir. Her dernek bağımsız, 2. kaynakta yer almaz haber olarak. Kendi başlarına kaç makalenin, raporun kaynağı olduklarını mail atarak öğrenebilirsiniz. Beni ödül alıp almaması ilgilendirmiyor, birçok kişiyi de ilgilendirdiğini sanmıyorum Türkiye için konuşuyorsak derneklerin ödül aldığı pek görülen birşey değildir.Hala aktivist denilmesi tuhaf bu bir dernek. Şu andaki hükümetin icraatlarını eleştirmek ve yarattığını kanunlara karşı imza toplamak gibi icraatları var. Baskı gruplarının işi budur. Yürüyüş yaparlar, imza toplarlar. Beğenebilirsiniz yaptıklarını beğenmezsiniz. İl il örgütlenmiş bir durumdalar. Daha fazlasını beklemek adı dernek olan, sivil toplum kuruluşu olan bir olgu için abesle iştigaldir. Türkiye çapında örgütlenmiş olması ve tüzüklerinde yurt dışında da temsilciklikler açabilir ibaresinin bulunması birçok şeyi anlatıyor. Burada kayda değer bir derneğin yayınlanması, her aktivist grubun yayınlanması anlamına gelmez ve bahsedildiği gibi meşru kılmaz. Benim, senin, onun bunun kabulu değildir. Türkiyedeki dernekler listesinde adı geçiyormu geçmiyormu.. Oluşturdukları site sayesinde 1.300.000 yaklaşık üyeyi bulmuşlarmı bulmamışlarmı. Baskı grubu olma görevlerini iktidara karşı sürdürüyorlar mı sürdürmüyorlar mı ? Bunlara bakılır. Amacı belli bir oluşumun uluslarası platformlarda yer bulup bulmadığını inceleyemeyiz. Üstelik henüz çok yeni olmasına karşın baya bir adından söz ettirmiş. Popülariteyle uzaktan yakından ilgisinin olmadığı yukardaki ifadelerimle gayet net bir şekilde anlaşılmaktadır. Bu ülke sınırları içerisinde mitingler düzenliyorlar. Bu mitinglere katılım oldukça fazla. Bunun dışında ki tartışmalar,kişisel beğenilerimiz ve düşüncelerimizi aktarırki kayda değerlikten öte başka durumlara dokunur, istenmeyen bir durum olur. Siz bana Türkiye'de mitingler düzenleyip iktidara karşı baskı oluşturan başka bir dernek, platform, organizasyon ha keza aktivist grup gösterin ben bu gruba kayda değer değil diyeceğim. Herşey gayet açık. Bizi ilgilendirmeyen asıl şey: düşüncelerinin, yaptıklarının bize uyup uymaması.--Boyalikus 08:25, 30 Mart 2008 (UTC)
  • kalsın, çünkü bu bir STK--Ğübbük 11:23, 31 Mart 2008 (UTC)Kullanıcının oy hakkı yok.En az 150 değişiklik.Bkz VP:OY--bora006ileti 00:04, 28 Nisan 2008 (UTC)
  • STK'dan kastınız sivil tolum kuruluşu mu?--Martianmister 13:41, 31 Mart 2008 (UTC)
  • bir şey gözden kaçmış diye düşünüyorum. konunun maddesi biz kac kisiyiz? olarak bir dernekler platformu. bazı arkadaşlar bir site olarak değerlendiriyor. madde öncesinde bizkackisiyiz.com olarak açılmıştı daha sonra adı değiştirilerek platform haline çevirildi. --canosayanmesaj 19:29, 3 Nisan 2008 (UTC)
  • madde güncellendi sanırım artık daha tarafsızdır eğer eksik olduğunu düşündüğünüz bir kısım varsa bana mesaj atın ekleyeyim --canosayanmesaj 08:28, 30 Nisan 2008 (UTC)

Yukarıdaki bir başvurunun arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız. Bu sayfaya herhangi bir ek değişiklik yapılmamalıdır.